- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.965
- 798
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Iyide daha evlenmeden nisanliya sununu satarsin bununu satarsin demek normal mi?
Herkese iyi geceler iki ay sonra kardesim evleniyor, bir kac sorundan dolayi sizden fikir almak istiyorum. Bizim ailemizin durumu cok cok iyi degil normal. Kizin ailesinin de ayni sekilde. Kardesim dügün nisan kina her seyle ilgili masraflari kendisi halletmek istiyor sirf biran önce evlenmek icin. Yani söyle aslinda kiz tarafiyla konusuldu onlarin nisani kiz tarafi yapar dügünü erkek falan bu tarz seyler. Ona ragmen kardesim gücü yetmesede hepsine kendisi kosuyor maddi olarak. Bir de bunun üstüne yüksek sayida ve gramda taki istemisler. Kardesim onada söz vermis. Kardesim ve annemlerin ortak kullandigi bir araba var. Anladigimiz kadariyla kiz onu satarsin esyalari ve diger giderleri onla ödersin demis. Sorun su ki annemler bu kiz oglumuzu parmaginda oynatiyor kullandigimiz arabaya kadar bile göz dikiyor diye düsünüyorlar. Simdiden üzülüyorlar ben de onlarin bu hallerine cok üzülüyorum ama ilerde gelinimizle sorun olursa kardesimide göremeyiz diye kafama takiyorm. Sizce nasil davranmaliyiz?
Valla çakallık dizboyuBir sey yapmiyor durumlari iyi degilmis
Biz dün kardesimle konustuk kendi biriktirdigi parayi söyledi bize ev kurmak icin harcanmasi gereken parayi söyledi kendisi bunlarin hepsini karsilayamiyormus. Annemlerde sen elindeki parayla istenen altinlari al esyalarida biz aliriz dediler. Kardesim yok en iyisi arabayi satmak diyor. Annemde biz sana yardim eli uzatiyoruz sen illa arabayi satcam diyorsun sana bu arabayi kiz sattiriyor diye düsünüyor simdiden gönül koydularBüyük ihtimalle kız, kardeşinize birikimin var mı demiştir. Kardeşiniz de “evet, araba aldım” demiştir.
Kız ne bilsin ailenizle ortak ödendiğini. Ruhsat kardeşinizin üzerindeyse hepsini o aldı sanmıştır. Sonuçta araba da bir çeşit yatırım bekarlar için. Evlenirken satılıp ev masrafları ödenir.
Kızı suçlamak yerine kardeşinizi anlamaya ve destek olmaya çalışın. Aralarında neler konuşuyorlar bilemezsiniz, biz de bilemeyiz.
İyi de kız tarafından bakınca hem altınlar alınacak hem eşyalar. Neden arabayı sattırsın? Arabasız kalmayı tercih etmez herhalde.Biz dün kardesimle konustuk kendi biriktirdigi parayi söyledi bize ev kurmak icin harcanmasi gereken parayi söyledi kendisi bunlarin hepsini karsilayamiyormus. Annemlerde sen elindeki parayla istenen altinlari al esyalarida biz aliriz dediler. Kardesim yok en iyisi arabayi satmak diyor. Annemde biz sana yardim eli uzatiyoruz sen illa arabayi satcam diyorsun sana bu arabayi kiz sattiriyor diye düsünüyor simdiden gönül koydular
Kardeşiniz evlendiğinde evini geçindirecek parayı kazanacak mı?Bir sey yapmiyor durumlari iyi degilmis
Sakın sattırmayın arabayı. Annenizin dediği gibi parmağında oynatıyor kardeşinizi. Gerçekten düşünceli ve iyi bir kız olsa aile arabasını sattırmayı düşünmez bile. Kardeşinizi karşınıza alıp konuşun. Nerede kaldı artık o altın muhabbetleri? Erkek tarafı gücü yetebildiği kadar alır. Olması gereken budur. Sipariş verip insanları borca sokmak aç gözlülükten başka bir şey değil. Diğer masrafları da beraber halletmeliler.Herkese iyi geceler iki ay sonra kardesim evleniyor, bir kac sorundan dolayi sizden fikir almak istiyorum. Bizim ailemizin durumu cok cok iyi degil normal. Kizin ailesinin de ayni sekilde. Kardesim dügün nisan kina her seyle ilgili masraflari kendisi halletmek istiyor sirf biran önce evlenmek icin. Yani söyle aslinda kiz tarafiyla konusuldu onlarin nisani kiz tarafi yapar dügünü erkek falan bu tarz seyler. Ona ragmen kardesim gücü yetmesede hepsine kendisi kosuyor maddi olarak. Bir de bunun üstüne yüksek sayida ve gramda taki istemisler. Kardesim onada söz vermis. Kardesim ve annemlerin ortak kullandigi bir araba var. Anladigimiz kadariyla kiz onu satarsin esyalari ve diger giderleri onla ödersin demis. Sorun su ki annemler bu kiz oglumuzu parmaginda oynatiyor kullandigimiz arabaya kadar bile göz dikiyor diye düsünüyorlar. Simdiden üzülüyorlar ben de onlarin bu hallerine cok üzülüyorum ama ilerde gelinimizle sorun olursa kardesimide göremeyiz diye kafama takiyorm. Sizce nasil davranmaliyiz?
ben şeyi merak ettim, kızın kardeşinize birebir "arabayı satar yaparsın" dediğini bile nerden biliyorsunuz? çok ilginç geldi bana.
görümcelere arada vahiy geliyo galibaOna bakılırsa evlendikten sonra kız kocasını göstermeyecekmiş ailesine
Onu bile biliyorlar
Yani kız şartlarını sunmuş. Kardeşinizin kabul etmemesi gerekiyordu. Kabul etmeseydi.Baska konularda cok mütevazi ama altinda konusunda böyle diyor. Kuzenleri falan aralarinda konusuyorlarmis. Size ne taktilar falan diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?