Düğünde takılan takılar kimin

Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.

Benim amcam imam nikahı kıyarken evlenen kadına ne kadar mihir isteyebileceğini söylüyor. Yani bundan fazla bile isteyebilirdin, senin hakkın çünkü. Kendisi imam olmuş ama dine ait olan hiç bir şeyi kabul etmiyor anlaşılan. İşine geldiğini benimseyip işine gelmediğini umusamıyor anladığım kadarıyla. Eşin eğer gerçekten görevini laikiyle yapan bir imam olsaydı sana söz verdiği altınları verirdi. Ayrıca nikah kıyılırken bir kağıda senin ismin onun ismi falan filan ve istediğin mihir miktarı yazıyor. Nerde o kağıt? Onu delil olarak sunabilirsin.

Mehir sizindir elbette.
Ay bu adam ne imamı?
Hangi dine mensup tövbe tövbee.
Zerrece bir fikri yok hiçbir konuda.

Merhaba. Kocamdan boşanmak istiyorum ve bunu ona dile getirdğimde direk kabul edeceğini düşünüyorum. Yani anlaşmalı boşanma olur. Dini nikahımız kıyılırken 125 gr (sadece takılan bilezikler) mehir istemiştim. Tabi ona da karşı çıkmıştı isteme falan diye. Ama ben yine de istedim. Şimdi boşansam o mehri vereceğini sanmıyorum kendisi imam bu arada. Peki ben boşanma davası açsam boşanma sonucu sadece 125 gr değilde takılan tüm bilezikler kolye künye ceyerk altın VS bunları mahkeme bana verir mi.
Bu arada herşeyi banka kasasına koyduk. Kasa onun adına girip alamıyorum. Ama anahtar ve kart bende. Yani ben olmadan gidip alamaz.
Kanunlar değişmedi ise (ki kadının yanında)
Takıların %75 şu kadının + mehr ini ispatlayabilirsen mehr ini de alırsın.
Düğün gününüzde resim ile takıları ispatlamanız gerek.
Vay be imam Allah yolana duran adam mehr i vermiyor...

Adaleti memlekete tam olarak getirdik. Eşitliği bi tek altının kadınlara kalması bozuyor. O sebeple altınlar da eşit olmalı... doğru mu?
iyi de o adaletli değil bu adaletli değil diye diye pozitif ayrımcılığın suyunu çıkarmanın manası yok. o zaman yarın bi kanun çıksa ve evlilik birliği içinde alınan mallar erkeğin, takılar ise kadının dese. adaletli mi diycez?

Mahkeme direk size veriyor Canim ve o altınlarla yeni bir hayat kurabilirsin bu arada düğün videoları olan cd varsa onlarida yanina al evde küçük bir eşyanı dahi bırakma diğer konunu okudum san0a tavsiye vereyim sakin sakın bir gülüşüne aldırma böyleleri kadını ezik yapip kendine baglayip köle yapmak annesine dahi köle yaptırıyor aklın varsa git git git
Aynen o CD ve kayıtları yanınıza alın Takılan bütün takılar görünüyorsa mahkemede delil olarak gösterebilirsiniz.

Mahkeneler zaten dugunde takilan takıları kadin es kisisine bahsediyor. Ayrica mehir icinde ayrica dava acabiliyorsunuz imzali kagidi kaybetseniz dahi imam nikahi sahitleri ile olabiliyo. Ama tabi davayi kazanmak önemli.

Peki giriş kartı olmadan girebilir mi?

O giriş kartı değil kasa açtığına dair kart sadece. Kasayı açtırması için kimlik yeterli karta ihtiyaç bile duyulmuyor.

Birde zaten gidip altınları benden habersiz bir şekilde alsa bile yine de mahkeme kararınca o altınlar benim olmaz mı.

Yasaya göre altın sizin ama eşinizin ismi adında kasaya koyduğunuz için bunu nasıl kanıtlayabilirsiniz bilemiyorum. Avukat olan arkadaşlar varsa bu konuda fikir belirtebilir ya da siz bir avukatla görüşebilirsiniz

O giriş kartı değil kasa açtığına dair kart sadece. Kasayı açtırması için kimlik yeterli karta ihtiyaç bile duyulmuyor.

Yasaya göre altın sizin ama eşinizin ismi adında kasaya koyduğunuz için bunu nasıl kanıtlayabilirsiniz bilemiyorum. Avukat olan arkadaşlar varsa bu konuda fikir belirtebilir ya da siz bir avukatla görüşebilirsiniz
Düğün videosunda her şey var

Bankadakiker bu kart ve anahtarınız olmadan kasaya giremessniz demişlerdi

Bankadakiker bu kart ve anahtarınız olmadan kasaya giremessniz demişlerdi
Kurban olayım o evden bi kaç da altınları sonra düşünürsün. Düğün video'su varsa sıkıntı olmaz. Ailemin taktığı altınları ver yoksa çekilmeli dava açıp hepsini alırım dersin.
Anlaşmalı boşanmak istemese bile boşanırsın. Davayı çekişmeli açarsın bir iki yıl sürer ama boşanırsın altınlarını da alırsın.
Zaten eşin 2 yıl dava ile uğraşcak biri değil.

Mehir kadınındır.
Düğünde takılan paralar erkek tarafınındır.
Altın ise tamamen kadınındır.
Bu kadar.
Merak ettiğim için soruyorum düğünde takılan paraların erkek tarafının olmasının sebebi ne? Eğer erkek tarafınınsa neden gelin damata takılıyor, aileye verilmesi daha dolambaçsız olmaz mı?

Merak ettiğim için soruyorum düğünde takılan paraların erkek tarafının olmasının sebebi ne? Eğer erkek tarafınınsa neden gelin damata takılıyor, aileye verilmesi daha dolambaçsız olmaz mı?

Şöyle diyeyim; maddi durumları çok çok iyiyse zaten gelinle damada kalır.
Ama sonuçta aile borç harç etti ise, illa ki paralardan alabilir.
Zaten te orda senllik benlik olursa o evlilik yürümez maalesef.

Şöyle diyeyim; maddi durumları çok çok iyiyse zaten gelinle damada kalır.
Ama sonuçta aile borç harç etti ise, illa ki paralardan alabilir.
Zaten te orda senllik benlik olursa o evlilik yürümez maalesef.
Tabi düğünü aile yaptıysa, ya kız tarafı yaptıysa ya da sadece gençler yaptıysa?

Yani genellememek gerek erkek tarafı diye.

Tabi düğünü aile yaptıysa, ya kız tarafı yaptıysa ya da sadece gençler yaptıysa?

Yani genellememek gerek erkek tarafı diye.

Ama olağan durumdan bahsedıyoruz konu sahıbının bu olasılıkları yok kı :)
Normal şartlarda düşünürsek.

Kurban olayım o evden bi kaç da altınları sonra düşünürsün. Düğün video'su varsa sıkıntı olmaz. Ailemin taktığı altınları ver yoksa çekilmeli dava açıp hepsini alırım dersin.
Anlaşmalı boşanmak istemese bile boşanırsın. Davayı çekişmeli açarsın bir iki yıl sürer ama boşanırsın altınlarını da alırsın.
Zaten eşin 2 yıl dava ile uğraşcak biri değil.
Kurtuluyorum. Annemle konuştum. Oda benim yanımda. 1 hafta sonra gittiğimde bidaha dönmemek üzere gitmiş olacağım inşallah

Back
X