düğün yapmasak olmaz mı?

düğünlerden nefret ediyorum ve kendi düğünüme de katılmayı düşünmüyorum. bu yüzden son dakika da beni değiştirin işareti yapabilirim hakeme

kesinlikle düğün olsun canım,
bende senin gibi düşünüyordum istemiyordum düğün falan ama sonra telaşe bittikten sonra insan farkına varıyo...
tadını çıkar boşver borç harç bi şekilde halledilir, bu zamanlar bidaha gelmez...
para biriktirip sonrada gidebilirsiniz yurtdışına bence.

mlkctk merhaba

beni belki az çok forumlarda görmüşssündür bilmiyorum, ama ben seni az çok yazılarından tanıyorum, ve düşüncelerini de çok beğeniyorum.

Seninle aynı durumda değilim belki ama benimde aynı senin gibi problemlerim var, ben 7 sene çıktıgım erkek arkadaşımla ayrılmıştım, şimdi tekrar birlikteyiz. Oda seneye evlilik laflarını açıyor, benim tüylerim diken diken oluyor. Sanki biri kalbimi alıp elinde sıkıyormuş gibi, kendimi kapana kısılmış hissediyorum. Sanki zaten kısıtlı olan özgürlüğüm daha da gidecek, ben bir yanlışa koşa koşa gideceğim gibi hissediyorum.

Belki senin hissettiklerin böyle değildir, ama bu yazdıklarımın birazı varsa bile lütfen bekle. Bak ben 24 yaşındayım sen 25. Ne güzel bir işin var, mantıksal olarak bana göre süper bir insansın her yorumunu ve yazını destekledim, peki neden kendine bu eziyeti yapıyorsun?

Neden hazır olmadıgın birşeye içinde şüphelerle gidiyorsun? Benimde tek istediğim 24 yaşımı birlikte oldugum insanla gezeyim tozayım mantıgında geçirmek. Ama bunun için evlilik gibi bir bedeli ödemeye hazır mısın sen?

Lütfen içinde şüphelerle evlenme, sana söylüyorum belki ben yaparım bu hatayı ama sen yapma. 25 ne ki. 26 27 olsun?

Hem belki sen evlenmekten değilde, evleneceğin adamla şüphelerinden dolayı evlenmekten korkuyorsundur?

Son düzenleme:
Düğünsüz evlilik bana garip geliyor nedense.
Belkide o şekilde yetiştirildiğim içindir.
Ama ben Allah nasip eder de evlenirsem mutlaka düğün yaparım..
İnsanın içinde uhde kalacak bir şey bence bu.

genelde herkes dügün ister
sen istemiyorsanda yapmayın
nişanlın ne diyor

bence fikirlerinin hiçbiri uçuk değil.. gayet normal. düğün senin düğünün, kına senin kınan. nişanlınla sen nasıl istiyorsanız öyle olmalı. bizde de isteme olmadı, çünkü eşim ailesiyle görüşmüyordu.. istemeye gelen olmadı. nişanı da evde yüzükleri kestik, sonra benm aile ve ark. eğlenceye gittik. nikahtan sonra da güzel hoş bir mekan da yemek yedik. akşamına da canlı müzikle kokteyl yapmıştık. içimize de sinmişti. zaten siz düğünde yapsanız insanlar illa ki bişeyleri eleştirip, memnuniyetsizlik yapıcaklar

Aynı gün önce nikah yapın çağırabildiğiniz kadar uzak ,yakın akraba, eş dost, komşu herkes oraya gelsin ondan sonra daha yakın akraba ve arkadaşlarla daha şık ve güzel bir mekanda ne biliyim 100-200 kişi arasında bir düğün yapın mesela. Hem sizin istediğiniz gibi nikah olur hem de sanırım öyle 500-1000 kişinin katıldığı düğün salonu düğünü istemiyorsunuz o da 150 kişiyle filan daha az masrafsız ve de daha şık bir mekanda olur. Düğün salonu düğününden ben de hiç hazzetmem mesela ama misafir sayımız da 700 kişi filan oldu biz de önce nikah yapıp ardından 200 kişilik yemekli düğün yapmaya karar verdik güzel bir mekanda içime de sindi böyle olması.

benimle aynı fikirde olan insanları bir arada görmek cok mutlu etti beni

su an hayatımda kimse yok ama su isteme dügün altın muhabbetlerini düsündükce bile geriliyorum

bana maddi destekte buluncak kimsem yok tek maasımla zaten hangi birini yapabilirim :))

uamrım karsıma cıkacak olan insanla aynı kaderi paylasıyo oluruz da bosuna onun ailesi söyle benimki böyle gerginligi yasamam :)))

o zaman sizlerinde fikirleriyle kafamda oluşmaya başlayan şey şu oldu

hazıran temmuza kadar biriktirebildiğimiz kadar para biriktirip nikaha herkesi davet edip nikahtan sonrada sadece yakın akrabaları çağırarak küçük bir yemek yemek...

isteme söz nişan olayını da, bize yemeğe davet edelim ve hepsi (isteme olmasın) bir anda aradan çıksın.

bakalım bu fikre annemleri nasıl ikna edicem çünkü zaten sevgilim ben nasıl istersem onaylıyor sıkıntı benım ailemde.

düğüne niye milleti doyurmak eğlendirmek vs diye bakıyosunuz ki :26:
ben düğünümde çok eğlendim yemekli kır düğünüydü hep istediğim bişeydi kim ne kadar eğlendi kim ne dedi kim ne giydi beğendiler mi diye düşünmedim yani ben eğlendim mi eğlendim istediğim oldu mu oldu, sonrasında millet ister iyi bişiler desin ister kötü umrumda olmaz yani, ben düğüne harcadığım paraya acımıyorum

düğününe toplam kaç kisi çağırdınız nemesiscim?

buradaki arkadaşlar neredeyse 500 kişiden 700 kişiden bahsediyor

öyle olunca kır düğünü gibi olmuyordur buyuk ihtimalle dıdının dıdısı bile geliyor fakat sen tanımıyorsun bile..

bana bu yonden milleti doyurmak gibi geliyor.700 kişi ve iki memur insan piiuuu

şimdiki aklım olsa düğün yapmazdım, ben yaptığıma pişman oldum.. aslında söyledimde istemediğimi, ben sadece gelinlik giymek istiyorum dedim hem istediğim gibi olmadı hemde bir sürü sorun çıktı.. üstelik hiç anlamıyorum ben bu düğünleri, bir sürü insan biraraya gelip, deli gibi oynuyolar, gelinle damadada bolca yorgunluk tabi birde bir sürü masraf kalıyor...

yok bence düğün çok gereksiz, en güzeli nikah, temiz iş... düğüne vereceğin parayla başka ihtiyaçlarını almak en mantıklısı

canım biz 350 kişi üzerinden anlaştık, bu rakam üzerinden para veriyosun yani, fazladan servis açılırsa onu sonradan tehsil ediyolar ama önce sana soruyolar 351.kişi geldi servis açalım mı diye, bizim 343 olmuş, bide şu var bizim düğünü eşimin ailesi yaptı, kayınpederim emekli ikramiyesini ikiye bölmüş yarısı eşimin abisine yarısı bize harcandı bize ayrılan paranın tamamı düğüne gitti eşyaları biz aldık, eşim 20 yaşında göreve başladı 6 sene para biriktirdi o yüzden belki benim tuzum kuru gelebilir, anladığım kadarıyla sende çok gönüllü değilsin düğün işine o zaman düğün sonrası bi kokteyl olabilir ya da arkadaş kudurması artık ne istiyosan

ah canım bizde birikmiş hiçbir şey yok benım sıkıntım buyuk yanı,onun ailesi hiç para biriktirmemiş o yuzden bende sadece benım annemi masrafa sokmak istemiyorum

madem karşı taraftan destek yok o zaman herşeyi ikimiz yapalım diyorum

belki saçma belki bencilce aşkta bunlar olur mu para hesabı yapılır mı diiye düşünebilirsiniz ama benım annem kadın başına iki çocuk ünide okutmuş evını arabasını alabilmişse tek öğretmen maaşıyla hemde,onunda ailesi bizim iki çocuğumuz var diyerek birşeyler kenara koyabilirlerdi...

bu konularada sinirleniyorum zaten...

valla canım beni biliyosun romantik bi insan değilim o yüzden şunu diyorum: para hesabı her zaman her durumda yapılır bu dediğim çingenelik yapmak değil tabiki ama insan hesabını kitabını bilmeli, kokteyl çok cici olur bence, yakın akraba ve arkadaşlar gelir ağız tadıyla evliliğinizi kutlarsınız

Benzer durumlardan geçmişiz
Ben kimseyi dinlemedim, eşimle ortak karar verip nikah yaptık
( Eşimin ailesine kalsa köçek oynatacaklardı )
Pişman da değilim
İstersen bir de nikahtan sonra gençlerle eğlenceye gidebilirsiniz

bu işin doğrusu yanlışı oluru olmazı yok aslında işine geleni var güzelim, paşa gönlün ne istiyosa, Allah herkesin gönlüne göre versin yerine yakıştırsın sağlam evlilikler nasip etsin

Artık devir değişti
Eskiden biz erkek ailesiyiz şu şu bize düşer vardı da
Şimdi tam tersi aman gelinde çalışıyo diye mi düşünüyolar bilmem
Ama el etek çekiyolar
Hepsi ya başka yere harcıyo, ya da birikimimiz yok diyerek kenara geçiyolar

Ama kendi kızlarına yapılınca küplere biniyolar
Birebir şahit oldum yani

Dügün cok gereklı degil.. Hatta yorucu bir sey.. Çunku iki tarafında düşünce ce yaşamları farklıdır. Bınyuzden kımseyı mutlu edemezsın.. Ve gereksız masraf.. Brn dugun yapmadım.. Direk nikah sonrasında topluca yakınlarımla guzrl bır yemek.. Cokta iyi oldu.. Ben gittigim dugunlerde sadece 5 dk kalırım.. Çok sıkıcı gelir..

Yakın ark. Dugun yaptı.. Ahır gibi salona 12 bı tl verdı.. Dahası 400 kişi beklerken 100 kişi ancak geldı.. Damat kredı cekmişti.. Kredı ile oldu dügün.. Şimdi zor durumdalar. Esya taksidi, kredı borcu vs.. Degmez derim

Sevgilinde seninle hemfikirse sırf ailelerin gönlü olsun diye masrafa hiç gerek yok. Canı düğün istemeyene düğün yapmak milleti doyurmak gibi gelir bana da öyle geliyor açıkçası.
Benim asıl aklıma takılan evlilik konusundaki şüphelerin, ailen ayrı olduğu için dilemma yaşıyor olabilirsin ama sırf tayin için veya uzak kalmamak için evlenmek hata olabilir
Allah gönlüne göre versin arkadaşım, bu hayat senim hayatın ve sadece 1 kez yaşayacaksın, o yüzden istediğin neyse sadece onu yap aile eş dost istedi diye yaşam kaliteni düşürmenin anlamı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…