Düğüne çeyrek kala, istenmeyen gelin oldum

Ritta

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
8
0
16
İstanbul
Merhaba. Evlenmeye karar verdim, ailelerin rizasiyla Nisan yaptık. Kayınvalide adayım bana karsı gayet iyiydi, beni defalarca arayıp Nisandan sonra eşya almak bahanesiyle kendilerine çağırdı ben de nişanlım ve kendi samimiyetlerine guvenerek 2 haftalığına ziyaretlerine gittim. Tüm eşyalar ve düğün hazırlandı. Gelinlik provasına giderken düğünü iptal etmemizi , bizim evlenemiycegimizi söyledi. Ertesi Gun ben ailemin yanına dondüm aglayarak çünkü 2 üniversite ve master bitirmiş biri olarak çok adagilammis hissettim.
Benden sonra nisanlimada aynı baskıyı yaptı ve bahaneleri çok komik.
ben dizi bitince kocamın parasını yiyecekmisim( maaşım çok daha fazla nişanlımdan )
kadrolu is olmalıymış
sabah 9 da kalkiyormusum , esimi ise yolcu etmezmisim
gece onlar otururken 23 de yatmisim
evini temizlememizin( eşyalarının yerini bile bilmem , yönlendirmesini bekledim )
vs vs.
Dugun yapmaktan vazgeçti, tüm masrafları bize yükledi
bı de yetmezmiş gibi, kendi mahallesinden ev tuttu. Nişanlım hala annesinin duzelecegibden emin.
Bense bunalimdayim. Düğüne bir ay var ve ne benle ne ailemle muhattap olan yok. Bense evlilikten bir anda, bu kadsin yüzünden korkar oldum.
Sizce ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
bu nasıl iş ya dertleri neymiş bir de bahaneye bak arkadaş iyi uyduruyorlar

Nasıl yani nişanlınızla da mı konuşmuyorsunuz? o bir şey demiyomu? onlar aramıyorsa siz konuşun nişanlınızla kesin bir şeye bağlansın olmıcaksa olmasın ama olucaksa da bu tür tatsızlıklarla sizin zaten düğün öncesi oluşan gerginliğinizi tavan yaptırmasınlar..

bu arada evlenemeyeciğinizi söyleyen nişanlınızmıydı kayınvalidenizmiydi? hiç kimse mi aramıyor? size telefonda söylememek için prova bahanesiyle yanlarına çağırıp bu şekilde söylemek istemiş olabilirlermi acaba?

çok saçma ne yani kayınvalideniz sizi dolgun maaşınız için mi tercih etmiş ? bu sorsaydınız keşke. ev geçimi öncelikle erkeğin sorumluluğundadır bunu bilmiyor mu? eyy Allh ım daha neler görücez dünya hakkaten tersine dönüyor ( sizin adınıza üzüldüm nişanlınızla konuşun onun fikirleride önemli hakkınızda hayırlısı olsun

evlenme o zaman evlenipte hayatınımı karartıcaksın bak aklı selim bir kadın değil daha evlenmeden bunları yapan evlenince sana neler yapar, sonra burda evliliğimi mahvetti diye ağlarsın, alsın oğlunu başına çalsın, işin gücünde varmış ver işine kendini ,kötü bir tecrübeydi dersin unutur gidersin, yada hayatının geri kalanını kayınvalidenin yaptıklarını affetmek unutmak için psikolog koltuklarında terapi görerek geçirirsin, valla çok samimiyim balık baştan kokarmış kurtar kendini bu cadının şerrinden

Koca parasi yemek ne demek ya.Evlilikte bunlarin lafimi olur sanki onlarin ailesinde calismayan kadin yok.Bu ne anlayissizlik anlamadim gitti bence unlu olmaniz problem aile eski kafada,nisanlinizin onlara ikna edici sekilde konusmasi lazim,gerekirse seninle birlikte elele aile toplantisi seklinde bu durum hemen cozulmeli...

Nişanlım bana destek olduğunu, annesinin hatalı olduğunu söylüyor ama yine de ondan kopmak istemediğini de dile getiriyor. Nişanlımın tavrı iyi olmasa zaten o kadının hakkından gelir kapıyı çeker , bitirirdim bu isi. Ama cocuğa haksızlık yaparım eğer annesi yüzünden Nisani atarsam diye düşünüyorum

Belli ki seviyorsun sabredeceksin,kadının huyuna gideceksin ama istemiyor bu da var,ya da onun rızası olmadan nişanlını seviyorsan evlenceksin,çocuk olunca bu kadın 360 derece dönecek

vallahi yangına körükle gitmek istemiyorum ama bunları söyleyen kadın düzelmez, oğluda annesinden kopmak istemiyorsa arada kalıp evlenince surat asan annesiyle karısı arasında ezilen b adam olucak, annesinin istemediği bir kadınla evlendiği içinde vicdan yapıcak. bir kadın bile kaynana vahşetinden kurtulucaksa kardır diyorum, ben yaşayıp görmek istiyorum, olmazsa boşanırım diyorsa dene. ama tavrınıda koy, herkez haddini baştan bilsin ,sonra herkez sana haddini bildirir

Su an evlilik degince aklıma sorun kaynana dirdiri, dedikodu ve huzursuzluktan başka birşey gelmiyor. Sanırım kayınvalide beni kuma gibi görüyor çünkü kocasiyla iliskisi sıfır. Sosyal etkinlik yok. Tek övündüğü şey oğlu ve kendi mesleği. Sürekli paradan bahseden , cocuklarına tapıyormuş görünen bir anne. Kocanın evde soz hakkı yok,adam hiç bir ailesiyle görüşmüyor.

Kusura bakma da, ben bir insanın dağılmasının 2 üniversite bitirip bir de master yapmakla bağlantısını anlamadım.. Ne alaka yani orada onu belirtmek?

Yazdıklarınız içinde bence biraz safsatalar var ..

Sizi çok iyi anlıyorum, bazı kayınvalide adayları neden se çocuklarını gelinleriyle paylaşamazlar, İnananın bana hiç bir şeyi kafanıza takmayın ve nişanlınızıda bu sebepten ötürü kırmayın belki de bu bir süreçtir gelip geçer sonuçta iki farklı aile birbirinizi tanımak biraz zaman alacaktır...

bir 'Arkası Yarın' kuşağına daha hoşgeldiiiiiiikkkk....

bende onu diyorum kaynana tacizleriyle arada kalan bir kocayla uğraşıcaksın, inan çocuk oluncada dertleri bitmiyor, aşıksan aşkını yaşa ama evlilik mantık işi, iş para kültür aile aklına ne geliyorsa denk olmalı, aşk bitiyor geriye varsa saygı sevgi kalıyor, ailelerle ilgili kavgalarda bu iki duyguyu zedeliyor, sonra varsa çocuğunun babası kalıyor geriye, anlattığın kadın sorunlu ve nişanlını yetiştiren ana o, sence bu adam ona tavrını koyabilir seni koruyabilirmi?

işin içinde başka birşey vardır. araştırın derim.
hayat bu kadrolu olanların bile sonu belli değil.
hem yani bir sürü insan mesaili çalışıyor eşlerinden erken gidip geç gelenlerde var. onlar ne yapsın boşansınlar mı şimdi?
kimse kendine hizmetçi almıyor. resmen oğluna hizmetçi bakıyor.
bence yüzük yerine bi zil alsın kaynana çalar gelin hizmete koşar artık.

biraz tuhaf geldi bana. zaten kelimeleride yanlıs yazmıssınız.
tüm türkiye tarafından tanınıyorsanız türk dilini de iyi kullanmanız gerektiğine inanırım.
Neyse konumuza gelecek olursak ;

Kayınvalidem için bitireceğim bitirecek olursam bu ilişkiyi demişsiniz. Öyle şey mi olur? Yaptığınız mantık evliliğine benziyor o zaman. Nişanlınızı gerçekten seviyor olsaydınız ne olursa olsun evlenirdiniz tabii işler nişanlınız tarafından size yapılan hakaretlere gelmediği sürece. Saygı ve sevgi varsa gerçekten o ilişki yürümeli diye düşünüyorum ben.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil neticede.(kayınvalidenize olan sevginizden bahsediyorum. Saygı olduğu sürece sorun olmaz.) Nişanlınızın sizin hakkınızda ne düşündüğü önemlidir. Her erkek biraz anneci olur. Bunu normal karsılaman gerekir. Sonucta büyütmüş okutmuş o yaşa getirmiş korumuş kollamış. Kayınvalidenizinde böyle kaprisler yapmasını tuhaf bulmamak lazım. Adı üstünde kayınvalide ve geçmişten günümüze bakacak olursak her 5 kayınvalideden üçü bu şekilde sorunlar yaratır kıskanclıktan ötürü. Sonucta kendi parcasını bir başka bayanla paylaşacak . İş konusuna gelince benimde dolgun maasım var acıkcası benimde calısma saatlerim sorunlu ve düzensiz. Kimi zaman altıda kalkıp yedide iş bası yapıyorum kimi zaman onda iş bası yapıp aksam 11 lerde eve gidiyorum ki nişanlım 11 12 hatta 3 te bile işe giden insan. Yani ben kalktığımda o hala uyuyor olacak. Yada ben eve geldiğimde kendisi coktan uyumuş olacak. Bunu o kadar sorun yapmamak gerekir. Sonuçta ekmek parası yapacak birsey yok.. Burada kayınvalidenize birşey demek düşmez eşiniz kabul ettikten sonra.

paradan bahsederse de bahsetsin. Sen kendine güvenmiyorsan maddi acıdan geçinemeyeceğiniz acısından tutupta zaten böyle bir sorumluluk almazsın . bunu dile getir bence.

ilk önce kendi sevgini ölç biç. Gerçekten sevip sevmediğini. Cünkü ne sevdiğin aşık olduğun kişiden nişan atmak kolay ne de evlenmek sevmediğin biriyle.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…