Düğüne gidememe problemi

Onu da anlamaya çalışıyorum. Bu ara çok sıkıntıda. Aileler filan da tanıştı çünkü. Hazırlık aşamasında gibiler biraz da yavaştan almak istiyormuş. Ama tarih bile yok dediğim gibi bi de yurtdışına gidiyorum taaa kaç ay öncesinden ayarlanılacak bi şey bu. İzah etmeye çalıştım yanımda olmak istesen olurdun zaten diyor. Gerçekten insan ne yapacağını bilmiyor.

Gerçekten yanında olmamı istesen benim değiştiremeyeceğimi bildiğin tarihlere göre düğün tarihi belirlersin seninki değişebilir benimkini değiştirme gibi bir şansım yok diyebilirsiniz.

Ben onun yerinde olsa samimi söylüyorum alınmazdım. Ya tabi en yakınım o yanımda isterim. Ama elinden bi şey gelmiyorsa o tarihlerde yurtdışında olması gerekiyorsa eyvallah. Ben iptal etmem çünkü her zaman istediğim bir şeydi. Hayalimi gerçekleştireceğim. Birazcık anlayışlı olmasını beklerdim. Ama şuan biraz zor dönemden geçiyor aileler tanıştı vs vs. Ama yine de insan bekliyor.

Gerçekten yanında olmamı istesen benim değiştiremeyeceğimi bildiğin tarihlere göre düğün tarihi belirlersin seninki değişebilir benimkini değiştirme gibi bir şansım yok diyebilirsiniz.
Ben ona okula gidiş tarihlerimi söylediğimde belki sen temmuzda ağustosta yaparsın düğünü dediğimde hayır hem yetişmez hem de ben acele etmek istemiyorum dedi. Hatta dediğim gibi ekimde istiyorum dedi

Fazla iyi niyetlisiniz ama arkadaşınız sizin tam tersiniz, çok istiyorsa ağustos gibi yapsın düğünü.
Onun belli olmayan düğünü için yaptığı şımarıklıkları çekmek zorunda değilsiniz. Bu kadar verici olmayın, haklı olan sonuna kadar sizsiniz.

Bu şımarıklıkla bunun evliliği de uzun sürmez bunu da yazmıs olayım..

Bu kadar bencil insanları hayatımda barındırmıyorum. Bana fazlası ile bencil ve bir miktarda şımarık geldi. Bir yorumunuzda onu da anlıyorum aileler tanıştı sıkıntılı bir dönemden geçiyor demişsiniz. Ailelerin tanışması sıkıntılı bir şey değildir. Aileler tanışır ve biter. Bunu abartmaya ekstra sorun stres haline getirmeye gerek yok. Kesinlikle kendinizi suçlu hissetmeyin ne münasebet eğitim için gidiyorsunuz. Arkadaşınızın yerinde olsam düğün tarihini revize edemiyorsam size " tabii ki gideceksin bu fırsat kaç defa insanın eline geçer bizim daha beraber geçirecek çok günümüz olacak" gibi şeyler söylerdim.

Umarım yurt dışında hem eğitim hem sosyal yaşam açısından çok güzel günler geçirir müthiş anılar biriktirisiniz

Şöyle mesela benimle bi arkadaşım daha gelecek eğitime. Onun abisi de evleniyor. Hatta ailesi yaz sonu düşünüyormış. Evet dersler eylülde başlıyor ama karantinada kalacağımız için ağustosun ortasında orda olmamız lazım. Sırf bu yüzden onun için yaz başında düğünü yapmaya çalışacakmış. Tabi bi aile kadar yakın olamayız ama böyle bi şeyi benim için yapmasını isterdim. Ama diyemezsin ki işte.

Asla ertelemeyin eğitim bu. Arkadaşınızı haksız buldum çünkü tarihî net bile değil sizden böyle bisey istemesi bencillik. Belki erkek tarafı düşündüğü tarihe uymayacak, hazırlıklar yetişmedi diyecek vs?kendi kafasından tarih belirleyip eğitime gitmemenizi önemsemiyorsa sadece kendisini düşünüyordur. Benim vardi ülkenin ta bir ucundan gelicek bir dostum. Kardeşiyle aynı şehirde yaşıyoruz ve kardeşi temmuz basında evlenicek diye ben de gel git maddi sıkıntı yaşamasın diye düşünerek haziranın 25'ine almistim nikah tarihimi. Sonra pandemi yüzünden yapamadım yasaklar temmuz basında kalktı o ayrı ama sizi yanında çok isteyen size göre de hareket etmenin yollarını arayabilir. Bazen mümkün olmaz ama şu an arkadaşınızda belirli hiçbir şey yokken, erteleyemem tavrı üzerine trip tavrı arkadaşlığa yakışmıyor.
Bazı insanları böyle zamanlarda tanıyoruz bence kendinizi kötü hissetmeyin ve o eğitime gidin.

Allah bozmasın diyeyim de, benim de böyle bir durumum oldu zamanında. Arkadaşım evlenecekti tarihi belliydi hatta, ama ben yurtdışında olacaktım bir iş için. Sonra nişanı attılar. O yüzden eğitim gibi önemli bir sebep varken ortada hiç kırılıp bozulmasın. Ne olacağı hiç belli olmuyor.

Bu cevap uzerine bile onu da anliyorum mu diyorsunuz. Sizin niyetinizi sorgulamış resmen ne demek yanımda istesen olurdun ya hu, egitim bu. Her zaman elinize gecmez. Ayrıca daha kendi kendine tarih belirleme aşamasında. O kadar çocuksu ki. Yerinizde olsam kalın bir sınır çizerdim. O zaman siz de ona "yanımda olmami isteseydin bana göre ayarlardin" mi demelisiniz yani? Ikisi de ne saçma değil mi ama ayni seyi yapıyor size iste. Bi yorumunuzda demissiniz zaten, bana göre ayarla nasil diyeyim denmiyor diye. Ama o size diyor? Bence boyle susmaya devam ederseniz daha fazlasını da duyarsınız. Uyarmış olayım.
Çünkü size saygı duysa sizi bu şekilde sorgulamazdı

Yakın arkadaş olunca onun da öyle üzülmesine insanın gönlü el vermiyor. Ama şu yazılanlar içimi rahatlattı teşekkür ederim. İnşallah çok istediğim, hayalini kurduğum bir yere eğitime gideceğim. Çok teşekkür ederim

amin bozmasın. Çok haklısınız her şey olabilir, belki de ben gidemem.

Bence kendi planınıza bakın. Siz bugün fedakarlık yaparsınız, o yarın dandik bi sebepten düğününüze gelmez. En azından bana hep böyle oldu hayatta.

Anlıyorum üzülmesini istememenizi ve yorumlarınızdan çok sevdiğiniz de belli ama maalesef karşılığı olmadığını düşünüyorum size söyledikleriyle. Çünkü sevgi bencilce gözlerini kapatıp tek kendi isteğine göre yönlendirmek değildir sevdiğini. Her şeyden önce ona saygı duymalı. Saygısız bir sevgiye ben artik inanmıyorum. Elbet seviyordur ama sizin sevdiğiniz kadar değil ya da sevgisi ön planda değil en azindan su anda.

Okula gidiyorum geziye çıkmıyorum. Tarihi ben seçemem, düğününde olmam bu kadar önemli olsa yazın yapmaya çalışırdın diyebilirsiniz. Ya da ben öğrenciyim kızım okula gitmemek çocuk oyuncağı değil diyebilirsiniz. Trip atılacak konu nu bu hayret verici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…