Düğüne 3 gün kala ayrılık düşünceleri

valla ömür boyu çekilecek dert değil , evlilik başka bir olay ,
bir yıl çalışır butun borcu öderim ama o anacı erkekle ömür geçirmem 11 yıllık evli biri olarak söylüyorum

Ben de benzer durumdayım hatta ben okula davetiyemi bile vermistim. Bana yakin olanlar beraber yaşadığımızı da bilirler. Boşanmak istediğimde esim beni çok düşündüğü söyleyip okula ne diyeceksin demişti...
Bakin bu hayat bizim millet ne düşünürse düşün sen mutlu musun adama güveniyor musun seviyor musun omur geçirmeyi göze aliyor musun önemli olanlar bu...
Millet en fazla 1 ay konuşur sonra başka malzeme bulur.
İnsana zor geliyor çabucak bitirmek ama ilerisinde umut yoksa bitirmeyip ne yapalım asil sen istemedigin halde düğün yapıp mutluluk pozu vermek istiyor musun?

Düğünden önce bana da olmuştu; acaba doğru mu yapıyorum.? Bu adamda şiddet eğilimi var (şaka yaparken çok fazla el şakası yapıyor bunaltıyordu, canımı yakıyordu)->(evlerinde kız kardeşleri olmadığı vE daha önce sevgilisi olmadığı için kızlara nasıl davranacağını bilmiyormuş-evlendikten sonra anladık)

Bu adam eve gelmez bir sürü arkadaşı var. Sosyal medyada gezentiiiiii fotoğrafları doluydu... evlendik meğer adam evden çıkmaz biriymiş .

Maç kaçırmaZ karda kışta maça gider bir adamdı. Evlendik stada gitmeyi bıraktı eve bile maç kanalı almadı.

Ve bunun gibi bir sürü şey ...

Kendimden de örnek verebilirim. Kimseyi tınmaz bitti diyince bitirir yüzüne bakmaz biriydim.Evlendik sakinlik geldi kimseyle kavga etmez oldum.

Tehlikeli şeyleri sever gözü kapalı atlardım Şuan kendime karşı korumacı bir hal aldım. Daha temkinliyim.

İnanın İnsan değişiyor. Bazı şeyleri denemek gerek yaşayıp görmek gerek. Düğün öncesi kafa karışıklığı olması normal. Ama sizin de tavrınız net olsun. Karşınızdaki size bir şeyi diretirse susmayın

Ben de evliliğin iptali diye bir şey duymuştum,boşanma olarak geçmiyor,nikah iptal ediliyor.
Konu sahibi senin yerinde olsam araştırırdım.
Onun için şartlar var akil sağlığı ya da ruh sağlığın yerinde olmaması ya da zorla evlendirilme gibi bu da ispat istiyor o yüzden zor reddi nikah.

öyle bir şey yok
yanlış yonlendirmeyelim

EVLİLİĞİN İPTALİ
Medeni Kanunumuz evliliğin iptal sebeplerini saymıştır. Evliliğin iptali sebepleri sınırlı sayıda olup aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

1)Evlilik sırasında eşlerden birinin evli bulunması

2)Evlilik sırasında eşlerden birinin sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması

3)Eşlerden birinin evlenmeye engel olacak derecede akıl hastalığının bulunması

4) Eşlerden birinin evlenmeye engel olacak derecede hısımlığının bulunması

Bu saydığımız sebepler mutlak sebeplerdir. Sayacağımız nisbi sebeplerle de evliliğin iptali mümkündür.

Nisbi sebepler ise şunlardır :

1)Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk

2)Yanılma Hali

a)evlenmeyi hiç istemediği yahut evlendiği kişi ile evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak bu evliliğe razı olmuşsa

b)eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez hale sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse

3)Aldatma

a)eşinin namus ve onur hakkında doğrudan doğruya onun tarafından veya onun bilgisi dışında bir başkası tarafından aldatılarak evlenmeye razı edilmişse

b)davacının ve altsoyunun sağlığı için ağır tehlike oluşturan bir hastalık kendisinden gizlenmişse

4)Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı,namusu,şerefi sağlığına yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.

Mutlak butlanla evliliğin iptali sebeplerinden birinin mevcut olduğu durumlarda süre sınırı olmaksızın dava açılabilir. (M.K.m.145) Ancak nisbi butlanla evlenmenin iptali sebeplerinden biri mevcutsa hak düşürücü süre zarfında dava açılmalıdır. Bu süreler iptal sebebinin öğrenildiği veya korkutucu etkinin ortadan kalktığı tarihten başlayarak 6 ay ve her halde evlenmenin üzerinden 5 yıl geçmekle düşer.

Elalem için evlilik mi yapılır? O kadar ucuz mu hayatın? Çalıştığın kurum yaşamayacak adamla. Biraz sorar sonra susarlar hesap mı vereceksin millete?
Bence o ilk zamanki göz körlüğü gitti gerçekleri gördün.

Saygı tabi ki duyulur ama kastetttiği onların dediği olur, annem babam ne derlerse yapacaksın, gelip haftalarca kalacaklar sürekli hizmet edeceksin, birlikte tatile gideceğiz, her bayram onlarla geçecek, her gün arayacaksın ise daha vaktin varken dön derim.
Ben de nişanlıyken evliyken çok az aradım kv mi. Ne mecburiyetim var. Aklıma estikçe aradım. Ama şimdi çocuğuma bakıyor diye günde bir kaç sefer görüşüyoruz.

Belki evlilik iptali olur. Hem hakim 1 yıl boşamasa ne olur? Oturur huzurlu huzurlu beklersin o 1 yılı.
Unutma senin hayatın senin kararların.

Benim anlamadigim onlar senin ailene dahi saygi duymazken sen aramazsan tehtid ediliyorsun. Bu konuya cok uzuldum ya cidden uzuldum herkes hata yapabilir derler kk da savunms hep budur. Ama iste hata bu yanlis tercih. Kalbinden geceni yap hatta bence adama resti cek bitirebilecekse o bitirsin.

Allah kolaylık versin canım zor bi durum bence ayrılmasın çok başın agrır insanlar ne diyecek diye kendini böyle bişeye atmanda garip içine sinmediyse evlilik olur mu hiç

Asık olmadiginiz bir adamla sizi evlilik yoluna sokan neydi? Gercekten merakimdan soruyorum.

Sizi bilmiyorum ama ben yapamazdim.. Es degil hizmetkar arayan adam potansiyeli..Elalemi batsin canini kurtar

Geçmiş olsun yazik olmuş.

Diğer konuları bilemem ama ailesini arayıp sorma işini sık yapma.Sonra kv nin ev ve hayatınız hakkında rapor aldığı konuşmalara dönüyor.Görevinmiş gibi addediliyor.

Eşime tek fark senin erkek olman mı,bunları benden bekliyorsun senden ne haber diyorum.Kendinden ve özel hayatından taviz verme

Bend aşık omadığınız bir adamla neden evleniyorsunuz onu merak ettim

Bir arkadaşım vardı, düğün günü üzerinde gelinlik varken bile ailesi "bırak boşver, evlenme, üzecekler seni" demiş. Kızımız istiyormuş, evlenmiş.

1 yıl sonra boşandı.

O da öğretmendi, tayin istedi. Hooop tertemiz bir sayfa. Gülerek anlatırdı "amma da salakmışım" diye.

Sevgili meslektaşım, bizzat kendimiz hayatımızı "elalem" canavarı yüzünden dilediğimiz gibi yönlendiremeyeceksek, öğrencilerimize nasıl bu özgüveni, cesareti aşılayabiliriz ki?

İçinize sinmemiş işte, bu kadar basit.

Bu durumu ailenizle de paylaştığınıza göre ciddi ciddi değerlendirmişsiniz, aile bireylerinizin çoğu da ayrılmanız yönünde fikir beyan etmiş.

Sizce karşı tarafın annesi-kardeşleri ayrılmanızın iyi olacağını söylese, sonuç ne olurdu, ne yapardı o adam?

Çok mutlu evlenenler bile boşanıyor, kafanızda daha şimdiden boşanma fikriyle nasıl olacak?

Sırf başkalarının üç günlük lafı yüzünden istemediği bir yola giren birisi olmayın. Zararın neresinden dönerseniz kar.

Nikah iptali bu gibi durumlar için var zaten. Avukata danışın.

Bir de ailesi de aileme karşı tavırlı. Babası babamı arayip sormaz annesi de annemi arayip sormaz. Ah ben ne yapacağım bilmiyorum
Bizimkiler de kiz istemeden sonra aileme ve bana karsi samimiyetsizliklerini ayan beyan beli ettiler. Nisana kadar arama sorma bizde de olmadi. Nisanlandik,bayramda bi telefon bile edilmedi. Ki ben sey sanyorum erkek tarafi kiz tarafina ziyarete gelicek falan.. olmadi oyle seyler. Nisanim salonda oldugu halde bana 1ceyrek altin bile takmadilar,bohca yapmadilar.. ha simdi diyceksiniz ki belki o kadar suratsiz o kadar fettan ,fena, bi kizdin demekki yapmamislar.. alakasi yok. Cocuk ruhluyumdur herkese gulumserim,icten pazarligim yoktur kafamdan gecen dilimdedir bundan dolayi potlar da kirarim falan.. 2yil oldu evleneli,onlara bile gulumsuyorum ..
Dugunumu b.k ettiler. Olay cikarttilar. Hic bi harxama yapmaksizin altinlari istediklerinden ve vermememden dolayi cikti kavga. Her turlu.masrafi esim yapmisti kredi karti borcu ile.. altinlar bizim hakkimizdi yuzde yuz...Hem arkanda olmayp hem pislik cikarir o aile,soyleyim... dugunde takilarini almak isterler. Ve sen de vermezsen esin de sana resti cekebilir..
Ben vermedim,esim rahatsiz olsa da pek bisey diyemedi..inat ettim. Olay buyudu hala vermedim falan..Sonra bana diyenler oldu ,kizim boylesine cingene bi aileyi nerden buldun bosver evliligi falan babanin evine git burdan dogruca..Esime de demis amcalari falan,bu evlilikten hayir gelmez artik kavga edersiniz hep yollari burda ayirin aileleriniizi uzmeyin..
Esim ve ben salondan el.ele.ciktik.. Aglayarak girdim evime. Tek basimiza gittik evimize,oyle torenler falan olamadi bizde..neyse...
Diyecegim o ki, esinin tutumu onemli. Ailesinin istenezligini salla gitsin.. Ben sana evlen yada evlenme diyerek vebalini alamam hic biseyin. Ama karsindaki kisi sana deger veriyorsa bence hersey olur. Kendine cekebilirsin,ailesini aramak zorunda olmadigini soylersn..Pisirik olma,smdiden olma. Bi saygisizlik edicegimden.degil ama, ailemi 1defa arayp hal.hatir sormayan insanlar aranmaktan da bisey anlamazlar merak etme..de mesela..
Eger seni kabul ediyorsa oyle etsin. Bizim de nikahimiz once olmustu. Salonda cikan olaylarda evliydik yani nikahliydik. Ama hata gorsek ikimiz de geri donerdik yolumuzdan...
Gel gelelim mutlu muyum,evliligim nasil.. uzun oldu ama tecrubeme ihtiyacin var
Halinden anliyorum..
Ilk baslarda cok kavgalar ettik. Etmeseydik demiyorum iyki de etmisiz cunku icimizi doktuk. Biraz da kisilik catsmalari vardi aramizda. Ama cok küs kalamadik baristik. Birimiz adim atti hep. Sen smdi esine guvenebikiyor musun,kussek gelir gonlumu alir diyo musun mesela...bunu dusun.
1yil gorusmedim.hic ailesiyle.. sonra bebegimiz dogunca,mecbur kaldim gorustuk. Ara sira gorusulunuyo. Ve su aralar daha huzursuzuz.. yani ailesinden uzakken ben gorusmuyoken biz daha iyiydik. Kendimi baski altinda hssetmyodum sanirim..
Kaynananla meafe koyabilecegini.dusunuyorsan basaririm diyorsan,rahat edersin. Yoksa anam benim.herseyim blmem ne,aramazsan.kotu olur bi adamla omur gecmez. Benim esim bi iki mirin kirin oldu. Sonra bakti ki hala aramiyorum. Hic bisey dememeye basladi. Onun da tek derdi, aman tek arama da kavga da etmeyin olay da cikmasin benim kafam rahat olsun... oldu. Yani aramadim ve benle beraber esimin de kafasi rahat etmis oldu. Karsi taraftan esimin anasi da iki vizildandi aramiyo etmiyo. Karsilik bulamaynca o da kabullendi.. Siz beni adam yerine koymamissinz dugunumu berbat etmissiniz neden araym sorayim,sagolun agzma ettiniz diye mi..
Esinin tutumu onemli. Seni onemsiyorsa baska,anaci biriyse baska.
Smdi bundan ayrilirsn belki kolay olur belji zor. Ama sonrasini da dusubmej zorundasin. Ben iliskilerin 2kisi arasibdaki anlasmazliktan bitmesi gerektiginidusunurum..Aile sebep olmamali bile. Araniza sokmayn.kimseyi. Esinle.konus bunlari . Asarim keserim tarzi efeleniyosa bi daha dusun... ama nihak olmus,dugun olmazsa ,1ay sonra barisilirsa hadi.. dugun olmadigiyla.kalabilir. Sacma.olur... bitirceksen dusun de bitir..

Bu nasil bir zihniyet?
Ufacik bir tartismada bile size destek olmayacak o kadar bile guvenmiyorsunuz. Bu adamla evlenmeye kalkiyorsunuz. Guvenmediginiz adamla ömür mü gecireceksiniz ya saka mi bu?

Bu ne elalem ne der derdi bu kadar... kimin ne haddine? Onlara ne? Zaten bu kadar seviyesiz insanlarsa; gidin evlenin mutsuz halinize de aciyacaklar. Sonra bosanin bir de dul damgasi vururlar. Boyle is mi olur?

Elalem ne der diye git hayatini mahvet. Bir de ogretmensiniz. Siz bunu yaparsaniz egitimsiz maddi imkansiz kadin ne yapsin? Cocuklarimizi ne zihniyet egitiyor hey yarabbim.

1 ay oldu nerdeyse ne arıyor ne soruyorlar. Geçen gün alışveriş için geldiler bir öyle görüştüler

Ya ben evliyim kv annemi yilda 1 kere ya arar ya aramaz aramazsa aramasin ya nolcak. Hele de sizin ailenizin oldugu sehirde olacakmissiniz. Evet tavri dumbukce. Ama baska konularda iyi anlasiyorsaniz bence buyutmeyin. Yilda göreceğiniz hepi topu 5-10 gun. Idare edilir. Ama tabii asiksaniz. Bence sizin asil sorununuz duygularinizin kuvvetli olmamasi. Yazdıklarınızdan boyle anlasiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…