• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takı meselesi :/

Kv onlar sizin dugunde dsha nisanliydi evli degildi, siz artk ayri bir evsiniz diyor. Oyuzden usulü nedir gerçekten öyle mi merak ettigim icin soruyorum. Yoksa kv bizim uzerimize bosuna mi geliyor?

böyledir. kv doğru söylüyor. durumunuz yoksa gr takın.

Bence takma gerek yok. Sizin cocugunuz olacaksa onlarinda olacaktir elbet. Ev hediyesi goturebilirsiniz evinize gitdiinizde

Aynı durum benim başıma geldi üstelik terbiyesiz kuzenim sen ne takacaksın?? Dedi herkesin içinde.
Ben evlenirken polisti. İşi gücü vardı. Takmadı. Ama benim takmam beklendi. Ne garip. İnsanlar tuhaf gerçekten.

Diğeride çalışıyordu bu ay düğünü var bana takmadı bende ona takmıycam. Evime gelirkende bir kutu eşantiyon çikolata getirdi.

Ben yapsam akbabalar afaroz eder beni. Ayy akbaba demişim akrabalar :)))

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum. 8 aylık evliyiz 2,5 ay önce kendi memleketimize tayin olduk. 2 gun sonra esimin kuzeninin yani dayı oğlunun dugunu var(esim burda degil gorevde ben yalnz gidicem) iki hafta sonrada yine esimin teyze kızının dugunu var.

Simdi kizlar bu iki kuzende biz evlenirken nişanlıydılar ve ikiside çalışıyorlardi biri memur biri ogretmen. Bize takı olarak birsey takmadılar. Öyle bos gelip gittiler. Anne babalari takmislar ama kv de takacak simdi onlara. Biz ne yapalm sizce simdi?

Kv illaki bos gitmeyin onlarda sizin cocugunuza getirir diyor ( :) daha biz yakin zamanda cocuk dusunmuyoruz ama kv dusunuyor heralde :) neyse)
Takmazdım. Onlar siz evlenirken ailelerinden ayrı taksalardı siz de takardınız..bi borcunuz yok yani.. Onlar size ev hediyesi aldılarsa siz de alın yoksa onu da almayın..

Kuzum artık senden onlara gider onlarnda senin evladına getirir lafı evlendiğinde kalkıp da doğum yaptığında kuzenin çeyrek takacağını düşünmüyorum :KK50:

Küçük altın fiyatı düşünüldüğünde ben takmazdım.

hiç de takmam..
yeni evlisiniz bir sürü masrafdan yeni çıktınız yada ödüyor olabilirsiniz.validenize sorma gerefi neden duydunuz.
üzerinize gelmeye devam ederse
halledicem diyip kapatın
validenizle birlikte takıya kalkıp fotograf çekilirken yan taraf da poz verin.
büyükler çok biliyor genelde

Esiniz karar versin,sonucta onun akrabasi.

Ben kendi kuzenime taki yaparken onun bana onceden ne taktigiyla ilgilenmem. Kocam da karissa agzinin payini veririm :KK66:

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum. 8 aylık evliyiz 2,5 ay önce kendi memleketimize tayin olduk. 2 gun sonra esimin kuzeninin yani dayı oğlunun dugunu var(esim burda degil gorevde ben yalnz gidicem) iki hafta sonrada yine esimin teyze kızının dugunu var.

Simdi kizlar bu iki kuzende biz evlenirken nişanlıydılar ve ikiside çalışıyorlardi biri memur biri ogretmen. Bize takı olarak birsey takmadılar. Öyle bos gelip gittiler. Anne babalari takmislar ama kv de takacak simdi onlara. Biz ne yapalm sizce simdi?

Kv illaki bos gitmeyin onlarda sizin cocugunuza getirir diyor ( :) daha biz yakin zamanda cocuk dusunmuyoruz ama kv dusunuyor heralde :) neyse)
Eğer kayın valideniz takacaksa siz takmayın. Sırayla bu işler.

Ben de çalışıyorum ayrı bir ev değilim o yüzden takmıyorum. Ama mesela kuzenim evlenecek ve ona takacağım çünkü aynı zamanda çok yakın arkadaşım. Yani onlar da ayrı bir ev olmamalarını bahane etmişler. Bir şey takacak kadar yakınlıkları yokmuş demek ki. Sizin yerinizde olsam takmazdım sanki. Madem evlilik yakın onlar da sizin düğününüzde taksaydı.

Valla ben bekarken evlenen tüm arkadaşlarıma takılarını taktım. Durumum vardı, çünkü. Beklentiyle mi taktım yooo ben evlenirken durumları olmayabilirdi ve onlar bana bir şey takamayabilirlerdi. Yani demeye çalıştığım şey nişanlı bekar evli çocuklu çocuksuz fark etmez gelir durumun maddi durumun yetiyorsa sevdiğin insana düğününde takısını takacaksın arkadaş. Onlar maddi durumları elverdiği halde boş gelip gittilerse çok ayıp etmişler. Bence sen ufak bir şey tak ve utanmalarını sağla.

Kızlar merhaba

Merhaba :) sıklıkla aynı durumu yasıyoruz, 1 yıldır evliyiz. Bize anne babaları altın takmıs mesela kv ya da annem takıyor karsılıgını simdi bizim ayrı evimiz oldugundan bos gidilmez deniyor. Ben de anlamlı bir hediye alıyorum gayet düğünde o hediyeyi veriyorum. Geri gelir gelmez hic dusunmuyorum bunu ama ayıp olmasın diye illa 50-100 civarı bir hediye ya da para takı gibi dusunuyorum. Bence yeterli. Kucuk altın 300 kusur yani haftada belki 2-3 dugun sunnet oluyor boyle hepsine yetismek imkansız...

Kızlar merhaba

Merhaba :) sıklıkla aynı durumu yasıyoruz, 1 yıldır evliyiz. Bize anne babaları altın takmıs mesela kv ya da annem takıyor karsılıgını simdi bizim ayrı evimiz oldugundan bos gidilmez deniyor. Ben de anlamlı bir hediye alıyorum gayet düğünde o hediyeyi veriyorum. Geri gelir gelmez hic dusunmuyorum bunu ama ayıp olmasın diye illa 50-100 civarı bir hediye ya da para takı gibi dusunuyorum. Bence yeterli. Kucuk altın 300 kusur yani haftada belki 2-3 dugun sunnet oluyor boyle hepsine yetismek imkansız...

Bekarken biz de takmazdık. Anne babamız takardı.
Ama şimdi evli barklı insanlarız. Aileye bağımlı değiliz o yüzden takıyoruz..
Hane başına düşen görev gibi düşünmek gerekiyor..

Back
X