hayırlı işleri cok uzatmak iyi değildir, saçmalamışlar ama hakkınızda hayırlısı olsun.fikrinizi bildirmediniz mi siz ya da aileniz?
Yok tatlim bizim adette erkek nisani yapiyor. Nisanlim kendi basina dugun yapmaya calisyor. Bnde nisan yapip bide ona masraf cikarmak istemedm
Sizin fikriniz alınmadı mı? Bir buçuk sene ertelenmesini gerektiren sebepler nedir? Maddi durumları mı çok yetersiz, herşeyin mukemmel olması mı isteniyor. Bana göre "düğün gibi nişan" yapmak için bu kadar ertelemek hiç mantıklı değil.
Aynen ilk defa duydum nişanı erkek tarafının yaptığını.
Hadi onlar yaptı diyelim, niye 1 sene sonraya düğün?
.
"Annem öyle istiyor" cümlesi bir erkeğin ağzından çıkabilecek en itici kelime ışık hızıyla soğurum adamdan aşkım sevgim nekadarda büyük olsaKendi basina karar verildi. Oyle olsun annem oyle istyr ddi :)
Yuhhh o kadar uzun beklenir mi ya? Bence engelleyin ocakta yapin düğünü. Hayirli isler cok uzatilmaz ki. Bi de keyfine yapıyorlar
Iyi de nişanı simdi yapin düğün de ocakta olsun Ne var yani bunda? Sizinkilerin hic sesi cikmadi mi Allah aşkına? Hicbir mantikli açıklaması olamaz bu kadar uzatmanin
.
Nişanı kız tarafı yapar benim bildiğim.
Bana başka şeyler varmış da bunu uydurmuşlar işi uzatıyolar gibi geldi.
Evlenen sizsiniz ama sizin zerre fikriniz alınmamış, 3-4 ay değil ki bu... Sizin, sizin ailenizin istekleri yok mu?
Tamamen saçmalık.
Bak kardes ben bir yil nisanli kaldim hersey agzimdan burnumdan geldi, kavga dovus dugun ettik, o da bir halta benzemedi, kaynana yapmadigini etmedigini koymadi, yaptigi bir tek dugun de bir halta benzemedi ya zaten,. dugun tarihimizi de zorla kaynana belirledi, zaten her bir halti o belirledi ya, utanmasa dugunumde gelinlik giyip evlenen o olacakti, hos zaten utanmaz da, niye yapmadi bilmiyorum boyle birseyi. herseyin dort dortluk yapilmaya calisildigi seyler de bir halta benzemez canim, yani senin istedigin gibi olmaz, kaynana ne istiyorsa o olur. fazla yuz goz olmadan, ne yap ne et kandir sozlunu, dugunu o kadar gec bir tarihe erteleme, dort dortluk olmasin, eksik olsun ama siz kavusun bir an once uzatmayin derim ben.
Kayinvalidenizin sozlerinin Turkce meali:
Tek oglum var. Evlendirecegim icin hasetimden catliyorum. Bu isi cok iyi kakpliymisim gibi yapip bozmaya calisayim. Arayi biraz acip guzellikle zaman kazanayim bu arada belki birbirlerinden vazgecerler.....
Allah yardimciniz olsun. Soylenecek cok sey var da buraya sigmaz.
Bence bu isin altindan bisey cikar:26:
ayni benim kaynanaevlendirecegim bir oglum var, herseyi dort dortluk yapmaya calisiyor gibi gorunup, hem zaman kazanayim, hem de masraf yapmayim, oglan biraz daha calisip para kazansin, biraz daha bana versin maasini, hemen karisi yemesin. hem ben de biraz daha oglumu fisekliyeyim, doldurayim, arada biraz daha fitne fesat cikarayim da ama insanlar benim bir tane oglum var herseyi dort dortluk yapiyor sansinlar.
birde yeni farkettım 1 sene ertelenıyor sanırım düğünün seni tanımaya calısacaktır belki de bakalım oglumu uzecekmi diye anlamak ıcın evlendikten sonra ugrasmaktansa düğünü yaza getirirseniz daha güzel olur neden aralık ki
Çok uzun ertelenmiş acikcasi... Peki nisanlin ne diyor bu duruma?
###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
"Annem öyle istiyor" cümlesi bir erkeğin ağzından çıkabilecek en itici kelime ışık hızıyla soğurum adamdan aşkım sevgim nekadarda büyük olsa
Evlenecek insan değil başkası mı karar veriyor yani? Evlenince nasıl çocuk yaptığınıza da karışır, kocan da annem öyle istedi der.
Bu kadar ciddi bir konuda "onay almaksızın" bile demiyorum, "fikir sormaksızın" değişiklikler yapıp gerekçe olarak da "Çünkü annem öyle istiyor" diyen adamla evlenilmez, evlenilse de ömür geçmez.
Sizi bu kadar yok saymalarına izin vermeyin. Siz afedersiniz eşşek başı değil, evlenecek diğer kişisiniz, farkında değiller sanırım.
bence sözlüne de ki tamam nişan olsun düğünü yaza yapalım de olmazsa zorla daha evlenmedien kötü gelin damgası yersın bu zamana kadar yememişssin sen sözlün ile iyi gecinmeye calış evlenecegın kişi o kaynanan herzaman ortaya cıkacaktır onun emellerine yenik düşmeemeye calıs4 senelik bi iliskimiz var sozumuzden onde . 3 yildir beni tanıyor kaynanam . Smdiden nasl anlicak ki oglunu uzup uzmeyecegim. Birden bi yil erteliyor yaza dese gene kabulum ama of sinirden aglicm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?