Düğünde bilezik takma adeti !!

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Akrabalara ne ki sizin kolunuzdaki bilezikten. Insanların da derdi yok haa, başkasının bilezik takip takmadigina kafa yoruyorlar..onlara neyse

Bir seferlik taktım artık takmam sanırım :) bizim ailede hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım çok tuhaf geldi bilmiyorum ki . Neyse bir kereliğine kimsenin kalbini kırmamak için taktım ne bileyim bana abartı geliyor illa seven vardır ama bana göre degil

Sizin arkadaşınız yine sadece bilezikleri takıyormuş bizim buralarda tüm gelinler evde ne kadar altınları varsa takarlar setleri beşi biyerdeleri liraları tuğraları bileklikleri kelepçeleri :kızgın: valla yakında takılan çeyrekleri falanda tutuşturacaklar boş kalan yerlere diye korkmuyor değilim
Oldum olası sevmedim şıngır şıngır ve takmadımda 3 senedirde altınlarımda oturuyorum ev aldık peşinata verdim
Zaten amaç birikim değil mi ne bu gösteriş altın yaristiriyorlar

Siz altın takmayı sevmiyor olabilirsiniz ama takanlari neden elestiriyorsunuz ben onu anlamadm görgüsüzlük geri kafalılık felan filan hos deil bunlar herkes istedigi gibi yasar takar

Çoğunluk bir seferlik tak ne olacak demiş ama neden el alem için kendinizden taviz veresiniz ki? Kaldı ki çok saçma bir adet ve bir seferle de bitmez, bunun gerisi gelir. Bugün bileziklerini tak derler, yarın başka bir şey söylerler onu yapmak zorunda kalabilirsiniz. İstemediğiniz şeyi yapmayın, bir iki kez söylerler sonra kabullenirler.

Bende yeni evlendigimde dügünlere giderken takiyodum cunku esinin ailesi görmek istiyo onca para veriliyo aliniyo onlar gelinlerinde görmek istiyolar ben normal zamanda takmiyorum dugunlerde takiyodum simdi her dugunde de takmiyorum. Birde insanlar aa bak gelinin bileziklerini satmis demesinler diyede dusunuyo olabilir sizinkiler canm. Ama kayinvaliden görmek ister gelinini sıkır sıkır

Altın alerjim var sonrasında 3 4 gün kızarıklık kalıyor çol kaşınıyor vs deyin bence.bende sevmem..eşimin sevgiliyken aldığı bir bileklik var sanırım 18ayar (yeşil altın deniyor) günlük (yani aldığı günden beri) her zaman bir onu takıyorum.Bu kaşındırmıyor bir tek dedim geçtim.
Ben öyle yaptım :))) ancak kurtuldum.
yoksa kurtuluş yok düğünde yemekde hatta aile misafirliğinde illahi o şıngırtılar duyulsun görülsün istiyorlar.Bana çok görgüsüzce geliyor.zaten rahat edemiyorum...artık takmıyorum hiç..en son oğlumun sünnetinde annemin zoruyla takdım.
Fotograf merasimi sonrası hemen çıkardım..hiç rahat değil..bence ayıp bile..

İstemediğim bir şeyi bana kimse zorla yaptiramaz. Keşke takmasaydiniz. İncelikten anlamiyorlarsa tekrar isteyeceklerdir.

Aaaaaa sakin bu zamanda altinla gezilirmi.ozellikle altin takip gezen kadinlari takibe alip hirsizlik yapiyorlar.evleri ne giriyorlar.mazallah Allah korusun altin falan takmam zaten hepsi bankada paraya cevirmistik.aman altin takip gezmeyin hanimlar olmaz demeyin oluyor...

Bende sevmem takmayı ama yeni evlendigimizde ilk birkac dugunde taktım cok mutlu oldu hem kendi annem hem kayınvalidem.. Ben sevmesemde onların mutlu oldugunu gormek beni mutlu etti.. Sonra zaten ev aldık hepsini bozdurdum dedim sadece trabzon setimi takıyorum simdi :) Sizde birkac takın gönüllerini alin sonra bozdurduk dersiniz :)

Merhaba hanımlar. Daha iki aylık evliyim . Geçenlerde görümcemin de düğünü oldu . Kayinvalidem ısrarla bana düğünde takılan bilezikleri takmami istedi . Ben sevmiyorum şıngır şıngır onca bilezik kolumda diye diretsem de bir türlü dinletemedim . Yeni gelin olduğum belli olmalıymış , başkaları yanlış anlarmış vs vs . Sadece kayinvalidemlerin taktıkları bilezikleri taktım diğerlerini takmadım. Eşimin akrabalari diğerlerini niye takmadın diye sordular . Kuyumcu dükkanı gibi mi gezeceğim ben düğünlerde. Hiç hoşlanmıyorum şu durumdan . Eşim abartıyorsun bizim ailede bütün yeni gelinler takıyor dedi . Iyi de onlar takıyor diye ben de mi takmak zorundayım. Bir türlü ikna edemedim bir seferlik taktım. Bir de diğerlerini niye takmadın sorusunu çok yanlış buluyorum belki borcum vardı sattım olamaz mı yani niye bu gösteriş merakı bu insanların anlamıyorum . Sizce yanlış mi düşünüyorum.
Gelinler bilezik takmayinca kocası ve kocasinin ailesi elinden almış gibi düşünülüyor. O yüzden takmanın istemiştir.

Satmadım da ama 1 kere bile takmadım. Milletin konu mankeni gibi gezecek halim yok. Öyle bilezik vs sevmiyorum. Görünüş olarak da estetik ve zarif değil. Kim ne derse ne düşünürse de düşünsün.

bende uzun bir sure bayramlarda dugunlerde boyle ayakli kuyumcu gibi geziyordum en sonunda bozdurdum kurtuldum

Ben severim takmayı ama takmayana niye takmıyorsun deme hakkında sahip olmadığım gibi
kimsenin de takanlara görgüsüz demeye hakkı yok.

Sebebi şu ;
Etraf görsün de "gelini borçsuz evlendirmişler , takılar duruyor " desinler :)
İyi bilirim bizde de o adet var :)

Siz altın takmayı sevmiyor olabilirsiniz ama takanlari neden elestiriyorsunuz ben onu anlamadm görgüsüzlük geri kafalılık felan filan hos deil bunlar herkes istedigi gibi yasar takar
takiyi tek takarsin hos durur görmemisin cocugu gibi hepsini bir arada takarsanda kötü durur

Ben işçiliği olan modeller de aldım, kelepçe hediye de geldi eşim ailede bekar çok istediğin seti seç demişti, onu da düğünlerde takıyorum en azından 1 taneyi takabilirsiniz biraz orta yolu bulmaya çalışınki asıl sorunlara hatır gönül kalsın

Back
X