- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 34
Evet benzerleri oldu açıkçası dini konuya girer mi bilmiyorum ama bana mesela mehri ailesi şimdiden sordu ne istersin içinde kalmasın eğer bize söylemeye utanırsan nişanlına söylersin dediler. Ne olduğuna karar verdik. Insan içinde konusu açıldığında sadece beşi bi yerde olcak dediğimde " o ne öyle, çok az istiyorsun, bence en az 200 gr iste, saf mısın sen" vs gibi laflar işittim. Beni doldurup çocuğun üstüne mi salmaya çalışıyorlar anlayamıyorum gerçekten. Şans işi de olsa devreye vicdan girdikten sonra hakkaniyet işi aslında ama inşallah bizde de kimsenin üstünde kimsenin hakkı kalmadan ağız tadıyla üstesinden geliriz bu işlerin.Arkadaşım düğün işi böyledir.
Sanki bazıları özellikle olayı kizistirmaya bakar.
Ben de nişanliyken kınayı ben yapicam diye geziniyordum.
Benden 1 ay önce bir aile dostumuzun kızı evlendi. Çok da severim.
Düğünde gelinin teyzesine teyze aysenin kinasini siz mi yaptiniz diye bir sordum, amanın. Sormaz olsaydım.
Niye dul çocuklu kız mi veriyoruz da yapıcaz, yok evini düzdüler eşyasını aldılar. Hiç bir şeye dokunmadık sen de dokunma sakin diye diyee beynim şişti.
Bi akrabamız kızını evlendirdi. Bu tabak tencere çatal kaşık seti olur ya çeyizlik. Onu bile erkeğin annesi aldı. Bornozundan nevresimine
Sans ve adet işi sanırım. Siz yine önce nişanınızla konuşun. Deyin ben karşılayacağım. Yok biz öderiz derse öderler. Yoksa siz ödersiniz.
Umarım her şey yolunda gider. Düğün arifesi canınız sıkılmasın. Mutluluklar![]()
Çok çok çoooook teşekkür ederim güzel temennileriniz için amin inşallah