kızlar o zaman sadece nikah yapıp ertesi yaza düğün yapsak nasıl olur?
bi sene arayla saçma olur mu?
çok doğru diyorsun ben de senın gibi düşünüyorum gelinlikte giymek isterim ama en fazla nikahtan sonra peşine bir kokteyl yapmak isterim en fazla o yani...
zaten annem babam ayrı babamı çağırmak istemiyorum bu isteme söz nişan olayları içimi daraltıyor çünkü babam olmazsa benı kimden isteyecekler
ki zaten isteme olayı da kafama hiç yatmayan bir olay...
sence isteme olmadan aileler bir akşam yemek yeseler olmaz mı?
çok mu uçuk ya fikrim sırf bu yuzden evlenmek istemiyorum sevgilimde üzülüyor işin içinden çıkamıyorum
daha askere gidecekti ben araba alacaktım gezecek görecektim şimdi sırf o tayin isteyebilsin diye apar topar evlenmek hiç içime sinmiyor..
kimse de benı anlamıyor...
Bu pek olmaz işte. Ama canım sen cidden evlenmeye hazır değilsin. Hatta şu an evlenmeyi istemiyorsun. Düğün meselesi kesin mi? Hemen tayin için evlenmek şart mı? Nereye çıkarsa tayini oraya gitse siz de bir süre uzaktan ilişki deneseniz? Evlilik zaten hazırken çok aşıkken bile alışması zor bir durum. Sen anladığım kadarı ile tam eline para geçmiş biraz hayatın tadına varacakken bu kadar borca girmek istemiyorsun. Ki bence haklısın. Umarım sana bir çıkar yol bulunur.
Not:
Bir de arkadaşlar uhde değil ukde. Yani takılmak istemiyorum ama şarz kelimesi gibi okurken bile kulak tırmalıyor.
yanı zaten iilişkimizde 3.ayrı yılımızı yaşıyoruz.o atandı gitti eğer nikah yapmazsam bir yıl daha ayrı kalırız ki ben 4.seneyi de kaldırabilecek psikolojide değilim o yanımda olsun gezeyim tozayım kafasındaydım.
aynen dediğin gibi o askere gidecekti biz para biriktirecektik gezecektik.şu an inanın 3 tane ayrı gune girdim sırf para biriktireyim diye...
ki geçen yılda borç ödedim.bu yıl tam bır huh dıyecektim.
Sırf bu angaryalar yüzünden insan sevdiğinden ayrı kalıyor :-(
Problem yaşayan bir sürü insanın konusunda yok eşya, yok düğün yok takı. Kendi kendimize mutsuz ve borçlu oluyoruz. Sen şu an için evlenmek şstemiyorsun sadece yan yana olmak bu da mümkün görünmüyor :-( çok can sıkıcı
aynen ben şu an sadece sevdiğimle 25 yaşımı yaşamak istiyorum sadece
ama mümkün görünmüyor
insan istemediği şeyleri yapmayı reddebilirse özgür olurmuş
hiç özgür değiliz...
Şöyle söyliyim tek sıkıntı borç ise ödeniyor. Evliliğe karşı şüphelerin yoksa borç bir şekil ödenebilir. Aileler çok masrafa girmeyecek ama. Yani ne biliyim 500 kişilik yemekli düğün olacak demesinler. Ya da trabzon burması takılacak falan talepleri olmasın. Yani en azından bu kadar ağırlığınızı koyun bence. Onun dışında balayı için avrupa mı tropik ada mı düşünüyorsunuz? Tarih belli olur olmaz onu da ayarlarsanız indirimleri yakalarsınız belki. Tropik adaysa ve bir şeyler kesinleşirse özelden mesajlaşalım. Sana bir kaç site ve tur tavsiye ederim.
çok doğru diyorsun ben de senın gibi düşünüyorum gelinlikte giymek isterim ama en fazla nikahtan sonra peşine bir kokteyl yapmak isterim en fazla o yani...
zaten annem babam ayrı babamı çağırmak istemiyorum bu isteme söz nişan olayları içimi daraltıyor çünkü babam olmazsa benı kimden isteyecekler
ki zaten isteme olayı da kafama hiç yatmayan bir olay...
sence isteme olmadan aileler bir akşam yemek yeseler olmaz mı?
çok mu uçuk ya fikrim sırf bu yuzden evlenmek istemiyorum sevgilimde üzülüyor işin içinden çıkamıyorum
daha askere gidecekti ben araba alacaktım gezecek görecektim şimdi sırf o tayin isteyebilsin diye apar topar evlenmek hiç içime sinmiyor..
kimse de benı anlamıyor...
ben isteme olayına tümden karşıyım ama işte gelenek belki ikna edersem sadece tanışma yemeği gibi birşey yapabilirim
arkadaşlar benım derdim düğün yapmak.
ben bu sene yazın evleniyorum buyuk ihtimalle fakat düğün yapmak istemiyorum
sadece nikah yapsam sizce ileride pişman olur muyum?
ben düğüne vereceğim parayla yurt dışında balayı yapmayı düşünüyorum sizce nasıl? çünkü derdim takı takılsın para toplarız değil.
zaten planlananın dışında bir evlilik olacak maddi olarakta hazırlıklı değiliz.ayrıca bu adet gelenek diye ailem başımı yıyor daha şimdiden
sen bilmezsin sen çok karışma tarzında söylemleri var benım nikahıma ben nasıl karışmam yaa...
inadına nikah yapıp geçesim geliyor
sevgilimin ailesi de iki şehirde ya da en kötü kendi şehirlerinde düğün istiyorlar çok saçma...hemde hiç istemediğim bir konseptte
sizce ne yapmalı of düşündükçe üstüme birşey oturuyor sanki..
bu işler ne zormuş.
Valla biz ne nişan ne kına nede düğün yaptık..
Nikahı kıydık bitti.
Çok şükür mutluyuz.
Kim ne dedileri bi kenara bırak.
Ama gelinliğini giy,cidden insanın içinde uhde kalıyor.
Ben giymedim sen giy kardeş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?