düğün yapmasak olmaz mı?

kızlar o zaman sadece nikah yapıp ertesi yaza düğün yapsak nasıl olur?

bi sene arayla saçma olur mu?

Bu pek olmaz işte. Ama canım sen cidden evlenmeye hazır değilsin. Hatta şu an evlenmeyi istemiyorsun. Düğün meselesi kesin mi? Hemen tayin için evlenmek şart mı? Nereye çıkarsa tayini oraya gitse siz de bir süre uzaktan ilişki deneseniz? Evlilik zaten hazırken çok aşıkken bile alışması zor bir durum. Sen anladığım kadarı ile tam eline para geçmiş biraz hayatın tadına varacakken bu kadar borca girmek istemiyorsun. Ki bence haklısın. Umarım sana bir çıkar yol bulunur.

Not:
Bir de arkadaşlar uhde değil ukde. Yani takılmak istemiyorum ama şarz kelimesi gibi okurken bile kulak tırmalıyor.

Canım bizde isteme diye bir şey olmadı sadece tanışıldı. Sonra yüzüktü nişandı gibi şeyler yapmadık. Sadece sevgilim bana tek taş almıştı onu taktık ama başbaşa bi anımızda. Ve ben tek taş istemiyodum direk nikahtan sonra alyans takarız modundaydım. Neyse öyle aramızda nişan gibi bir şey oldu o.

Kına oldu bizim evimizde. Kız arkadaşlarım ve kuzenlerimle. Annemi sepetledm evden. Onun da hiçbir akrabasına söylemedm zaten.

İki aile farklı şehirlerdeydi. Bizimkiler burunlarından kıl aldırmaz maddi yönden daha üstündü. Muhtemelen onların yapıcagı düğünü küçümsicekti. Yapmak istemedim ben bu yüzden. Benim yaşadıgım şehirde nikah ve kokteyl. Sonra da ben annem ve babamla onlaırn yaşadıgı yere gittim. Ev dügünü gibi bişey yaptılar sırf gönülleri olsun diye. Zaten küçük bir yerde yaşıyorlar. Kendmize istanbulda ev almıştık borca girmiştik. Masraf yapmak istemedik açıkçası bi de. Eşim evlenir evlenmez dubai ye çalışmaya gidicekti. Balayı olarak seçimimiz dubai oldu bu yüzden şanslıydık :) Sonra ben tek başıma istanbuldaki evime döndüm :))

Valla şaşıyorum millet 40 -50 bin harcıyor düğüne. Hem evimizi aldık hem dubaide muhteşem 2 hafta geçirdik ve bir dolu alışveriş yaptık. :))) Şimdi de evin borcunu kapatıcaz inşallah..

Boşver düğünü müğünü milleti eglendircen hem kmseye yaranamican. İnsanlar 3 saat göbek atıp dedikodu yapıcak :)

Atama içinse tabi ki olur...
Evlenip aynı eve girip sonradan dğünü yapanları da duymuştum da, öyle olmayacaksa gayet normal.
Hatta 1 sene sonra sahte nikah da yapılabilir.

yanı zaten iilişkimizde 3.ayrı yılımızı yaşıyoruz.o atandı gitti eğer nikah yapmazsam bir yıl daha ayrı kalırız ki ben 4.seneyi de kaldırabilecek psikolojide değilim o yanımda olsun gezeyim tozayım kafasındaydım.

aynen dediğin gibi o askere gidecekti biz para biriktirecektik gezecektik.şu an inanın 3 tane ayrı gune girdim sırf para biriktireyim diye...

ki geçen yılda borç ödedim.bu yıl tam bır huh dıyecektim.

Sırf bu angaryalar yüzünden insan sevdiğinden ayrı kalıyor :-(

Problem yaşayan bir sürü insanın konusunda yok eşya, yok düğün yok takı. Kendi kendimize mutsuz ve borçlu oluyoruz. Sen şu an için evlenmek şstemiyorsun sadece yan yana olmak bu da mümkün görünmüyor :-( çok can sıkıcı

Şöyle söyliyim tek sıkıntı borç ise ödeniyor. Evliliğe karşı şüphelerin yoksa borç bir şekil ödenebilir. Aileler çok masrafa girmeyecek ama. Yani ne biliyim 500 kişilik yemekli düğün olacak demesinler. Ya da trabzon burması takılacak falan talepleri olmasın. Yani en azından bu kadar ağırlığınızı koyun bence. Onun dışında balayı için avrupa mı tropik ada mı düşünüyorsunuz? Tarih belli olur olmaz onu da ayarlarsanız indirimleri yakalarsınız belki. Tropik adaysa ve bir şeyler kesinleşirse özelden mesajlaşalım. Sana bir kaç site ve tur tavsiye ederim.

aynen ben şu an sadece sevdiğimle 25 yaşımı yaşamak istiyorum sadece

ama mümkün görünmüyor

insan istemediği şeyleri yapmayı reddebilirse özgür olurmuş

hiç özgür değiliz...

aynen ben şu an sadece sevdiğimle 25 yaşımı yaşamak istiyorum sadece

ama mümkün görünmüyor

insan istemediği şeyleri yapmayı reddebilirse özgür olurmuş

hiç özgür değiliz...

Durumlarımız çok yakın o açıdan anlayabiliyorum seni. Ama evlilik için acele etme derim. Yazın bende tayin istemek zorundayım ve sevgilimin yanını isteyemem. 2,5 yıldır ayrı şehirlerdeyiz. ya düşünmekten yoruldum. Benim de tek isteğim bu yaşımda gezmek tpzmak ya.

cok yakin akrabalarin ve arkadaslarinla bir kir dugunude yapabilirsin..hem cok masrafli olmaz hemde ilerde icinde ''keske'' ler kalmaz..yok aileler karsi cikarsada o zaman dersin iste ben kredi falan cekemem varsa elinizde buyrun yapin ozendiginiz gibi dersin..ama bu acelen sadece tayin icinse sadece nikah yap,dugun sonra yaparsin..cok var nisandan hemen sonra nikah kiyan,bir iki sene sonrada dugun yapan..isteme olayinida,sevgilinle konus o ailesini sende aileni ikna et;bir yemek duzenleyin hem tanisma hem konusma gibi bir buyukte yuzukleri taksin olsun bitsin

o günleri görür müyüz bilmem ama olursa kesin mesaj atarım çok teşekkür ederim arkadaşlık isteği gönderdim

Babanızı çağırmamanıza birşey diyemem, sizin özeliniz ama kendi düşüncenizden de ödün vermeden orta yolu bulsanız, mesela düğün istemiyorsanız yapmayın, onun yerine ufak bir eğlence düzenlenebilir, ya kına gecesini eğlenceli yapın veya nikahı açık bir mekanda kokteyl tarzı yapın, gelinliğinizi giyersiniz tutulan mekana gelir memur, nikah sonrası aynı mekanda kokteyl olur.
Mekanı çok önceden ayarlarsanız belki fiyat konusunda da avantajlı olur.

Nişan yapmak sizi sıkıyorsa söz nişan bir arada olabilir, aileler arasında yapılır, aileler tanışmamışsa önce bir tanışma ayarlayın sizin eve gelsinler, başka birgünde bir restaurantta yer ayarlarsınız, yemekler yenir daha sonra yüzükler takılır, hatta kaç kişiyseniz o kadarlıkta bir pasta yaptırın, restaurant mutfağında muhafaza edilir, yüzükler takılacağı zaman pasta getirilir, çokta güzel olur aslında.
Çok uçuk düşünceler değil aslında ama bizler klasik aileler olduğumuz için kız isteme, nişan, evlilik gibi konular geleneksel haliyle yaşansın istiyoruz.

Aileler evlatlarının mürüvetini herkes görsün paylaşsın istiyor, onları da anlamak lazım.
Mutluluklar dilerim...

ben isteme olayına tümden karşıyım ama işte gelenek belki ikna edersem sadece tanışma yemeği gibi birşey yapabilirim

isteme söz nişan hepsi bi arada evde yapın hepsi bi arada olunca sen kahve ikramını yapmıyosun bizim hepsi bi arada olmuştu biz nişanlımla bi süre odamda oturduk isteme bitti sonra bizi çağırdılar yüzükler takıldı isteme nasıl oldu kahveleri kim dağıttı hiç bilgim yok

saçma falan olmaz artık çok kişi öyle yapıyor.

biz iki ayrı düğün yaptık 2 kına gecesi düşün halimi.neden,aileler mutlu olsun diye... bana kalsa bi nikah arkasından bi yemek tamamdı ama olmadı.noldu düğün yapınca başımız göğe ermedi sonuçta yorulduğumuzla kaldık

içine hangisi siniyorsa onu yap.ama nikahında gelinlik giy canım bence bu hoş olur içinde kalmaz hem.mutluluklar

Düğünü falan gönlüne göre yap ister nikah ister düğün parayı siz ödeyeckseniz kimse karışamaz.

Ama benim asıl takıldıpım seni kimdn isteyecekleri mevzusu. Yani annen sizi büyütmüş okutmuş bu günlere getirmiş, ondan isteyemiyorlar mı? Düşünülecek bişey yok burada bence. Benim babam da yok annemden istediler. Hatta dayımlarda vardı ama eşimin aikesi isteme konuşmasını anneme hitaben yaptı ki olması gereken de bu zaten.

şu kısmı okumasam olur neden olmasın dicektim ama bunu sadece sen bilebilirsin, en yakın arkadaşım güzel bi kına gecesi yaptı nikahlada evlendi, hiçte pişman olmadı çünkü daha ortada damat adayı yokken bile hep nikah yeterli derdi, bende aksine hep kır düğünü hayalleri kurardım ikimizde hayal ettiğimiz gibi evlendik Allah utandırmasın, kendini ölç tart canım,bi kere olan bişey yarın bigün bi arkadaş eş dost düğünü olur için sızlar mı yoksa amaaan fuzuli masraf mı dersin, bu çok öznel bişey yani, bana sorsan yap kız derim çatlayana kadar oyna makyajın akana kadar kudur derim düğünden çıkın arkadaşlarla dağıtın derim, niye bunu derim çünkü ben öyle yaptım

bencede en iyisi nikah sadece ama aileler illaki ses çıkarıcak. ne olursa olsun gelinlik giyinmeli sonradan pişman olmamak için

Çok sıkıntı çıkmayacaksa, çok huzursuzluk yaşamayacaksanız canınız nasıl istiyorsa öyle yapın.
Ileride pişman olursam diye tedirgin oluyorsanız abartıya kaçmadan ufak, şirin bir organizasyon yapın.

Kendi isteklerinizi boşverip başkalarının isteklerine göre yapsanız bile memnun olmayacak olan yine surat asıyor, yine kusur buluyor.
O yüzden boşverin başkasını, kimsenin memnun kalmamasındansa sadece siz mutlu olun o gün.
O şunu istiyor, bu bunu istiyor diye kendi gününüzü hoşlanmayacağınız bir şeye çevirmeyin.

Nişanını hatırlamak istemeyen, açıp fotoğraflarına bile bakmayan biri olarak yazıyorum bunları.

Nişanda iki tarafın isteğinin ortasını bulmaya çalıştık, gece sonunda yüzüme bakmayan bir anne ve kayinvalideye sahiptim.
Kendi istediğim gibi olsaydı kriz o boyuta taşınmazdı, en azından ben keyif alırdım.

Yani kimseyi memnun etmeye çalışmayın.
Sizin içinize sinsin, kulaklarınızı da biraz kapayın çift olarak, tadından yenmez o nikah veya düğün her neyse

Ben başkalarının düğününe gitmeyi severim ama kendi düğünüm olsun istemem :) Ortada hiçbir şey yok ama şimdiden sadece nikàh olsun istiyorum ama bir de şu var erkek tarafı kesinlikle düğün olsun ister bir yönden onların gururu ne bileyim değişik,bence bu işler evlenen çiftlere bırakılmalı ama aile de karışır. Sizin düşünceniz de güzel düğüne harcanan parayla balayına gitmek

Düğünlerden nefret ederim.
Tüm ailem öyle.
Gerçi biz istemedikçe muhattaplarımız hep düğün diye tutturdu.

Benim düğünüme 35 bin dolar harcanmıştı. Hala içim yanar. Sonrasında yıllarca kirada süründük. Ne oldu... Millete eğlence, dedikodu malzemesi ..O ne giymiş, bu nasıl oynamış, geline şu kadar takıldı vs. vs. Keşke o para bize verilseydi de sonrasında ev alıcağız diye debenmeseydik.

Bir de ben çok yakınlarımınki hariç düğünlere gitmekten hiç hoşlanmam. Sosyal zorunlu bir gidiyorum ama her seferinde bir cuma/cumartesi akşamım daha ziyan oldu diye hayıflanırım.

Borca girip kimseyi eğlendirmek zorunda değilsin. Paran çoksa bile git düğün yapacağına Maldivlerde balayı yap..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…