- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
:) konunu okuyunca kendi düğün zamanlarım ve nişanlı olduğum zamanlar gözümün önüne geldi.cümleler bile aynı biliyor musun?bu hep oluyo zaten.ama sana tavsiyem hiçbirine takılma.çünkü takıldıkça düşündükçe kendini yıpratırsın.ben yaptım her söylenene takıldım üzüldüm falan.ama düğün gününe kadar o kadar şiştim ki kendi düğünümden hiç zevk almadım.o yüzden boşveeer.anın tadını çıkar.allah mesut etsin arkadaşım.
zaten kuzenlerim arabaları ile geliyor ama bütün 1.derecelerimin arabası yok ee istanbulla çanakkale arası da var epey yolcu otobüsü ile yani mecbur tutulması gerek aslında. insanlar hem benzim hem takı nasıl versinleer benzin 200 tl tutuyor oraya
birini götür birini götürme herkesin gönlü kalıyor. onun için gelmek isteyen kendi arabasıyla gelsin. arabası olmayana saat başı otobüs var biz öğle yaptık düğünüm ağustosta kayınpederim sordu araba lazım mı diye ailem istemedi.karşı taraf bir sürü masraf yapıyor ne gereği var. örneğin birinci dereceden amcam arabası yok araba kiralıycak. kim ne yaparsa yapsın boş ver. herkesin gelmesini dert etme.
arkadaşınada bir kişilik yer bulunur.
kayınvalidende çok heyecanlıdır seni çok iyi anlıyorum benimkilerde öğle ilk olmak hevesleniyorlar
milletin harcamasını sen neden düşünüyosunki onların düğününe gittiğinde sende otobüs tutun benim param yok hem benzin hem takı nasıl ödiyimmi diceksin valla öle düğüne fizanda olsa giderim oh otobüsü tut elinde bir çeyrek altın seni seviyorum mutlu gününde yanında olmaya geldim
kızlar dertliyim, sinirliyim o derece yani..
Eylül de nasip olursa düğünüm var. Ben istanbulda erkek tarafı çanakkale de oturuyor.
Bizim kayınvalide de biraz tezcanlı ve baskın ve bayaa bayaa da cahilll hadi cahil olabilir ama cahil bilmişliği var
Şöyle ki iki tarafın ilk düğünleri. Devamlı herşeyi benle konuşuyor hergün arıyor kına da salonu kim tutacak,bigün arıyor ev almayın şimdi, bigün arıyor devlet dairesi memur arıyormuş gir. her önüne gelen giriyor yaaa kpss den daha geçerli onun söyledikleri
Perşembe burada pazar orada düğün olacak. Perşembe burada kına olacak ama gelinlik giyicem ve salonum tutulcak bunu hadi kız tarafı olarak yapacaz. ben yapmam dedi zaten.
Onlar istanbula gelirken otobüs tutucaklar kendileri için. sonra akşam beni de götürücekler yanımda arkadaşımla yani diğer güne 2 gün kala. nikahım pazar günü çanakkale de olacak. ve haliyle benim 1.derecelerim de pazar günü otobüsle gelecek ailemle beraber.
Tutmuş arıyor bugün biz kendimize de otobüs tutuyoruz sizinkini ödemeye gücümüz yetmez kızım diyor. Mahalle de bi arkadaşı da il dışına vermiş kızı onlar kendi ödemiş güya. Birde büyükşehir belediyesi veriyor araştır diyor tamam da. Adetlerle ilgili herşeyi öderim diyor kapı sandık vs.ama otobüs biz tutmazmışız kız tarafı tutarmış diyor.oldu buradaki herşeyi biz mi yapıcaz yani ben anlamadım sinirimden ölüyorum yardım edin kızlarr
sinirlenme sakin ol, çünkü bunların hepsi gelip geçici şeyler sonra bir ömür içine batıyor,
kaynananın seni ikide bir araması hiç hoş değil, o aradığında ailemle görüş bu konuları ben anlamam anne diyip kapat konuyu,
otobüs konusuna gelince de erkek tarafı kız tarafına otobüs tutmak zorunda değil, yani bizde böyle.
benimde 2 düğün oldu,kayınbabam otobüs tutmadı sadece kalacak yer ve yemek ayarladı gelenlere
bizde gelmek isteyen kendi imkanlarınla gelir, çok yakın olanlar için küçük bir minibüs tutulabilir yada bilet paraları karşılanır(hala,amca,dayı gibi)
ama inan otobüs tutunca işin içinden çıkılmıyor,herkes gelmek istiyor, en iyisi hiç otobüs tutmamak.
sizin taraftaki düğüne geldikleri zaman kaynananların misafirlerine siz mi araba tutacaksınız
sinirlenme sakin ol, çünkü bunların hepsi gelip geçici şeyler sonra bir ömür içine batıyor,
kaynananın seni ikide bir araması hiç hoş değil, o aradığında ailemle görüş bu konuları ben anlamam anne diyip kapat konuyu,
otobüs konusuna gelince de erkek tarafı kız tarafına otobüs tutmak zorunda değil, yani bizde böyle.
benimde 2 düğün oldu,kayınbabam otobüs tutmadı sadece kalacak yer ve yemek ayarladı gelenlere
bizde gelmek isteyen kendi imkanlarınla gelir, çok yakın olanlar için küçük bir minibüs tutulabilir yada bilet paraları karşılanır(hala,amca,dayı gibi)
ama inan otobüs tutunca işin içinden çıkılmıyor,herkes gelmek istiyor, en iyisi hiç otobüs tutmamak.
şaka bir tarafa sana tavsiyelerim
1) olumlu ve rahat ol.aksi seni yaşlandırır, yıpratır.çirkin bir gelin olmak ister misin?
2) enerjini başka şeylere harca
3) mesela kendine bak.kilolu musun diyete gir spor yap.eşya araştır, kıyafet bak.her şeyin şıkır şıkır olsun.para biriktir.
4) hayaller kur
5) nişanlını özle, düşün, arzula
6) her şeyin bir şekilde yola girmesi için dua et
7) insi ve cinsi şeytanlardan Allaha sığın
8) herşeyin başında Allaha güven ve çoğu şeyi hele de aylar sonrası olacak şeyleri Allaha bırak.
kızlar dertliyim, sinirliyim o derece yani..
Eylül de nasip olursa düğünüm var. Ben istanbulda erkek tarafı çanakkale de oturuyor.
Bizim kayınvalide de biraz tezcanlı ve baskın ve bayaa bayaa da cahilll hadi cahil olabilir ama cahil bilmişliği var
Şöyle ki iki tarafın ilk düğünleri. Devamlı herşeyi benle konuşuyor hergün arıyor kına da salonu kim tutacak,bigün arıyor ev almayın şimdi, bigün arıyor devlet dairesi memur arıyormuş gir. her önüne gelen giriyor yaaa kpss den daha geçerli onun söyledikleri
Perşembe burada pazar orada düğün olacak. Perşembe burada kına olacak ama gelinlik giyicem ve salonum tutulcak bunu hadi kız tarafı olarak yapacaz. ben yapmam dedi zaten.
Onlar istanbula gelirken otobüs tutucaklar kendileri için. sonra akşam beni de götürücekler yanımda arkadaşımla yani diğer güne 2 gün kala. nikahım pazar günü çanakkale de olacak. ve haliyle benim 1.derecelerim de pazar günü otobüsle gelecek ailemle beraber.
Tutmuş arıyor bugün biz kendimize de otobüs tutuyoruz sizinkini ödemeye gücümüz yetmez kızım diyor. Mahalle de bi arkadaşı da il dışına vermiş kızı onlar kendi ödemiş güya. Birde büyükşehir belediyesi veriyor araştır diyor tamam da. Adetlerle ilgili herşeyi öderim diyor kapı sandık vs.ama otobüs biz tutmazmışız kız tarafı tutarmış diyor.oldu buradaki herşeyi biz mi yapıcaz yani ben anlamadım sinirimden ölüyorum yardım edin kızlarr
Lütfen kusura bakma ama, sen NİCİN MUHATTAP OLUYORSUN KAYINVALİDENLE*?? ANNEN BABAN YOKMU SENİN.
kadının işine geliyor görmüyormusun??? aç gözünü... Bunları usulünce BÜYÜKLERİMLE konuşmanız gerekiyor desene!!!!!!!!!!!!!!!!!
Benim bunlara aklım ermez. annem babamlar daha iyi bilirler. ne gerekiyorsa herkes üstüne düşeni elbette yapacak anne dersin... bukadar basit.
sen telefonlarına niye çıkıyorsun ki?== aahhhhh duymamışım de geç.
kusura bakma ama, sen ona o imkanı verirsen herkes aynısını yapar. bulmuş senin gibi saf birini. habire geçirmeye çalışıyor afedersin..
CİDDEN BÖYLE İNSANLARDAN NEFRET EDERİM K.VALİDEN GİBİ OLANLARI. O YĞZDEN BİRAZ SİNİRLENMEDİM DEĞİL.
AÇ GÖZÜNÜİ BU KADIN SANA EVLENİNCE DE HUZUR VERMEZ..
hem devlete gr demek de ne oluyor. ona neymiş ki????? allahım yarrabbim..
yazdıklarımı okuduysanız bende nişanlımda 100 kere uyardık o konuyu açmaya çalıştığı gibi ben ailemle konuşcaksınız diyorum yok susmuyor bişey diyor gelince konuşuruz diyorum bu sefer ben yapmam tarzı konuşunca sinirleniyorum cvp veriyorum annemlerle konuşmak işine gelmiyor çünkü ama merak etmesin 60 yaşında eniştem var teyzemin eşi o çok bilgili ve baskın hatta çok iyi de patavatsızdır kendisi de yanımızda olacak 2 haftaya gelecekler ya asıl sorun da annem yumuşak yüzlüdür babam sessiz ama sesi çıkarsa da kırar geçer annemi dolduruyorum ama o gece herşeye evet demesinden korkum var
Ama beni saf yerine koyması mümkün değil zaten bana diyor sen benden de uyanıksın diyee düşün bunu bile söyledi
yazdıklarımı okuduysanız bende nişanlımda 100 kere uyardık o konuyu açmaya çalıştığı gibi ben ailemle konuşcaksınız diyorum yok susmuyor bişey diyor gelince konuşuruz diyorum bu sefer ben yapmam tarzı konuşunca sinirleniyorum cvp veriyorum annemlerle konuşmak işine gelmiyor çünkü ama merak etmesin 60 yaşında eniştem var teyzemin eşi o çok bilgili ve baskın hatta çok iyi de patavatsızdır kendisi de yanımızda olacak 2 haftaya gelecekler ya asıl sorun da annem yumuşak yüzlüdür babam sessiz ama sesi çıkarsa da kırar geçer annemi dolduruyorum ama o gece herşeye evet demesinden korkum var
Ama beni saf yerine koyması mümkün değil zaten bana diyor sen benden de uyanıksın diyee düşün bunu bile söyledi
eeee ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.kaynana şimdiden böyleyse evlenince de böyle olur.
sen bendende uyanıksın nedemek yaa? ozaman enişteninin telini ver. enişteyi ara dersin. enişteye de sen nasıl olması istediğini söylersin.
oda zaten ona iletir. diyorumya kayınvalidene çok canım sıkıldı diye.
erkek tarafı olmalarına rağmen, enayi arıyorlar. artık 2 düğün moda oldu. kına kız tarafında kıza ait olarak yapılır, düğün ise, erkek tarafın memleketinde yapılır.
Siz istanbulda hem kına hemde düğün yapacaksınız. ne gereyi var.
ADET NASIL SÖYLEYİM SANA:
kayınvalide gelinin annesine derki, biz düğünü çanakkalede yapmayı düşünüyoruz. annenin ağızını yoklar normalde.
sonra kınayı sorar, kınada istanbulda 1 hafta önce falan olur der normalde annen.
yani ADET aslında şöyledir.
düğüne yani çanakkale ye gelin tarafının ailesi komşusu arkadaşları gelemediği için, herkes kına ya gelir.
kına da takılar takılır ki, düğünde takamayanlar takar.
samimi kız arkadaşların vs çooook samimi olanlar çanakkaleye zaten gelir.
Adet budur. Bence erkek tarafı ödemiyorsa, sizde düğünü iptal edin istanbuldaki. kına zaten düğün gibi olacak. sadece bin dallı mı giyinmiceksiniz.
VEYA
kınayı düğününüzde yapın. bin dallı giyinin, kına yakılsın, sonra gidin üstünüzü değiştirin, gelinlik giyinmek istiyorsanız giyinin,
yani 2 sefer milleti istanbula çağırmayın!!!! Size çok pahalıya patlar.
yok yok siz yanlış anladınız istanbulda olacak olan sadece kına ama salonda olucak gelinlik giyicem sonuna doğru çıkartıp bindallı giyicem kınam yakılacak. her ne kadar gelinlik giysem de düğün olmayacak. Çanakkale de Nikah & Düğünüm olacak eş zamanlı salonda.
O yüzden 1.dereceleriminde eşlik etmesini istiyorum ve onlarda otobüsü biz tutmayız diyor yani düğünüme tutmuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?