• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün yapmadan evlenmek

iste bu dusunce ilerde genc kizlar tarafindan benimsenecek bence..bir gelenegimizi daha kaybetmek uzereyiz..
Bence kaybetsekte pek birşey kaybetmeyiz :) Düğün çiftlere hiçbir katki saglamiyor aksine zorluklara surukluyor ve akrabalari eglendirmeye yarıyor. Düşünüyorum 15 bin tl dugune harcayarak nasil mutlu olabilirim ki çektiğim eziyet o düğün ortamna katlanmakta cabasi

Benimde eşimin ve benim isteğim üzerine kına gecesi ve salonda nikah oldu. Kına zaten evde küçük bir düğün gibiydi. Dışardan gelenlere 2 gün yemek verildi. Düğün parasıyla sıfır araba almıştık..Nikahtan 15gün sonra. Hiç bir zaman keşke demedim.

Benimde eşimin ve benim isteğim üzerine kına gecesi ve salonda nikah oldu. Kına zaten evde küçük bir düğün gibiydi. Dışardan gelenlere 2 gün yemek verildi. Düğün parasıyla sıfır araba almıştık..Nikahtan 15gün sonra. Hiç bir zaman keşke demedim.
Kesinlikle tam istediğim gibi sevdigimde güzel bir balayi ve kalaniyla ev almak için biriktirmek istiyor. Eminim evlendigimiz günden sonra ilk 1 ay içinde muhteşem bir düğün yapilsa da bu şekilde guzel bir kina ardından nikah eglence seklinde yapilsa da unutulacak

İsteyip istememek sevip sevmemek de tercih meselesi,neden saygı duymuyorsunuz? İlla olmak zorunda değil kimse bir gece için binlerce lira ödemek zorunda da değil.

Konu sahibi şimdiden hayırlı olsun,düğün sevmeyenlerdenim bende nikah sonrası restorantta kutlama planı yapıyorum. Milleti eğlendirmektense o parayla güzel bir balayı yapabilirsiniz :)
Düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Benimle aynı düşünen bu kadar çok insan olacağını tahmin etmemistim inanilmaz mutlu oldum :))

İsteyip istememek sevip sevmemek de tercih meselesi,neden saygı duymuyorsunuz? İlla olmak zorunda değil kimse bir gece için binlerce lira ödemek zorunda da değil.

Konu sahibi şimdiden hayırlı olsun,düğün sevmeyenlerdenim bende nikah sonrası restorantta kutlama planı yapıyorum. Milleti eğlendirmektense o parayla güzel bir balayı yapabilirsiniz :)
eyvah .korktugum.nesil yayilmaya baslamis..haydi hayirli ugurlu olsun..alni sanli dugunleri tuylerimiz diken diken olupta gururla izleyemeyecz galina artik

ben sadece nikahla evlendim gelinliğimi de aliexpresten 500'e aldım kate middleton ın gelinliğiydi kuyruğunu kısa söyledim. 5 dk'da evlendim düğüne harcayacağımız parayıda tatile harcadık. Bizde aileler hiç yardım etmedi eşimin ailesinde öyle birşey yokmuş bende ailemden talep etmedim böyle olunca. Ama ailem bana takı taktı kız kardeşlerime yaptıkları için. herşeyi kocamla ben yaptık. Böyle olunca milleti eğlendirmeye ne gerek var. Zaten çok masrafımız oldu mümkün olduğunca kıstık. Çok da mutluyuz çok şükür.

Bizde sadece nikah yaptık. Sonrasında sürekli gittiğimiz bir meyhaneyi o gece bize ayırmalarını istedik ve cekirdek aile dışında samimi dostlarımızı ağırlayarak 30 kişi falan eğlendik.

Şuan bir kızım var ve ilerde onun bile düğün yapmasını istemem, tamamen gereksiz görüyorum nedense.

Bu arada düğünlerde kimseyi memnun edebileceğini sanmıyorum sen istekli ol ya da olma göbek atanda yarın unutacak ık mık eden cok olacak ay gelin beni niye öpmedi hiç yanımızda oynamadı olan cebe olacak.
He dersen bu kınada da olur organizasyon şirketi ayarlarsan o fotoğraf merasimlerini abartanlardan seni bi güzel kaçırıolar vs :)

Bu arada düğünlerde kimseyi memnun edebileceğini sanmıyorum sen istekli ol ya da olma göbek atanda yarın unutacak ık mık eden cok olacak ay gelin beni niye öpmedi hiç yanımızda oynamadı olan cebe olacak.
He dersen bu kınada da olur organizasyon şirketi ayarlarsan o fotoğraf merasimlerini abartanlardan seni bi güzel kaçırıolar vs :)

Heh sonunca benim gibi dusunen biri cıktı.:halay:benim annem çok karşı düğünsüz evliliğe. Ama biz hic sevmiyoruz düğünleri o parayla güzel bir balayı düsünüyoruz, kına gecesini de ben sevmiyorum şahsen, nişanı güzel bir kutlama ile yapmayı dusunuyoruz. Yinede en beğendiğim gelinliği giyeceğim nilah bile olsa ordanda hoop fotoğraf çekimine, bir arkadasım da çekimleri farklı yerlerde istediği için tüm gün gelinlikle istanbulu dolasmıştı o kadar çok fotoğraf çektirmek isteyenler olmus ki :KK76: bence hersey düğün değil böyle kucuk anılar daha tatlı

Yorumum fazla olmuş şizofren gibi oldum silmeyide bilemedim ayrıca bi arkadaşım 15 bin tl ye yemekli bir düğün yaptı geçen onunla konuşuorum bak hala düğünüm yemekliydi diye övünmeye devam ediyor ama gel gör ki kaynanasıyla aynı evde yaşıyor. düğün yapmak istememene anan baban karışmazken boş boş konuşacak insanlar cok olacak hiiiiç ipleme

Heh sonunca benim gibi dusunen biri cıktı.:halay:benim annem çok karşı düğünsüz evliliğe. Ama biz hic sevmiyoruz düğünleri o parayla güzel bir balayı düsünüyoruz, kına gecesini de ben sevmiyorum şahsen, nişanı güzel bir kutlama ile yapmayı dusunuyoruz. Yinede en beğendiğim gelinliği giyeceğim nikah bile olsa ordanda hoop fotoğraf çekimine, bir arkadasım da çekimleri farklı yerlerde istediği için tüm gün gelinlikle istanbulu dolasmıştı o kadar çok fotoğraf çektirmek isteyenler olmus ki :KK76: bence hersey düğün değil böyle kucuk anılar daha tatlı

Yakınım el alem değildir benim için.Bugün ben onun ihtiyacına koşarım yarın o bana.Paylaşmanın anlamı budur.Böyle fesat düşünceyle düşünecekseniz günahınızı bile vermeyin siz.
haddinizi bilin.ben böyle düşünüyorum.günahımı almayın :KK70:ayrıca düğün bir ihtiyaç değildir, gereksiz bir aktivitedir. bu düşünceler hep bana göre.......

Son düzenleme:
Valla en son gittiğim düğün otelde yemekli havuz başıydı herşey idealdi ama hava Mayıs oldugu halde çok soğuktu dislerimiz titredi resmen kimse beğenmedi söylendi kısacası o kadar masrafa kimseyi memnun edemediler degmedi

Ama siz kınayı evde yapıp o paraya mütevazı bir salon tutup düğünde yapabilirsiniz yada benim gibi güzel bir nikah dış çekim ve harika bir balayıda tercih sizin tabi

mantıklı. ben de böyle bişey düşünüyorum. düğün olayı gereksiz zaten sırf eğlence için, aynı eğlenceyi kınada da yaşarsınız. aileler ikna olur mu bilmem ama net olmanız lazım.

Ben de nikah kına gecesi yaptım,pişman olmadım hiç.
Aileler karışmadı bize.

Merhaba arkadaşlar 7 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevdiğim suan askerde astegmen inşallah seneye mayis gibi gelecek. Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ikimizde düğünlerden hoslanmiyoruz. Ben bu konuyu iyice düşündüm güzel bir kına gecesi ardindan sadece yakin akrabalari çağırdığımiz bir nikah, dis fotograf çekimi olsun istiyorum. Nikahta gelinlik giymek istiyorum zaten kina gecesinde de eğlenmis olacağız. Yaşadığımız şehirde çok fazla akrabamiz yok oyle pek bi takı da olmaz zaten. Bir gece için çok fazla masraf gibi geliyor onun yerine güzel bir balayı yaşamak istiyorum belki yurtdışı bile olabilir. Bu şekilde evlenenler var mi veya etrafında boyle yapanlar ? Sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum. Sizce ailemizi ikna edebilir miyiz ikimizde evin en büyük çocuklariyiz ve ilk evlenecek çocuklariyiz.
Ben ikisini de yaptım:)
Şöyle ki ilk evliliğinden davullu zurnalı yemekli düğünle evlendim... ve anladım ki kimseyi memnun edemezsin. Zaten berbat bi evlilikti...
8 ay önce 2. Evliliğimi yaptım. Eşimin ilk evliliği olmasına rağmen o da olgun davrandı ve ikimizde düğün istemiyoruz diye çıktık ailelerin karşısına. Eşimin annesi biraz içerledi başta ama sonra içine sindi.
En yakın arkadaşlarımla çok eğlenceli bir kına yaptık. Sonra sade bir nikah...
sonradan da yurtdışına balayına gittik. Balayı en romantik ve özel zaman onu özenle geçirmek birilerini mutlu etmek için düğün yapmaktan daha güzel...
Dilerim her şey gönlünüzce olur...

Eşimin ailesi hiçbirşeye karışmıyordu,nikah olsun dedik.kınamı güzel bi yerde düğün gibi kendim yaptım.hatta arkadsşlarım gelinlik giy demişti,yapabilirdim de ama kayınvalidem kendi yapmış gibi gezinecekti,nikahtan sonra da fasilli bi yerde 100 kisilik yemek ayarladik,o da cok guzel oldu.hicbisey icimde kalmadi cok sukur

Back
X