• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dügüne iki ay kala..

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.744
4.199
133
Herkese iyi geceler iki ay sonra kardesim evleniyor, bir kac sorundan dolayi sizden fikir almak istiyorum. Bizim ailemizin durumu cok cok iyi degil normal. Kizin ailesinin de ayni sekilde. Kardesim dügün nisan kina her seyle ilgili masraflari kendisi halletmek istiyor sirf biran önce evlenmek icin. Yani söyle aslinda kiz tarafiyla konusuldu onlarin nisani kiz tarafi yapar dügünü erkek falan bu tarz seyler. Ona ragmen kardesim gücü yetmesede hepsine kendisi kosuyor maddi olarak. Bir de bunun üstüne yüksek sayida ve gramda taki istemisler. Kardesim onada söz vermis. Kardesim ve annemlerin ortak kullandigi bir araba var. Anladigimiz kadariyla kiz onu satarsin esyalari ve diger giderleri onla ödersin demis. Sorun su ki annemler bu kiz oglumuzu parmaginda oynatiyor kullandigimiz arabaya kadar bile göz dikiyor diye düsünüyorlar. Simdiden üzülüyorlar ben de onlarin bu hallerine cok üzülüyorum ama ilerde gelinimizle sorun olursa kardesimide göremeyiz diye kafama takiyorm. Sizce nasil davranmaliyiz?

Yani tabi ki kardeşiniz arabayı satacak kendi payına düşen miktarı alacak ve evliliği için yapacağı harcamaları da kardeşiniz belirler.

Aklı başında insan ne yapması ya da yapmaması gereken kararları kendi verir.
Hiç müdahale etmeyin yorum yapmayın.

İyi olur Allah'tan kötü olur kuldan.

Parmağında oynatacak bı durum yok ki kardeşiniz yaparım demiş.
Kızın kardeşinize ait olmayan bir taşınır yada taşınmaza müdahalesi olur anlarım da, arabanın yarısı kardeşinizin ki. Kız bı şeye göz dikmiyor.

Yani tabi ki kardeşiniz arabayı satacak kendi payına düşen miktarı alacak ve evliliği için yapacağı harcamaları da kardeşiniz belirler.

Aklı başında insan ne yapması ya da yapmaması gereken kararları kendi verir.
Hiç müdahale etmeyin yorum yapmayın.

İyi olur Allah'tan kötü olur kuldan.

Parmağında oynatacak bı durum yok ki kardeşiniz yaparım demiş.
Kızın kardeşinize ait olmayan bir taşınır yada taşınmaza müdahalesi olur anlarım da, arabanın yarısı kardeşinizin ki. Kız bı şeye göz dikmiyor.
Iyide daha evlenmeden nisanliya sununu satarsin bununu satarsin demek normal mi?

Araba ortaksa sattirmayin. Ama sadece kardesinize aitse bişey demeyin. Bırakın kendi nasıl istiyorsa öyle harcasin . Bir şey dediğiniz anda olayın sıcaklığıyla işler karışabilir en bastan gelinle araniz bozulabilir. Sözü veren kardeşinizse ödeyecek olan da o bırakın ödesin.
Peki kardesimi maddi olarak bu kadar sıkıstiran bir insana biz nasil sicak davrancaz? Sicak davranmazsak belki hic göndermicek artik kardesimi ilerde.

O araba alınırken kardeşiniz para verdiyse satabilir. Yok babanızın ise araba satmasın tabi ne alaka.
Bir de bilemiyorum tek saf benmisim sanırm hic nişanlıyken bu tarz konulara girmedim. Birlikte ödedik borcu. Kızın ailesi madem gekenekelre bağlı kız tarafın a düşen şeyleri de yaosinalr bi zahmet. Yatak odası mutfak eşyaları hali perde kız tarafına ait denir ya onlar da onu alsın

O araba alınırken kardeşiniz para verdiyse satabilir. Yok babanızın ise araba satmasın tabi ne alaka.
Bir de bilemiyorum tek saf benmisim sanırm hic nişanlıyken bu tarz konulara girmedim. Birlikte ödedik borcu. Kızın ailesi madem gekenekelre bağlı kız tarafın a düşen şeyleri de yaosinalr bi zahmet. Yatak odası mutfak eşyaları hali perde kız tarafına ait denir ya onlar da onu alsın
Durumlari iyi degilmis güya bir sey yapmak istemiyorlar. Ananem evine davet etti onlari arabanin benzini cok yakar oraya kadar diye güya espri yapti babasi.

Ben de bir sey istemedim dogru düzgün. Yatak odasi mutfak onlari yapcaklarida belli degil. Belki kardesim onlari da kendi ödedi ama bize onlar aldi diyor.

Kardeşiniz kime güvenerek söz vermiş acaba??? Ailenizde sözümüzü tutalım diye arabamı satacak.. çok saçma durumunuz belliyse borcada sıkıntıya da girmeye gerek yok. Sonuçta durumunuzu biliyorlardır yani. Yüksek gramlı altın istemekle aç gözlülüğün anlamı ne?!

Peki kardesimi maddi olarak bu kadar sıkıstiran bir insana biz nasil sicak davrancaz? Sicak davranmazsak belki hic göndermicek artik kardesimi ilerde.
Zaten gelin ve ailesinin yaptığı doğru değil bütün masrafları kardeşinizin üstüne yıkılmasına tabi ki üzülürsünüz. Ama kardeşiniz belli ki kendini baya kaptırmış elinizden ne gelir ki o yüzden bırakın ödesin dedim.

Size kisisel tavsiyem; Gelininiz kardesinizi borc batagina da dusurse ses etmeyin.Kardesinizin akli var "alamayiz" demesini pekala ogrenir.Kendi hallerine birakin size gelip aglayip sizlamadiklari muddetce karismayin .Araba konusuna gelince, ortaklasa alinan bir arabaysa anne babanizin elbette soz soyleme hakki var.Ortak bir karar alip sattirmasinlar yada elde edilen parayi bolussunler.Onun disinda kiz kardes olarak bence siz en ufak bir soz soylemeyin,hakli olsaniz bile arkanizdan "kotu gorumce,bak iste kiskaniyor" denilecek.Ne gerek varki,siz birsey soyleseniz bile onlar cift olarak bildiklerini okuyacaklar.Kotu insan ilan edilmeye degmez bence...

Valla ben eşimle ikimiz yaptık herşeyimizi. Gelinliğimi Aliexpresten aldık düşünün yani prova felan yapmadan güvenip aldık çok uygun diye. He şimdiki aklım olsa yaparmıydım yapmazdım kıymet bilinmiyor ama örnek olarak makul şeyler istenmeli.

Back
X