düğün yapmasak olmaz mı?

mlkctk

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
5.593
4.468
373
arkadaşlar benım derdim düğün yapmak.

ben bu sene yazın evleniyorum buyuk ihtimalle fakat düğün yapmak istemiyorum

sadece nikah yapsam sizce ileride pişman olur muyum?

ben düğüne vereceğim parayla yurt dışında balayı yapmayı düşünüyorum sizce nasıl? çünkü derdim takı takılsın para toplarız değil.

zaten planlananın dışında bir evlilik olacak maddi olarakta hazırlıklı değiliz.ayrıca bu adet gelenek diye ailem başımı yıyor daha şimdiden

sen bilmezsin sen çok karışma tarzında söylemleri var benım nikahıma ben nasıl karışmam yaa...

inadına nikah yapıp geçesim geliyor

sevgilimin ailesi de iki şehirde ya da en kötü kendi şehirlerinde düğün istiyorlar çok saçma...hemde hiç istemediğim bir konseptte

sizce ne yapmalı of düşündükçe üstüme birşey oturuyor sanki..
bu işler ne zormuş.

önemli olan senin isteğin ve mutluluğun tabi ki
ama şöyle düşün bu düğün onların da gururu sevinci çevrelerine karşı iyi niyetli gösterişleri
bence düğün konusunun gelin ve damadın kendi başına karar alabileceği kadar dar sınırları yok
balayınız ve diğer konularınıza kimse karışamazda hani ALLAH yardım eder siz yine ailenizin gönlünü yapın derim

biz ne kına gecesi ne de düğün yapmıcaz sadece nikah yapıcaz öyle karar verdik hatta sonra duydum ki bi tanıdıkta aynı bizim gibi sadece nikah yapıcakmış kına ve düğün istemiyolarmış sonuç olarak yine gelinlik giyicez ve olursa nikah salonunda girişte dans etmeyi düşünüyoruz

çok doğru diyorsun ben de senın gibi düşünüyorum gelinlikte giymek isterim ama en fazla nikahtan sonra peşine bir kokteyl yapmak isterim en fazla o yani...

zaten annem babam ayrı babamı çağırmak istemiyorum bu isteme söz nişan olayları içimi daraltıyor çünkü babam olmazsa benı kimden isteyecekler

ki zaten isteme olayı da kafama hiç yatmayan bir olay...

sence isteme olmadan aileler bir akşam yemek yeseler olmaz mı?

çok mu uçuk ya fikrim sırf bu yuzden evlenmek istemiyorum sevgilimde üzülüyor işin içinden çıkamıyorum

daha askere gidecekti ben araba alacaktım gezecek görecektim şimdi sırf o tayin isteyebilsin diye apar topar evlenmek hiç içime sinmiyor..

kimse de benı anlamıyor...

Aileleri ikna edebiliyorsan bencede hiç gerek yok. Gelinlik bile gereksiz geliyor. Pişman olmazsın bence

isteme olayını kafana takma benimde babam yoktu istemede dayımdan istediler beni

benım isteğim de o yonde fakat tabi benım kararıma saygı duyacaklarından şüpheliyim çünkü konuşurken bile daraltıyorlar benı yok şöyle yapalım yok böyle yapalım...

yapalım da neyle yapalım? bi sorun sız ne ıstıyorsunuz dıye...

darlandım yeminle çok bunaldım.daha şimdiden.

ben havuzbaşı düğünüyle evlendim fakat şimdiki aklım olsa nikahtan giderim zaten heyecan stresten ve mutluluktan sen bişey anlamıyorsun o düğün aileler için yapılmış oluyor :) o masrafla yurtdısına balayına giderdim gide gide antalya ya gittim :)

Düğünün masraflarını kim karşılayacak? Eğer aileler kendi çekiyorsa ve düğün olayına marjinal bir karşıtlığınız yoksa düğün istememek için sebep göremiyorum. Yok kredi çekip siz ödeyecekseniz de ne yapmak istediğinize siz karar verirsiniz.
Kararsız kaldıysanız da: Yaşınız kaç? Yani çok genç değil ve ne istediğini bilen bir insansanız sadece nikah sonrasında yurt dışında balayı güzel bir fikir. Ama henüz 20li yaşlarınızın başındaysanız bazen pişman olunuyor. Benim üniversite biter bitmez nikahla evlenen bir arkadaşım sonraki yıllarda katıldığımız bir düğünde bizim hiç ilk dansımız olmadı demişti sessizce. Belki çok dert etmedi ama beni duygulandırmıştı açıkçası.

mlk sen acaba tümden evlilikle ilgili şüpheler içinde misin, öyle bi konunu hatırlıyorum sanki...

bu yüzden düğün falan istemiyo olabilir misin?

bana sorarsan ben de düğün istemem mesela ama aileleri bu konuda ikna etmek çok zor

Valla biz ne nişan ne kına nede düğün yaptık..
Nikahı kıydık bitti.
Çok şükür mutluyuz.
Kim ne dedileri bi kenara bırak.
Ama gelinliğini giy,cidden insanın içinde uhde kalıyor.
Ben giymedim sen giy kardeş..

Nikahında ne giyeceksin.
Gelinlik mi?
Eger öyleyse düğün olmasa da olur.

Ama ilerde içinde de kalabilir.
Düğün önemlidir ya :)

Düğün masrafı da size kalacaksa bence yurtdışı balayı daha güzel bir fikir...

yani bence olur tabi
önemli olan sevgilinin eşi nasıl insanlar? bu tür şeyleri kaldırabilecekler mi? dediğin gibi seni anlayamazlar, senin babandan dolayı yaşadığın sıkıntıyı anlayamadıkları içinde farklı yorumlar katabilirler işin içine. bir kere hazır değilsen gerçekten işin içinde ne olursa olsun evlenme derim ben sana. ben bu zor zamanları eşimle birlikte aşıcam diyip güçlü bir kadın olabileceksen öyle evlen. isteme olayı formalitedir zaten, ailenin iznini almak demektir, eğer baban yoksa büyüğün olarak annen var. babanın olmaması nasıl bir stres yaratıyor anlayabiliyrum da şu zamanlarda babası olan da olmayan da evi olan da olmayan da aynı karmaşaları sıkıntıları yaşıyor. evlenmenin eşinin ailesi ile de evlenmek olduğunu insanın ilk anlamaya başladığı zamanlar bunlar çünkü hiç bir şey sadece senin istediğin gibi olmuyor malesef.

yani o parayı yurt dışı için kullanmak mantıklı geliyor daha çok yer görmek istiyorum ayrıca düğün stresinden kaçmak çok işime gelir

isteme olayını kafana takma benimde babam yoktu istemede dayımdan istediler beni

ben isteme olayına tümden karşıyım ama işte gelenek belki ikna edersem sadece tanışma yemeği gibi birşey yapabilirim

düğün masraflarını buyuk ölçüde ben ve sevgilim karşılayacağız yani kredi çekeceğiz ben bu yaşımda yani çok şükür tabi ki ama memur halimle millet yiyip içecek diye 5 yıl kredi ödemek istemiyorum ki araba almak hayalımde varken bunu erteliyorum ne bileyim ya kafam çok karışık ...

bu arada sevgilimin ailesinden bir yardım görür müyüm çok zor...olmadığını bildiğim insanlardan birşey isteyemem e haliyle bu borçlara kendi annemide sokmak istemem onlar yap(a)mıyorlarsa annemde yapmasın

zaten tek başına iki çocuk okuttuğu yetmezmiş gibi bu yasından sonra kredi borcu mu ödesin bilemiyorum...

ben evlilikten zaten ölesiye korkuyorum

hatta bunun için psikoloğa bile gitmeyi düşünüyorum fakat zamanda daralıyor temmuza kadar benım nikahı kıymam lazım tayin için.

benım istememe sebeplerim çoook karışık şüphelerim çok fazla.

Bence asıl düğüne harcanan para içinde kalacak.. Keşke daha işime yarar bir şeyler yapsaydım o parayla deme ihtimalin yüksek
Ben düğünlere gitmekten dahi hoşlanmayan biri olarak nikahı daha uygun buluyorum...Neyse ki bu kararıma aileler tepki göstermedi...

kızlar o zaman sadece nikah yapıp ertesi yaza düğün yapsak nasıl olur?

bi sene arayla saçma olur mu?

yani şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse eğer bir organizasyon şirketiyle anlaşmadıysan paran çok yoksa herşeyle her detayla sen ilgilenmek zorunda kalıyorsan o düğünden birşey anlamıyorsun

ki gittiğim hiç bir düğünde çok eğlendiğimi hatırlamam

hep dostlar alışverişte görsün hesabı olmuştur düğünler...

bu yuzden para harcamak çok saçma hele bir de henuz ortada olmayan bir paraysa.

kızlar o zaman sadece nikah yapıp ertesi yaza düğün yapsak nasıl olur?

bi sene arayla saçma olur mu?

Niye saçma olsun?

Bizim de sırf tayin işinden dolayı nikahımız düğünden tam 6 ay önce kıyılmıştı.
Yazın da düğün yapmıştık.
Bir çok insan memur olunca maalesef böyle yapıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…