• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde takılan takılar kimin

Aglakk

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
1.497
3.882
53
Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.

Yargıtay kararına göre kimin taktığı önemli olmaksızın takılan tüm takı ve takı paraları geline ait. Kasada olması sizin açınızdan iyi olmuş.

Mehir hususuna gelince, şahidi Allah olan ve o esnada peygamberin adı geçen nikahın borcu medeni kanundan çok daha âlâ olmalı bir imam için. Ayet ile sabit üstelik! Erkekler boşuna "Her imamın arkasında durup da namaz kılmam" demiyormuş.

Altın kadının artık yasa var die biliyorum. Dikkat edin satmasın satarsa size bişey kalmaz malesef.

Mehir senin...evlendikten sonra elde edilen mallarda ikinizin mahkemede pay edilir diye biliyorum..hayirlisi olsun
Butun konularda sürekli eşinizin imam.oldugunu belirtiyorsunuz..bunun imamlıkla ilgisi yok insanlıkla ilgisi var insan hangi meslege girerse girsin kötuyse kötu iyiyse iyidir..sizinki insanliktan nasip almamış belli hayirlisi olsun hakkinda

Mehir senin...evlendikten sonra elde edilen mallarda ikinizin mahkemede pay edilir diye biliyorum..hayirlisi olsun
Butun konularda sürekli eşinizin imam.oldugunu belirtiyorsunuz..bunun imamlıkla ilgisi yok insanlıkla ilgisi var insan hangi meslege girerse girsin kötuyse kötu iyiyse iyidir..sizinki insanliktan nasip almamış belli hayirlisi olsun hakkinda
Belki diğer konuyu görmeyen vardır diye bu seferde belirtmiştim. Ama evet haklısınız belirtmeme gerek yoktu şimdi

Altın sizin hakkınız ama kasa adamın üzerine.
Bence hiç bir şey iddia edemezsiniz.

Mahkeme direk size veriyor Canim ve o altınlarla yeni bir hayat kurabilirsin bu arada düğün videoları olan cd varsa onlarida yanina al evde küçük bir eşyanı dahi bırakma diğer konunu okudum san0a tavsiye vereyim sakin sakın bir gülüşüne aldırma böyleleri kadını ezik yapip kendine baglayip köle yapmak annesine dahi köle yaptırıyor aklın varsa git git git

Mahkeme de mehrin ne kadar hukmu gecer bilmiyorum o esinizin vicdanina kalmis. Edinilmis mallar ortak oldugundan dolayi yariya bolunur diye dusunuyorjm. Avukata danisin. Nasilsa bosanma karari almissiniz. Ayrica imam olan bir insana yakismiuor bence inanci geregi. İste boyleleri yuzunden malesef dinden soguyan biriyim kimse linc etmesin ama din bu degil buysa benim inanmiyorum

Canim şahitler vardir elindeyken çektiği bir kac foto vardır cd vardir bunlar kanıt oluyor ve anahtari vermesin kaybettim şuan bilmiyorum nerde deyip oyalasin ne kafaki gitmiş kendi adina tek yapmış kasayı

Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.

Mehri vermezsin bunu zaten eşinde biliyordur. Ama diğerleri bölünür

Emin misiniz buna ? Ben daha hiç satılan altının kanıtlandığını görmedim.
Evet haberlerde emsal niteliğinde karar olarak açıklandı. Altınlar ortak olarak harcanmış dahi olsa o altınları adam yapıp tekrar kadına vermek zorunda. Ama ben suan anlaşmalı olduğum için yine de alabilir miyim onu merak ettim

alirsin. gecen gun arkadasimin davasi sonuclandi. hem altinlari aldi. hem 10 bin tl tazminat. 800 de nafaka alacak.
ben bunlari alabilecegini hatta davanin sonuclacagini dusunmuyodum ama hepsi oldu.

Back
X