Düğünde takılan altın

Yani tam olarak bilmiyorum bir kaç kişiyi arayıp bilgi almak lazım. Etrafımda boşanan tanıdıklarda hep onu gördüm, hem senelerce sürdü davaları hem de altınları karşı taraf verdiğinde neredeyse hepsini avukata verdiler kendi ellerine azıcık bi para kaldı. Değdi mi senelerce o adamların soyismini taşımaya..
Tabiki de avukay parası 200 gr altin kadar tutmaz.
Konu sahibine altınlarınızi alabilirsiniz dugun videosu ile bu ıspatlanir. Avukat ucret skalasi yok malesef her avukat kendine bir asgari ücret tarifesine bağlı kalarak fiyatlar belirliyor.
Tavsiyem birden fazla avukatla görüşün tanıdık daha önce avukatla isi olmus birimlerden de sorun ama önemli olan bosanma avukatı olsun.

Abartma istersen.
Avukatlar %10-15 arasında alıyorlar.
Hadi olsun %20.
40.000 takısı olsa avukatın alacağı para 8.000 tl dir.
Ben hiç çok fazla aldıklarını duymadım.
Daha doğrusu dava da kazanılan paraya eşdeğer oranda oluyor aldıkları.

Konuyla ilgili bilgim yok konu sahibi.

Sadece takılan tüm takıların kadının olduğunu biliyorum.

Üslubunuz yakın arkadaşa kullanılabilecek bir üslup.

Öte taraftan ben zorlu olan bir kaç davanın nihayetinde ki gördüğüm tecrübeyi anlattım. Senelerdir süren, erkek tarafının ciddi zorladığı davalardı. İç durumunu ayrıntıları ile elbette bilemem ama anlatılanları aktarabilirm burada ancak.

Kadın ailesi ile olunca nafaka neden almasın ki,birde çalışmıyorsa.

Eski eşi çocuğun nafakasını ödemiyordu. Onunla ilgili baro ile görüşmüştü, ikametgahlarının bulunduğu eve maaş girdiği için kabul görmedi baro tarafından. bahsettiğim beş sene önce idi. Belki şu an değişmiştir.

Abartma istersen.
Avukatlar %10-15 arasında alıyorlar.
Hadi olsun %20.
40.000 takısı olsa avukatın alacağı para 8.000 tl dir.
Ben hiç çok fazla aldıklarını duymadım.
Daha doğrusu dava da kazanılan paraya eşdeğer oranda oluyor aldıkları.

Konuyla ilgili bilgim yok konu sahibi.

Sadece takılan tüm takıların kadının olduğunu biliyorum.
eğer ederi 80.000 üstü ise%12 80.000 altı ise %15 çok değil kızlar

İlk defa duydum avukatların altınlardan yüzde aldığını. Ben boşandığımda avukat tuttum ücretim şu dedi işte o zaman 2013 filan 1.500 TL verdim. Sonra altınların hakkım olduğunu bildiği için istedi aldı aynen bana verdi. Gramajını söyledim aynen o gramajı aldı. Ben hiç eski eş kişisiyle muhatap olmamıştım.

Peki avukatlar bu sorularımın cevaplarını görüşmek için yine de ücret alıyorlar mı, danışmak için yani

Eski eşi çocuğun nafakasını ödemiyordu. Onunla ilgili baro ile görüşmüştü, ikametgahlarının bulunduğu eve maaş girdiği için kabul görmedi baro tarafından. bahsettiğim beş sene önce idi. Belki şu an değişmiştir.
O maaşı alan zaten anne yada babadır sonuçta,burada mağdur olan kadın neden nafaka almasın ki şimdi.
Sonuçta kendi hayatını idama ettirmek zorunda ..

Üslubunuz yakın arkadaşa kullanılabilecek bir üslup.

Öte taraftan ben zorlu olan bir kaç davanın nihayetinde ki gördüğüm tecrübeyi anlattım. Senelerdir süren, erkek tarafının ciddi zorladığı davalardı. İç durumunu ayrıntıları ile elbette bilemem ama anlatılanları aktarabilirm burada ancak.

Pardon Zeyno Hanım.

Dava zorlu olsa da tutarlar çok oynamaz.

Avukat arkadaşlar yazsın bakalım.

Peki ücretli tutarsam çok mu tutar bu konularda hiç bilgim yok

Şehirden şehire değişiyormuş ben Gaziantepteyim benim avukat 6000+masraf alıyormuş normalde ben tanıdık olduğum için biraz daha uyguna anlaştım ama görüşmeden bilemezseniz

Öncelikle anlaşmalı mı çekişmeli mi bosanacaksınız bu önemli. Çekişmeli durumunda altınların varlığından düğün kasediyle, sizden alınmış olduğuna şahitle ispat istenir. Çok iyi niyetli düşünelim bunlara gerek kalmadan eşinizle belki de çekişmeli değil de altınlar konusunda anlaşarak boşanırsınız. Ancak altınlardan eşinizin de hak talep etmesinin de önü açık. Takıların hepppsi kadının, onlar mihir gibi bir şey yok mahkemede. Çekişmeli boşanma durumunda eşiniz de kalkıp benim dayımlarım bana taktı 10 çeyreği ben onları eşime vermem diyebilme hakkına sahip. Avukat tutmanız sizin için en iyisi olacak belli ki, avukatlık ücretleri de değişken. Belki sizden benim tarifem bu diye standart bir ücret isteyecek belki de böyle bir alacağınız söz konusuysa sizden alacağınız altının belli bir yüzdesini ister ki bu hepsini avukata verirsin gibi ütopik rakamlar değil ben vakıf değilim ama belli prosedürleri var. En doğrusu durumunuzu anlatarak gerçekten bir avukata danışmak.

İlk defa duydum avukatların altınlardan yüzde aldığını. Ben boşandığımda avukat tuttum ücretim şu dedi işte o zaman 2013 filan 1.500 TL verdim. Sonra altınların hakkım olduğunu bildiği için istedi aldı aynen bana verdi. Gramajını söyledim aynen o gramajı aldı. Ben hiç eski eş kişisiyle muhatap olmamıştım.

Yüzde olarak çalışanlar genel de maddi-manevi tazminat, işçi davaları, işte arsa, arazi yani değeri yüksek davalar, miras avukatları falan olanlar ama böyle davalara bakan avukatlar bana şu kadar ver deyip dosyasına da bakabiliyor.

Peki avukatlar bu sorularımın cevaplarını görüşmek için yine de ücret alıyorlar mı, danışmak için yani
canım öyle hepsi almaz benim 5 tane avukatım var büroda konu hakkında eğer kesin dava açaçcaksan seninle görüşürler ama öyle ayak üstü bilgi alım dersn kimse ilgilenmez seninle gideceksin avukat tutacaksın davadan davaya ücret değişir arkadaşlar gözünüde abartıyorlar

Evet danışmanlık ücreti alırlar. Ziynet için ayrı dava açmanız gerekli. Siz takıları kendi rızanızla mı verdiniz eş ailesine? Sonra geri almayacağınızı biliyor muydunuz?

Back
X