• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takısı

Bu ekonomik ortamda, düğünde bilezik takmak mantıklı mı, eşimin yeğeni evleniyor. Bilezik takacak ama bana fazla geliyor. Tek maaşlı ortalama bir aileyiz. Siz olsanız ne yapardınız.
Maddi durum süperdir senin kokun şıkır şıkır doludur amaaan 10gram taksın ne var yeğeni geri gelmese de olur. Ama senin kenarda yoksa yeğeni diyede maddi durumu zorlama olarak görür ve ben onay vermezdim. İnsanlar yarını düşünür oldu. Memur maaşı diyorsun. 10grwm bilezik bugün 16bin. Şahsen eşim yeğenine yaksa o bilezikten geri benim çocuklarıma takmazlar. Durumları iyi olduğu halde gonullerinden kopmaz ben takmazdim. Böyle şeyler geri gelirmi diye beklenmez. Gönül meselesidir. Benim çocuğuma gönlünden bişey kopmayacigini dusundugum için ben takmam

Hayir takı borcumuz yok, biz dogumlarinada sunnetlerine de çeyrek taktik ama oğlumun doğumuna yarım gram getirdiler, heralde altın pahalandi diye bunu layık gördüler ama şimdi eşim bilezik takmak istiyor. Bende geri geleceği şüpheli olduğu için gönüllü değilim
İzin vermezdim. Sonuçta onlar da takmamis borcum yok fazla gelirdi bana

Hayir takı borcumuz yok, biz dogumlarinada sunnetlerine de çeyrek taktik ama oğlumun doğumuna yarım gram getirdiler, heralde altın pahalandi diye bunu layık gördüler ama şimdi eşim bilezik takmak istiyor. Bende geri geleceği şüpheli olduğu için gönüllü değilim
Sırf bu yüzden yarım gram altın takarım.

Bu ekonomik ortamda, düğünde bilezik takmak mantıklı mı, eşimin yeğeni evleniyor. Bilezik takacak ama bana fazla geliyor. Tek maaşlı ortalama bir aileyiz. Siz olsanız ne yapardınız.
Bu işler karşılıklı oluyor.
Normalde fazla tabi
Kv kp zor takıyor artık bileziği :KK53:

Bence takılmalı diyecektim, ama sizin takınızı aynı şekilde iade etmemişler. Bunun da geri geleceği belli değil diyorsunuz. Üstelik tek maaş kendinizi zorlayarak takacaksınız belli ki bence takmayın.

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum ben olsam bende rahatsızlık duyardım, kv ler takmayacakmı bilezik? eşinle sakin bir şekilde bir kez net olarak konuş sonrada akışına bırak, havaya kendini üzme 🤍

Bütçenizi zorlamayın. Benim görümcemin birş çeyrek biri 500 lira para taktı. Şimdi onların çocukları evlense bilezik takacak durumum var ama yapmam. En fazla çeyrek

Bütçeniz neye el veriyorsa onu takarsınız; hiçbir şey takmamak da olmaz ama bütçenizi de zora sokmanın bir anlamı yok.

Tek maaşa gidipte düğüne bilezik takılmaz neredeyse maaş kadar.
Ayrıca size geri gelmeyecek ölü bir gider olur bu.
Ve de düğünde takılacak takı için eşiniz tek başına karar veremez kesinlikle, daha yeni bir düğüne katıldık bizde de bir takı sorunu oluştu eşimle farklı düşünüyorduk sonra orta yolu bulduk tek bir kişi ev bütçesinden harcanacak bir şey için tek başına karar veremez.
Yarım altın takar orta yolu bulursunuz en olmadı, eşinizin de gönlü olur. Gidipte bir maaş kadar bilezik takılmaz resmen evinin rızkını vermektir bu.

Tek maaşa gidipte düğüne bilezik takılmaz neredeyse maaş kadar.
Ayrıca size geri gelmeyecek ölü bir gider olur bu.
Ve de düğünde takılacak takı için eşiniz tek başına karar veremez kesinlikle, daha yeni bir düğüne katıldık bizde de bir takı sorunu oluştu eşimle farklı düşünüyorduk sonra orta yolu bulduk tek bir kişi ev bütçesinden harcanacak bir şey için tek başına karar veremez.
Yarım altın takar orta yolu bulursunuz en olmadı, eşinizin de gönlü olur. Gidipte bir maaş kadar bilezik takılmaz resmen evinin rızkını vermektir bu.
Bende ona kızıyorum zaten, kaç kere sordum ne takmayı düşünüyorsun diye ağzını açmadı, şimdi abisi demiş bilezik takalım, gelinin teyzeleri bilezik takacakmis bizimkilerde aynı desenden sipariş vermisler, deseni gr.mi aynı olsunmuş, bana sipariş verdikten sonra söylüyor. Tmm taksın ama boyle emri vaki olması beni kızdırdı. Ben giderim karı koca kuyumcuya bütçeme göre 6-7 Gr alırım. Hatta Nisan'da para takacaklardi ben dedim para olmaz bari Gr. takalım diye. Böyle kaçak Göcek iş yapması beni çok kırdı. Mesele para bile değil.

Henüz yeğenlerim evlilik yaşına gelmedi ama Allah imkan versin ben de bilezik takmak isterim. Bizim düğümüzde teyzelerim eşimin teyzesi halası vs hep bilezik taktılar. Ama imkan yoksa yettiğince bir şeyler takılmadı elbette, zorla değil.

Back
X