Düğünüme 2 hafta kalmıştı

Nasıl baslarsa öyle gider gidiyor bence iyi yapmıssınız kurtulmussunuz mutlu olun . Allah güzel günler göstersin bundan sonra insallah

Senin hevesle kurduğun ve oturamadigin yuvana eltin mi çökmüş . Sessiz kalma lütfen ya kıyamam insanlar ne kadar kötü

Çok üzücü yaşadıklarınız.. böyle ufak mevzular için ailelerin yüz göz olması, kalplerin kırılması çok üzücü.. ama bu sizin için bir fırsat. Gerçek yüzlerini , olumsuz bir durumda ne kadar çirkinleşebileceklerini görmüş oldunuz..sizin için hayırsız olacağını anladınız acı bir şekilde

Bizim de bu telaşelerimiz var, kardeşim için.. kız tarafının maddi durumu pek yok, mobilyayı tamamen biz aldık . Mutfak için büyük kalemlerin bir kısmını hediye aldım.
Nisan yapalım istediler ama hem durum yok hem neden geniş çaplı nişan töreni yapmaya özendiler, bunu anlayamadım.

Biz kolye vs ufak Tefek hediyeler yaptık . Onlar erkek kardeşimin kendi saatini ele güne göstermelik hediye diye taktıklar..kendileri kızlarına bir hediye yapmadı..
tek sebep ele güne göstermek için sınırlarını aşmak .. bana bu saçma geliyor

Şimdi kına için düğün gibi organizasyon yapıyorlar , kına malzemelerini kendileri almış, Çerez’i ise bizden istiyorlar ama salon beş yüz kişilikmiş.
Benim de annem biraz isteksiz ve bu masraflar hep kardeşime ve dolaylı yoldan bana bakıyor . Ben en fazla 100-200 tane kuruyemiş yapabilirim , 500 kişilik şakın demek çoluk çocuk en az 1500 kişi demek olur ve bu çok büyük bir masraf olur

Tamam görevimizdir yapalım ama sırf ele güne hava atılacak diye aileleri insanları zor duruma sokmak nedir , bunu anlamıyorum

Bunu genel olarak, evlilik birliği başlangıcında yaşanan sorunlara istinaden yazdım sizi tenzih ederim lütfen üzerinize alınmayın zaten canınız sıkkın

Benim anladığım sizin kayınvalide adayınız isteksiz olduğundan her şey gözüne batmış, bu kına malzemeleri de üzerine tuzu biberi olmuş
Böyle bir organizasyonu yapıyorsanız , iki eş adayı hepsini halledip ailelere yapabileceklerinden fazlasını yüklememeli diye düşünüyorum . Devir pahalı ..
insanların ekonomisinin bir sınırı var. Bizler sosyal medyada über zenginlerin bu gibi gereksiz bir sürü merasimlerini,şatafatını görüp özeniyoruz fakat bizlerin yani orta gelirli insanların hali ortada ..
Dediğim gibi sizi tamamen tenzih ederek söylüyorum misal ben evimde küçük çaplı bir kına yaptım , eş tarafım güneydoğulu. Oradan getirdikleri 1-2 kilo fıstık işimi gördü. Kimseyi zora sokmadım mesela 500 kişilik kuruyemiş diye ..
Mutlu olmak geçinmek isteyen, ayağını yorganına göre uzatıp , fazlasına göz dikmeyecek bence..
Allah hakkınızda hayırlısını versin
İns ilerde bu üzüntüleri unutacak kadar çok mutlu olursunuz

Son düzenleme:
ben olsam nişanlımla görüşür çatır çatır da evlenirdim.
alsın takıları falan amaaaan ne kadar değerli para pul çalışılır yenisi gelir.

eltimle kv inat düğünde bi dk oturmadan oynardım

Masrafları ikiye bölmek mantıklı ve super bir olay bence.

Ama zaten kız tarafı alir.
2 tarafta alır daha doğrusu bir siz bir onlar iki taraftan dağıtılır

Eltim o evde oturacak öylemi?
O evi yakardım yine oturtmazdım.
Ne insanlar bar ya.
Ayrildiklarina göre eltisi olmuyor.
İcinden kizin aldiklarini kiza verirse de bir sey yapamazdiniz.
Nisan attiktan sonra neye karisabilirsiniz ki yahu
Hem nişanı at hem mudahil ol olaylara

Ayrildiklarina göre eltisi olmuyor.
İcinden kizin aldiklarini kiza verirse de bir sey yapamazdiniz.
Nisan attiktan sonra neye karisabilirsiniz ki yahu
Hem nişanı at hem mudahil ol olaylara
Karışırım demedim , yakarım dedim.
Ki başka versiyonunu yapmışlığım var.
Kimse ile konuşma gereği duymadan kendi işimi kendim halletmiştim.

Karışırım demedim , yakarım dedim.
Ki başka versiyonunu yapmışlığım var.
Kimse ile konuşma gereği duymadan kendi işimi kendim halletmiştim.
Valla yakabilmek konusunda yüzde eksi bir ihtimal veriyorum. Ondan karismak dedim.
Kimse kimsenin malina karisamaz.
O saatten sonra dış kapının dış mandali olursun. Polislerle alır gotururler seni ya da meydan dayağı bile yiyebilirsin. Her tavuğa kış denmiyor. Hele mal yüzünden çıkan kavgada ayrilinmis ayrildin hala mal için yok yıkarim yakarim diyorsan sen düşün vaziyeti.

Birde sunu merak ettim.
Başkasına ait olan ev hakkında nasıl hüküm surebileceginizi dusundunuz ya da bunu yakistirdiniz kendinize. Hic anlayamadim.
Size ait olan bir eve kardesinizin esi karissa misal ne derdin

Walla tr de işler sadece esinle iyi gecınmekle yurumuyor. Hıc adam iyiyse idare etseydın demeyın kıza. Adam adam olsa annesını susturur bu kadar mudahele rtmesıne ızın vermez. Cocuk gıbı pısıyorlar. Karısma diyemıyorlar. Para anne babadan cıkınca kımınse para onun borusu otuyor. Hadsizler. Zaten adam olan kendı bırıkmısıyle bıseyler yaomaya calısır. Her neyse. Çoook iyi olmus iyi ki bozulmus dugununuz. Kurtuldunuz tebrikler. Ömür boyu kaynana dırdırır cekeceğinize yol yakınken dondunuz. Guzel zamanlsrı anıp kendınızı uzmeyın. Coluk cocugu da kendınıze koca yapmayın. Daha annesıne yetet karısma dur diyemeyen bi adam,ewleneden once. Ewlendıkten sonra a diyemez. Siz de içinizi yer durursunuz.
O ne ya. Bi de baslık parası isteselerdi. Yok cerezi alın yok bilmem ne. O zaman bu yola cıkmayacaktı. Herkes ustune dusenı yapıcak. Hadı dıyelım parası yok her seyın uslubu var.
Siz bu kadar mı degersız goruyprsunuz da kendınızı boyle bı aıle ile muhatap oluyorsunuz. Adam mı yok ya koca mı yok piyasada. Bırakın iyi kı kurtulmussunuz. Yok takıyı alocaz yok bılmem ne. Cirkefler.

ama allahım inanamıyorum ya şok geçirdim resmen, nasıl bi aileye gelin gitmişsiniz, nasıl dayanıyosunuz? Allah sabır versin size.. bebeğiniz nasıl şimdi iyi mi?
Şoklar içerisindeyim
Keşke siz dövseymişsiniz o kadını parçalardım ben olsam neredeyse öldürüyormuş yavrunuzu
Kocanızda bunu bile bile seyretti yani
Kelimeler yetersiz
Bebeğim şuan iyi cok sükür. Maalesef benim babam yok annem var sadece ve tek cocugum. Tamamen kimsesizliğimden faydalanıyorlar bu davranıslarda bulunurlarken. Eşimi 5 gün yollamadılar boşatmaya calıstılar ama geri döndü benden özür diledi. Bi şans daha istedi. Şehir değiştiriyoruz şimdi. Bir daha aynı sehire gelmeyecegiz.

Yok canım kendini öldürme bırak onlar pisliğinde boğulsun layığını bulsun.
Benim kuzenim kınasını yaptı kına dönüşünde bozuldu ertesi gün düğün yapamadılar neler var sadece sen değilsin millet olarak insanlıktan çıktık

ayyy aman aman çok şükür iyi olmuş gideceğiniz.. bidahada dönmeyin.. sizi başından beri istemediler mi? niye boşatmaya çalıştılar ısrarla?

senın için hayırlısı buymus valla oturda dua et evlendıktn sonra dahda mutsuz olurdun

Dügünüm iptal oldu
Naptın evlendin mi
Hayır evlenmedim. Dügün günüm geçti gitti herşeyi iptal ettik ama nişanlımla ayrılamadık. Şuan aileler düşman gibi iki tarafta istemiyor görüşmeyi. Napıcam bilmiyorum ayrılmak istiyorum artık olmaz diyorum o izin vermiyor pişman olucaz ayrılmayalım ortalık biraz sakinleşsin sabredelim diyor. Kayınvalidem kayınbabam arıyor soruyor bana davranıslarında sıkıntı yok ama sadece ogullarının hatrına bunu anlayabiliyorum onlarda istemiyor. Benim ailemde aynı sekilde nişanlım geliyor bize annemi arıyor ediyor ama işte aileler cok kötü durumda. Eee laf taşıyanda çok. Nişanlım bana kim ne derse desin konuyu açma tartısmayalım aramız bozulmasın diyor ama ben tutamıyorum kendimi o neden bunu dedi diye sorguluyorum yine tartısıyoruz. Sonumuz yok gibi ama ayrılırsamda onu yarı yolda bırakacakmışım gibi hissediyorum. Çünkü ortayı bulmak için cok cabaladı

Elti eve yerleşti mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…