- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Hiç uğraşmayın, takısını yollayın yeter. Zamanında bizim takı takıp konuşmadığımız akrabalarımıza davetiye bile yollamadım. Ben gidecektim düğüne davetiye gelmese bile, ban düğünün yerini söylemedi kimse diye haber yolluyorlar. Sizinkilerin amacı da belli ki takı, takıyı yollayın bitirin. Kılınızı kıpırdatmayınBahsettiğim kişilerden biri olabilir
Evlendiğim dönemde bi problem yoktu onlar geldiler, eğlendik güzelde geçti. Ama şimdi durumlar çok farklı. Annemde aynı söyledi bugün, cenaze olunca ne yapacaksın diye ama o farklı. Ona giderim onun haricinde hiç görüşmek istemiyorum. Zaten şehirlerimiz ayrı, denk gelme gibi bi durumumuzda olmuyor
En yakınlarım, güvendiklerimden darbe yediğim için kimseye güvenemiyorum bile artık. Stres kaynaklı hastaliklarim o günlerden kaldı mesela. Zor günler yaşattılar bana, uzun süre sonra ilk defa hepsinin yüzünü göreceğim için içim çok tuhaf oldu. Annem gidelim onlar çekinsin senden diyor, eşim gitme bosver altınlarını gönderelim diyor. Çok kararsizdim ama çoğu kişi benim gibi düşünüyormuş rahatladım biraz
Tesekkur ederim, altin göndermezsem annem alır takar benim yerime, o yüzden ben göndereceğim mecbur.Hic kararsiz kalip kendinize stres yapmayin. Bu arada cok gecmis olsun. Ben olsam boyle insanlara altin falan bile gondermem ama yine de siz bilirsiniz. Huzurunuzu bozan, tadinizi kaciran kim varsa hepsinden uzak durmakta fayda var diye dusunuyorum.
Sakın gitmeEn yakınlarım, güvendiklerimden darbe yediğim için kimseye güvenemiyorum bile artık. Stres kaynaklı hastaliklarim o günlerden kaldı mesela. Zor günler yaşattılar bana, uzun süre sonra ilk defa hepsinin yüzünü göreceğim için içim çok tuhaf oldu. Annem gidelim onlar çekinsin senden diyor, eşim gitme bosver altınlarını gönderelim diyor. Çok kararsizdim ama çoğu kişi benim gibi düşünüyormuş rahatladım biraz
Ben ne düğüne giderdim ne altın götürürdüm. Gerekirse o altını çöpe atardım ama yine de beni böyle üzenlere göndermezdim. Siz neden altını göndereceksiniz?Altınlarını gitmesemde göndereceğim, ama yüzyüze gelip manevi olarak tekrar kendimi yıpratmak istemiyorum aslında
Ben göndermezsem annem alır takar benim adıma. Annem bu sene yeni görüşmeye başladı onlarla, borç kalmasın diye takar mutlaka.Ben ne düğüne giderdim ne altın götürürdüm. Gerekirse o altını çöpe atardım ama yine de beni böyle üzenlere göndermezdim. Siz neden altını göndereceksiniz?
Altın konusu için bir şey diyemeyeceğim ama düğüne kesinlikle gitmeyin bence. Bunca haksızlığı yapan insanların yüzünü görmek istemezdim ben.Ben göndermezsem annem alır takar benim adıma. Annem bu sene yeni görüşmeye başladı onlarla, borç kalmasın diye takar mutlaka.
Ay bu insanlara neden altın yolluyorsunuz?Var var sadece dedikodu dedim ama neler neler konuşmuşlar namus falan var malesef.. çok çirkin şeyler hatırladıkça kötü oluyorum.
Sizi takı için aradıklarına eminim ama ispatlayamam. Ben olsam asla gitmem. Namusuma laf edene takı da yollamam6 7 sene önce annemin kardeşleri ve onların çocuklarıyla aramızda bi tartışma oldu. Tartismayi çok detaylandiramiyorum kimligim çıkmasin diye ama surekli arkamizdan kötü konusmuslar ve bu ortaya cikti. O günden itibaren ne kardeşim ne ben onlardan kimseyle görüşmedik. Şimdi bu kişilerden birinin düğünü var, defalarca arayıp davet edildim, ama gelin görün ki benim mutsuzluğumu isteyen insanları görmek istemiyorum, gidersem mutsuz olacağım. Düğün farklı şehirde olacak, o sebeple otelde kalacağım. Hem maddi hem manevi değmeyen insanlar için kendimi yormak istemiyorum ama yinede başka bir göz olarak sizlerden yorum almak istedim. Siz olsanız sizi mutsuz huzursuz hatta hasta eden insanlarla aynı ortamda bulunur muydunuz?
Bide bizi manipüle etmeye çalıştılar, abartıyorsunuz ne var bunda yeter artık konuyu kapatın dediler. Biz uzatıyormusuz. Ne bir özür dileme, ne başka birsey.Bu galiba bu coğrafyada olan birşey. Özür dilemeden barışmak. Düğün, bayram, büyük hakkı, küçüğün cahilliği adı altında kötülük yapan insanla barışmak. Erişkinler tartışır sonra hatalar için özür dilenir ve barisilir. Öteki türlüsü size haksızlık.
Gitmem. Altını da göndermem. Cenelerini tutmama parası olarak el koyarım.
Annem yeni görüşmeye başladığı için ben vermesem bile o alır takar benim adıma. O yüzden takarım birde kimsenin hakkı bende kalsında istemem. Ama bu kadar yorumdan sonra gerçekten gitmeme kararı aldımSizi takı için aradıklarına eminim ama ispatlayamam. Ben olsam asla gitmem. Namusuma laf edene takı da yollamam
Aklıma ne geldi. Benden mal kaciran bir akrabam birgün beni aradı. Belli işi düşmüş. Ajitasyon yapıyor, beni suçluyor. Yok diyorum yine arıyor. Tamam dedim barışalım, hakkıma düşen para su yolla barışalım. Bir daha aramadıBide bizi manipüle etmeye çalıştılar, abartıyorsunuz ne var bunda yeter artık konuyu kapatın dediler. Biz uzatıyormusuz. Ne bir özür dileme, ne başka birsey.
böyle yüzsüz yüzsüz "illa gel nispet yapmam lazım" diyeni ilk kez görüyorum.defalarca arayıp davet edildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?