Alıntı yaptığım arkadaşın sorusuna cevaben yazdım bence biraz okumayı deneyin. Mutlak butlan halinde de dava açılıyor mu ye sordu ona cevap verdim. Eğerki aynı meslektensek dava dilekçelerinide umarım böyle yarım yamalak okuyup cevap yazmaya kalkmıyorsunuzdur. Yoksa çok başınız ağrır. Bence alal acale cevap yetiştirmek yerine hangi alıntıya atfen bu cevabı yazmışım onu okuyun. Kaldı ki konu sahibinde nisbi butlan durumuda yok zaten. Ayrıca mutlak butlanda olsa mahkeme kararı olmadan nüfus işlem yapmaz. Konu sahibinin sorusuna boşanma davası açması gerektiğini daha önceki cevabımda yazmıştım açıkça .Mutlak butlan deyip duruyorsunuz? Mutlak butlanın ne olduğunu bilmeden. Mutlak butlan hukukun emredici hükümlerine aykırı yapılan evlilik. Örnek vermek gerekirse halayla amcayla evlilik gibi. Nispi butlanda ise irade sakatlığı var. Sarhoşken evlenmek, akli noksanı olupta evlenmek gibi. Nispi butlan için iptal davası açıyorsunuz. Konu sahibinin durumuyla alakalı değil.
Neden acaba boşanmalar o kadar uzun sürüyor myBen ayrildim. Dugune az kalmisti,nikah kiyilmisti. Ancak nikah iptali olmamisti bu yuzden normal bosanma davasi actim. Uzun surdu oldukca,Kasimda ayrildik mayista resmi bosanma gerceklesti.
Yaa neden boşandılar acaba. Bende boşanmak istiyorum ama o kararı vermesi çok zor oluyor 4 yaşına girecek çocuğum var. Ama sevgi kalmadı şans vereyim mi çocuk için diyorum bilmiyorumKesinlikle boşan. Benim abim de düğünden bir gün önce “ bu kadar emek olmasa şimdi bitiririm” demişti şok olmuştuk. Hatta dedik bu kadar sıkıntıdaysan ayrıl senden önemli ne emek var diye. Ama evlendiler. Sonra 6. Ayda eve avukat geldi.birkaç hafta ayrı kaldılar. Sonra bir daha deneyelim deyip barıştılar bu sefer çocuk oldu,çocuk 1 yaşındayken de boşandılar. Yani ne kadar zorlasan elli kez de denesen olmayacaksa olmuyor. Hele araya çocuk mocuk girdi mi iş hepteen zor.
Bulundugunuz yerdeki dava yogunluguna bagli,hemen gun veremeyebiliyorlarNeden acaba boşanmalar o kadar uzun sürüyor my
Ben 27 o 30bu anakuzusunun ve senin yaşın ne megg? belki olgunlaşacatır? belki sen yola getirebilirsindir?
Bence yalakalik yapip kapisinda da yatsan baska kusur bulacak, yaranamayacaksin..Şimdi onu araştırıyorum.
Düğüne 30 gün var
Maddi olarak herşey hazır ama maneviyata darbe gelince anlamı kalmadı diğerlerinin..
30 gün var. Elti yok ama etrafta kvsine yalakalık yapan insanlar var. Ben çok insan canlısı değilim kv ile edecek bi sohbetimiz de yok daha çok tanımıyorum törenlerde görüştük. Sıkıntı eş olan kişide..
Sonrası ne oldu acaba..
Ben şunu anladım iyi niyet alerji yapıyor bazılarınaBence yalakalik yapip kapisinda da yatsan baska kusur bulacak, yaranamayacaksin..
Evet..Ben şunu anladım iyi niyet alerji yapıyor bazılarına
Susarsan eziyorlar
Bazılarına cırlamak gerek o dilden anlıyor
Üzüldüm kardeş Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsınBen varım. Düğünden önce resmi nikah olmuştu. 3 gün sonra kavga ettik. Ailesine demedigini bırakmayan insan nikah olduktan sonra ailesine düşkün oldu. Kavga sonrası onlardan yana oldu ve gitti boşanma davası açtı.
O zamanlar nasıl ağlıyorum nasıl kötüyüm anlatamam. Birde elalem ne der sorunu var.
Neyse boşanma davası açıldı 8 ayda anca boşandık. 1 yıl dolmadigi için çekişmeli açtık. Ama aramizda anlaşmaliydik. İlk Durusmada boşandık. Hakim zaten sağolsun benden yanaydı boşanmakta kararlı olunca boşadı. Karşı tarafa söz hakkı 1 kere falan verdi.
Neyse işte boşanma olduktan sonra etrafın soyleyeceklerinden ötürü zor zamanlar geçirdim. Arıyorlar detaylıca öğrenmek istiyorlar vs. Uzun bir süre akrabalarımla görüşmemiştim. Gururumda çok kırılmıştı. Boşandiktan sonra bu sefer de karşı taraf pişman oldu aileme gelip ağlamalar barışmak için ugrasmalar vs. Ama hiç pas vermedim.
Zaman herşeyin ilacı. Şimdi o hallerimi düşünüyorum da iyiki evlenmemişim evlensemde onunla yapamazdim.
İşin kötü tarafı şu ki yakın sayılacak bir zamanda kendisini beğendiğim, muhabbetimizinde hoş olduğu biri vardı. Ona daha önce düğün olmadan nikah olduğunu ve bosandigimi söyledim. Söyler söylemez konuşmayı kesti. Hiç beklemiyordum boyle birşeyle karşılaşacağımı gayet normal bir şekilde karşılar sanıyordum. O zamanda baya üzülmüştüm.
Artık yine hayatıma biri girerse yine anlatınca aynı şeyleri yaşar mıyım diye çok korkuyorum. Ama Yorumları okuyunca Nikah yapıp ayrılan sonra mutlu evliliği olan bir sürü kişi var. İns bende daha önce nikah kiymami sorun etmeyecek kişiyle karsilasir ve mutlu olabilirim.
Benim zaten öyle olduğumu biliyorlarBen bu buradaki arkadaslar gibi dusunmuyorum empati yaptim benim basima gelse denerim. Denemeden vazgecmem belki benim korkularimdir belki konusarak cozulebilecek seylerdir. Ben de sogugum kimseye yapisip opmem. Belki sizin kisiliginizin boyle oldugunu anlayip diretmezler. Ya keske deneseydim derseniz?
Benim bi tanıdığım kına gecesi ayrıldı kınada gelin saklama sırasında damat olay çıkarmış nerde bu diye bağırınmış kıza ben sana düğünden sonra sorucam demiş öyle deyince kız bitirdi herşeyi nikah önce yapılmıştı boşandılar hemenSelam kızlar
Hiç böyle bi konu açacağımı tahmin etmezdim
Kime soracağımı bilemedim kendimi burada buldum
Nikah yapıp düğün olmadan boşanmaya karar veren var mı?
Ya da düğüne çeyrek kala bitiren?
Ya da düğünden hemen sonra ayrılan?
Çok mu zorlayıcı oluyor? Yaşayanlar etraftan gözlemleyenler anlatabilir mi rica etsem?
Benim bu konuya gelme sebebim ise; evlendiğim kişinin ailesine annesine karşı hiçbir şekilde laf iması bile yapmamama rağmen saygıda kusur etmememe rağmen annemi sevmiyorsun diye kafasında senaryo yazması. (Yalaka ağzı laf yapan iltifat eden bi insan değilim sadece içimde art niyet yok saygıda kusur etmem güleryüzlüyümdür) Ama düşündüm de bi ömür böyle geçmez herşeyde konuyu ailemi sevmiyorsuna getiren bir adamla geç de olsa yapamayacağımı anladım..
Pis hödükBenim bi tanıdığım kına gecesi ayrıldı kınada gelin saklama sırasında damat olay çıkarmış nerde bu diye bağırınmış kıza ben sana düğünden sonra sorucam demiş öyle deyince kız bitirdi herşeyi nikah önce yapılmıştı boşandılar hemen
Aynen öyle böylelerini duvar örüp içine atıp bırakmak lazım kimseye zararları olmasın ama sizinki bence denemeye değer bi durum o kadar dert Etmeyin yanlış anlaşılmalar olabilirPis hödük
Böyleleri evlenmesin zaten ya
1 sene dolmadan anlaşmalı boşanılmıyomuş. Ama adliyeden birini araya sokarak bitirmişler. Boşandılar yani. Nikah kıyalı 1 ayda olmamıştı.Şimdi onu araştırıyorum.
Düğüne 30 gün var
Maddi olarak herşey hazır ama maneviyata darbe gelince anlamı kalmadı diğerlerinin..
30 gün var. Elti yok ama etrafta kvsine yalakalık yapan insanlar var. Ben çok insan canlısı değilim kv ile edecek bi sohbetimiz de yok daha çok tanımıyorum törenlerde görüştük. Sıkıntı eş olan kişide..
Sonrası ne oldu acaba..
Yanlış anlaşılma değil daha çok zihniyet bozukluğuAynen öyle böylelerini duvar örüp içine atıp bırakmak lazım kimseye zararları olmasın ama sizinki bence denemeye değer bi durum o kadar dert Etmeyin yanlış anlaşılmalar olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?