dugun yapanlara soruyorum bi aydinlatin beni kizlarr

Bizde borçla dügün yapanlardanız malesef bizim takıları aileler alıcak birimizin maaşı borçları ödüyecek birimizde ev geçindircez erkek tarafı sadece dügün ve beyaz esyayı aldı birikim yapmıştım önceden kredi çektik aldık esyalarımızı yani zor olcak ama ödenir bir şekilde bence...bence altın bozdurmayın zor durumda kalmadıkça...

tebrik ederim hayırlı olsun..

bu takı takma aileye çevreye bağlı... aslında az çok kim ne kadar ne takar belli oluyor. emanet gibi düşünün..anne babalar ne takmışlarsa yakınlarınızın düğünde yaklaşık o geliyor. yani amcanızın oğlunun düğününde bilezik takmışsanız bilezik.. dayınızın kızında küçük altın takmışsanız küçük altın.. veya geleceklerin düğününde ne takacaksanız onlar da bilirler.. yani bizim kızımıza küçük altın takarlar deyip onlarda küçük altın takar..
az çok gelecekleri tahmin edebilirsiniz.. aile bireylerin takacakları da bilinir. kardeşlerin,akrabaların..

bana iki yıl önce 12 bini gibi birşeydi.. ben çok birşey beklemiyordum zaten.. 3500 düğün salonuna+fotocuya verdik eşya alırken 5bin görümceden almıştık onu verdik. kalanı gaz maz diğer masraflar vs olarak zamanla harcadık. dediğim gibi başka düğünlerde 20 30bini belki daha fazla bulanlarda var..

ama bazı düğünlerde erkek tarafı üstleniyor. tek erkek evlatsa özellikle.. takılanlar size kalıyor. biz herşeyi kendimiz karşıladık..üstelik eşim düğün dışında borcu da vardı.onu bile kapatmadılar.. keşke onu kapatsalardı bize bilezik dahi takmasalardı...
yine yaranamadım kv deye o ayrı.. yaram kanadı şimdi.. neyse...

biz çalışan bir çiftiz. benim evlenirken kredi borcum vardı. evlenirken eşim kredi çekti. peşin aldık eşyalarımızı. hemen hemen tüm harcamaları çekilen krediden nakit olarak ödedik. sadece beyaz eşyaları kredi kartı ile aldk. çünkü o zaman henüz kredi çekmemiştik ve kredi kartıma daha uygundu. neyse.. Bir arkadaşın dediği gibi takı konusunda çevren önemli. bize çok bişey takılmadı. altınlarımız kasada. bozdursak bişeye yaramayacak çünkü hala ödüyoruz krediyi. zaten kredisiz yaşayamayz herhalde çünkü düğün kredisi bitmeden araba almak için çektik. :) bir sürü giderimiz var. Allaha Şükür ama yine de.... yani bu soruya kesin net cevap verilmez. senin hayat şartlarına, alacağın mobilyanın kalitesine, takı takacak olanların maddi durumuna bağlı

mutluluklar..

💑💓

Ha birde damadın ailesi ne takacak o çok önemli
Kaç bilezik kaç gr?
Benim uyuz kv nişanda 2 düğünde 2 bilezik taktı yani toplam 4 bilezik set zincir vs başka bişey yok
Bileziğin tanesi 200-220 lira anlıcan kazıkladı bizi

bizim hesap hiç istediğimiz gibi olmadı. güya evlenince sıfır borcumuz olacaktı eşim bunu benden daha çok söyledi. mobilyalara beyaz eşyaya aileler yardım etti ama biz 13 bine yakın borçlanmışız sonrasında eşimin araba kresisi ortaya çıktı bir 13 binde onu ekledik. sonra eşim ta beni istemeye gelirken yapılan hazırlıklar dahilaldığı herşeyi kredi kartına yüklemiş 5-6 binde o çıktı eşim düğünde takılan cumhuriyet altınlarını ailemden alırım diğerleri kalsın onlarda dedi o da yalan oldu (yaklaşık 15 cumhuriyet altını) elimde 10 bilezik kaldı cnm Allahtan gramı yüksekti bu saydığım borçlar ilk başlarda şiddetli kavgalara sebep olsada mecburen ödeniyor hala iki odama perde alamadım tv alamadımbekarlıktaki 37 ekranı kullanıyorum bende bıraktım bunlara üzülmeyi ne yapalım olacağı varmış diyorum ama eşimin şuan kredi kartı borcu hala çok yüksek ve bana açıklama yapmıyor ya işte buna ifrit oluyorum geçen gün çok daraldım bir bileziğimi bozdurdum çok ağladım ama ne yapayım.

Benim bildiğim standart 16-20 gramlık bilezikler var onlardan takılır geline
Durumu yoksa tamam da varsa ayıp etmiş yani.
Ben de set istememiştim, onun yerine bilezik yaptılar ama keşke isteseymişim diyorum.

Valla ne olur ne olmaz diye ben şimdiden herşeyimi almaya çalışıyorum . Dugunden sonra borcum olacaksa bile az olsun diyorum. Çalışan biri değilim ama ailemin verdiği harçlıkları biriktirip yavaş yavaş birşeyler alıyorum. Ne kadar büyük şeyleri alamayacak olsamda diğerleri bile masraf! yok ütü supurge mutfak gereçleri vs eksiklerimi azalttım şükür. Dugunden sonra takılari bozdurmak gibi niyetm yok onlarla direk ev aldıracağm eşime . Yoksa erteleye erteleye iki yaka bi araya gelmiyor. Çevremde çok borç ödeyip takıları duranlar . bence çok zora gelmedikce takıları bozdurmayin . 300 e alacagina 200 e al eşyanı . markası iyi olup ürünü kötü olan şeylere vermeyin paranizi. dikkatli adımlar atın. düğün borcu birşeye benzemez. Ayağını yorganına göre uzat diye boşuna demiyorlar.

Ben de set istememiştim, onun yerine bilezik yaptılar ama keşke isteseymişim diyorum.

bizde 5 bilezik takilir normalde 15 20 gram arası . bizimkiler 4 bilezik yaptı ama 26 gram yani neredeyse aynı hesap. set falan yaptirmak istemiyorum onun yerine ne istesem bilemedim. set para etmiyor çünkü bozdururken . Neden keşke dedin ? set daha mi iyi olur ?

Evet set para etmiyor, onun yerine bilezik yaptırmak daha iyi yatırım amaçlı Böyle baktığında mantıklı.
Ben set yerine bilezik dedim bir bilezik fazla aldılar işte...
Set içimde kaldı öyle evlenenlerde görüyorum hoşuma gidiyor,
bizde bilezikler bir yere giderken, düğüne bayrama takılır yeni gelin olarak.
Ben bilezikleri ha bire kolumda gezdirmek istemiyorum zaten bozup bankaya koyacağım.
Set olsa takardım ama.
Maddi açıdan ve mantıklı baktığında bilezik daha iyidir...tabi size kalacaksa ailesi almayacaksa.

Son düzenleme:

Çok iyi yapıyorsun o küçük şeyler dediklerimiz bir araya gelince bayağı bir yekün oluşturuyor fiyat olarak.
Mutfak malzemesi, küçük aletler neredeyse 5-6 bin para gitti.
Ha deyince de uygununu kampanyasını denk getiremiyorsun.
Önceden almak daha mantıklı.
Bir de halı alırken ben şöyle bir hata yaptım, masraf edip bütün eve aynı kalitede halılar aldım
Ama pişman oldum, mutfağa yatak odasına temizliği kolay fiyatı uygun halılar alsam daha iyiymiş
yatak odasında halı toz tutuyor mutfakta da malum lekeler yağ bilmemne.
Hem zahmet hem gereksiz masraf oldu.
Biz bilezikler hariç takılan altınları bozduk borçlar ödendi eşyalar alındı
Ama şimdiki aklım olsa onları da bozmaz tutardım. Birikim gibi dururlardı bir köşede.

Son düzenleme:

kayınpederm yok kayınvalidem çok iyidir ne istersem alır . hep en iyisi olsun istiyor bende isterim ama biz evlenince borç kalsin istemiyorum ona. tek başına kirada oturacak yanımıza da gelmicekmis. set özencim yok ama gerçek altın gibi olanları var 150 200 arası çok istersem öyle birşey alayım diyorum annemde dugunde setsiz olmaz diyor kararsizm . Bilezikleri de sürekli kolumda bende istemiyorum evde de saklayamam hirsizlardan korkuyorum biz bankada kasa kiralicaz . istediğn zaman alıp koyabiliyorsn. dugune bayrama giderken alır sonra koyarm en mantiklisi o geldi.

valla mutfağa iyi kaliteli hali almam malesef çok batıyor ve mutfakta ne lekesi olacak bilinmez :) kıyamam ona öyle olursa oturup ağlarım çıkmayan bir leke olsa.
ben öyle yemek takımlarımi da çok çok iyi birşey almadım bi tabak kırılsın gitti takım. verdiğim paraya acırm .

Ben de takmak için böyle bir şey almayı düşünüyorum, altın görünümlü gümüş takılar var. O şekilde olabilir. Sadece takacaksınız sonuçta.
Anneniz de kendinde özeniyor işte ama set yerine bilezik takılması daha mantıklı

Benim mutfaktaki halım leke oldu hem de ne lekeler...illa ki kirleniyor insanın içi acıyor valla temizliği de zor.
Yıkamaya verip bir daha kullanmamayı düşünüyorum başka kilm gibi birşey alacağım
Ama masraf ettim sonuçta boş yere kullanmayacağım şeye
Mutfakta beyaz eşya dışında çok abartmaya gerek yok, ama beyaz eşyayı alabileceğiniz en iyisini alın derim onlar elektronik uzun süre kullanılacak diğer türlü kısa ömürlü olur o da israf yani

Son düzenleme:
Ev için çektiğimiz kredi 10 bin tl eksikti senet yaptırıp düğünde takılanlarla onu ödedik, kalanıyla düğün salonu ve annemin verdiği borcun bir kısmını kapattık. Yani elde avuçta ne varsa puff uçtu. Çok şükür ev alabildik ya neyse.
Şimdi ki aklım olsa asla düğün yapmazdım. Eşim ısrar etmişti o da gereksizmiş diyor şimdi boşuna masraf.

Taktiklarim geri gelir diye dusunme ben taki toreninde sok gecirdim taktiklarimin 10/1 geri gelmedi

Kesinlikle katılıyorum size, çeyrek taktıklarım 50 tl olarak geri döndü aynı şekilde annemin taktıkları da Bu yüzden en kötüsünü hesaplayarak plan yapmasını tavsiye ederim konu sahibine ve evleneceklere..

tabiki de onların araştırması baya uzun sürdü :) daha karar bile veremedim .

Canım durumları çok çok iyi onu layık gördü oğluna
2,5 ay sonra görümcem evlendi onada nişanda 2 düğünde 2 taktı ama benim yanımda tanesi 2 bin lira olan bileziklerden aldı

bizde kendi düğünümüzü kendimiz yapıcaz gibi görünüyor. nişanlımın ne birikimi var ne bişeyi. askerden yeni geldi iş bulacak borçlarını kapatacak da sonra düğün için birikim yapıcaz 10 ay gibi bir süre var önümüzde bizimde. sülalesi kalabalık bilezik çok gelir diye kendince hesap yapıyor da bakalım gelecek mi. ona göre de düğün borçlarını kapatıcaz işte takılanlarla. pofff yazarken bile stres oldum :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…