Yemin ederim aklım başıma geldiBiz niye böyleyiz. Ne gerek var kendini bu kadar hırpalamanın. Sanki hayra geçiyor. Sonunda nasıl olsa o halleder, sesini çıkarmaz, razı olur deniliyor hakkımızda.
Hakkında hayırlısı olsun inşallahBen de dügün olmadan bosananlardanim, bastan belliydi ama iste o gönül ferman dinlemiyor ya, hatta nikahtan önce ciddi acabalarim vardi konu acmistim, burdaki hatunlar yapma etme dedi, dinlemedim, sonuc dügünden önce ayrilik... simdi iyiyim 3 yil gecti hayatima girenler oldu, ben bile unuttum basimdan böyle bi sey gectigini, zaman her seyin ilaci
Benim 1 ayı da geçti iptal de ettiremem artık mahkemeyle uğrascaz..Yengemin kardeşi nikahtan sonra evlenmeden boşandı onda 15 gün dolmamisti diye nikah iptali yapıldı ve kız 2 yıl aradan sonra dün düğünü vardı şuan iyi ki de ondan ayrılmışım kendime hayati zindan etmemişim diyor
Olsun artık sonu mutluluk olsun da. Aklı başında insan görmek sevindirici.Benim 1 ayı da geçti iptal de ettiremem artık mahkemeyle uğrascaz..
Geç değil mükemmel bir kararSelam kızlar
Hiç böyle bi konu açacağımı tahmin etmezdim
Kime soracağımı bilemedim kendimi burada buldum
Nikah yapıp düğün olmadan boşanmaya karar veren var mı?
Ya da düğüne çeyrek kala bitiren?
Ya da düğünden hemen sonra ayrılan?
Çok mu zorlayıcı oluyor? Yaşayanlar etraftan gözlemleyenler anlatabilir mi rica etsem?
Benim bu konuya gelme sebebim ise; evlendiğim kişinin ailesine annesine karşı hiçbir şekilde laf iması bile yapmamama rağmen saygıda kusur etmememe rağmen annemi sevmiyorsun diye kafasında senaryo yazması. (Yalaka ağzı laf yapan iltifat eden bi insan değilim sadece içimde art niyet yok saygıda kusur etmem güleryüzlüyümdür) Ama düşündüm de bi ömür böyle geçmez herşeyde konuyu ailemi sevmiyorsuna getiren bir adamla geç de olsa yapamayacağımı anladım..
Nerede çalışıyordu ki bu adam? Tayin için bir ton masrafa girilir mi?Benim bir arkadas oyle bosanmisti. Adam sirf tayin icin evlenmis. Tayini cikinca birakmis. Dugun filan da olmamis. Arkadas ama sonra bekar biriyle evlendi iki de cocugu var.
Keske her kadın senin gibi cesaretli olsa ahh ahhh. Asla vazgeçme her anina şükredersin ilerdeSelam kızlar
Çok mu zorlayıcı oluyor? Yaşayanlar etraftan gözlemleyenler anlatabilir mi rica etsem?
Benim bu konuya gelme sebebim ise; evlendiğim kişinin ailesine annesine karşı hiçbir şekilde laf iması bile yapmamama rağmen saygıda kusur etmememe rağmen annemi sevmiyorsun diye kafasında senaryo yazması. (Yalaka ağzı laf yapan iltifat eden bi insan değilim sadece içimde art niyet yok saygıda kusur etmem güleryüzlüyümdür) Ama düşündüm de bi ömür böyle geçmez herşeyde konuyu ailemi sevmiyorsuna getiren bir adamla geç de olsa yapamayacağımı anladım..
Burada da dava açacaksınız, evliliğin mutlak butlan nedeni ile iptali davası, burada mahkeme sadece mutlak butlan şartlarından biri olup olmadığını inceliyor; varsa evlilik birliğinin iptaline karar veriyor, evlilik tüm sonuçları ile ortadan kalkıyor. Yani geçersizliğin var olup olmadığına sadece mahkeme karar verebilir.Bilmediğim için bir şey sormak istiyorum.
Taraflardan birinin aklî dengesi yoksa ya da nikâh işleminde hile varsa kıyılan nikâh doğrudan mutlak butlan oluyor ve haliyle nikâh geçersiz olmuyor mu?
Bu durumda zaten geçersiz olan bir nikâhı neden iptal ettiriyoruz.
Bu konuda bilginiz varsa beni de aydinlatabilir misiniz?
Doguda bir sehirde. Belki sirf bunun icin ayrilmamis ama tayini cikinca olursa olur olmazsa olmaz mantigina girmis.Nerede çalışıyordu ki bu adam? Tayin için bir ton masrafa girilir mi?
Evlendikten sonra başlıyor asıl.Evet bi tane etraflarında kv delisi bi kız var kaynanam canımın yarısı kaynanam çok güzel falan diye yalakalık yapan bıraksan kaynanasyla yatar öyle bi tip. Ona mı özeniyorlar nedir.. asla öyle bi tip olmadım sırf evlendim diye her anımı orda geçiremem
Ki ben kendi aileme karşı da öyleyim soğuk bi tipim
Geç oldu ama benim için sorun yok zor olsa da geri kalan hayatımı kurtarmak istiyorum
aynen benim yaşadıklarımı anlatmışsınız. arkamdan "o benim gelinim değil, benim kızım, onu çok seviyorum, benim gelinim çok güzel, çok bilgili" diye konuşuyor. başlarda inanmıştım ben.Canım bunun asıl sebebi kayınvaliden oğluna sürekli gelinimi çok seviyorum,onu çok seviyorum,gelinime çok düşkünüm,gelinim çok güzel diyip diyip kulak dolgunluğu yapıyor.sende bunu söylemeyince sevmiyor oluyorsun.neden? Çünkü safsın cinlik yok.bende ilişkimin ilk zamanları eşimin telefonunda birşeye bakarken kayınvalidemin mesajını görmüştüm.durduk yere beni cok sevdiğini yazmıstı.bende safım tabi ya ne kdr düşünceli kadın bana gösteriş yapmıyor gizli gizli eşime bana karşı duygularını söylüyor demiştim.meger olay öyle degilmişsonra ortada birley yokken bi anda sevmeyen ben oldum.Gelmeyin bu oyunlara..yol yakınken dön.Böyle şeytanlıklar yoruyor insanı.sen iyi niyetliyken sevmiyor oluyorsun.O kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor ama çok seviyor oluyor.
Mutlak butlan deyip duruyorsunuz? Mutlak butlanın ne olduğunu bilmeden. Mutlak butlan hukukun emredici hükümlerine aykırı yapılan evlilik. Örnek vermek gerekirse halayla amcayla evlilik gibi. Nispi butlanda ise irade sakatlığı var. Sarhoşken evlenmek, akli noksanı olupta evlenmek gibi. Nispi butlan için iptal davası açıyorsunuz. Konu sahibinin durumuyla alakalı değil.Burada da dava açacaksınız, evliliğin mutlak butlan nedeni ile iptali davası, burada mahkeme sadece mutlak butlan şartlarından biri olup olmadığını inceliyor; varsa evlilik birliğinin iptaline karar veriyor, evlilik tüm sonuçları ile ortadan kalkıyor. Yani geçersizliğin var olup olmadığına sadece mahkeme karar verebilir.
Selam kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?