• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takısı

Açıkçası karşı tarafa böyle bir takı borcum yoksa maksimum çeyrek takarım bu ekonomide.
Hayir takı borcumuz yok, biz dogumlarinada sunnetlerine de çeyrek taktik ama oğlumun doğumuna yarım gram getirdiler, heralde altın pahalandi diye bunu layık gördüler ama şimdi eşim bilezik takmak istiyor. Bende geri geleceği şüpheli olduğu için gönüllü değilim

Hayir takı borcumuz yok, biz dogumlarinada sunnetlerine de çeyrek taktik ama oğlumun doğumuna yarım gram getirdiler, heralde altın pahalandi diye bunu layık gördüler ama şimdi eşim bilezik takmak istiyor. Bende geri geleceği şüpheli olduğu için gönüllü değilim
O zaman takmayın.Ama eşiniz kararliysa ikna etmesini bilemem.

İşte bu yüzden ben şuan kimseye takı götürmüyorum,yakinen olursa çok cüzi miktar parayı hediye olarak takıyorum,çocuklarimada ileride olursa asla takı töreni istemiyorum.Benim babam kardeşlerinin tüm çocuklarına düğün,sünnet ayrı ayrı taktı,tek çocuğum lütfedip bir tane çeyrek taktılar mesela, tek maaşla zorlamayın kendinizi ama eşiniz nasıl ikna olur bilmem

Evin ekonomisinden eşiniz sorumluysa, sizi mağdur etmeyecekse, eşinizin ailesiyle bir sorununuz yoksa bırakın taksın bileziği. Huzurunuzu bozmaya, bu saate kadar beyninizi meşgul etmeye değmez. Ha bir de taktığınız hediyedir, gelir gelmez düşünmeyin, onu gözden çıkarın derim naçizane..

Evin ekonomisinden eşiniz sorumluysa, sizi mağdur etmeyecekse, eşinizin ailesiyle bir sorununuz yoksa bırakın taksın bileziği. Huzurunuzu bozmaya, bu saate kadar beyninizi meşgul etmeye değmez. Ha bir de taktığınız hediyedir, gelir gelmez düşünmeyin, onu gözden çıkarın derim naçizane..
Gelmeyeceğini düşünmek istemiyorum 🙈

Hiç gerek yok yani yarım altın yeter şu altın takma olayından nefret ediyorum önceden altın ucuzdu şimdi kaç katı olarak bize gelenleri götürüyoruz geçen ay 1 çeyrek 1 gram bu aydan sonra her ay çeyrek var yapılacak bundan sonra kimseden çeyrek ya da altın kabul etmiyorum 😂😂😂

Hiç gerek yok yani yarım altın yeter şu altın takma olayından nefret ediyorum önceden altın ucuzdu şimdi kaç katı olarak bize gelenleri götürüyoruz geçen ay 1 çeyrek 1 gram bu aydan sonra her ay çeyrek var yapılacak bundan sonra kimseden çeyrek ya da altın kabul etmiyorum 😂😂😂
Valla ceyrekleri gram olarak geri döndürüyorlar artık siz de öyle yapın. Ben şok oldum, çifter çifter takdigim ceyrekler gram olarak döndü.

Taksın dayısı olarak ne takıyorsa, maddi olarak evi zorlamayacaksa sorun yok. Eşiniz de gerip dönüp dönmeyeceğini hesap ederek takmıyor muhtemelen, hediye sonuçta

Bu ekonomik ortamda, düğünde bilezik takmak mantıklı mı, eşimin yeğeni evleniyor. Bilezik takacak ama bana fazla geliyor. Tek maaşlı ortalama bir aileyiz. Siz olsanız ne yapardınız.
Yeğene düşük gramlık bilezik takılır bence. Ama aralarındaki samimiyete bağlı değişir tabi.

Bu ekonomik ortamda, düğünde bilezik takmak mantıklı mı, eşimin yeğeni evleniyor. Bilezik takacak ama bana fazla geliyor. Tek maaşlı ortalama bir aileyiz. Siz olsanız ne yapardınız.
Kardeş ya da torunu olsa neyse de maddiyatı ortalama üzeri olmayan biri için bence bilezik fazla. Ama aile arasında dedikoducular olur ya o bunu taktı şu bunu taktı diye konuşanlar, onların diline düşmemek için ya da yeğenim bir kere evleniyor kendimi sıkıp takarım derse takar. 🤷‍♀️

Çeyrek değil de bir üstü takılabilir belki

Lütfen kimse "taki geri dönecek" düsüncesiyle birseyler takmasin. Sonucta o taki o cifte destek olarak düsünülmüs birsey. Böyle gönülsüz takilmis birseyi sahsen istemem bile. Esiniz dayi olarak bilezik takmak istiyorsa ve parasini ayarlayabiliyorsa taksin. Yok sizi borca sokacaksa karsi cikin gerekiyorsa. Sonucta herkes elinden geleni takabilir sadece

Back
X