Düğünüm olacak güya ama sinirimden çatlıyorum

:) evet bizde aslında ufak ama kırıcı şeyler yasadık baya:) 1 ay her gece ağladğımı bilirim hem sinirden hem üzüntüden hemde nişanlımın beni anlamadığından ama:) şuan herşey iyi gidiyor bakalım ama daha önümüzde bunun eşyası gelinliği vs var yasayıp görücez

Bencede arabayı sizin tutmanız gerekmez mi?

Benim nişanım için onların ailesinden gelenlerin masraflarını ben karşılamadım .Düğün olursada benim misafirlerimin gidiş gelişinide onalara karşılattırmam.
Nişan pastamı ben yaptırdım düğün pastama karışmam onların yapması lazım.

Yani sizin adetleri bilmem zaten bizde adette yoktur mantığımıza ne uygunsa onu uygularız.Bir gün eğer duyarsam nişan yaptılar ama biz herşeyi karşıladık diye_ki öyle diyen insanlar değildir ama genede fırsat vermemek lazım_o zaman hiç anlamı kalmaz yaptıklarımızın.O yuzden boşver arkadaşım sen sana düşeni yap senin mantığına uygun olanları gerisine karışma

Bir daha kayınvaliden seni istekler için ararsa nişanlına söyle annemler bozluyor annen ile benim işleri halletmeme bizi kimse kaale almıyor diye söyleniyorlar arada kalmıyayım annene söyle annemlerle artık konussun diye.Aradan sen sıyrıl.

Kayınvalide deyince tüylerim diken diken oluyor artık...

Ne zaman şu kk'da bir kayınvalide konusu görsem "Evlenmeee ! Evlenmeeee !" diye haykırasım geliyor.

Bende nişanımda saçımı kendim karşıladım, pastamı aldım, hatta onların bohçasındaki kozmetik gereçleri mi bn aldım çünkü o nişan bohçasını kafasına göre çanakkale de yaptı ona bile ses etmedim düşünün

zaten mutfak gereçlerim ve ıvır zıvırım 6,000 tuttu daha annemler yatak odamı bulaşık mak. alıcaklar kına salonunu da annemler tutunca otobüsü neden ödeyelim değil mi ? İster istemez erkek tarafı 1 tık önde olur yanii...

evet burda salonu siz tutarsınız kına olduğu için ama ikram ve gelinlik elbise kuaför vs..erkek tarafına aittir.. o şehire gidilecek otobüsü tutmakta erkek tarafına aiitir ki sonuçta gelin almya gelmiş oluyorlar beraber gideceksiniz değilmi nerde görülmüş gelinin kendi arabasını tuttuğu..

Bosver arkadasim takma kafana hersey olacagina varir bizde de otobusu erkek tarafi karsilar ulasim erkek tarafina aitir.

onlara gelmeden bunları yaşıyorsam o zaman ne yapıcaz bakalım sen benden 2 ay öndesin stres li zamanın benden önce inşaallah kolay atlatırız tadını yaşaya yaşaya

ayy hiç sorma ya adetleri kendi çıkarlarına göre döndermeye başladı bir de dobra bi şekilde ifade ediyor eski köye yeni adet

adetlere göre nişan kız tarafına aittir
yani nişan yeri, ikramı , pastası vb.
benim düğünümde başka şehirde oldu, babam erkek tarafı otobüs tutmayı teklif etmeyince sessiz sedasız kendi ayarladı otobüsü
ve yakın akrabalarımız düğünüme geldiler
açıkçası 2 kuruş için erkek tarafına laf söylemeye gerek yok
evlendikten sonra lafı geldiğinde bu dönemde yaptıklarını tek tek yüzlerine vurursunuz

zaten erkek tarafı yapması gereken şeyleri çok iyi bilir ama yapmamak içinde elinden geleni ardına bırakmaz

ben o yüzden böyle hesap kitap işleriyle ilgili kendileriyle hiç muhattap olmadım

....

doğru söylüyorsunuz param olsa inanın aynısını yaparım ama ailem zaten fazla fazla harcadılar onlara göre - ki ailemin durumu daha kötü...
Nişanlımla kredi çekmeyi düşünüyoruz başka türlüsü olmayacak artık ama ileri de emin olsunlar ki bu en güzel dönemimde moralimi bozdukları önlerine gelecek !

böyle adet olurmu yaa otobüs tutma adeti benim düğünüme gelcekse başka şehirden biri gelir yani düğün sahiplerine bukadar yüklenmek nedir ben anlamam hiç insan sevdiğinin düğününe gider otobüs tuttururmu hiç ayıp bence

Canım skma canını inan yalnız değilsin Böyle ufak şeylerin önemi yok önemli olan tavırlar,niyet ve söyleme şekilleri bence
Benim kv de ayy şunu yaptıramicaz yok bu da şöyle olsun diye kimse yokken sıkıştıryo beni Annemle babam varken hiç açmıyo maddi konuları
Bende sinir oluyorum ama yapıcak bişey yok cnm

zaten kuzenlerim arabaları ile geliyor ama bütün 1.derecelerimin arabası yok ee istanbulla çanakkale arası da var epey yolcu otobüsü ile yani mecbur tutulması gerek aslında. insanlar hem benzim hem takı nasıl versinleer benzin 200 tl tutuyor oraya

ayy hiç anlamıyorum arkadaş bizi mi saf görüyorlar acaba -şu kızı ikna ederim mantığı mı bu illa çirkef mi olmak gerek anlamadım gitti

ayy hiç anlamıyorum arkadaş bizi mi saf görüyorlar acaba -şu kızı ikna ederim mantığı mı bu illa çirkef mi olmak gerek anlamadım gitti

Yani cnm direk annemize babamıza bu şekilde söyleyemeyecekleri için ''ben en iyise geline söyliyim ,ben kaynanayım, bana saygısızlık edemez eli mahkum he diycek,ititraz etmeye utanıcak'' diye düşünüyolar,öyle de oluyo bence

Nişanlın muhattap olacak sen nişanlına söyleyeceksin beklentilerini,isteklerini
O ailesine... Senin tadın tuzun kaçmayacak böylelikle.
Herkes kendi ailesiyle gereken konuşmaları yapacak.
Yoksa burnundan gelir valla üstüne kötü sen olursun

Evet haklısınız aslına bakarsanız öyle d yapıyordum ama kadın galiye almıyor denen şeyleri nişanlım onu arama ailesi ile konuş diyor hala beni arıyor yani. Onla iletsem isteklerimi gene beni arıyor gene benle konuşuyor sinir oldum valla

:) konunu okuyunca kendi düğün zamanlarım ve nişanlı olduğum zamanlar gözümün önüne geldi.cümleler bile aynı biliyor musun?bu hep oluyo zaten.ama sana tavsiyem hiçbirine takılma.çünkü takıldıkça düşündükçe kendini yıpratırsın.ben yaptım her söylenene takıldım üzüldüm falan.ama düğün gününe kadar o kadar şiştim ki kendi düğünümden hiç zevk almadım.o yüzden boşveeer.anın tadını çıkar.allah mesut etsin arkadaşım.

Neden olmasın arkadaşım aslında bu adet heryerde vardır söyle düşün arkadaşım sen istanbul da yaşıyorsun ve uzak bir şehire gidiyorsun oradaki dügününe mecburen 1.dereceden akrabaların gelecek adamlar hem yol parasını hem takı parasını hem yemek ihtiyaçlarını nasıl karşılaşın insanlar özel arabalarıyla gitmek istese 300 hatta 400 tl benzin gider belkide daha fazla gider bide bunun takı masrafı var o yüzden 1.dereceden yakınlara otobüs tutulması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…