- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
Nişanlım benden sert o konuda ev almayı onlar yüzünden erteledik parasını vermem peşinatım diyor cayarsa orda artık onu da cayırırım o sinirle
bak seninde az kalmış biraz cadı gelin olsak iyi olcak sanırım
Bencede arabayı sizin tutmanız gerekmez mi?
Benim nişanım için onların ailesinden gelenlerin masraflarını ben karşılamadım .Düğün olursada benim misafirlerimin gidiş gelişinide onalara karşılattırmam.
Nişan pastamı ben yaptırdım düğün pastama karışmam onların yapması lazım.
Yani sizin adetleri bilmem zaten bizde adette yoktur mantığımıza ne uygunsa onu uygularız.Bir gün eğer duyarsam nişan yaptılar ama biz herşeyi karşıladık diye_ki öyle diyen insanlar değildir ama genede fırsat vermemek lazım_o zaman hiç anlamı kalmaz yaptıklarımızın.O yuzden boşver arkadaşım sen sana düşeni yap senin mantığına uygun olanları gerisine karışma
Bir daha kayınvaliden seni istekler için ararsa nişanlına söyle annemler bozluyor annen ile benim işleri halletmeme bizi kimse kaale almıyor diye söyleniyorlar arada kalmıyayım annene söyle annemlerle artık konussun diye.Aradan sen sıyrıl.
:) evet bizde aslında ufak ama kırıcı şeyler yasadık baya:) 1 ay her gece ağladğımı bilirim hem sinirden hem üzüntüden hemde nişanlımın beni anlamadığından ama:) şuan herşey iyi gidiyor bakalım ama daha önümüzde bunun eşyası gelinliği vs var yasayıp görücez
evet burda salonu siz tutarsınız kına olduğu için ama ikram ve gelinlik elbise kuaför vs..erkek tarafına aittir.. o şehire gidilecek otobüsü tutmakta erkek tarafına aiitir ki sonuçta gelin almya gelmiş oluyorlar beraber gideceksiniz değilmi nerde görülmüş gelinin kendi arabasını tuttuğu..
adetlere göre nişan kız tarafına aittir
yani nişan yeri, ikramı , pastası vb.
benim düğünümde başka şehirde oldu, babam erkek tarafı otobüs tutmayı teklif etmeyince sessiz sedasız kendi ayarladı otobüsü
ve yakın akrabalarımız düğünüme geldiler
açıkçası 2 kuruş için erkek tarafına laf söylemeye gerek yok
evlendikten sonra lafı geldiğinde bu dönemde yaptıklarını tek tek yüzlerine vurursunuz
zaten erkek tarafı yapması gereken şeyleri çok iyi bilir ama yapmamak içinde elinden geleni ardına bırakmaz
ben o yüzden böyle hesap kitap işleriyle ilgili kendileriyle hiç muhattap olmadım
....
doğru söylüyorsunuz param olsa inanın aynısını yaparım ama ailem zaten fazla fazla harcadılar onlara göre - ki ailemin durumu daha kötü...
Nişanlımla kredi çekmeyi düşünüyoruz başka türlüsü olmayacak artık ama ileri de emin olsunlar ki bu en güzel dönemimde moralimi bozdukları önlerine gelecek !
böyle adet olurmu yaa otobüs tutma adeti benim düğünüme gelcekse başka şehirden biri gelir yani düğün sahiplerine bukadar yüklenmek nedir ben anlamam hiç insan sevdiğinin düğününe gider otobüs tuttururmu hiç ayıp bence
Canım skma canını inan yalnız değilsin Böyle ufak şeylerin önemi yok önemli olan tavırlar,niyet ve söyleme şekilleri bence
Benim kv de ayy şunu yaptıramicaz yok bu da şöyle olsun diye kimse yokken sıkıştıryo beni Annemle babam varken hiç açmıyo maddi konuları
Bende sinir oluyorum ama yapıcak bişey yok cnm
ayy hiç anlamıyorum arkadaş bizi mi saf görüyorlar acaba -şu kızı ikna ederim mantığı mı bu illa çirkef mi olmak gerek anlamadım gitti
Nişanlın muhattap olacak sen nişanlına söyleyeceksin beklentilerini,isteklerini
O ailesine... Senin tadın tuzun kaçmayacak böylelikle.
Herkes kendi ailesiyle gereken konuşmaları yapacak.
Yoksa burnundan gelir valla üstüne kötü sen olursun
böyle adet olurmu yaa otobüs tutma adeti benim düğünüme gelcekse başka şehirden biri gelir yani düğün sahiplerine bukadar yüklenmek nedir ben anlamam hiç insan sevdiğinin düğününe gider otobüs tuttururmu hiç ayıp bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?