Düğüne 3 gün kala ayrılık düşünceleri

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.519
2.970
333
Kızlar öyle dertliyim ki! Evleneceğim adamin nikaha doğru ve nikahtan sonra bazı olumsuz tavirlarini görmeme rağmen ayrilmadigima pişman oldum. Nikah yapıldı maalesef artık evliyiz. Dugunumuze 3 gün var ve bütün çevre duydu. Öğretmenim ve yeni tayinimin çıktığı okulda da herkes biliyor. Bunun dışında bütün eşyalar alındı, her yere borç yapıldı. Eşimin tavirlarina gelince aileci bir erkek. Bana kurduğu cümle aileme bir saygisizligin olursa tavrim net olur , es degisir ama anne baba degismez diyerek sert bir şekilde uyarmasi. Annesine babasına hiçbir şekilde saygısızlık yapmayacakmisim, sürekli arayip soracakmisim! 2. olarak da geline yapılan bazı masraflari anlamsiz görmesi ve bana yapılan şeyleri tartışma anında söylemesi . Kızlar ne yapayım bir akıl verin lütfen. Bunlar dışında iyi bir adam anlasiyoruz ama aklında ileride bosanabiliriz düşüncesi var işte

Bir de ailesi de aileme karşı tavırlı. Babası babamı arayip sormaz annesi de annemi arayip sormaz. Ah ben ne yapacağım bilmiyorum

Masraflari gereksiz bulma ciftlerin yuzde 95inde var ne yazik ki

Anne babaya saygi beklemek bence tuhaf degil. Onemli olan saygi ve hizmeti karistirmamasi. Bu zamana kadar nasildi?
Ben de esim anneme saygisizlik etse onu buna bin pisman ederim. Ama bu forumda saygi olarak damatlardan kayinpederi eve birakmak yemege goturup hesap odemek gibi seyler bekleniyor. Gelinlerden kaynananin evini temizlemek, sık sık gidip yemek yapmak cay sunmak... bunlar saygi degil hizmet.

Iyi dusunun icinize sinmezse vazgecin. 3 gun kala iptal etmemek icin 3 ay sonra bosanmak zorunda kalmayin. Ne esyalarin alinmasi nenborc ne kimsenin bilmesi onemli degil. Icine sinmeyen adamla aayni eve ayni yataga girmek bence zindan.

İçinize sinmiyorsa bu evlilik evlenmeyin.
Kimin duyup duymadığını önemsemeyin.
Yani biz ne desek boş, kalbinizin sesini dinleyin.

Ayrılık zor geliyor ona askimdan değil de kendi cikarlarim için maalesef. Nedeni de calistigim kurumda herkes biliyor . Bana kimsenin aciyan gozlerle bakmasini istemiyorum Ailesine laf kondurmuyor. Annemi arayip sormuyorsun diyor. Düğün telasesinden pek arayamadim doğru ama ne yapabilirim ki sürekli arayip ne konuşacağım

Ben olsam ayrilirdim. O ne laflar oyle. Hele bir evlenin bakalim bir saygisizliginiz olacak mi yani pesin pesin bunlari konusmak neden...

Ha boyle birinden simdi ayrilmayi dusunuyorsan ilerde kesin bosanirsin. Suan resmi evlilik var gerci ama nikah iptali yaptirabilirsiniz en azindan. Daha fazla da yipranmamis olursunuz.

Aileniz ne diyor bu duruma?

Biz benim ailemin bulunduğu şehirde oturacagiz onun ailesi başka ilçede Allahtan. Hizmet işte gittiğimde ya da onun ailesi geldiğinde ne kadar yapabilirsem. En çok korktuğum ise onun ailesinde ufacık bir tartışma çıksa asla beni tutmaz

Nikah iptali olmuyormus sanırım hakim 1 yıl bosamiyormus bi de.
Annem ayril diyor, babam istemiyor ayrilmami. Kardeşlerim de istiyor ayrilmami ama zor geliyor İşte.

Annesi hep trip atıyor aramiyorsun aramiyorsun diye ben de siz de düğün için gelip gitmediniz diye trip attım gülerek ondan uyardı beni

Annesinin babasının sizinkileri aranmaması yeni mi ortaya çıktı? Nikah olmadan önce arıyorlar mıydı?
Söylediği şeyde yanlış bir şey yok aslında elbette iki taraf da diğerinin ailesini sayacak. Ancak saygısızlıktan kasıt anamla tatile gitmedin vs. Falansa işler değişir. İşin zor. Şu noktaya gelene kadar neden ayilmadin?

Tatlım çalıştığın yer iki gün konuşur üçüncü gün unutur gider...
Bizim işyerinde oldu mesela. Adam düğün yapacak izin aldı. Geldiğinde nasıl geçti dedim o iş bitti dedi. Kimsede sebebini bilmiyor. Merakta etmedi. Bin kişilik kurumuz. Adam şimdi işyerinden biriyle evli.
Yani kim niye acısın.
O arama meselesine gelince içinden gelmiyorsa zaten yapma.
Ama ayrılacak gibi durmuyorsun, elalem ne der diye...

1 ay oldu nerdeyse ne arıyor ne soruyorlar. Geçen gün alışveriş için geldiler bir öyle görüştüler

Annen destekçinse hiç durma.
Burnunu nasılda sürter böyle bişey yapsan.
Ay çok merak ettim:)) yaz lutfen

Bilirlerse bilsinler bunumu dert ediyorsunuz anneci adamla çok zor hep kavga sebebi hep yapmacik davranmak zorunda kalirsin yinede karari verecek olan sensin ve yuzde 90 evleneceksin hayirlisi olsun

Sen üç günü değil bir omru düşün dayanabilecekmisin?gerisini takma hayatı karar

Evlilik yaklastik a okuyor boyle seyler. Bende tam evlenecegim gun kacasim geldi. Acikcasi su an kacsaydim diyorum. :) iyi gunlerde kotu gunlerde yasaniyor biriyle birlikteyken. Tamamen gulup oynayacagini dusunmemek lazim sanirim aileye onem vermek guzelde herseyin asirisi kotu bence. Benimkide baskalarina onem veriyor aileye onem verse icim yanmicak

adam seni uyarmakla haklı . annesi aramıyorsun dediğinde trip karsı trip atıyormussun bu deymda r degilsiniz sen ararsın ogllunuda anım bziimkilerde sizden söyle davranıslar geciyo diye uyarırsın .

sendede gördümben belki adam bunu görüp ıyardı .

Şimdi evlilikten döndüğünde laf eder dediğin insanlar iki gün sonra boşandığında susarlar mı sanıyorsun?
Mutlu değilsen bitir bu işi ayrıca gülerek söylediğin bir şeyi daha şimdiden aileme saygısızlık yapma diyerek uyaran biriyle zor bence.

Acele etme bence canım. Zaten nikah kıyılmış biraz şans ver bakalım. Aynı eve bi girin ortak yaşama bir adım atın hele baka bakalım hic bir düzelme olmayacak mı ? Belki de baştan gözünü korkutmak için demiştir. Sen inceden islersin adami. Ne yazık ki bazen sinsi ce hareket etmek zorundayız ailesi konusunda.

Ne demek istediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…