düğünüme 2 hafta kala iyice netleşen ayrılma isteği...

Bu arada bence asıl problem nişanlınızın herşeyi ailesine aktarması,aile karsta siz edirnede oturuyor dahi olsanız bu durum hayatınızı ceheneme çevirir. Biz yakın oturuyoruz ama gerek ekonomisi,gerek yemesi içmesi gezmesi olsun tamamen ayrı bi hayatımız var,eşim evde tost yer annesine sıcak yemek yemeye gitmez,ben git demedikçe,o kadar bilincindedir ayrı evi olduğunun. Söylemeye çalıştığım ayrı bi yuvası oldugunu bilse aslında aynı apartman problem değil de,çoğu erkek bağımsızlaşamadığı için sıkıntı yaşanıyor.

Düğüne 2 saat bile kalsa , bu düşüncelere sahipseniz ,evlendikten sonra hiç bişe düzelmiyor..net.
Kesinlikle katılıyorum. Düğünde bile olsa aklında bir soru işareti varsa hemen bırak. Siz ayrı bir yuva kuracaksınız. Ayrı bireylersiniz. Özeliniz ayrı olmalı. Sen de her konuştuğunu ailene söylemiyorsun değil mi? Söylenecek şey vardır söylenmeyecek şey vardır. Bir sınır olmalı. Evlenecek yaşa gelmiş birinin bunu bilmesi gerekir. Ayrıca nişanlıyken bir olan sorun evliyken bin oluyor. Evlenip boşanmaktansa nişandan ayrılmak daha iyi. Zor bir karar ama ilerisi devam ederse daha zor. hayat senin istediğin şekilde gitmiyorsa durdurmak da senin elinde. Herkes daha mutlu olmayı hak ediyor. Belki de kaderinde başka bir evlilik var.

Düzelmez emin ol hatta onlarla bir olup senin dedikodun gıybet seansların yapılır sen napcağını bilmez şekilde şaşırır kalırsın hatayı kendinde arar çabalar durursun sonra bir bakarsın hayatın boşa gitmiş Sevmek sevilmek herkesin hakkı ama doğru kişiyle ben yandım bari sen tanma kadınlar hislerinde kolay kolay yanılmaz unutma herşey gönlünce olur inşallah

Üzgünüm evlenince düzelmez,hatta bile bile geldin demeler artar.Benim aileme kimse yanlış bir hareket yapamaz,kavga etmek nedir yahu.Evlendikten sonra aileniz size rahat gelemeyecekler bunu bilin.Babam eşimi tanımadığı için sıcak bakmamıştı başlarda"ablan var sıranı bekle"tarzı konusmalar yapıyordu,karşı tarafta istemeye gelmek istiyordu.Nasıl yaptım hala kendime şaşarım,babamı karşıma aldım"babacığım ne olur bir araştır eğer hakkında,ailesi hakkında kötü,olumsuz birşey duyarsan,olmaz bu iş dersen,vallahi billahi bir erkek için seni ezip geçmem,evlenmem"dedim.Ailem onay vermeseydi eğer 7 senelik ilişkimi gerçekten bitirirdim.Evilik iki kişinin değil ailelerin evliliği derim her zaman.Sonuç 13 yıllık evlilik,2 pırlanta evlat.Ama buradan babama seslenmek istiyorum"Babacığım keşke onaylamasaydın bee".....
Keşke rahmetli babamda onylamasaydı gerçi o hissetmişti bileyleri

Mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız düğünü ileri tarihe atın
İyi düşünün

Küçücük bi tereddüt bile baş gösterdiyse o işten hayır gelmiyor genellikle.. Kaldi ki sen güvensizlik ve huzursuzluğunu çok net şekilde ifade etmişsin.. Şimdiden böyle ise, evlilik sonrasini dusunuyorum, dusunmek istemiyorum..
Kimse degismez, ya değişik olanı (istedigin sekilde olani) bekleyeceksin ya da (illa ki bu adam olacak diyorsan) var olani kabul edip yasayacaklarina razi olacaksin..
Evlendikten sonra düzelen pek duymadim ama daha daha beter olan cok duydum, hatta bizzat yasadim, bosandim gencecik yaşımda..
Bazi seyler bağıra bağıra gelir, ısrarcı olmanin manasi yok..
Allah yar ve yardimcin olsun..

Bir kadın, nişanlıyken gözünü aşk bürümüyorsa, sorunlarla cebelleşiyorsa, aileler arasında sıkıntı olmuşsa ve bir kere bile olsa aklına her şeyden vazgeçmek geliyorsa, kesinlikle bırakmalı.
O nişanı atmalı.
Çünkü hayatının en güzel döneminde yüzü gülmediyse, evlilikte mümkün değil ağlamadan bir gece geçirebilmesi.
Yazık etmeyin kendinize, çok zordur insan çekiniyordur ama boşanmak çok çok daha zor inanın.
+10000
Nisanliyken yaşadıklarımı ve sonrasinda evlilik adi altinda yasadigim sacmaligi ve bosanmami dusundum.. Nisanliyken su dediklerinin hepsi oldu; aşkla uçuş uçuş olacağıma ailesi surekli sorun cikardi, uzerini örttüm.. Nisanlim beyefendi her şeye çanak tuttu, iyi dusunmeye calistim, yine örttüm.. Aileler arasinda sıkıntı cikardilar.. Her şeyden vazgecmeyi de dusundum ve gore gore devam ettim.. Sonuc olarak 1 yıl doldu ve ayrildim..
Oyle haklisin ki..

+10000
Nisanliyken yaşadıklarımı ve sonrasinda evlilik adi altinda yasadigim sacmaligi ve bosanmami dusundum.. Nisanliyken su dediklerinin hepsi oldu; aşkla uçuş uçuş olacağıma ailesi surekli sorun cikardi, uzerini örttüm.. Nisanlim beyefendi her şeye çanak tuttu, iyi dusunmeye calistim, yine örttüm.. Aileler arasinda sıkıntı cikardilar.. Her şeyden vazgecmeyi de dusundum ve gore gore devam ettim.. Sonuc olarak 1 yıl doldu ve ayrildim..
Oyle haklisin ki..
Siz daha zorunu yapmış, benliğinizi geri kazanabilmek adına boşanmışsınız.
Her baba yiğit cesaret edemez 1 yıllık evlilikte, telli duvaklı gelin girdiği daha boyası kokan evi terkedemez, helal olsun.
Hayırlısı olmuş, yıllar geçmeden bitmiş gitmiş.
Şimdi önünüzde kocaman güzel bir hayat var ve ne olmaması gerektiğini çok iyi biliyorsunuz.

Nişanlılık çok zor bir süreç, ablam da boşandı.
Bazen der bana, o kadar çekindim ki sizden ailemden çünkü dünya masraf yaptınız, kahır çektiniz, bana bu adam olmaz dediniz ama işi sonuna kadar getirdim ve ben düğüne 1 ay kala vazgeçiyorum diyemediğim için evlendim diye.
Halbuki mıtsuzluğunı görül boşanması için baskı yapan, daima arkasında duran bir aileydik, nişan atsaydı bayramımız olurdu, iyi ki de boşandı.

Keşke zamanında diyebilseydi ya da biz kadınlar olarak dengeyi kurmak ve o dönemi sağlıklı atlatmak adına polyanna rolünden çıkıp sadece mutlu olabilir miyiz e odaklanabilsek, biraz bencilleşip kendimizi düşünebilsek daha hayırlı olacak.

Siz daha zorunu yapmış, benliğinizi geri kazanabilmek adına boşanmışsınız.
Her baba yiğit cesaret edemez 1 yıllık evlilikte, telli duvaklı gelin girdiği daha boyası kokan evi terkedemez, helal olsun.
Hayırlısı olmuş, yıllar geçmeden bitmiş gitmiş.
Şimdi önünüzde kocaman güzel bir hayat var ve ne olmaması gerektiğini çok iyi biliyorsunuz.

Nişanlılık çok zor bir süreç, ablam da boşandı.
Bazen der bana, o kadar çekindim ki sizden ailemden çünkü dünya masraf yaptınız, kahır çektiniz, bana bu adam olmaz dediniz ama işi sonuna kadar getirdim ve ben düğüne 1 ay kala vazgeçiyorum diyemediğim için evlendim diye.
Halbuki mıtsuzluğunı görül boşanması için baskı yapan, daima arkasında duran bir aileydik, nişan atsaydı bayramımız olurdu, iyi ki de boşandı.

Keşke zamanında diyebilseydi ya da biz kadınlar olarak dengeyi kurmak ve o dönemi sağlıklı atlatmak adına polyanna rolünden çıkıp sadece mutlu olabilir miyiz e odaklanabilsek, biraz bencilleşip kendimizi düşünebilsek daha hayırlı olacak.
Bir de nisan doneminde filan evlilik nedir bilmedigimiz icin, bakis acisi da daha farkli oluyor.. Hallederim, cozeriz, sorun olmaz diyorsun fakat gerceklerin zemini cok sert, cakilip kaliyorsun..
Oncelikle ne bekledigini iyi bilmeli insan.. Sonra, ailelerin ne denli onemli oldugunu ve insanların asla değişmeyeceğini.. Bazi insan en basindan akillica dusunse de bazimiz bilemiyor, bilse de uzerini kapatiyor.. Sonra da aci aci ogreniyoruz ve buna tecrube diyoruz..

Bu arada bence asıl problem nişanlınızın herşeyi ailesine aktarması,aile karsta siz edirnede oturuyor dahi olsanız bu durum hayatınızı ceheneme çevirir. Biz yakın oturuyoruz ama gerek ekonomisi,gerek yemesi içmesi gezmesi olsun tamamen ayrı bi hayatımız var,eşim evde tost yer annesine sıcak yemek yemeye gitmez,ben git demedikçe,o kadar bilincindedir ayrı evi olduğunun. Söylemeye çalıştığım ayrı bi yuvası oldugunu bilse aslında aynı apartman problem değil de,çoğu erkek bağımsızlaşamadığı için sıkıntı .

Aynen katılıyorum . Ama bunu yapabilen erkek çok nadir . Bekarken eve gitmeyen adamlar evlenince yatana kadar ailesinin dizinin dibinden ayrılmıyor ya pes diyorum .

Tost demeseydin iyiydi :) şimdi kim yapacak .

evlenmemek için sebepleriniz çok geçerli. nişanlılık süreci zaten bunun için gerekli.
düzelmez artarak fazlalaşır. ne özgürlüğünüz kalır ne de dengeniz.
kendinizi yakmayın.

Baştan beri sizi evliliğe iten sebep neydi? Yaşım geçiyor diye düşünüp pişman mı oldunuz? İçinizde şüphe varsa bir yola çıkmayın. Oturup düşünün bu insanla ömür geçer mi diye. Herkesin hatası, kusuru var ama size zararı ne boyutta ölçüp tartın.

Evlenince sorun cozulmuyor kat kat artiyor. Cok buyuk sorunlar cikacak ailen evine bile gelmek istemeyecek aile apartmani oldugundan dolayi ve surekli goz hapsinde olacaksin acigin aranacak vs vs. Bir suru olay olacak ve sen isyan ettiginde esin ve digerleri ne diyecek biliyor musun EVLENMESEYDİN. Buradaki herkes felaket tellali gibi gorunebilir ama her sey kabak gibi ortada...

:kahve: ne yaptı acaba düğün sabahı ?
ilk gece korkmuştum diye bisey yapamamistik sabahi geldi o gece bizde kaldı diğer gun sabah giderken zile bastı ama mercekten baktım bekledi sonra aradı beni dedi sizi rahatsız etmeyeyim diye sessiz gittim ama bilerek zile bastı ilk günden kalan birinin neler yapacağını siz tahmin edersiniz artik

Back
X