Düğünde takılan takılar kimin

alirsin. gecen gun arkadasimin davasi sonuclandi. hem altinlari aldi. hem 10 bin tl tazminat. 800 de nafaka alacak.
ben bunlari alabilecegini hatta davanin sonuclacagini dusunmuyodum ama hepsi oldu.
Anlaşmalı mıydı. Tazminatı neye göre aldı

Mahkeme de mehrin ne kadar hukmu gecer bilmiyorum o esinizin vicdanina kalmis. Edinilmis mallar ortak oldugundan dolayi yariya bolunur diye dusunuyorjm. Avukata danisin. Nasilsa bosanma karari almissiniz. Ayrica imam olan bir insana yakismiuor bence inanci geregi. İste boyleleri yuzunden malesef dinden soguyan biriyim kimse linc etmesin ama din bu degil buysa benim inanmiyorum

Linç etmek kınamak için söylemiyorum lütfen yazdığımı ters anlamayın. Ama insanların yaptıkları hataları dine atmak doğru değil. Ben kendi inancıma göre hatalar yapıyorsam bunun inandığım dinde ne suç olabilir? İşini sevmeyen o kadar insan var ki meslek sahibi sırf boşta kalmayayım diye o işe mensup oluyorlar. Bir doktor, mimar, mühendis her neyse yaptığı yanlışlarda kurumuna suç atıp inanmıyorum demek ne kadar doğru ise sizin bu söylediğiniz o kadar doğru. Din bu değil. Konu sahibinin kocası işine gelmiyor yapmıyor

Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.
Yasa takılar kadının diyor.
Alırsınz muhtemelen.

Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.
Dün de yazınızı okumuştum mehir olayına mahkeme karışmaz fakat dinen de eşiniz imam istemişsiniz ve o sizin hakkınız dini kuralları bilen biri olarak size vermesi gerekir ,neden kendi adınıza kasayı almadınız neticede sizin olan bir şey ,mahkeme anca nafaka işlerine bakar fakat iş para mevzularına geldimi maalesef en Allahtan korkan dediğimiz kişiler değişiyor neyin ne olduğunu bilse bile çıkar için doğrularını satabiliyorlar ki bu durum da yeni evliyiz ne karılık yaptın da vereyim demeye kalkarsa bile nikahta şahitler var hakkınızı bırakmayın mahkemenin değil sizin halledeceğiniz bir konu ailenize anlatın olayı altınlarınızı alın

Sevgili konu sahibi öncelikle Allah yardımcınız olsun. Son günlerde açtığınız konuları okumuştum. Ama özellikle eşinizin imam olduğunu belirtmeniz yanlış yorumlara sebebiyet veriyor. Burada doktor olup doktor olduğunu belirtmeyen bir çok insan var.(bu bir örnek) Eşiniz değil imam müftü bile olsa yaşadığı yaşattığı hayat islamiyette zaten yeri yok.
Keşke en başında kasayı açarken ortak açsaydınız. Ben altınları kasaya koyacakken ortak hesap açmak şartıyla koydum. Şimdi eşim bensiz kasayı açtırsa bile elimde her türlü delilim olur. Hukuki olarak takılan altınlar sizindir zaten. Mahkeme süreci nasıl ilerler bir fikrim yok ama eşinize anahtarı vermeseniz bile gidip anahtarı kaybettim diye beyan ederse çilingir masrafını karşılamasına karşın kasayı açtırabilir. Anahtar bende diye rahat davranmayın yani.

yani kadın imam diye belirtmiş diye herkes kızmış da burada imam nikahından bahsediliyor ve eşi imam.
yani imam olan birisi de artık mehri verir değil mi diyor? bunu belirtmesinden daha doğal ne olabilir?
eşime dava açacağım ama korkuyorum kendisi avukat her yolu biliyor dese burada kimse demez ama avukatlığını neden vurguluyorsunuz her avukat kötü mü diye.
tamam her imam aynı değil bu kadar korkmanıza gerek yok imamların adı kötüye çıkacak diye.

Mehir kadınındır.
Düğünde takılan paralar erkek tarafınındır.
Altın ise tamamen kadınındır.
Bu kadar.

yani kadın imam diye belirtmiş diye herkes kızmış da burada imam nikahından bahsediliyor ve eşi imam.
yani imam olan birisi de artık mehri verir değil mi diyor? bunu belirtmesinden daha doğal ne olabilir?
eşime dava açacağım ama korkuyorum kendisi avukat her yolu biliyor dese burada kimse demez ama avukatlığını neden vurguluyorsunuz her avukat kötü mü diye.
tamam her imam aynı değil bu kadar korkmanıza gerek yok imamların adı kötüye çıkacak diye.

Bu konuda yorum yazmış biri olarak benim bunu söyleme sebebim dine suç atılması yönünde idi. Yoksa imammış müftüymüş farketmez. Her mesleğini yapan hakkıyla yapsa keşke.

Takıları istediğinizi kendisine söylemeyin ki harcamasın kimseye vermesin.

Diğer konunuza yazdım ama adama tek başınıza ben boşanacağım demeyin anneniz babanıza gidin önce ya da gelip yanınızda olsunlar.
Dağ başında bir şey yapsa kimin haberi olacak,
Annenizi babanızı çağırın yanınıza. Anan baban bile barıştırmaya çalışsa istemiyorum diyeceksin atlayıp gideceksin onlarla.

Sevgili konu sahibi öncelikle Allah yardımcınız olsun. Son günlerde açtığınız konuları okumuştum. Ama özellikle eşinizin imam olduğunu belirtmeniz yanlış yorumlara sebebiyet veriyor. Burada doktor olup doktor olduğunu belirtmeyen bir çok insan var.(bu bir örnek) Eşiniz değil imam müftü bile olsa yaşadığı yaşattığı hayat islamiyette zaten yeri yok.
Keşke en başında kasayı açarken ortak açsaydınız. Ben altınları kasaya koyacakken ortak hesap açmak şartıyla koydum. Şimdi eşim bensiz kasayı açtırsa bile elimde her türlü delilim olur. Hukuki olarak takılan altınlar sizindir zaten. Mahkeme süreci nasıl ilerler bir fikrim yok ama eşinize anahtarı vermeseniz bile gidip anahtarı kaybettim diye beyan ederse çilingir masrafını karşılamasına karşın kasayı açtırabilir. Anahtar bende diye rahat davranmayın yani.
Peki giriş kartı olmadan girebilir mi?

Birde zaten gidip altınları benden habersiz bir şekilde alsa bile yine de mahkeme kararınca o altınlar benim olmaz mı.

Anahtarı kartı tekrar çıkartamaz mı onun uzerine sonucta. Takilan hersey sizin. Ama bakalım eşiniz verecek mi cekip bankadan biz bunları evliligimizdr yedikte diyebilir. İnşAllah düşundugum gibi olmaz tabi . Bu tür durumlarda ev varsa tedbir koydurulup satilması engelleniyormuş. Banka kasasi da belki oyle oluyordur. En iyisi avukata sormak tabi.

Back
X