Düğünde ben mi takacağım annem mi?

buket1996

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2025
30
4
3
28
Merhaba düğünümde dayım bana bilezik takmıştı şimdi kızı evleniyor yani kuzenim. Hala olarak kuzenime annem mi bilezik takması lazım yoksa benim mi?

Benim bildiğim sizin takmanız lazım ama emin değilim. Ben bize takılanları kendim götürdüm ailemi zora sokmamak için.

Annen takmalı eğer ki halaysa. Gönlünden koparsa ve gücün varsa gram ya da küçük altın sende takabilirsin ama durumun yoksa annenin takması yeterli.

Bütçeniz varsa siz takın, yoksa anneniz taksın siz de kendi bütçenize göre bişeyler alın..

Annen takmalı eğer ki halaysa. Gönlünden koparsa ve gücün varsa gram ya da küçük altın sende takabilirsin ama durumun yoksa annenin takması yeterli.
Ananem sen takacaksın sana geldi bilezik diyor bende ama bana dayım taktı yeğeni olduğum için aslı da annemin yeğeni olduğu için onun takması gerekmiyor mu dedim

Ananem sen takacaksın sana geldi bilezik diyor bende ama bana dayım taktı yeğeni olduğum için aslı da annemin yeğeni olduğu için onun takması gerekmiyor mu dedim
Şimdi dayın sana yeğeni olduğun için taktıysa, sende yeğenine hala olduğun için takacaksın.
Annende ayrıca bilezik alsın taksın çok istiyosa?

Ee yani kim takıyor bu durumda ben anlamıyorım bu işlerden
Şimdi takı takmak değil sadece konu. Akrabalık bağları nasıl, kimin ne taktığı sonradan konuşulur mu vsvsvsvs hepsi ayrı ayrı konular hahahah 😂
Mesela benim dayım bana çeyrek taktı, annem gitti kuzenime bilezik taktı.

Evet bilezik sana geldi ama dayıdan geldi. Şimdide haladan dayı kızına gidecek sonuç olarak annenin taktıgıda dayına gitmeyecek mantıken. Ama hala olarak ve dayı olarak zaten büyükler yeğenlerine takar. Kuzenlerde durumu varsa takar. Benim annem dayı kızlarıma bilezik takmıstı ben durumun olmadıgımdan bısey takamadım. Ama halamlarda bana hep bılezik taktı hala çocuklarımda yeni para kazanmaya basladı kimi para taktı yurtdısında dıye 150 euro diğeri çeyrek ama takmasada bısey demezdım gönlunden koptu ama annem takmasa yeğenlerine ayıp olurdu ya da halalarım takmada bana ayıp ederdi. Sonuçta kardeş onların kardeşi kardeşilik görevidir çocuguna takmak. Kardeşi temsl eden kendisi takmamak ne demek ya

Yok yani ben yeğenime taktımda benim kardeşimde kızıma takacak mı diye beklemez mi
Bilezik sonuçta size geldi siz kullandınız anneniz değil neden borçlanan annenizmiş gibi o taksın ki ? Altın düğün takısı borç olarak takılır geri dönmesinin sebebi budur. Çeyrek altını geri verilmediği için dava açan insanlar gördü bu ülke.

Back
X