• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

valla canım sen bilirsin ama annen doğru olanı yapıyor hiç karışma adet yerini bulsun. Sen karşı tarafı düşünüp hareket edersen hiç bir zaman onlara yaranamazsın o iyi niyetinden dolayı bu hep böyledir hiç düşünme ve aldır ne istiyosan bi laf vardır tabiri caizse s...n yaranır diye hakketten o kadar doğru bir söz ki. bende 7 aylık evliyim ve senin düşündüğün gibi yaptım gerek olmadıkca altın olsun eşya olsun fazla hiç bişey almadım ( hatta taktıkları 2 tane bilerzik ) ve şuan o 2 tane bilerziğim bile gitti hiç kimseyi iyi niyetinle düşünme yaranamıyorsun onlarda seni düşünmüyor zaten.ben öyle yaptığım için kötü oldum keşke çok şey alsaydımda öyle kötü olsaydım diyorum şimdide ama iş işten geçti
İnşallah sizin de ileride böyle sömürme talebi ile gelen bir gelininiz olur

Hahhaha
35-gif.1318282

Demekki ağlamayana meme yokmuş .
Nasıl takmadılar anlamış değilim
142-gif.1318291
Cidden takmadılar ya kp borcum olsun kızım sonra takarım dedi bende elini öpmedim borcum olsun sonra öperim dedim :)))

konuyu okumadım
başlık yeterli... bu nedir abi:KK14:
Düğünde erkek tarafından istenecek takılar.

okudum. gelinimize bir kez daha şükrettim.
verecek durumumuz var mı var. elimizden gelenin fazlasını da yaptık. olması gereken de bu değil mi ?

sizin böyle gram parça falan belirtmeniz çok i-ti-ci

Nedir yani altınlamı değerim ölçülecek benim
Bırak ailemi ben kendim dahi talep etmem
Beni mutlu edecekmisim huzur verecekmisin sen onun grantisini ver bana
Kıçına tekmeyi atarsam param dursun köşede diye düşüneceğim adamla ne işim var dimi?
Aynen canım. Benım kayınvalıdem de sordu ne istersiniz dıye. Annemde bende hıc bısey siz ne ıstersenız o dedık ve kayınvalıdem de böyle tok gözlü olduğun ıcın yapabıldıgımın en iyisini yapıcam dedı sana ve yaptı. Ama bana huzuru altın mı saglayacak aynen dedıgın gıbı. Esınle çocuğunla mutlu huzurlu ol da altonın olmayıversın

Sut hakki da ne???k.bakmayin ama annenizin dedigini yaparsaniz gorgusuz konumuna dusersiniz.nisanlinizla konusur ne kadar imkan varsa o kadarini yaparlar.aileniz bisey yapmayip ustune herseyi de istiyor.

Konuyu açan arkadaşa şunu söyleyebilirim; annene babana kardeşine de ki sizin dinen bir şey isteme hakkınız yok bana karışma hakkınız da yok lütfen benim mutluluğum için nefsinize hakim olun. Sizin istekleriniz yüzünden ben kötü olacağım bu insanlarin bir ömür boyu yüzüne bakacak olan benim. Ayrıca hem nişan yapmayıp hem de bu kadar şey istemek ayıbı geçtim görgüsüzlüktür rica ediyorum karışmayın birakin insanlar içlerinden ne geliyorsa onu versinler gönülsüzce verilen bir şeyi nasıl kullanacaksınız.

Bedavaya gitmişim ona yanarım :KK53::KK70::KK70::KK70:
Yalnız değilsin ya bende öyle:) hiç bişiy istemedik onlarda takmadılar benim kendi ailem 7 kardeşiz annem ve babam toplam 9 bilezikle gelin ettiler bedavaya gittiğim yetmiyormuş gibi üstüne takılarımı da ailem taktı ama biz onların hiç takmayacağını bilmiyorduk

Ben hic bisey istemedim, hatta begendigini alalim deyip kuyumcuya goturduklerinde ince bir set begendim diye kp kalp krizi gecirecekti. Ben ince şık seylere bakarken kalin kalin kelepceleri getirip gosterdi. Neyse begendik ciktik, onlar odemesini yaparken fazladan bilezik eklemisler ince sectim diye. Yani istemeyen degersiz veya istemeyene alinmaz diye bir sey yok. Hediyenin gonulden geceni makbuldur ve huzur verir her zaman.

Bizimkiler de miktar belirtmedi. Kv kp 2 dandik bilezik alip taktilar. Ama o onlarin sorunu. Benim ailem fazlasiyla takimi yapti zaten. Onlar dugun yaptiktan sonra benim ailem de bir dugun daha yapti.
Bazı hanımlar, istemeyenin değeri olmuyor yazmış ama alakası yok. Mesela;

• annem babam evleneli 40 seneyi geçmiş, babam hala der, “Allah dedenden razı olsun bizi hiç zorlamadı, tek başlık parası vermeden evlenen benim diye.

• iki kız kardeş olan arkadaşlarım evlendi. İlk kız evlenirken, kız tarafı hiçbirşey istemedi, düğün olana kadar ne takılacağını bile bilmediler ama erkek tarafı altının alasını yaptı düğünden sonra tek kuruşuna bile dokunmadılar. Diğer kızı evlenirken istemede bu sefer altın miktarı belirtmişler. Erkek tarafı tüm eşyayı oğlanın üzerine yıktı, üzerine düğünden sonra tüm altını parayı aldı gitti.

•bir diğer arkadaşımın babası oğluna kız istemeye gittiğinde, kız tarafı 6 bilezik istemiş. Arkadaşımın babası 10 tane takacağım demiş. Kızın babası dalga mı geçiyorsunuz demiş, arkadaşımın babası “ yoo ben öteki oğluma da 10 tane bilezik taktım buna da aynısını takacağım demiş”

Yani demek istediğim siz istediğiniz kadar sayı belirtin istekte bulunun, karşı taraf yapmak istemedikten sonra birşey yaptıramazsınız, yaptırdıklarınızı da gün gelir yüzünüze vururlar. Farzedin ki tamam dediler, altını kuyumcudan ödünç, diğer masraflarıda kredi çekip aldılar. Düğünden sonra eşin altınlar emanetti diyip kolunuzdan çıkartsa, kredi borcu içinde diğer tüm takıları alıp bozdursa birde aylarca kalan borçları ödemek icin sıkıntı çekip huzursuz olsanız neye yarar.

Zaten bir cogu "ben istemedim" diyor ama zaten deger gormedikleri eşlere, ailelere gelin gidiyorlar ve ezilip buzulup aileye yaranmak icin sorun cikmasin diye bisey isteyemiyorlar. Isteseler de olmayacak zaten. Yoksa bu kafadaki insanlara meydan biraksan herseyi de isterler. :)))

Sonra da istemedim diye deger gormedim diyorlar. Evdeki huzur 5 bilezik fazlasiyla olsaydi herkes oyle yapardi.

Almak isteyen, deger verenler zaten isteyince de istemeyince de aliyor. Bunlar da disardan bakip saniyor ki istedi diye degerli oldu.

Biz de miktar belirtmedik ama yaranmaya calistigimizdan degil ve kp kv 2 dandik bilezikle geldiler. Istesek ne olacakti? O bilezikleri esime odetip kendileri almis gibi takarlardi. :)))))
Kendileri alsalar bile bu seferde herseyde soz hakki bulup huzur vermezlerdi emimim.

Esimin ailesinden deger gormek benim icin onemli degildi. Eş deger versin yeter ki. Esim bugune kadar arkamda durdu. Kimseye de ezdirmedi. Maddi olarak verebilecegi herseyi verdi. Zorla yaptirmadim. Sukur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Istemek görgüsüzlük karşı taraf üzerine düşeni yapacaktır. Yapacakken ben istemem deme yanlız. Kardeşinin yaptığıda çok ayıp telefon isterken insan utanır

valla canım sen bilirsin ama annen doğru olanı yapıyor hiç karışma adet yerini bulsun. Sen karşı tarafı düşünüp hareket edersen hiç bir zaman onlara yaranamazsın o iyi niyetinden dolayı bu hep böyledir hiç düşünme ve aldır ne istiyosan bi laf vardır tabiri caizse s...n yaranır diye hakketten o kadar doğru bir söz ki. bende 7 aylık evliyim ve senin düşündüğün gibi yaptım gerek olmadıkca altın olsun eşya olsun fazla hiç bişey almadım ( hatta taktıkları 2 tane bilerzik ) ve şuan o 2 tane bilerziğim bile gitti hiç kimseyi iyi niyetinle düşünme yaranamıyorsun onlarda seni düşünmüyor zaten.ben öyle yaptığım için kötü oldum keşke çok şey alsaydımda öyle kötü olsaydım diyorum şimdide ama iş işten geçti
Dusmaninizla evlenmiyosunuz sevdiginiz insanla evleniyosunuz.ben evlenirken hic bi altin istemedim.herseyi esim yapacagi icin ona biraktim ve esim hala her ortamda soyler.yani kiymetimi fazlasiyla biliyo.ondan daha fazla altin istedim diye benim kiymetimi bilecek biriyle evlenmezdim sanirim

bence talep edilmez erkek gücünüz neye yetiyorsa o kadar yapın denir. bizim buralarda bir ailenin birden çok oğlu varsa oğulları evlendirirken bütün gelinlere aynı miktarda altın yaparlar.

Yalnız değilsin ya bende öyle:) hiç bişiy istemedik onlarda takmadılar benim kendi ailem 7 kardeşiz annem ve babam toplam 9 bilezikle gelin ettiler bedavaya gittiğim yetmiyormuş gibi üstüne takılarımı da ailem taktı ama biz onların hiç takmayacağını bilmiyorduk

Zaten işin özü mutluluk huzur
Evliliğin anlamı bu
Yemişim takıları takmayın arkadaşım beni kocam kafasına taksın kafi :))
Bak ne de güzel gidiyor valla
Anam babam iyi yapmışlar vermişler beni bedavaya :KK70:

dayım 26 yıl önce evlendi.. Hala söylenir senin ailen senin ailen diye.. Görgüsüzlükleri yüzünden..
Ve ne zaman kp kv gelse evinde görmek bile istemiyor onları.. Zaten her şeyin en iyisini yapacaklardı.. İstemekle olmaz..
Ben olsam telefonum olmasa bile kendim için bile telefon isteyemem..

ay öyle düşünme. çok kötü bir şey.

mal mıyız biz yahu. aileye şunu bunu ver. sonra beni al

yada şey miyiz. benimle evlenmeden önce de şu kadar bilezik tak yoksa sana vermem ay amaan VARMAM :KK70:

Zaten bunu talep eden de talebi karşılayan da anormal
Ne büyük hakaret ne çirkin Allahım başa vermesin :)

Back
X