Bazı hanımlar, istemeyenin değeri olmuyor yazmış ama alakası yok. Mesela;
• annem babam evleneli 40 seneyi geçmiş, babam hala der, “Allah dedenden razı olsun bizi hiç zorlamadı, tek başlık parası vermeden evlenen benim diye.
• iki kız kardeş olan arkadaşlarım evlendi. İlk kız evlenirken, kız tarafı hiçbirşey istemedi, düğün olana kadar ne takılacağını bile bilmediler ama erkek tarafı altının alasını yaptı düğünden sonra tek kuruşuna bile dokunmadılar. Diğer kızı evlenirken istemede bu sefer altın miktarı belirtmişler. Erkek tarafı tüm eşyayı oğlanın üzerine yıktı, üzerine düğünden sonra tüm altını parayı aldı gitti.
•bir diğer arkadaşımın babası oğluna kız istemeye gittiğinde, kız tarafı 6 bilezik istemiş. Arkadaşımın babası 10 tane takacağım demiş. Kızın babası dalga mı geçiyorsunuz demiş, arkadaşımın babası “ yoo ben öteki oğluma da 10 tane bilezik taktım buna da aynısını takacağım demiş”
Yani demek istediğim siz istediğiniz kadar sayı belirtin istekte bulunun, karşı taraf yapmak istemedikten sonra birşey yaptıramazsınız, yaptırdıklarınızı da gün gelir yüzünüze vururlar. Farzedin ki tamam dediler, altını kuyumcudan ödünç, diğer masraflarıda kredi çekip aldılar. Düğünden sonra eşin altınlar emanetti diyip kolunuzdan çıkartsa, kredi borcu içinde diğer tüm takıları alıp bozdursa birde aylarca kalan borçları ödemek icin sıkıntı çekip huzursuz olsanız neye yarar.