Düğün takısı

Bu ekonomik ortamda, düğünde bilezik takmak mantıklı mı, eşimin yeğeni evleniyor. Bilezik takacak ama bana fazla geliyor. Tek maaşlı ortalama bir aileyiz. Siz olsanız ne yapardınız.
Bilezik var bilezik var 5 Gr lık da var 50 gr lık da var ne kadar takmak istiyor.

Bir de şu var, annesi babası size bilezik taktıysa bir zahmet siz de yeğene takın.

Bu ekonomik ortamda, düğünde bilezik takmak mantıklı mı, eşimin yeğeni evleniyor. Bilezik takacak ama bana fazla geliyor. Tek maaşlı ortalama bir aileyiz. Siz olsanız ne yapardınız.
dayi amca konumundaysa esiniz bilezik takmasi normal tabi maddiyatta onemli.fakat bizde doguda boyledir bilezikten asagi takamaz ayip.ama esimin ailesi oyle degildi onlar batili.ceyrek taktilar cok garipsedim ben icimden.tabi maddi durumda onemli durumlari yoktu.

Geri gelecek veya onlar bize bu değerde bir şey taktılar diyip kendini strese sokma olayını doğru bulmuyorum neyin olursa olsun bütçen o an neye uygunsa onu almak. Senelr önce bana çeyrek takana şu zamanda çeyrek takamam mesela o zamanın fiyatıyla şimdinin fiyatı aynı değil malesef

Bizde normalde yeğene bilezik takılır ama sünnetinde çeyrek taktığım kisi bana yarım gram getirirse düğününde çeyrek anca takarim yeğenim bile olsa.size gelen hediye 3 te 1 değerinde .eşinize bu durumu hatırlatın .kim size neyi layık görüyorsa karşılık olarak fazlasına gerek yok.yarım gram getirmişler altin fiyatının artması bir bahane degil ban göre ama onlar öyle degerlendirmişse sizde eşinize ekonomonin durumunu hatirlatin çunku 10g bilezik yarim maas

Bilezik mi o da ne, bana düğünden sonra kalan bir çift küpe ve iki yüzük. Onlarida istemeye utandilar heralde. Utanmasalar ailemin taktiği bilezikleri de isteyeceklerdi.
Şuan evlenen yeğenin anne babası size birşey takmadı mı? Takmadilarsa sizin kalkıp bilezik götürmeniz aşırı saçma. Ama onlarin taktığını eşinizin anne babası elinizden aldıysa durum farklı.

Yegenim evlense yarim falan takardim eger onlar bana bisey takmadiysa ama taktilarsa tam altin yada bilezik olmali

Annem teyzemin çocuğuna bilezik takmıştı 15 sene önce. Ben geçen sene evlendim teyzem bana çeyrek taktı😁 Gelmeme ihtimali yüksek yani mevcut ekonomi malum

Takı borcunuz yok ise vede iki çeyrek taktığınız yerden size gram geldiyse bilezik çooook fazla.
Olay çıkarırım ciddi ciddi. Ona takacağına bana al ben takayım derim.
Çeyrek yeterli geri gelmezse ki ihtimal var üzülmezsiniz.

Back
X