Düğünde takılan Altınlar

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar ben henüz yeni evliyim ve düğünde takılan altınların bi kısmını borcumuza verdik bir bölümü duruyor. Allah izin verirse çok mecbur kalmadıkça bozmak istemiyorum bozulup çarçur olmasını istemiyorum ancak bi ev alınır vs. o zaman kullanabiliriz diye düşünüyorum sonuçta bozmak kolay ama bidaha yerine konmuyor hiçbişey ve giden gidiyor ve annemin bana herzaman öğütlediği bişey vardı kızım elindekine sahip çıkmasını bil erkekler düşünmez sen sahip ol gittimi gider derdi kötü gün olmadıkça sahip çık diye her zaman söyler ve gerçekden bi bayanın güvencesidir diye düşünüyorum Ama sanki eşimin ailesi benim altınlarıma takmış durumda ve rahatsız olmaya başladım gerçekden, geçen kayınvalidemdeyiz işte bana dedi aslında şu altınları bozsaydınız bi ev falan alırdınız gibisine, dünde kaynım eşime şakayla karışık işte altında yükseldi bozda şu altınları piyasa rahatlasın gibisine konuştu gülüşmeler falan bide kaynımın borcu falan var kendi kendine beklentiyemi giriyo anlamış değilim, kayınvalidem daha önce bi kaç kez daha böyle altın mevzusu yaptı. Yani biz yetişkin insanlarız neyi napıcağımızı bilmiyoruz sanki bide akıl vermiyolarmı sinir oluyorum sanki o altınlar bozulsa rahatlıycaklar sürekli böyle altın lafı yapılınca ister istemez canım sıkılıyo. Zaten öyle çok fazla bişeyim yok elbetteki ev alabilmiş olsam onlarıda eklerim ama şuan ev alıcak durumumuz olmadıgını k.validemde çok iyi biliyor çünkü borcumuz var o borç bitmeden hiçbişey yapamayız buna ragmen niye bunların lafı oluyor anlamıyorum. Evlenirken hiçbir destek görmedik zaten onların taktıgı takılarıda eşim aldı ve neticesinde yine bizden çıktı parası birde hala pişkin pişkin nasıl bunun lafını edebiliyolar anlamıyorum yani sanki illaki bozmamız gerekiyo bozarsak rahatlıycaklar. İnsanın zoruna gidiyo napıcam bilmiyorum böyle altın lafı yapıldımı canım sıkılıyo bozarız bozmayız bizi ilgilendirir ama millete dert olmuş benim altınım anlamadım gitti :18:

Asla verme ve bence bir bölümünü sakla.Annenin dediği çok doğru.Bende ihtiyaçlar var diye hepsini verdim şimdi bişey kalmadı.Keşke bir kısmını ayırsaydım diyorum.Çünkü şuan hiç bi güvencem yok Allah korusun boşanma falan olsa.3 sene oldu hala yerine gelmedi.Başlarda aman dedim ama sonra bende anneme hak verdim.O da keşke bozmasan demişti.Çünkü evlendikten 2 ay kadar sonra bozuldu hepsi.

Ayrıca kayınvalidenler öyle diyince de o altınlar benim hakkım de eşine bakar gül:)Onlar şaka yapıyor muş gibi davranıyo sende şaka yap.

Dediğim gibi bence az da olsa bir kısmını bozma.Buna ev almak ta dahil.Ev de alsan bir kısmı muhakkak sende gizlice kalsın....

esinizle araniz nasil bilmiyorum.. size deste cikarmi disariya karsi ve sunu soyle yapalim dedignizde olumlu yaklasan biriyse bence esinizle anlasin ve birdaha altin konusu acilirsa..'' biz altinlarimizi coktaaaan bozdurduk hepsi borca gitti, sizde kafanizi yormayin artik nasil harcamamiz gerektigine cunku artik yoklaaaar:) '' deyin. en azindan basinizdan atarsiniz..

yk oyle soyleyemeyiz diyorsaniz.. kayinvalidenize yada kayniniza.. ya biz zamani gelince napicamizi dusunuruz alan biz satan biz deyin, en azindan kendileri almadigini bidaha duyurmus olursunuz..

yani eger rahatsiz oluyorsaniz bunlardan birini deneyin.. yok ben onlara br soz soyleyemem cesaretim yok diyorsaniz siz bilirsiniz o zamanda duymazdan gelin baska care yok.. tabiki en onemlisi esinizin tavri.. sevgilerle

Son düzenleme:
Eşiniz ne diyor bu konuda.
yani kaynınız isterse tamam verelim der mi

Bilmiyorum illaki altın olmasada elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır eşim kaynıma çok düşkün birde gönlü zengin bi insandır eşim daha önce kaynımın borcu var diye parasal olarak yardımcı oldu güya kaynım geri vericekdi belki 3 yıl oldu hala o para geri gelmedi gitti gider öyle bişey olsada o yüzden vermesini asla istemem insan iyi oldukça sanki kardeşide olsa tepesine çıkıyolar insanın

canım bu gibi konuları hep okuyoruz. bence sana ufak ufak zarf atıyorlar onların düşüncelerine göre davranır mısın diye. zaten tüm masrafı siz çekmişsiniz altınları kendi istek ve ihtiyaçlarınız için kullanmalısınız. sen ve eşin bu konuda net tavır sergileyin eğer bu konuda muvaffak olurlarsa size hep karışmak isterler ve istenmeyen bir çok durum ortaya çıkar.

Eşiniz ne diyor bu konuda.
yani kaynınız isterse tamam verelim der mi

Bilmiyorum illaki altın olmasada elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır eşim kaynıma çok düşkün birde gönlü zengin bi insandır eşim daha önce kaynımın borcu var diye parasal olarak yardımcı oldu güya kaynım geri vericekdi belki 3 yıl oldu hala o para geri gelmedi gitti gider öyle bişey olsada o yüzden vermesini asla istemem insan iyi oldukça sanki kardeşide olsa tepesine çıkıyolar insanın

canım bu gibi konuları hep okuyoruz. bence sana ufak ufak zarf atıyorlar onların düşüncelerine göre davranır mısın diye. zaten tüm masrafı siz çekmişsiniz altınları kendi istek ve ihtiyaçlarınız için kullanmalısınız. sen ve eşin bu konuda net tavır sergileyin eğer bu konuda muvaffak olurlarsa size hep karışmak isterler ve istenmeyen bir çok durum ortaya çıkar.

Evet canım bende öyle düşünüyorum hiç hoş değil yani ne yüzle bize akıl verir konuşmalar yapıyolar anlamıyorum benimde ailem var daha bigün öyle bişey demediler tam tersi aman kızım bozma diyolar çarçur etme. Birde daha yeni evliyim yani hiç utanma sıkılma olmazmı insanda anlamıyorum

Evet canım bende öyle düşünüyorum hiç hoş değil yani ne yüzle bize akıl verir konuşmalar yapıyolar anlamıyorum benimde ailem var daha bigün öyle bişey demediler tam tersi aman kızım bozma diyolar çarçur etme. Birde daha yeni evliyim yani hiç utanma sıkılma olmazmı insanda anlamıyorum

Ben şu aşamada bozmak istemiyorum zaten bi durum olursa bende bilirim bozmasını ama onlara batıyo sanki o altınlar. Birde bi kere eltimle sohbet ediyorduk eltimin bana söylediği bi laf vardı bunlar altın bozmasını çok seviyolar dedi tutmazlar dedi o zamanda tuhafıma gitmişti.

kaynanız size getir altınları bana ver dememiş.. bozdurup ev alın demiş.. bunda ne mahzur var?

kaynınız da borcum var getirin falan dememiş.. altın yükselince, altını olanlara herkes şaka yapar.. ben de tüm gün yanımda oturan mesai arkadaşıma benzer şakayı yapıyorum..

ramazan günü oturup su-i zanlarla kendi kendinizi üzmeyin derim..

ayy ne kadar ''iyiliğiniz için'' denirse densin aileler arasında böyle altın muhabbeti, para muhabbeti çok midemi bulandırıyo ya.

Altınlarınız nerede duruyor evinizdemi?
Evinizdeyse hemen paraya çevirip bankaya koyun yada altın olarak kasalara..yoksa göz diken çok olur elbette.

ayy ne kadar ''iyiliğiniz için'' denirse densin aileler arasında böyle altın muhabbeti, para muhabbeti çok midemi bulandırıyo ya.

evt cnm aynen iyiliğimiz gibiymiş söyleniyo ama mide bulandırıyo yetişkin insanların ne yapacağından size ne yani sanki 5 yıllık evliyim daha çok yeni böyle hemen bozma lafı oldumu deli oluyorum ben bunlar hemen bozmaya yöneliyo hani taş üstüne taş koyayım yok hemen satayım satmak en kolay şeydir bi daha yerine koyabilcekmisin onu düşün önce.

benım durumum şuan için ev almaya müsait olmadıgından sattım hepsini cektim altıma arabayı sanada tavsıye ederım 27 mılyara aldım arabayı şimdi kimse bır sey dıyemıyor hem paramda çarçur olmamıs oldu bence sende böyle bır sey yap çok gözlerıne batarsada kolunda durcagına bankada dursun cevır hepsini €uro yap at bankaya

Altınlarınız nerede duruyor evinizdemi?
Evinizdeyse hemen paraya çevirip bankaya koyun yada altın olarak kasalara..yoksa göz diken çok olur elbette.

Evet dogru yeni evlenildigi bilindiginde hele bu bir davat bile olabilir.

ben hemen Bankaya vermistim ve Anahtari sadece bendeydi.

HTML:
benım durumum şuan için ev almaya müsait olmadıgından sattım hepsini cektim altıma arabayı sanada tavsıye ederım 27 mılyara aldım arabayı şimdi kimse bır sey dıyemıyor hem paramda çarçur olmamıs oldu bence sende böyle bır sey yap çok gözlerıne batarsada kolunda durcagına bankada dursun cevır hepsini €uro yap at bankaya

Canım zaten takamıyorumki bu zamanda dışarıya altında takılmıyorki, ben düşüncelerine kızıyorum insan rahatsız oluyor yani sonuçta bize takılmış istediğimi yaparım ister bozarım ister tutarım kimseyi ilgilendirmezki bu sanki bi onlar biliyo bozmayı ben bilmiyorum.

cnm öncelikle hayrını görün diyeyim

altın yükseldikçe yeni evlilere biz de takılıyoruz; çok abartmamaları lazım tabi bir de borcu varsa daha hassas konuşması lazım kaynının ama çok problem etme eşinle iyi olmaya evliliğin tadını çıkarmaya bak sen
altınlar sende mi duruyor eşinde mi?
birikimimizi kontrol altında tutalım deyip bir kenara yazabilirsin ne var ne yok diye
Allah korusun biri göz diker ya da eşin sana söyleyemez ailesine verir fln -aklına fitne sokmuş olmak istemem her ihtimali düşünüyorum sadece-
altınlar sende değilse yukarı yazdığımı havada karada yap zaten

aslında bence en temizi altının alım-satım arasındaki fiyat farkı azaldığında altınlarını bozup bankadan altın hesabı açtırabilirsin
fiziki olarak altın taşımak çok riskli bu devirde

Back
X