- 10 Şubat 2015
- 2.986
- 1.864
- 133
senın adına sevındım, Allah daim etsın mutlulugunu. Bızım ıcınde guzellıkler yakındadır ınsallahBende senle benzer şeyler yaşadım. 4 yıl görüştüğüm adam ile sonunda nişanlandım ve düğün hazırlıkları yapıyorduk gelinlk almam için para yolladı (Kendisi g.doğuda olduğu için beraber seçemedik) her şey hazırken o son 1 hafta kala bana çok soğuktu ve ben neden böyle olduğunu anlayamamıştım... onların memleketinde de düğün olacaktı düğün salonunu ayarladın mı dedim ayarlayacağım dedi düşünün davetiyeler basıldı her şey hazır bizim memlekette düğün salonu tutuldu tarihler belli. kendi memleketinde düiğün salonunu ağız ile rezerve etmiş ama parasını ödemeye gitmedi bi türlü ve sürekli uyuyordu hiç uğraşmıyordu... Kına dan 1 gün önce bizim memlekete gelecekler ona takım elbise alacaktık ama bana gelmekten vazgeçtim dedi... son güne kına gününe hatta kına ya 2-3 saat kalaya kadar bekledim gelir diye gelmedive herkese düğün iptal oldu diye haber verdik ben bunalıma girdim. ne zor bir şey bilirim. Gelinliğe sarılıp ağladım. 1 yıl başka bi şehre gittim uzaklaşmak için... ailemi de çok üzdüm tabi... Ama bi türlü hiç bir erkeğe tekrar güvenemedim en sonunda eşim çıktı karşıma geçen yıl tam bu gün kınam oldu. yarın da düğün olalı 1 yıl olacak. şimdi 6 yıl önce yaşadığım o olay aklıma geliyor unutmuştum ama senin yazını okuyunca hatırladım yine ... Benim bahsettiğim kişinin benden ayrılma sebebine gelince kendisi bi kurumda müdür ve ben üniversite mezunu atanması zor bi bölümden mezundum. bunu zaten kafasına taktığını hissediyordum ama arkadaşlarından kafasını karıştıran olmuş ilerde çok pişman olursun diyen olmuş o yüzden bir den vazgeçmiş son dakika.. oysa benimle ünv başlarken tanışmıştı o bölümü okuma dese başka bölüm okurdum hatta tekrar üni kazanıp tekrar okuyacak kadar gençtim ama küçük şeylere takılmış karakteri böyleşmiş ve şu an o kişi 35 yaşında benden 7 yaş büyük kendisi ve hala bekarmış duyduğuma göre. Bi arakdaşım onların komşusu ailesi dert keder olmuşlar evlenmiyor diye . ailesi çok iyi insanlardı onunda beni sevdiğini zannetmiştim ama meslek yüzünden vazgeçmiş. sizinde son dakika bir şey olmuş olacak ki bu olay olmuş
Bende senle benzer şeyler yaşadım. 4 yıl görüştüğüm adam ile sonunda nişanlandım ve düğün hazırlıkları yapıyorduk gelinlk almam için para yolladı (Kendisi g.doğuda olduğu için beraber seçemedik) her şey hazırken o son 1 hafta kala bana çok soğuktu ve ben neden böyle olduğunu anlayamamıştım... onların memleketinde de düğün olacaktı düğün salonunu ayarladın mı dedim ayarlayacağım dedi düşünün davetiyeler basıldı her şey hazır bizim memlekette düğün salonu tutuldu tarihler belli. kendi memleketinde düiğün salonunu ağız ile rezerve etmiş ama parasını ödemeye gitmedi bi türlü ve sürekli uyuyordu hiç uğraşmıyordu... Kına dan 1 gün önce bizim memlekete gelecekler ona takım elbise alacaktık ama bana gelmekten vazgeçtim dedi... son güne kına gününe hatta kına ya 2-3 saat kalaya kadar bekledim gelir diye gelmedive herkese düğün iptal oldu diye haber verdik ben bunalıma girdim. ne zor bir şey bilirim. Gelinliğe sarılıp ağladım. 1 yıl başka bi şehre gittim uzaklaşmak için... ailemi de çok üzdüm tabi... Ama bi türlü hiç bir erkeğe tekrar güvenemedim en sonunda eşim çıktı karşıma geçen yıl tam bu gün kınam oldu. yarın da düğün olalı 1 yıl olacak. şimdi 6 yıl önce yaşadığım o olay aklıma geliyor unutmuştum ama senin yazını okuyunca hatırladım yine ... Benim bahsettiğim kişinin benden ayrılma sebebine gelince kendisi bi kurumda müdür ve ben üniversite mezunu atanması zor bi bölümden mezundum. bunu zaten kafasına taktığını hissediyordum ama arkadaşlarından kafasını karıştıran olmuş ilerde çok pişman olursun diyen olmuş o yüzden bir den vazgeçmiş son dakika.. oysa benimle ünv başlarken tanışmıştı o bölümü okuma dese başka bölüm okurdum hatta tekrar üni kazanıp tekrar okuyacak kadar gençtim ama küçük şeylere takılmış karakteri böyleşmiş ve şu an o kişi 35 yaşında benden 7 yaş büyük kendisi ve hala bekarmış duyduğuma göre. Bi arakdaşım onların komşusu ailesi dert keder olmuşlar evlenmiyor diye . ailesi çok iyi insanlardı onunda beni sevdiğini zannetmiştim ama meslek yüzünden vazgeçmiş. sizinde son dakika bir şey olmuş olacak ki bu olay olmuş
bizim ki zaten nikah kıyılmış olsa kesin gelirdi yapardı düğünü. boşanmaktan ödü kopan biriydi çünkü.. bizim de imam nikahı olmuştu ailesi çok dindardı nişan olurken imam nikahı yaptılar bende zaten ona deli gibi aşık olduğum için dünden razıydım her türlü nikaha... o zamanlar çocukluk aşkım diye gözüm ondan başkasını görmezdi öyle aptalmışım ki.... çok sevdiğim için çok üzülmüştüm. Bi de bizim orası çok dedikoducu bi yerdi çok dedikodum yapıldı... ikinci el muamelesi gördüm hep. Kimbilir neden vazgeçti oğlan tarafı diye çok lafım edildi namusuma kadar dedikodu yapan oldu... 2 kez evlenip boşanmış kişileri talip olarak bana gösterenleri mi ararsın.. öyle şeyler yaşadım ki anlatsam ağlarsın... o günleri hatırlayınca içime bıçak saplanıyor gibi oluyr ömürboyu unutulması zor bir yara bir iz hep içinde kalıyor insanınAllah kurtarmış sizi de. ama bu olayda nikahın kıyılmış olması sıkıntı. umarım konu sahibi bi avukata danışıp bütün haklarını alır. hadi eyvallah demekle olmamalı bazı şeyler. mağduriyeti gidermek zorunda o aklı havada adam.
bizim ki zaten nikah kıyılmış olsa kesin gelirdi yapardı düğünü. boşanmaktan ödü kopan biriydi çünkü.. bizim de imam nikahı olmuştu ailesi çok dindardı nişan olurken imam nikahı yaptılar bende zaten ona deli gibi aşık olduğum için dünden razıydım her türlü nikaha... o zamanlar çocukluk aşkım diye gözüm ondan başkasını görmezdi öyle aptalmışım ki.... çok sevdiğim için çok üzülmüştüm. Bi de bizim orası çok dedikoducu bi yerdi çok dedikodum yapıldı... ikinci el muamelesi gördüm hep. Kimbilir neden vazgeçti oğlan tarafı diye çok lafım edildi namusuma kadar dedikodu yapan oldu... 2 kez evlenip boşanmış kişileri talip olarak bana gösterenleri mi ararsın.. öyle şeyler yaşadım ki anlatsam ağlarsın... o günleri hatırlayınca içime bıçak saplanıyor gibi oluyr ömürboyu unutulması zor bir yara bir iz hep içinde kalıyor insanın
o olaydan tam 4 yıl sonra eşimle tanıştım ve 1 yıl olmadan evlendim inşallah konu sahibide bu günleri unutur rabbim yardımcısı olsuno baskıyı tahmin edemiyorum zaten. üzülmeyin ya neyse ki eşinize rastlamışsınız. çok zor bir durum ama her şey insanlar için. inşallah konu sahibi de sizin gibi aşar bazı şeyleri.
Boşanma! Yani boşan ama süründür, bu adamin evlilige hic niyeti olmamis belli ki, bence baska kadin var, belki yuz vermiyordu baslarda, yesil isik gorduyse hemen yon degistirdi, anlasmali bosanma, bir gunde fikir degismez, yerinde olsam tazminat davasi bile acarim, yaptigi resmen hakaret! Burnundan getir, iyi falan da hatirlama, bundan sonraki herkese bu bosanmanin dugunden once oldugunu, sadece kagit uzerinde oldugunu izah etmek icin kendini yoracaksin, hepsinden onemlisi hayallerin, umutlarin, ailenin haysiyeti... Nasil iyi hatirlarsin boyle bir adami, anlasmali bosanma, iyi bir avukatla onun canina oku!evet ama sadece kağıt üzerinde
Ya düğünü iptal edince ailesi bir şey demedi mi ona ?Bende senle benzer şeyler yaşadım. 4 yıl görüştüğüm adam ile sonunda nişanlandım ve düğün hazırlıkları yapıyorduk gelinlk almam için para yolladı (Kendisi g.doğuda olduğu için beraber seçemedik) her şey hazırken o son 1 hafta kala bana çok soğuktu ve ben neden böyle olduğunu anlayamamıştım... onların memleketinde de düğün olacaktı düğün salonunu ayarladın mı dedim ayarlayacağım dedi düşünün davetiyeler basıldı her şey hazır bizim memlekette düğün salonu tutuldu tarihler belli. kendi memleketinde düiğün salonunu ağız ile rezerve etmiş ama parasını ödemeye gitmedi bi türlü ve sürekli uyuyordu hiç uğraşmıyordu... Kına dan 1 gün önce bizim memlekete gelecekler ona takım elbise alacaktık ama bana gelmekten vazgeçtim dedi... son güne kına gününe hatta kına ya 2-3 saat kalaya kadar bekledim gelir diye gelmedive herkese düğün iptal oldu diye haber verdik ben bunalıma girdim. ne zor bir şey bilirim. Gelinliğe sarılıp ağladım. 1 yıl başka bi şehre gittim uzaklaşmak için... ailemi de çok üzdüm tabi... Ama bi türlü hiç bir erkeğe tekrar güvenemedim en sonunda eşim çıktı karşıma geçen yıl tam bu gün kınam oldu. yarın da düğün olalı 1 yıl olacak. şimdi 6 yıl önce yaşadığım o olay aklıma geliyor unutmuştum ama senin yazını okuyunca hatırladım yine ... Benim bahsettiğim kişinin benden ayrılma sebebine gelince kendisi bi kurumda müdür ve ben üniversite mezunu atanması zor bi bölümden mezundum. bunu zaten kafasına taktığını hissediyordum ama arkadaşlarından kafasını karıştıran olmuş ilerde çok pişman olursun diyen olmuş o yüzden bir den vazgeçmiş son dakika.. oysa benimle ünv başlarken tanışmıştı o bölümü okuma dese başka bölüm okurdum hatta tekrar üni kazanıp tekrar okuyacak kadar gençtim ama küçük şeylere takılmış karakteri böyleşmiş ve şu an o kişi 35 yaşında benden 7 yaş büyük kendisi ve hala bekarmış duyduğuma göre. Bi arakdaşım onların komşusu ailesi dert keder olmuşlar evlenmiyor diye . ailesi çok iyi insanlardı onunda beni sevdiğini zannetmiştim ama meslek yüzünden vazgeçmiş. sizinde son dakika bir şey olmuş olacak ki bu olay olmuş
demez mi.... babası intihar etmeyi bile düşünmüş.. Herkesi çok üzdü yaniYa düğünü iptal edince ailesi bir şey demedi mi ona ?
O gün yani .
Basit mi oluyor ya bu işler böyle
Ben vazgeçtim hadi Güle güle diye
Sebebi neymis gerizekalinin.demez mi.... babası intihar etmeyi bile düşünmüş.. Herkesi çok üzdü yani
Duyduma göre hala evlenememiş. zaten mutsuz olduğunu düşünüyorum. ben atanamamıştım. o bi kurumda müdürdü... Bi de ben orta gelirli bi ailenin kızıydım. zaten bunları kafasına takıyormuş ki bazı arkadaşları pişman olursun atanmış kadrolu biriyle evlenmediğine ilerde pişman olursun çok demişler onlar aklını karıştırmış güya.... ama meslek yüzünden oldğu kesin başkalarımı doldurdu son vakit ya da kendi içinde hep kararsızlık vardı da son vakit vaz mı geçti bilmiyorum oysa öyle güzel aşık rolü yapardı...Sebebi neymis gerizekalinin.
Emin ol hiç mutlu olmayacak ilahi Adalet vs demicem ama o yasa gelip bu kadar çirkin şeyler yapıyorsa bu onun karakteridir ve karakter değişmez. Ömür boyunca mutsuz olacak
Sen atlatabildin mi peki ?Duyduma göre hala evlenememiş. zaten mutsuz olduğunu düşünüyorum. ben atanamamıştım. o bi kurumda müdürdü... Bi de ben orta gelirli bi ailenin kızıydım. zaten bunları kafasına takıyormuş ki bazı arkadaşları pişman olursun atanmış kadrolu biriyle evlenmediğine ilerde pişman olursun çok demişler onlar aklını karıştırmış güya.... ama meslek yüzünden oldğu kesin başkalarımı doldurdu son vakit ya da kendi içinde hep kararsızlık vardı da son vakit vaz mı geçti bilmiyorum oysa öyle güzel aşık rolü yapardı...
3 yıl geçti. ilk 1 senesi hergün içip eve sarhoş geliyordum. Çok gez babamın dizlerinin dibinde sarılıp ağladım. Sabaha kadar uyumayıp ağladığımı. İliklerime kadar acı hissedip nefes alamadığımı öleceğimi düşündüğüm anlar. Çok kötü zamanlardı. Hı unuttum mu hayır sürekli facebooktan mutluluğunu takip ediyorum dayanamıyorum bakmak istemiyorum ama. Kimseye yaşatmasın Allah.
Büyük aşklar düğüne 5 gün kala bitmez.Şu an canım o kadar yanıyor ki ne yapacağımı nasıl unutacağımı düşüncelerimden nasıl sıyrılacağımı bilemiyorum. normalde bugün benim kınam vardı yarın ise düğünüm.Ama beş gün kala sevdiğim adam birden değişti morali bozuktu defalarca sordum neden olduğunu cevap vermedi.Ben de tüm gün surat astım ona.Gelinlik altına ayakkabı bakıyoduk ama onun yüzünde sadece hüzün vardı.Bir türlü anlam veremedim.Çünkü bir gün önce beraber damatlık baktık akşama gittiği düğünden bana beni sevdiğini söylediği mesajlar attı çok mutluydu.Taki o günün sabahına kadar.Sonra akşam bi yerde oturduk hüznünün sebebini sordum yeniden.Cevap vermedi.Sonra peki bunun sebebi ben miyim dedim evet birazı sensin dedi.Sonra o büyük soruyu sordum ona.Biz neden evleniyoruz dedim o da kocaman bir Bilmiyorum dedi ben de o üzüntüyle çıktım lavobaya attım kendimi çıktığımda yoktu ya da ben farketmedim.biraz yürüdüm sonra mesaj attım ona benle neden evlendiğini bilmeyen biriyle evlenemem diye.Sonra pişman oldum tabi aradım hemen teli kapalıydı.sabaha kadar onu aradım eve gitmemişti.Arkadaşındaydı.Arkadaşından ulaşmak istedim izin vermedi.Sonra sonunda telefonu açtı ve bana bitti dedi.Konuşmak istedim.Yüzyüze geldiğimde çok sertti.Ne desem de vazgeçmedi.Tartışmalardan çok kırıldığını ve artık devam edemeyeceğini söyledi bana.Oysa biz tüm ilişkimizde belki en fazla beş altı defa tartışmıştık.Bu sebep bana o kadar yetersiz geldi ki.Sonra bir saat konuşmadan bekledik.En sonunda ona hiç mi birşey hissetmiyorsun diye sordum.Kırgınlıklardan sonra benim içimde bir şey kalmadı dedi.Sonra yarım saat sonra istersen gidebilirsin dedim.Önce on dk daha oturdu sonra çıktı.arkasından kalktım ben de seslendim sonra koşarak ona sarıldım ağlamaya başladı.sonra ben ağladım ama değişen bişey olmadı birilerini çağırdı beni emanet etmek için sonra da çekti gitti.Sonradan öğrendim ki o gün ayrılık düşüncesiyle kalkmıştı bu yüzdenmiş tüm günkü hüznü.Birden sevgisinin alışkanlığa döndüğünü farketmiş.Nikahımız vardı orda o kadar mutluyduk ki sonsuza kadar evet dedi memura.Sonra bir hafta sonra bana sevgim bitti dedi.Bu mutluluk oyununa devam etseydim en çok sen üzülecektin dedi ve gitti... Hekes çok şaşkın ailem, ailesi, arkadaşlarımız. Çok büyük bir aşk nasıl böyle birden biter kimse anlam veremiyo.tabi en çok da ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?