Düğünde takı meselesi :/

Fatmapo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2017
703
2.275
43
Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum. 8 aylık evliyiz 2,5 ay önce kendi memleketimize tayin olduk. 2 gun sonra esimin kuzeninin yani dayı oğlunun dugunu var(esim burda degil gorevde ben yalnz gidicem) iki hafta sonrada yine esimin teyze kızının dugunu var.

Simdi kizlar bu iki kuzende biz evlenirken nişanlıydılar ve ikiside çalışıyorlardi biri memur biri ogretmen. Bize takı olarak birsey takmadılar. Öyle bos gelip gittiler. Anne babalari takmislar ama kv de takacak simdi onlara. Biz ne yapalm sizce simdi?

Kv illaki bos gitmeyin onlarda sizin cocugunuza getirir diyor ( :) daha biz yakin zamanda cocuk dusunmuyoruz ama kv dusunuyor heralde :) neyse)

Hmmmmsssff diyerek
İçten gelmeyerek takacağına
Nazar boncuğu al, çaya git.
Zaten kv takıyormuş.

Kv onlar sizin dugunde dsha nisanliydi evli degildi, siz artk ayri bir evsiniz diyor. Oyuzden usulü nedir gerçekten öyle mi merak ettigim icin soruyorum. Yoksa kv bizim uzerimize bosuna mi geliyor?

Anne babaları taktıkları için bizim takmamıza gerek yok diye düşünmüş olabilirler. Ya da anne babalarının taktığı altınlarda payları olabilir, altınları almışlardır ama ailelerine vermişlerdir onlar takmıştır vs. KV takacaksa sizin takmanıza gerek yok

Kv onlar sizin dugunde dsha nisanliydi evli degildi, siz artk ayri bir evsiniz diyor. Oyuzden usulü nedir gerçekten öyle mi merak ettigim icin soruyorum. Yoksa kv bizim uzerimize bosuna mi geliyor?

Bu iliskinize bagli eger yuzyuze bakacaksaniz bombos olmaz bizede taki getirende oldu getirmeyende ztn altin cok pahali ben olsam brz degeri varsa gr yoksa 100 tl takar gecerim kv yi konusturmam su ana kdr hic bsy gondermediklerimde oldu ceyregi az bulup o kdr butcem oldugu icin ceyrek taktgim akrabalarda ( anne baba haric) iliskinize gore siz sekillendirin

Biz evlenirken bekar olan kuzenlerim takıyı aileleri ile taktı; yani ayrı takmadılar. Onların düğünlerinde biz de taktık, artık ayrı bir aile olduğumuz için annemin hediyesi ayrı, benim ayrıydı. Makul geldi bana bu yüzden.

Ya bende bekarken arkadaslarima da kuzenlerime de çalıştığım sure boyunca hep taktim. Ogrenciyken filan tabiki takamadm sonucta bi gelirim olmadigi icin ama kv öyle söyleyince ben mi yanlis düşünüyorum dedim bian

Bu iliskinize bagli eger yuzyuze bakacaksaniz bombos olmaz bizede taki getirende oldu getirmeyende ztn altin cok pahali ben olsam brz degeri varsa gr yoksa 100 tl takar gecerim kv yi konusturmam su ana kdr hic bsy gondermediklerimde oldu ceyregi az bulup o kdr butcem oldugu icin ceyrek taktgim akrabalarda ( anne baba haric) iliskinize gore siz sekillendirin

Benim aslına bakarsan hic muhabbetim yok iki kuzeniyle de. Bir iki kere nisanliyken bir kere de evliyken bayramda karsilasip ayak üstü muhabbet ettik. Birbirimizin evine gidip geleceğimizi de pek sanmıyorum açıkcası. Pek kafa yapımız uymuyor gibi

Evlerine gidecekseniz ev hediyesi olabilir. Ama öyle bir durum yoksa eli boş da ayıp olur. Gram altın hatta yarım gram bile var. Öyle birşey takabilirsiniz.

Önceden aileler evlenenlere hem destek olunsun hem de yarın senin düğününde takı takılır diye gezmiş durmuş.
Şimdiki bakış açısı daha çok altını geri dönmese de arkadaşlık ilişkilerinden dolayı takma yönünde. Ben içimden geldiği için birçok insana taktım bana dönmedi yarısı. İçten içe üzüldüm yalan yok ama yine olsa yine takardım.
Akrabalık azaldı çekirdek aileye dönüldü. Mesafeler tayin vs nedeniyle arttı.
O yüzden duruma göre akraba arkadaş demeden uygun olanı taktım hediye ettim.
Siz düğünü olan kişiler ne kadar tanıyorsunuz,bu kişileri sever misiniz, karşılaşma durumunuz ne ona göre düşünün gerekirse takın. Ben olsam kuzenim ya da eşimin kuzeni için takardım.

B
Önceden aileler evlenenlere hem destek olunsun hem de yarın senin düğününde takı takılır diye gezmiş durmuş.
Şimdiki bakış açısı daha çok altını geri dönmese de arkadaşlık ilişkilerinden dolayı takma yönünde. Ben içimden geldiği için birçok insana taktım bana dönmedi yarısı. İçten içe üzüldüm yalan yok ama yine olsa yine takardım.
Akrabalık azaldı çekirdek aileye dönüldü. Mesafeler tayin vs nedeniyle arttı.
O yüzden duruma göre akraba arkadaş demeden uygun olanı taktım hediye ettim.
Siz düğünü olan kişiler ne kadar tanıyorsunuz,bu kişileri sever misiniz, karşılaşma durumunuz ne ona göre düşünün gerekirse takın. Ben olsam kuzenim ya da eşimin kuzeni için takardım.

Bende sizin gibi cok sevdiğim evlendikten sonra yurt disina gidecek birdaha donme ihtimali olmayan arkadaslarima bile icimden gele gele taktm. Ama bu insanlarla birkac kez bayramlarda karsilasip Mrb naslsn dan oteye gecmis bir muhabbetim yok acikcasi. Evliligimiz boyunca da bu kuzenlerden biri esimi dugun salonu digeri avize sormak icin aradi onun disinda esimin bile konusup görüştüğünü duymadm.

Back
X