• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takı meselesi :/

Bizde de böyledir. Bekarken çalışsak bile annem, babam takıyorsa biz takmazdık. Eşim kuzeni ile yakın değiller ve kuzeni de çalışıyordu. Bize düğünde takmadı ama biz nişanında para düğününde altın taktık. Bence takılması lazım.

Kesinlikle takmayın, takı meselesinin karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Yani o sana getirir sen de ona götürürsün, o yüzden bence götürmeyin

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum. 8 aylık evliyiz 2,5 ay önce kendi memleketimize tayin olduk. 2 gun sonra esimin kuzeninin yani dayı oğlunun dugunu var(esim burda degil gorevde ben yalnz gidicem) iki hafta sonrada yine esimin teyze kızının dugunu var.

Simdi kizlar bu iki kuzende biz evlenirken nişanlıydılar ve ikiside çalışıyorlardi biri memur biri ogretmen. Bize takı olarak birsey takmadılar. Öyle bos gelip gittiler. Anne babalari takmislar ama kv de takacak simdi onlara. Biz ne yapalm sizce simdi?

Kv illaki bos gitmeyin onlarda sizin cocugunuza getirir diyor ( :) daha biz yakin zamanda cocuk dusunmuyoruz ama kv dusunuyor heralde :) neyse)

takı mevzusu o getirdi ben götüreyim zihniyetinden öte yardımlaşmanın eseri olmalıdır. sen bu kişileri seviyorsan, maddi olarak desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorsan, senin de maddi durumun iyiyse takı takabilirsin. yoksa hiçbir mecburiyetin yok.

Maddi durumunuz el veriyorsa takın. Evlenenlere bir şeyler takmanın amacı onlara yeni kuracakları yaşamda biraz maddi destek sağlamaktır.

Ya bende bekarken arkadaslarima da kuzenlerime de çalıştığım sure boyunca hep taktim. Ogrenciyken filan tabiki takamadm sonucta bi gelirim olmadigi icin ama kv öyle söyleyince ben mi yanlis düşünüyorum dedim bian
Benim kv ilk zamanlar Aynen böyle yönetmeye çalışmıştı. Hayır takmayacağız dedik. Bir süre sonra bu konuda hiç konuşmadı. Hem sizin çocuğunuz olacaksa onların da olacak. Özetle, takmayın.

B

Bende sizin gibi cok sevdiğim evlendikten sonra yurt disina gidecek birdaha donme ihtimali olmayan arkadaslarima bile icimden gele gele taktm. Ama bu insanlarla birkac kez bayramlarda karsilasip Mrb naslsn dan oteye gecmis bir muhabbetim yok acikcasi. Evliligimiz boyunca da bu kuzenlerden biri esimi dugun salonu digeri avize sormak icin aradi onun disinda esimin bile konusup görüştüğünü duymadm.
Aslında onların ailesi takmissa siz de karşılık olarak onların çocuklarına takacaksiniz
ama kayinvalideniz takiyorsa ben ekstra bir sey takmazdim

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum. 8 aylık evliyiz 2,5 ay önce kendi memleketimize tayin olduk. 2 gun sonra esimin kuzeninin yani dayı oğlunun dugunu var(esim burda degil gorevde ben yalnz gidicem) iki hafta sonrada yine esimin teyze kızının dugunu var.

Simdi kizlar bu iki kuzende biz evlenirken nişanlıydılar ve ikiside çalışıyorlardi biri memur biri ogretmen. Bize takı olarak birsey takmadılar. Öyle bos gelip gittiler. Anne babalari takmislar ama kv de takacak simdi onlara. Biz ne yapalm sizce simdi?

Kv illaki bos gitmeyin onlarda sizin cocugunuza getirir diyor ( :) daha biz yakin zamanda cocuk dusunmuyoruz ama kv dusunuyor heralde :) neyse)

Takı takmayın ama para takabilirsiniz bence biz öyle yapıyoruz takı takmıyoruz
Çünkü kvdemler takıyor takıyı eğer ki kuzenlerde size takı taksaydı o zaman sizde takardınız

Kızlar merhaba

Takma zarfa50lira koy ver senin esin kuzen degilmiydi üstelik çalışan insanlar imkanları varken

Hediyede zorunluluk olduğunu düşünmüyorum ama ben olsam 100 lira falan takardım.

Evli olmayan çocuklar zaten takı takmaz ailesi takar onların da ailesi takmış size kaynanan da götürecekmiş.İsteğe bağlı takmak zorunda değilsiniz ama mesela bana dayım takmıştı onların çocuklarına da ben taktım annem ayrı yaptı şimdi bebeğim olacak bana dönecek de ben bana dönsüm diye takmadım açıkçası yani.dayımın çocukları yakın akrabam ve taktım bebeğim olmasaydı da olsun derdim arkasını aramazdım eşinizle konuşun

Bekar olabilir ama Nisanli insanlardi 7-8 ay sonra dugunleri olacagi belliydi. Benim degilde esimin kuzenleri. Ya ceyrek eskisi gbi 150-200 lira olsa tamam ama kurban bayrami gelmis catmisken bir ceyrek 320 tl olmusken bir hafta arayla 2 ceyrek :/ esimede bir haftadir ulaşamıyorum bilemiyorm maddi olarak zorlar gbi beni.
Kendiniz bilirsiniz ama nişanlı da olsa sonuçta aile evinden ayrılmamışlar takmamaları çok normal
Dış kapının mandalı değil ki bunlar kuzen sizin de kuzeniniz varsa evlendirirken anlarsınız belki
Yani sonuçta siz bilirsiniz ben olsam takarım takmazsam da ayıp olacağını düşünürüm ama sizin içinize siniyorsa takmazsınız bunun bir kanunu yok sonuçta

eğer gidip gelmeli görücek kişilerse ev hediyesi alır gidersin ,
hee oda olmayacaksa hiç birşey takma ,
çocukalrı olursa ona göre hediye yaprsın onlarda sana yaparlar

Çeyrek yapmayın tabiki, çok istiyorsa kv yarım taksın ona ztn ceyrek değil bilezik düşer
Ama ben yinede 100 tl veya gr dan yanayım, en kötü elimde altın olsun derseniz 0,5 gr alın kim eline alıp kontrol edecek

Param yetecek kadar değil madem takmamı istiyorsun takıyı sen ver bebeğime getirirlerse ben sana iade ederim de :)))

Kv onlar sizin dugunde dsha nisanliydi evli degildi, siz artk ayri bir evsiniz diyor. Oyuzden usulü nedir gerçekten öyle mi merak ettigim icin soruyorum. Yoksa kv bizim uzerimize bosuna mi geliyor?
Sizinde cocugunuza takar diyen kayinvalide ,kizen cocugu belki 10ay sonra olacak ozaman yine mi taki takin diyecek?

Back
X