Haklisin ama bu sefer gidersem de orada oturup surat asiyorum eglenemiyorum ki sonra orada da tartisiyoruz hic guzel olmuyor maalesef oyle deGitmezsen cahil kalmazsın o ayrı da.bende düğüne derneğe gitmeyip annesini üzenleri anlamam hiç. Bende sevmezdim ama annem üzülmesin diye giderdim. Bu anneler için gurur kaynağı gibi bişey. Değer mi Canını yediğim annemin canını sıkmaya
Bu kişiden kişiye değişir elbet ama ben annemi Mutlu etmek için gittiğim için. Annem millete beni gösterip hava atarken komik gelir gülerdim. Allah yokluklarımı göstermesin. Ama bi diğer soruna gelince 20 yaşındayken çok marjinal olup düğün dernek karşıtı olan 5-6 arkadaşım şimdi 30 unda olursa eğer Çırağan sarayını tutacaklar o kadar meraklılar :)Haklisin ama bu sefer gidersem de orada oturup surat asiyorum eglenemiyorum ki sonra orada da tartisiyoruz hic guzel olmuyor maalesef oyle de
Düğüne ben de merakliyim ama düğün salonunda olacaksa hiç olmasin daha iyi diye düşünüyorum marjinallikten değil yani benimkiBu kişiden kişiye değişir elbet ama ben annemi Mutlu etmek için gittiğim için. Annem millete beni gösterip hava atarken komik gelir gülerdim. Allah yokluklarımı göstermesin. Ama bi diğer soruna gelince 20 yaşındayken çok marjinal olup düğün dernek karşıtı olan 5-6 arkadaşım şimdi 30 unda olursa eğer Çırağan sarayını tutacaklar o kadar meraklılar :)
Annem zaten gittigi icin oyle gelme sorunu olmaz altin asmaktan bi hal oldu kadincagiz sıkıyorsa gelmesinlerBence sozleri cok farkli algiliyosun sen.
Bende 21 yasindayim ve oyle pek gitmem dugunlere felan. Ablamda gitmezdi dogrusu hic, ve bizim brinci drece akrabalar haric kimse oyle gelmedi ablamin dugunune. Cunku " o kiz bizim buyuk kizin dugunune gelmemisti, simdi benim kucuk kizimda o kizin dugunune gitmesin, bizim oyun pistini bos birakirken onun pisti neden dolu olsun??" Diyorlar. Dugun kalabalikmi bosmu dikkat cekiyoe herkesin gozunde. Kimse bos bi salon istemez.
O yuzden ben artik gitmeye calisiyorum dugunlere kinalara, cunku nasip kismet benim dugunum oldugunda oyun pistinin bos olmasini istemem. Ben kime gidersem onlarda bana gelicek diye dusunuyorum.
ben o kısmı yanlış anlamışım. annene yapacak daha iyi işlerim var deAdam değil yalnız annemin sözleri bunlarbiliyorum cahillik konusu adetleri öğrenmem lazım diye ama sevemiyorum bir türlü. Düğün konusunda da çok bilgili değilim açıkçası ama ufacık düğün salonuna bin kişi sığdırmaya calışmaktansa(ki karşı taraf bunu talep etse bile) gerekirse evlenmem daha iyi diyorum
Annem zaten gittigi icin oyle gelme sorunu olmaz altin asmaktan bi hal oldu kadincagiz sıkıyorsa gelmesinler
Bende hic dugunlere gitmem sevmem cunku gunahDüğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?
Cehalet düğünlerle düzelseydi. Doğudakilerin çoğu cahil kalmazdı üç gün üç gece düğünle.
En az senin kadar canm en çok doğuda cehalet var ve en çok orda düğün var bir düğün 3 gün sürüyor aşiret düğünleri fln vs. ondn söyledm cnm tabi her insanın kapasitesi aynı değil algılayamıyor bazenSen de çok bilgilisin Maşaallah. Doğu batıya nasıl getirdin konuyu bravo . Cehalet her yerde.
sen git ogren ben sinav zamani senden notlari alirim de :))))Düğünlerde başkalarının kızlarını görüp kıskanıyormuş, benim de gelmemi istiyormus; eğer düğünlere gitmezsem onun gibi hiçbir şey bilmeden evlenirmişim, cahil kalırmışım, düğünlere giden insanlar daha açık oluyorlarmış daha iyiymiş öylesi. Defalarca söyledim düğün, kına, kız isteme vs. sevmiyorum; ileride ben de istemiyorum diye ama anlatamıyorum. Zamanı gelince istermişim benim yaşımdayken o da istemiyormuş; yahu 20 yaşına gelmişim daha niye değişsin fikrim. Ya bunlari istememek suç mu? Her seferinde bilmiş bilmiş sırıtarak istersin istersin diyorlar daha da sinir oluyorum. Cidden yaşımdan dolayı mı böyle? Şart mı bunlar ya cahil mi oluyorsun gitmeyince ya da evlenemiyor musun gelenekler olmadan? Kendimden şüphe etmeye başladım artik görüşlerinizi merak ediyorum?
En az senin kadar canm en çok doğuda cehalet var ve en çok orda düğün var bir düğün 3 gün sürüyor aşiret düğünleri fln vs. ondn söyledm cnm tabi her insanın kapasitesi aynı değil algılayamıyor bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?