arkadaşlar benım derdim düğün yapmak.
ben bu sene yazın evleniyorum buyuk ihtimalle fakat düğün yapmak istemiyorum
sadece nikah yapsam sizce ileride pişman olur muyum?
ben düğüne vereceğim parayla yurt dışında balayı yapmayı düşünüyorum sizce nasıl? çünkü derdim takı takılsın para toplarız değil.
zaten planlananın dışında bir evlilik olacak maddi olarakta hazırlıklı değiliz.ayrıca bu adet gelenek diye ailem başımı yıyor daha şimdiden
sen bilmezsin sen çok karışma tarzında söylemleri var benım nikahıma ben nasıl karışmam yaa...
inadına nikah yapıp geçesim geliyor
sevgilimin ailesi de iki şehirde ya da en kötü kendi şehirlerinde düğün istiyorlar çok saçma...hemde hiç istemediğim bir konseptte
sizce ne yapmalı of düşündükçe üstüme birşey oturuyor sanki..
bu işler ne zormuş.
önemli olan senin isteğin ve mutluluğun tabi ki
ama şöyle düşün bu düğün onların da gururu sevinci çevrelerine karşı iyi niyetli gösterişleri
bence düğün konusunun gelin ve damadın kendi başına karar alabileceği kadar dar sınırları yok
balayınız ve diğer konularınıza kimse karışamazda hani ALLAH yardım eder siz yine ailenizin gönlünü yapın derim
çok doğru diyorsun ben de senın gibi düşünüyorum gelinlikte giymek isterim ama en fazla nikahtan sonra peşine bir kokteyl yapmak isterim en fazla o yani...
zaten annem babam ayrı babamı çağırmak istemiyorum bu isteme söz nişan olayları içimi daraltıyor çünkü babam olmazsa benı kimden isteyecekler
ki zaten isteme olayı da kafama hiç yatmayan bir olay...
sence isteme olmadan aileler bir akşam yemek yeseler olmaz mı?
çok mu uçuk ya fikrim sırf bu yuzden evlenmek istemiyorum sevgilimde üzülüyor işin içinden çıkamıyorum
daha askere gidecekti ben araba alacaktım gezecek görecektim şimdi sırf o tayin isteyebilsin diye apar topar evlenmek hiç içime sinmiyor..
kimse de benı anlamıyor...
biz ne kına gecesi ne de düğün yapmıcaz sadece nikah yapıcaz öyle karar verdik hatta sonra duydum ki bi tanıdıkta aynı bizim gibi sadece nikah yapıcakmış kına ve düğün istemiyolarmış sonuç olarak yine gelinlik giyicez ve olursa nikah salonunda girişte dans etmeyi düşünüyoruz
çok doğru diyorsun ben de senın gibi düşünüyorum gelinlikte giymek isterim ama en fazla nikahtan sonra peşine bir kokteyl yapmak isterim en fazla o yani...
zaten annem babam ayrı babamı çağırmak istemiyorum bu isteme söz nişan olayları içimi daraltıyor çünkü babam olmazsa benı kimden isteyecekler
ki zaten isteme olayı da kafama hiç yatmayan bir olay...
sence isteme olmadan aileler bir akşam yemek yeseler olmaz mı?
çok mu uçuk ya fikrim sırf bu yuzden evlenmek istemiyorum sevgilimde üzülüyor işin içinden çıkamıyorum
daha askere gidecekti ben araba alacaktım gezecek görecektim şimdi sırf o tayin isteyebilsin diye apar topar evlenmek hiç içime sinmiyor..
kimse de benı anlamıyor...
ben havuzbaşı düğünüyle evlendim fakat şimdiki aklım olsa nikahtan giderim zaten heyecan stresten ve mutluluktan sen bişey anlamıyorsun o düğün aileler için yapılmış oluyor :) o masrafla yurtdısına balayına giderdim gide gide antalya ya gittim :)
isteme olayını kafana takma benimde babam yoktu istemede dayımdan istediler beni
Düğünün masraflarını kim karşılayacak? Eğer aileler kendi çekiyorsa ve düğün olayına marjinal bir karşıtlığınız yoksa düğün istememek için sebep göremiyorum. Yok kredi çekip siz ödeyecekseniz de ne yapmak istediğinize siz karar verirsiniz.
Kararsız kaldıysanız da: Yaşınız kaç? Yani çok genç değil ve ne istediğini bilen bir insansanız sadece nikah sonrasında yurt dışında balayı güzel bir fikir. Ama henüz 20li yaşlarınızın başındaysanız bazen pişman olunuyor. Benim üniversite biter bitmez nikahla evlenen bir arkadaşım sonraki yıllarda katıldığımız bir düğünde bizim hiç ilk dansımız olmadı demişti sessizce. Belki çok dert etmedi ama beni duygulandırmıştı açıkçası.
mlk sen acaba tümden evlilikle ilgili şüpheler içinde misin, öyle bi konunu hatırlıyorum sanki...
bu yüzden düğün falan istemiyo olabilir misin?
bana sorarsan ben de düğün istemem mesela ama aileleri bu konuda ikna etmek çok zor
kızlar o zaman sadece nikah yapıp ertesi yaza düğün yapsak nasıl olur?
bi sene arayla saçma olur mu?
Bence asıl düğüne harcanan para içinde kalacak.. Keşke daha işime yarar bir şeyler yapsaydım o parayla deme ihtimalin yüksek
Ben düğünlere gitmekten dahi hoşlanmayan biri olarak nikahı daha uygun buluyorum...Neyse ki bu kararıma aileler tepki göstermedi...
kızlar o zaman sadece nikah yapıp ertesi yaza düğün yapsak nasıl olur?
bi sene arayla saçma olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?