Düğünde altın takmalı mıyım?

bence sorun "ilk nişanlısından ayrılmış bilezik verilmemiş"ten ziyade sanırım kuzeninle arandaki iletişim.. çünkü mesela benim kuzenim 3. kere bile evlense yine aynı takılar takılmaya devam edilir bizde, yani büyük konuşmayayım da şuanki duruma göre bana öyle geliyor.

ama sanırım siz aile gibi değilde biraz daha mesafeli bir ilişki içindesiniz, çünkü amcanız da size biraz mesafeli davranmış sanırım birde "eminimki kuzenim beni eve davet etmez" demişsiniz. okadar uzak davranıyorsa bence sizde içinizden geldiği gibi davranın..

sonuçta onlardan görmediğiniz için haliyle biraz bozulmuş olabilirsiniz. bilmiyorum ben olsam bozulurdum maddiyatçı gibi görünmek istemem öyle değilim ama sanki karşı tarafın değer verdiği kadar değer vermek gerek diye düşünüyorum..

not: tabi onların maddi durumu sizden düşük olduğu için takamamışlarsa apayrı bir konu ben aşağı yukarı yakın olduğunu düşünerek yazdım:)

Nişan bozuldu diye altınların verilmesi gerekmiyor bana göre,
Sonuçta kızın akrabaları ona hediye veriyorlar,hediyenin iadesi olmaz.
Bırdahaki nışanda küçük bir hediye yapılır,bunuda kimse yadırgamaz.
Sizin altın takmanıza gelince ,içinizden gelmıyorsa takmak zorunda değılsınız,nasıl olsa hediyesini almışsınız.
Ama düğüne gitmemeniz ayıp olabilir bence, bahanenız çok geçerli gelmedi bana.
.

Nişanda takı takıldığını pek görmemişim biraz tuhaf geldi bana
Çünkü biz sadece düğünlerde takı takarız...
Tekrar takı takılcaksa diğerine nazaran ufak olmalı
Ama ben olsam takmazdım hem gitmiceksin hemde aileniz fazlasıyla takmış zaten:)

Aslında tam dert değil ama fikir sormak istiyorum sizlere.Benim amcamın kızı'nın düğünü var bu aralar.Amcamın kızına esra diyelim.Esranın 2.nişanlısı bu ilk nişanlandığında ben daha bekardım babamlar 3'lü burma bilezik takmışlardı bir kaç problem oldu anlaşamadılar nişanı kız tarafı bozdu.Altınları o zaman kimseye geriye vermediler bozdurup esraya çeyiz aldılar.Neyse esra tekrar nişanlandı o zamanlar bende nişanlıydım ancak ilk önce benim nişanım oldu amcam bana yarım altın taktı olabilir takabilir.Keza bizde aynı şekilde altın taktık 2.nişanında.Düğünü olacak amcam bana düğünümde çeyrek takmıştı şimdi babam bilezik takmayı düşünüyor biliyorum babamla biz ayrı eviz ancak gerçekten içimden esra'ya hiçbirşey takmak gelmiyor sizde altın takmalı mıyım yoksa tebrik edip geride mi durmalıyım ?

Bence takman gerekmiyor.Düğündede niandada sana takıyı amcan takmış.Şimdide onun kızına takıyı baban takacak.Sesnin bir mecburiyetin yok.İçinden geliyorsa takarsın.

Bütün sayaları okudum.
Ben senin yerinde olsaydım,çocuğu olduğunda bir çeyrek alırdım.

Şimdi hediyesini göndermişsin zaten.

Babanın önceki nişanda taktığı burmanın sözünü etmemişler.Çeyiz almışlar.

Senin de içinden gelmiyormuş, ters birşey yapacaklar (eve çağırmamak gibi) moralin bozulacak.

Boşver.

Bebeği olduğunda al bir çeyrek git evine.

Son düzenleme:
ben de nişan atsam ben de vermezdim altınlarımı :)
belki amcan kız evlendiriyo diye durumu yoktur,yoksa dalga geçer gibi onca altına bi çeyrek takmazdı gibi geliyo...
ben senin yerinde olsam ev hediyesi alırdım,düğüne de babamlarla giderdim -hala onların bekar kızlarıymış gibi:)

*ama ev hediyesini düşün derim,bi çeyrek fiyatına her sabah kullanacağı bi tost makinası ya da kahve makinası ya da evini şık gösterecek bi aksesuar alabilirsin madem durumun da varmış..hem kendini enayi gibi de hissetmemiş olursun ,hem de zaten arkadaşların dediği gibi senin gönülsüz taktığın altından ona hayır gelmez,böylesi daha makbule geçer :35:

ev hediyesi al canım yaa zaten babanlar takı takarmış, sen de istemiyosan hediye al

Boşver tebrik et geç ayrı ev olsanız bile baban elinden geleni yapıyomus zaten sana gerek yok hele de içinden gelmiyosa hiç gerek yok

Sana amcan altın takmış , ona da baban ( amcası ) altın takacak sonuçta..

Ama gidipte boş dönmek hoş olmaz, biraz para takman en mantıklısı gibi geldi bana :34:

ben de bu nişanda takı takılması olayına hastayım..düğün gibi nişan yapılmasına ayrı hastayım..sonra nişan bozuldu mu gitti altınlar takılar...ben evde nişan yaptırttım akrabalarıma da hiçbişi takılmayacak dedim.sadee benim ailem ve nişanlımın ailesi taktı.tamam evlilik de bitebilen bişey o zaman düğünde de takmayalım ama nişan gibi bisat bitebilen birşey değil.düğün sürecinde bir sürü masraf yapıyorsun nişanda belki hiçbir masraf yapmadan peşim peşin altınları alıyorsun.
o yüzden kim olursa olsun düğün gibi nişan yapanlara bir bahane bulup gitmiyorum.nişanda ben kimseye takı falan takmam kim olursa olsun...

ben de bu nişanda takı takılması olayına hastayım..düğün gibi nişan yapılmasına ayrı hastayım..sonra nişan bozuldu mu gitti altınlar takılar...ben evde nişan yaptırttım akrabalarıma da hiçbişi takılmayacak dedim.sadee benim ailem ve nişanlımın ailesi taktı.tamam evlilik de bitebilen bişey o zaman düğünde de takmayalım ama nişan gibi bisat bitebilen birşey değil.düğün sürecinde bir sürü masraf yapıyorsun nişanda belki hiçbir masraf yapmadan peşim peşin altınları alıyorsun.
o yüzden kim olursa olsun düğün gibi nişan yapanlara bir bahane bulup gitmiyorum.nişanda ben kimseye takı falan takmam kim olursa olsun...

bende bu kadar buyuk nisan torenlerine anlam veremedim oldum olasi nedense :44:

ben dugunune gitmeyeceksem nisanda taki takarim yoksa dugunde takarim...ya da para takarim.

böyle durumlardan nefret ediyorum sen elinden geldiğince götürür takarsın tmm karşılık beklemek kötü ama taktığımızda havadan gelmiyor ki garip bir durum karşındakide sana ufacık bişey gelir onlar içinden gelipte 3 burmaya çeyrek taktıysa ben olsam kimse kusura bakmasında bir kuruş para takmam

Back
X