• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde ben mi takacağım annem mi?

Dayınızın taktığını annenşz, kuzeninizin taktığını siz ödeyeceksiniz. Yani anneniz takacak.

Merhaba düğünümde dayım bana bilezik takmıştı şimdi kızı evleniyor yani kuzenim. Hala olarak kuzenime annem mi bilezik takması lazım yoksa benim mi?
Merhaba konuyu yeni gördüm yeni yorum yapıyorum o yüzden
Dayınız onu siz yiğeni olduğunuz için değil kardeşinin çocuğu olduğu için taktı bu her yerde böyledir mesele siz değilsiniz anneniz yani
Ayrıca siz de çalışmıyorsanız bunu eşiniz yapacak takılan altın size ama eşiniz kuzeninize bilezik takmış olacak bunu birine söylediğiniz de eşinizle yiyeceğinizi söyleyecekler büyük ihtimalle ama tasarruf hakkı sizin istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Bir de nişanda kına da gelen takıları verdiler mi size

Merhaba konuyu yeni gördüm yeni yorum yapıyorum o yüzden
Dayınız onu siz yiğeni olduğunuz için değil kardeşinin çocuğu olduğu için taktı bu her yerde böyledir mesele siz değilsiniz anneniz yani
Ayrıca siz de çalışmıyorsanız bunu eşiniz yapacak takılan altın size ama eşiniz kuzeninize bilezik takmış olacak bunu birine söylediğiniz de eşinizle yiyeceğinizi söyleyecekler büyük ihtimalle ama tasarruf hakkı sizin istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Bir de nişanda kına da gelen takıları verdiler mi size
Bir de anneniz Takmadığında karşı taraf biz onun kızına taktık diyecek siz takmadığınız da biz ona bilezik taktık demezler yani

Yakında eşimin kuzeni evlenecek. Amca bize bilezik takmıştı, baba da karşılık olarak bilezik takacak.

O çocuk haliyle biz evlenirken babasıyla yaşıyordu bize bi takı takmadı.

Şimdi biz evliyiz ve kuzenimiz evleniyor diye düşünüyoruz ve ona bi gram falan takarız. Sonuçta yakışık olan budur.

Hoş geldi gitti o taktı bu taktı keşke bakılmasa ama yapacak bir şey yok. Anca bizim çocuklarımızın zamanında belki değişir 😅

Back
X