Düğünde bilezik takma adeti !!

Ben hic takmadim ,kayınvalidem çok söylendi fakat onu da kafama takmadım :) sonra açıkladım altından ne kadar haz etmediğimi, bankadan kasa kiraladim, acil evimden çıkardım .daha da kimseden ses çıkmadı .atıyorum 5 tane kolyem var ,besini birden takmamı istiyor :KK70: daughter e yakışmaz valide hanım ,ben görgüsüz değilim ,kime neyi ispatlayacagim dedim de ,millet seni bekar kız sanıyor dedi :))) aman yahu ne fark eder :) onlar bekar sansın, ben evli olduğumu biliyorum ya sıkıntı yok dedim .kısa süreli bir şok yaşadıktan sonra ,ben seninle baş edemem ,bir daha hicbirseyine karışmayacağım dedi ve sağolsun gerçekten karışmadı :)
Iyi yapmissiniz ben de bir daha asla takamam onca şeyi mümkün değil

Aynı durumdayız ancak sizin eşiniz de destekliyor bu durumu gibi.
Bence önce eşinizi ikna edin benim eşim de başta bizde adettir işte herkesin kolları dolu sen öyle takılmamış gibi olmaz, tak görsünler istiyorlar vs vs dedi ben güzelce anlattım derdimi. Şimdi kv böyle bir taleple gelirse eşim atlıyor ve kuyumcu askısı gibi gezmesinden hoşlanmıyorum. Sen sev anne ama ben gösteriş sevmiyorum diyor. Bende bir set takıp çıkıyorum.
Eşinizde ısrarcıysa hala bankaya koyduk vaktim olmadı almaya vs. Diyebilirsiniz.

Iste insanlar bu kadar hain,kiskanc,fesat,art niyetli oldugu icin tum nişanlılıgım boyunca taktım. Evlendim yine bileklik ve kalin zincirli bir setim var ama çok sık onu takmaya devam ettim.
Gecen gunde bir cafeye gidiyorduk esimle,simdi bir suru bilmemne cocugu görürüz sunu taksana dedim taktirttim kendime. Nitekim de oyle oldu eski arkadaslarimi gördüm. Cafe biraz herkesin gittigi bir yer
Insanlar zaten sattin mi satmadin mi diye sormustur neden digerlerini takmadin diye. Ben agizlarina laf vermiyorum zaten ben takmayi seviyorum,sende kaynanani kırmamış takmışsın. Zaten kış geliyor artık düğünler biter takmazsin
Benim cevremdekiler,kendi ogullari gibi baba parasiyla evlenen bir kocam oldugunu düşündükleri icin altinlari satmış olabilecegimi düşünürler oyle pislikler. Satmadim. Esim de kendilerinin kocasindan daha kodaman cok şükür.patron yalakasi degil .geberesice saykolar.

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Diğerlerini niye takmadın diye sorarken zaten ne olduğunu merak ediyo onlar.Seninki yine düğünde takmanı istemiş benimki niye bayramlarda takmıyosun dedi:deli:

Benim çevremde böyle olaylar oldu. Bazı kv lee niye böyle anlamış değilim evladın yaşında insanla neyin cekememezligi bu. Allah yardımcımız olsun

Kafaları öyle çalışıyor, cahillik ve benzer düşünce yapısındaki insanların mahalle baskısı.

Gelin kavramı kafalarında bir birey kişi değil. Oğlunun kolu bacağı gibi bir uzvu sanki ve anneye itaat etmesini istiyorlar.

Kv bana "p.z.vkin oğlu seni besleyemiyor mu?" dedi. Çocuk yapmadığım için iş arıyorum diye.

Yani karnım aç değilse hayata dair kalan her şey önemsiz. Besleme miyim hizmetçi miyim?

Bir seferlik taktım kırmak istemedim bilemiyorum . Ben en çok akrabalarına kızdım diğerlerini niye takmadın sorusu ne kadar saçma ya.

Kv nin tak demesi de akrabaların sorması da aynı sebepten

Herkes borç var mu bilezikleri satmışlar mı derdinde dedikodu yapacaklar

Kv tak diyor gelinin bilezikleri duruyor üst üste iki düğün yaptık ama bilezikleri vs almadık diye göstermek istiyor soranlar da siz sattık deyin de dedikodu yapalım istiyor

Görümcem evlenirken sadece setimi taktım tüm bileziklerim duruyordu da takmak aklıma gelmedi dedikodu yapan olmuştur da ben duymamışımdır

Bundan sonra takmasınız olur biter takmayın kafaya

Aklıma bi arkadaşım geldi iki kolu da dirsegine kadar bilezikle geziyor her yerde:halay:bende sevmem hayatta da takmam
Sizin arkadaşınız yine sadece bilezikleri takıyormuş bizim buralarda tüm gelinler evde ne kadar altınları varsa takarlar setleri beşi biyerdeleri liraları tuğraları bileklikleri kelepçeleri :kızgın: valla yakında takılan çeyrekleri falanda tutuşturacaklar boş kalan yerlere diye korkmuyor değilim
Oldum olası sevmedim şıngır şıngır ve takmadımda 3 senedirde altınlarımda oturuyorum ev aldık peşinata verdim

Bende takmadim bir tane bile.. zaten sevmiyorum dediğiniz gibi ayrıca bana bu devirde altınla gezmek tehlikeli geliyor attım kasaya bankaya. Zırt pırt oradan alıp koyamam ki.. zaten düğünde kim ne takmış eş dost görüyor yani sonra kime gösteriş yapalim

Ah benimkiler dursaydı da taksaydım, ama malesef hep borçlara gitti. Hoş bana taktıkları da öyle zevkli şeyler değildi, dümdüz beş bilezik.

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Allah askına 2 saat düğünde taki takmakla biseyiniz eksilmez.2 aylık gelinsin etraf bozdular mı acaba der diye düsünmüs kadın.Borcun olup saatabilirsinde sonuçta o takılar senin.Ama bilezik takmayınca cool oluyoruz sananlardan olma.Belli bir coğrafyadayız altın biz de önemli iste.Anlayın bunu.Gelip burda konu açana kadar takaydın,o kadar takıldıysan:)

Derdimi deşme bakk daha görümceyşe karşılıklı dertleştik bu konuyu
Ben çok özenirim çok istiyorum bi tane de olsa takcam şu evin borcu bitsin diye
Görümce de satıp araba aldılar ya varken takmıyodum şimdi istiyom yenge bitane alcam diyo
Allah başka dert vermesin yaaa

ben bi kere taktim, pisman oldum. zaten dugunden 15 20 gun sonra bozdurdum.

siz de kasaya koyun bankaya

allah korusun bu devirde insan saatli bomba tasir da o kadar bilezigi koluna takip gezemez ya

sevmeyi de gectim, altın artik ucuz bisey degil ki tak takistir gez deyim:deli: can güvenliği daha onemli bence

Hırsızlara davetiye
Ben yeni evlendiğimde eve hırsız girdi

Benim arkadaşların da yapıyor.
Biz gülüyoruz. Görgüsüz gibi iki kolda dirseğe kadar bilezik hahahahah.
Yapmayın lütfen çok kötü bir görüntü :deli:

Ben de hiç hoşlanmam. Allahtan benden kimse böyle bir görgüsüzlük istemiyor çok rahatsız olurdum. Yakın akraba düğünüyse filan sevdiğim beğendigim altin takıyı takarım da singir singir bilezik çok kötü. Sanki 20. yy.da yaşıyoruz. Ama sanırım sizin kv çevresinde gelenek bu. Sizin bunu değiştirmeniz zor

Hiç öyle sangir sungur takacak kadar bilezigim olmadı. Birkaç olanı da sattık. Olsa da takmazdim. Sevmiyorsaniz takmayın. Hoşlanmıyorum deyin.

Back
X