Düğünde toplanan altınlar ?

Pnr1990

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
795
627
103
35
Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri 😢

Her yerin değişik değişik adetleri var. Ya saygı duyup kabulleneceksiniz ya da nişanlınınız orta bir yol bulacak.

Valla takılan altınlarda paralarda gelinindir. Haaa bazı aileler salon parasını takılan paralar ile öder gün sonu ama el koyma olayları belki yöreden yöreye değişiyordur.altın önemli değilde demeyin çok önemli bence. Bana hiç takılmadı. 2 ay ara ile düğün yaptığımız 2 kuzenime takıldı ikisi de ev aldı. Bana da takılsa idi faizler düştüğünde peşinat yapıp alabilirdim

Kadına takılan altınlar kadında kalır bizde. Sizde de benzer ise dile getirin. Bir şekilde orta yol bulunur. Benim adetim neyse ona göre davranırdım. Hatta bana göre takı ve para ne varsa gelin ve damatta kalmalı. Günümüzde ev masraflarını eşler yapıyor artık.

Bu arada ekleyeyim onlarda çeyrekler bi kutuya atılıyormuş gidip geline damada iliştirilmiyor yani. Ondan belki de anlamadım ki size takılmadı zaten düşüncesindeler mi.

Öncelikle hayırlı olsun. Bizim burada altın para bilezikler evlenen çiftte kalır. Annemler ne kardesimden aldı, nede bizden kayinvalideler. Ama biz 7 tane çeyrek vermiştik kayinvalideye. O yaz çok düğün olacak memlekette, sizde altın getirenlere götürün diye. Sonuçta bende kalan altınları tek başına ben yemedim. Araba almıştık o zaman.

Bizde kimse birsey kendi icin talep etmedi. Altinlar bende kaldi. Paranin bir kismini masraflar icin kullandik gerisini hesabimiza yatirdik. Biz ama dügün masraflari felan kendimiz ödedik. Ama esimin ailesine masraf yapmis olsa onlarin yükünü hafifletmek icin de gerekeni verirdim. Ama dedigim gibi biz kimseye borc yapmadan evlendik

Bizde kimse birsey kendi icin talep etmedi. Altinlar bende kaldi. Paranin bir kismini masraflar icin kullandik gerisini hesabimiza yatirdik. Biz ama dügün masraflari felan kendimiz ödedik. Ama esimin ailesine masraf yapmis olsa onlarin yükünü hafifletmek icin de gerekeni verirdim. Ama dedigim gibi biz kimseye borc yapmadan evlendik
Zaten toplanan paraları eş ailesi alıyor. Ben ziynetlerden bahsediyorum.

Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri 😢
Nisanliniza söyleyin bu durumu

Nişanlınızın ailesi kafasından adet uyduruyor sanırım 🤦‍♀️ eşim ve ailesi Ankaralı. Bütün altınlar bilezikler paralar herşey eşimle bizde kaldı. Hatta düğün sonrası kayinvalideye çeyrek getirenler olmuştu onları bile bize vermişti kayınvalidem
(Düğüne ve eşyalarımıza eşimin ailesinin katkısı olmadı herşeyi ikimiz yaptık)

Back
X