- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
Of lafa bakBenim arkadaşım sevgilisini istemeye gitti. Karşı taraf biz birşey istemeyiz “şerefiniz kadar takın” demiş ajdfmdkfmfmfkfkf keşke isteseydiniz be smdnfdkkf arkadaşım vazgeçti o akşam eve dönünce ayrıldı.
Aç gözlülük işte. Mehr dediğiniz şey 50 gram altın üzerine de 100 gram üzerine de nikah kıyılır. Yani gayet düğün takılarının toplamını mehir olarak alabilirsiniz zaten Türk medeni hukuka göre de düğün takıları kadına aittir. Açgözlülüğü bilgeliğe yormakta moda oldu.Altın kadının mehridir hem islam hukukunda hemde türk yasa kanununun da hakkıdır bunu bilmeyecek kadar cahil olan sen neyin kafasını yaşıyorsun
Sen evlendin mi istemezsın madem! Bedavadan gelin olırsun tamammı islam kadına o kadar deger veriyorki mehir olarak altın gümüş vs. En tabi hakkınız isteyin diyor bugunın yarını da var neyin kafasındasınız anlamıyorumBi tanıdığın annesi süt hakkı istemiş damattan
Bilezik yapıp vermişler 22 gram
Olmaz demiş adana burma olcak alın bunu tekrar yapın
Yapıp tekrar vermişler
Yani var öyle sipariş veren değişikler
Sen 50 gr iste o zaman otur asaa madem ac gözlü degil sinAç gözlülük işte. Mehr dediğiniz şey 50 gram altın üzerine de 100 gram üzerine de nikah kıyılır. Yani gayet düğün takılarının toplamını mehir olarak alabilirsiniz zaten Türk medeni hukuka göre de düğün takıları kadına aittir. Açgözlülüğü bilgeliğe yormakta moda oldu.
O lafın doğrusu "ne takarsanız kendi şerefinize" şeklindedir...Of lafa bak
Şerefsiziz biz aşkım o yüzden takmadık niye tavır yapıyorsun allah allah
Sen evlendin mi istemezsın madem! Bedavadan gelin olırsun tamammı islam kadına o kadar deger veriyorki mehir olarak altın gümüş vs. En tabi hakkınız isteyin diyor bugunın yarını da var neyin kafasındasınız anlamıyorum
Düğün öncesi karşı tarafın huyu suyu en iyi alışverişte ve verilen sözlerin yerine getirip getirilmemesi ile anlaşılır..Ama bazı yörelerde takı karşılanmazsa söz bile atılıyor yani fazlaca var bu durum
İslam kadina deger veriyor MAL gibi görmuyor sen bence baya oku arastır kendini bu kadar basıte aldıgına göre baya yanlış anladın her kadın calısır ayakları uzerınde durur ama yarın basına ne gelecegı belli degilHmm biz mal olmadığımız için bedavaya gitmiş olmuyoruz Allaha şükür elimiz ayağmiz tutarken de yarin allah korusun hoş olmayan bosanma gibi durumlarda yine clisir paramızı kazaniriz allahin izniyle alnımızın teriyle.
Of varoşluğa bak iyi ki bedavaya gitmemişsinSen 50 gr iste o zaman otur asaa madem ac gözlü degil sin
Yo kendimi basite aldığım için değil maddiyata önem vermediğim için istemedim. Bence siz biraz okusanız daha iyi olur ben bol bol okuyan araştıran biriyim zten ama bazi insanlara vizyon lazımİslam kadina deger veriyor MAL gibi görmuyor sen bence baya oku arastır kendini bu kadar basıte aldıgına göre baya yanlış anladın her kadın calısır ayakları uzerınde durur ama yarın basına ne gelecegı belli degil
Daha yazmayı bilmiyor boşverelim bencehala bedava diyor yahu
Nerenden anlarsan artık seviyen bu kadarmışhala bedava diyor yahu
Evet bu kadar sabrım yok hic gerilemem simdiDaha yazmayı bilmiyor boşverelim bence
Gelin altın istemese de hem adetlerimizde hem dinimizde var ya kocası ya ailesi en azindan birşeyler takmalı yani bedavaya gitmek demeyelim de erkek tarafı övünür bedavaya gelin aldık diye kendimden biliyorumSanırım yorumlarda birinin kadın altın istemedi diye bedava gittiğini yazdığını gördüm. Bu gözler daha neler görecek yarabbi
Tabiki herkesin kendi tercihi. Dini yönünü bilmiyorum ama adetlerde olduğunu duydum. Yine de istemeyene neden istemedin denilmese daha uygun olur. Bence her erkek tarafı da size gelen gibi düşüncesiz olmaz ya. Biraz karakter meselesiGelin altın istemese de hem adetlerimizde hem dinimizde var ya kocası ya ailesi en azindan birşeyler takmalı yani bedavaya gitmek demeyelim de erkek tarafı övünür bedavaya gelin aldık diye kendimden biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?