dugunum ertelendi :(

hd_08

icinde bir sen bulursun büyümüş anlamis yorgun..
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
192
10
38
Seneye ocakta dugun olacaktı hazrliklar yapilyordu. Sozluyuz

Son dk degisiklik !

Annem ( kayinvalidem) tek oglum var herseyi dort dortluk olacak nisan yapacagim dedi.
Gelinlik siparisi verildi. Nikah davetiyesi bastırıyorduk son dk golu oldu dugun. 2015 aralikta olacakms. Cok canim skldi .
Ben kendilrrine masraf olmasn diye nisan istemiyordum. Hersey yerine oturmusken bu son dk plani hic icime sinmedi (

vardır bundada bir hayr..

size danışılmadı mı, kendi başına mı verdi kararı
nişanlın ne dedi

Son düzenleme:

Nisani kiz tarafi yapmaz miydi? Niye onlara masraf olmasin diye istemediniz ?

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

hayırlı işleri cok uzatmak iyi değildir, saçmalamışlar ama hakkınızda hayırlısı olsun.fikrinizi bildirmediniz mi siz ya da aileniz?

Sizin fikriniz alınmadı mı? Bir buçuk sene ertelenmesini gerektiren sebepler nedir? Maddi durumları mı çok yetersiz, herşeyin mukemmel olması mı isteniyor. Bana göre "düğün gibi nişan" yapmak için bu kadar ertelemek hiç mantıklı değil.

Aynen ilk defa duydum nişanı erkek tarafının yaptığını.

Hadi onlar yaptı diyelim, niye 1 sene sonraya düğün?

.

iyide ozman nisani bahar ayinda yapsin yaza da dugun yada sonbahara..taaa araliga ertelemenin alemi ne ki...

Yuhhh o kadar uzun beklenir mi ya? Bence engelleyin ocakta yapin düğünü. Hayirli isler cok uzatilmaz ki. Bi de keyfine yapıyorlar
Iyi de nişanı simdi yapin düğün de ocakta olsun Ne var yani bunda? Sizinkilerin hic sesi cikmadi mi Allah aşkına? Hicbir mantikli açıklaması olamaz bu kadar uzatmanin
.

Nişanı kız tarafı yapar benim bildiğim.
Bana başka şeyler varmış da bunu uydurmuşlar işi uzatıyolar gibi geldi.

Evlenen sizsiniz ama sizin zerre fikriniz alınmamış, 3-4 ay değil ki bu... Sizin, sizin ailenizin istekleri yok mu?

Tamamen saçmalık.

Bak kardes ben bir yil nisanli kaldim hersey agzimdan burnumdan geldi, kavga dovus dugun ettik, o da bir halta benzemedi, kaynana yapmadigini etmedigini koymadi, yaptigi bir tek dugun de bir halta benzemedi ya zaten,. dugun tarihimizi de zorla kaynana belirledi, zaten her bir halti o belirledi ya, utanmasa dugunumde gelinlik giyip evlenen o olacakti, hos zaten utanmaz da, niye yapmadi bilmiyorum boyle birseyi. herseyin dort dortluk yapilmaya calisildigi seyler de bir halta benzemez canim, yani senin istedigin gibi olmaz, kaynana ne istiyorsa o olur. fazla yuz goz olmadan, ne yap ne et kandir sozlunu, dugunu o kadar gec bir tarihe erteleme, dort dortluk olmasin, eksik olsun ama siz kavusun bir an once uzatmayin derim ben.

Kayinvalidenizin sozlerinin Turkce meali:
Tek oglum var. Evlendirecegim icin hasetimden catliyorum. Bu isi cok iyi kakpliymisim gibi yapip bozmaya calisayim. Arayi biraz acip guzellikle zaman kazanayim bu arada belki birbirlerinden vazgecerler.....

Allah yardimciniz olsun. Soylenecek cok sey var da buraya sigmaz.

Aynen ilk defa duydum nişanı erkek tarafının yaptığını.

Hadi onlar yaptı diyelim, niye 1 sene sonraya düğün?

.

Bazi yerlerde nisani, kinayi, dugunu erkek tarafi yapiyor, mesela esimin memleketinde. ama ben bunlari tabi benim dugun bittikten sonra gorumcem nisanlaninca ogrendim, benim nisanda, kinada hicbir halta karismayan kaynana denen cirkef gorumce sozlenince bizde nisani, kinayi, dugunu hep erkek tarafi yapar dedi. ee bende yapmadiniz dedim, sizde bir kere soz dedik biz aile arasinda baban tutmus calgiciyi, yemekciyi diyor, hani gercekten de oyle oldu ama bu erkek tarafinin hicbir masrafi odemeyi talep etmemesi icin bir gerekce midir? sessiz sakin misafir gibi gelip, cekip gittiler, sonradan biz boyle dedik ama senin ailen uymayip da masrafli yapti, bize ne yani der gibi haklymis gibi, sanki adam suc islemis gibi uste cikiyor bir de.

ayni benim kaynana evlendirecegim bir oglum var, herseyi dort dortluk yapmaya calisiyor gibi gorunup, hem zaman kazanayim, hem de masraf yapmayim, oglan biraz daha calisip para kazansin, biraz daha bana versin maasini, hemen karisi yemesin. hem ben de biraz daha oglumu fisekliyeyim, doldurayim, arada biraz daha fitne fesat cikarayim da ama insanlar benim bir tane oglum var herseyi dort dortluk yapiyor sansinlar.

Nişan ve düğünde olursa takı takma mevzusu değişiyor nişanda birtarafın ki çok takarken düğünde diğer taraf bu sefer takıyı takıyor anlayacagın takı olayından dolayı olabilir hemde iki tarafta bir eğlence düzenlemiş olucak düğün olursa neden tek benim cebimden cıkacakmıs gibi bir düşünce olabilir.

birde yeni farkettım 1 sene ertelenıyor sanırım düğünün seni tanımaya calısacaktır belki de bakalım oglumu uzecekmi diye anlamak ıcın evlendikten sonra ugrasmaktansa düğünü yaza getirirseniz daha güzel olur neden aralık ki

Son düzenleyen: Moderatör:

Yok tatlim bizim adette erkek nisani yapiyor. Nisanlim kendi basina dugun yapmaya calisyor. Bnde nisan yapip bide ona masraf cikarmak istemedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…