Düğünüm olacak güya ama sinirimden çatlıyorum

Amin teşekkür ederim :) Normal de gamsız olmaya çalışırım unuturum bile patavatsız sözleri ama çok birikti devamlı olunca sinir patlaması yaşadım Peki siz şimdi nasılsınız kv ile konuşuyor musunuz o günlerden

birini götür birini götürme herkesin gönlü kalıyor. onun için gelmek isteyen kendi arabasıyla gelsin. arabası olmayana saat başı otobüs var biz öğle yaptık düğünüm ağustosta kayınpederim sordu araba lazım mı diye ailem istemedi.karşı taraf bir sürü masraf yapıyor ne gereği var. örneğin birinci dereceden amcam arabası yok araba kiralıycak. kim ne yaparsa yapsın boş ver. herkesin gelmesini dert etme.
arkadaşınada bir kişilik yer bulunur.
kayınvalidende çok heyecanlıdır seni çok iyi anlıyorum benimkilerde öğle ilk olmak hevesleniyorlar

milletin harcamasını sen neden düşünüyosunki onların düğününe gittiğinde sende otobüs tutun benim param yok hem benzin hem takı nasıl ödiyimmi diceksin valla öle düğüne fizanda olsa giderim oh otobüsü tut elinde bir çeyrek altın seni seviyorum mutlu gününde yanında olmaya geldim

evet hevesliler ama şuan gelin almanın hevesinden çok harcama kısmını çok düşünüyolar

Ya öyle düşünüyorum ama benim çevremin de durumu belli hem takı hem yol zor ve çoğu gelemez sorun orda ve bende kimsesiz olmak istemem ki

mantıksal bakıldığında öyle ama açıkçası bende gitmem yani çok sevsem bile ee aldığım para belli çerek altında takmak zorundasın bir de yol parası 200 TL .. hem otobüs kalkması düğün havasını verir bence. Bir de bizim çevremizin de durumu iyi değil 1.000 TL ile geçinen insanlar çoğu nasıl diyeyim hem altın tak hem yol parası. zaten gelmez değil gelemezler..düğün 1 kere oluyor 1 kere dayanılsa iyi olur bence :44:

sizin taraftaki düğüne geldikleri zaman kaynananların misafirlerine siz mi araba tutacaksınız

kimseye tenezzul etmeyin.çok ödeyemeyecek durumdaysanız az kişi gelirsiniz.benim eltinin oğlanın memleketindeki düğününe annesi bile gelmemişti ha ha ha

böylesi de var.

sinirlenme sakin ol, çünkü bunların hepsi gelip geçici şeyler sonra bir ömür içine batıyor,
kaynananın seni ikide bir araması hiç hoş değil, o aradığında ailemle görüş bu konuları ben anlamam anne diyip kapat konuyu,
otobüs konusuna gelince de erkek tarafı kız tarafına otobüs tutmak zorunda değil, yani bizde böyle.
benimde 2 düğün oldu,kayınbabam otobüs tutmadı sadece kalacak yer ve yemek ayarladı gelenlere
bizde gelmek isteyen kendi imkanlarınla gelir, çok yakın olanlar için küçük bir minibüs tutulabilir yada bilet paraları karşılanır(hala,amca,dayı gibi)
ama inan otobüs tutunca işin içinden çıkılmıyor,herkes gelmek istiyor, en iyisi hiç otobüs tutmamak.

bak sen de böyle dersin

niye sıkıyorsun tatlı canını :)))))

şaka bir tarafa sana tavsiyelerim

1) olumlu ve rahat ol.aksi seni yaşlandırır, yıpratır.çirkin bir gelin olmak ister misin?

2) enerjini başka şeylere harca

3) mesela kendine bak.kilolu musun diyete gir spor yap.eşya araştır, kıyafet bak.her şeyin şıkır şıkır olsun.para biriktir.

4) hayaller kur

5) nişanlını özle, düşün, arzula

6) her şeyin bir şekilde yola girmesi için dua et

7) insi ve cinsi şeytanlardan Allaha sığın

8) herşeyin başında Allaha güven ve çoğu şeyi hele de aylar sonrası olacak şeyleri Allaha bırak.

sizin taraftaki düğüne geldikleri zaman kaynananların misafirlerine siz mi araba tutacaksınız

ben onlara otobüs tutun demedim ki 2 araba gelseler yeter çünkü burda da akrabaları var yani gene çevreleri olur onların zaten ordan kimsenin gelmesine gerek yok asıl düğün orada sonuçta ve bu yüzden 1.derecelerim gitmek zorunda benim

bana kalsa cidden istemiyorum ama bizim taraf fena kırılgan o konulara ve herkes de tutar otobüs bilemiyorum napsak

çok şükür nişanlım la bu konuda hiç cicim ayımız bitmedi 1 yıldır flört ediyoruz ve ailesini savunmak yerine beni destekledi tabi ki ailesine de saygısız olmadı ama bana güven verebildi özlemek ve arzulamak had safha da ama düğüna kadar daha çok tadım bozulcak gibime geliyo

Lütfen kusura bakma ama, sen NİCİN MUHATTAP OLUYORSUN KAYINVALİDENLE*?? ANNEN BABAN YOKMU SENİN.

kadının işine geliyor görmüyormusun??? aç gözünü... Bunları usulünce BÜYÜKLERİMLE konuşmanız gerekiyor desene!!!!!!!!!!!!!!!!!
Benim bunlara aklım ermez. annem babamlar daha iyi bilirler. ne gerekiyorsa herkes üstüne düşeni elbette yapacak anne dersin... bukadar basit.
sen telefonlarına niye çıkıyorsun ki?== aahhhhh duymamışım de geç.

kusura bakma ama, sen ona o imkanı verirsen herkes aynısını yapar. bulmuş senin gibi saf birini. habire geçirmeye çalışıyor afedersin..

CİDDEN BÖYLE İNSANLARDAN NEFRET EDERİM K.VALİDEN GİBİ OLANLARI. O YĞZDEN BİRAZ SİNİRLENMEDİM DEĞİL.
AÇ GÖZÜNÜİ BU KADIN SANA EVLENİNCE DE HUZUR VERMEZ..

hem devlete gr demek de ne oluyor. ona neymiş ki????? allahım yarrabbim..

yazdıklarımı okuduysanız bende nişanlımda 100 kere uyardık o konuyu açmaya çalıştığı gibi ben ailemle konuşcaksınız diyorum yok susmuyor bişey diyor gelince konuşuruz diyorum bu sefer ben yapmam tarzı konuşunca sinirleniyorum cvp veriyorum annemlerle konuşmak işine gelmiyor çünkü ama merak etmesin 60 yaşında eniştem var teyzemin eşi o çok bilgili ve baskın hatta çok iyi de patavatsızdır kendisi de yanımızda olacak 2 haftaya gelecekler ya asıl sorun da annem yumuşak yüzlüdür babam sessiz ama sesi çıkarsa da kırar geçer annemi dolduruyorum ama o gece herşeye evet demesinden korkum var
Ama beni saf yerine koyması mümkün değil zaten bana diyor sen benden de uyanıksın diyee düşün bunu bile söyledi

eeee ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.kaynana şimdiden böyleyse evlenince de böyle olur.

sen bendende uyanıksın nedemek yaa? ozaman enişteninin telini ver. enişteyi ara dersin. enişteye de sen nasıl olması istediğini söylersin.
oda zaten ona iletir. diyorumya kayınvalidene çok canım sıkıldı diye.

erkek tarafı olmalarına rağmen, enayi arıyorlar. artık 2 düğün moda oldu. kına kız tarafında kıza ait olarak yapılır, düğün ise, erkek tarafın memleketinde yapılır.
Siz istanbulda hem kına hemde düğün yapacaksınız. ne gereyi var.
ADET NASIL SÖYLEYİM SANA:
kayınvalide gelinin annesine derki, biz düğünü çanakkalede yapmayı düşünüyoruz. annenin ağızını yoklar normalde.
sonra kınayı sorar, kınada istanbulda 1 hafta önce falan olur der normalde annen.

yani ADET aslında şöyledir.
düğüne yani çanakkale ye gelin tarafının ailesi komşusu arkadaşları gelemediği için, herkes kına ya gelir.
kına da takılar takılır ki, düğünde takamayanlar takar.

samimi kız arkadaşların vs çooook samimi olanlar çanakkaleye zaten gelir.

Adet budur. Bence erkek tarafı ödemiyorsa, sizde düğünü iptal edin istanbuldaki. kına zaten düğün gibi olacak. sadece bin dallı mı giyinmiceksiniz.

VEYA

kınayı düğününüzde yapın. bin dallı giyinin, kına yakılsın, sonra gidin üstünüzü değiştirin, gelinlik giyinmek istiyorsanız giyinin,
yani 2 sefer milleti istanbula çağırmayın!!!! Size çok pahalıya patlar.

eeee ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.kaynana şimdiden böyleyse evlenince de böyle olur.

ama merak etmesin o hep böyle olursa bende saygımı yitirmeden cevaplarımı veririm ipleri almaya çalışamaz kırmadan gözdağı vericem yuvama o kadar karıştıramam huzur bırakmaz çünkü

yok yok siz yanlış anladınız istanbulda olacak olan sadece kına ama salonda olucak gelinlik giyicem sonuna doğru çıkartıp bindallı giyicem kınam yakılacak. her ne kadar gelinlik giysem de düğün olmayacak. Çanakkale de Nikah & Düğünüm olacak eş zamanlı salonda.
O yüzden 1.dereceleriminde eşlik etmesini istiyorum ve onlarda otobüsü biz tutmayız diyor yani düğünüme tutmuyorlar.

hiç kusura bakmasın, düğün erkek tarafın olduğu için ve düğüne gelinin ailesi gitmek durumda kaldığı için, bir otobüs tutumak zorundalar.
YANİ MASRAF YAPIYORLARDA BİR OTOBÜS MASRAFINIMI KARŞILAYAMIYORLAR.. insan buna çekinir, yok size düşüyor yok bilmem kime.. allah allah..

relax olun, düğüne gelemezsem evleneem doğal olarak dersin, çekilirsin! :) ailem düğüne böylelikle gelemezler, onlar gelmezse bende EVLENMEM de nışanlına..
o onlara söylicektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…