Slm kizlarrr, nasipse 2 aya dugunumuz var ama hersey borcl mobilyalara cek yazdirdikk 10 bin tl kadar benim ceyiz hazir diger hali perde vs 12 bin kredi cektkk bunlarin hepsini dugunde takilanlarla kapatmayi planliyoruz yeni evlenen hatunlara sorum olacak siz takilarinizi toplNanlari naptiniz evdeki heswbimiz carsiya uyar mi hala dugun borcu olan ark lar okuyorum ne borcu bunlar cevaplarsaniz sevinirim cok korkuyorum birde aylik 1000 tl ev kredimiz var bi de borc cikarsa bilmiyorum ne yaparzz
Ha birde damadın ailesi ne takacak o çok önemli
Kaç bilezik kaç gr?
Benim uyuz kv nişanda 2 düğünde 2 bilezik taktı yani toplam 4 bilezik set zincir vs başka bişey yok
Bileziğin tanesi 200-220 lira anlıcan kazıkladı bizi
Benim bildiğim standart 16-20 gramlık bilezikler var onlardan takılır geline
Durumu yoksa tamam da varsa ayıp etmiş yani.
Ben de set istememiştim, onun yerine bilezik yaptılar ama keşke isteseymişim diyorum.
bizde 5 bilezik takilir normalde 15 20 gram arası . bizimkiler 4 bilezik yaptı ama 26 gram yani neredeyse aynı hesap. set falan yaptirmak istemiyorum onun yerine ne istesem bilemedim. set para etmiyor çünkü bozdururken . Neden keşke dedin ? set daha mi iyi olur ?
Valla ne olur ne olmaz diye ben şimdiden herşeyimi almaya çalışıyorum . Dugunden sonra borcum olacaksa bile az olsun diyorum. Çalışan biri değilim ama ailemin verdiği harçlıkları biriktirip yavaş yavaş birşeyler alıyorum. Ne kadar büyük şeyleri alamayacak olsamda diğerleri bile masraf! yok ütü supurge mutfak gereçleri vs eksiklerimi azalttım şükür. Dugunden sonra takılari bozdurmak gibi niyetm yok onlarla direk ev aldıracağm eşime . Yoksa erteleye erteleye iki yaka bi araya gelmiyor. Çevremde çok borç ödeyip takıları duranlar . bence çok zora gelmedikce takıları bozdurmayin . 300 e alacagina 200 e al eşyanı . markası iyi olup ürünü kötü olan şeylere vermeyin paranizi. dikkatli adımlar atın. düğün borcu birşeye benzemez. Ayağını yorganına göre uzat diye boşuna demiyorlar.
Evet set para etmiyor, onun yerine bilezik yaptırmak daha iyi yatırım amaçlı Böyle baktığında mantıklı.
Ben set yerine bilezik dedim bir bilezik fazla aldılar işte...
Set içimde kaldı öyle evlenenlerde görüyorum hoşuma gidiyor,
bizde bilezikler bir yere giderken, düğüne bayrama takılır yeni gelin olarak.
Ben bilezikleri ha bire kolumda gezdirmek istemiyorum zaten bozup bankaya koyacağım.
Set olsa takardım ama.
Maddi açıdan ve mantıklı baktığında bilezik daha iyidir...tabi size kalacaksa ailesi almayacaksa.
Çok iyi yapıyorsun o küçük şeyler dediklerimiz bir araya gelince bayağı bir yekün oluşturuyor fiyat olarak.
Mutfak malzemesi, küçük aletler neredeyse 5-6 bin para gitti.
Ha deyince de uygununu kampanyasını denk getiremiyorsun.
Önceden almak daha mantıklı.
Bir de halı alırken ben şöyle bir hata yaptım, masraf edip bütün eve aynı kalitede halılar aldım
Ama pişman oldum, mutfağa yatak odasına temizliği kolay fiyatı uygun halılar alsam daha iyiymiş
yatak odasında halı toz tutuyor mutfakta da malum lekeler yağ bilmemne.
Hem zahmet hem gereksiz masraf oldu.
Biz bilezikler hariç takılan altınları bozduk borçlar ödendi eşyalar alındı
Ama şimdiki aklım olsa onları da bozmaz tutardım. Birikim gibi dururlardı bir köşede.
kayınpederm yok kayınvalidem çok iyidir ne istersem alır . hep en iyisi olsun istiyor bende isterim ama biz evlenince borç kalsin istemiyorum ona. tek başına kirada oturacak yanımıza da gelmicekmis. set özencim yok ama gerçek altın gibi olanları var 150 200 arası çok istersem öyle birşey alayım diyorum annemde dugunde setsiz olmaz diyor kararsizm . Bilezikleri de sürekli kolumda bende istemiyorum evde de saklayamam hirsizlardan korkuyorum biz bankada kasa kiralicaz . istediğn zaman alıp koyabiliyorsn. dugune bayrama giderken alır sonra koyarm en mantiklisi o geldi.
valla mutfağa iyi kaliteli hali almam malesef çok batıyor ve mutfakta ne lekesi olacak bilinmez :) kıyamam ona öyle olursa oturup ağlarım çıkmayan bir leke olsa.
ben öyle yemek takımlarımi da çok çok iyi birşey almadım bi tabak kırılsın gitti takım. verdiğim paraya acırm .
Taktiklarim geri gelir diye dusunme ben taki toreninde sok gecirdim taktiklarimin 10/1 geri gelmedi
Benim mutfaktaki halım leke oldu hem de ne lekeler...illa ki kirleniyor insanın içi acıyor valla temizliği de zor.
Yıkamaya verip bir daha kullanmamayı düşünüyorum başka kilm gibi birşey alacağım
Ama masraf ettim sonuçta boş yere kullanmayacağım şeye
Mutfakta beyaz eşya dışında çok abartmaya gerek yok, ama beyaz eşyayı alabileceğiniz en iyisini alın derim onlar elektronik uzun süre kullanılacak diğer türlü kısa ömürlü olur o da israf yani
Benim bildiğim standart 16-20 gramlık bilezikler var onlardan takılır geline
Durumu yoksa tamam da varsa ayıp etmiş yani.
Ben de set istememiştim, onun yerine bilezik yaptılar ama keşke isteseymişim diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?