Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

O zaman siz calismasaniz da, butun imkanlarinizi size seve seve seferber edecek erkekler seçin. Surekli "bu adam beni ac acik birakir mi, yarin boşarsa ne olurum" tedirginlikleri duyacağınız, elinden zorla para alacağınız adamları değil..
Sizi bu tarz kadınların çalışma konularında hep görüyorum. Hep de şimdiki gibi birçok üyenin alıntılayacağı şekilde çalışmasanız da olur vari mesajlar ama asla çalışıp ayaklarınızın üstünde durun gibi birşeyler değil. Şanlısınız ki eşiniz bunların sorununu etmiyor ama sanki evinizde izole yaşıyormuşsunuz da dışarıdan bir habermişsiniz gibi şeyler yazıyorsunuz hem de bir avukat olarak.
Bu adam beni aç açıkta bırakır mı????
Tüm imkanlarını seferber edecek erkek seçmek????
Bunlar ne ya. Biri bana bakmak neden zorunda. Ve ben eşim çalışıyor diye kendimde çalışmama lüksünü neden bulayım?
Şu zamanın toplumsal şartlarında çoğu kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için evini bırakıp gidemez ve öldürülürken sizin çalışın demek yerine iyi adam seçin demeniz...
Gerçekten avukatlığı bırakıp evde oturmanız isabet olmuş.

Kesinlikle kesinlikle ve kesinlikle gidin. Eğer nişanlınız sizi gerçekten seviyorsa kabul edip sabreder. Eğer size engel olmaya çalışıyorsa, sizin iyiliğiniz için sabredemiyorsa, bakış açısında bir yanlışlık vardır. Onu düzelteyim derken, elinize geçmiş bu güzel fırsatı kaçırmayın.

bu sizin geleceğiniz için, onun da iyiliği için, çünkü siz mutlu olacaksınız. O kadar emek verilmiş, okunmuş, zor sınavlar Kazanılmış. 3 sene bekleyemem demek büyük bencillik.

bir akrabamın da düğünü olacak. KPSS sonuçlarına göre bir düzen oluşturacaklar. Yani sizin istediğiniz şey öyle uçuk bir şey değil. Pek çok kişi yapabiliyor bunu. Evli çocuklu annelerini yanlarına alarak, Doğu nun ücra ilçelerine giden arkadaşlarım var. Eşleri işten çıkarılanlar oldu. Çaresiz kalmadılar meslekleri sayesinde.

ki İstanbul memur maaşıyla yaşanabilecek bir şehir. Zor da olsa üç çocuklu geçinenöğretmen aileleri de var. Sizin henüz çocuk Yokken gayet yapabileceğiniz bir şey.

Şiddetle tavsiye etmemin sebebi zamanında aynı seçimi yapmak zorunda bırakılmam. Ve ben maalesef yanlış kararı verdim.

Sınavı kazanıp atanacağım sene eşim çocuğumla Doğu ya tek gitmeme karşı çıktı. Yanımda gidebilecek bir anne veya kayınvalide yok. O zaman 1 sene gitmek yetiyordu.

ailesi çocuğunda var, illa atanmana gerek yok. Burada çalış dedi. Benim ailemin umrunda olmadı. Sanki bir tek deli benmişim gibi davranıldı. O sene hiç çalışmamıştım. Eşim bir sene de hazırlan, belki İstanbul u kazanırsın.Olmazsa o zaman gidersin demişti. Ve bana makul gelmişti. 1 sene de hazırlanayım dedim ama diğer sene kardeşlerimin düğün meseleleri çıktı. Benim başka rahatsızlıklarım çıktı. Toptan bırakmak zorunda kaldım. Şimdi o zamanki azim, istek, şartlar yok. Oğlum büyüdü, okulunu bırakıp gidemem artık. En büyük keşkem, ve eşimi de hala affetmediği noktamdıro zaman kadınlar kulübü nü bilseydim de sorsaydım 😀

Ayrıca bütün atanmış arkadaşlarım yollarca özel okullarda çalıştılar, sonra atandılar. Rahat ettiler. Köylere gittiler atanmak İçin. Çok da memnunlar. Çünkü özel okulda öğretmenlik öyle kolay değil ve devletle karşılaştırılamaz bile. bir garantisi yok, pat diye kapının önüne koyabiliyorlar. Maaşlar düşük. Eğer çok da profesyonel değillerse, öğretmenlikten fazlasını da istiyorlar senden.

şimdi Onlar mutlu, öğrencileri mutlu. Çünkü emeklerinin karşılığını alabiliyorlar. Hatta bir kaçı haberlere filan çıktı, köy okullarında yaptıkları projelerden ötürü.

çocuk olduğunda izinleri var, kolaylıklar var. Bunlar özelde bulamayacağın şeyler.

erkekler için iş dünyası daha açık. Çocuk olduğunda, hamilelikte iş bırakmak, ya da arada sıkışmak zorunda değiller. şehir dışına gitmesi gereken erkek tanıdıklarım hiç bu ikilemlerde bırakılmıyorlar. Ama bir kadının Mesleğiyle evliliği arasında bırakılması çok adaletsiz bir durum.

Kendi mesleğinizin ve maaşınızın olması, özel sektör şartlarında değil, devlet garantisinde olması çok önemli bir şey. İleride eşinizin durumu sıkışsa, siz destek olur, aile bütçesine katkınız, kendinize güveniniz olur.

kıssadan hisse, bir dahaki sene hazırlanırım demeyin. Siz hazırlansanız, şartlar değişir. Başka meseleler girer. Hamile olabilirsiniz. Bazı fırsatlar elindeyken kaçırmamalı. Nişanlınız da sizi seviyorsa, sizin iyiliğinizi düşünmeli.

böyle bir konuda arada kalandan da arada bırakandan da bi cacık olmaz. 30 yıllık meslek hayatını 3 yıl kocasını doyuramayacak diye tepip özellerde 5 kuruşa milletin ağzının kokusunu çekip, çocuk olunca da pes edip ev hanımı olmak yolunca başarısızlıklar dilerm size.

Allah Allah :işsiz:
Seni o kadar düşünüyorsa hiç çalışma desin o zaman. Bu bana hiç samimi gelmedi.
Yok Feslegen,bu adam ve ailesi gibiler,bastan gelin eli bayrakli olmasin diye calismasin derler,calisip hazir paranin tadi damaklarinda kalinca da 1 aylik lohusa kadini calis ise basla diye evlat kokusuna hasret birakirlar:işsiz:

Sizi bu tarz kadınların çalışma konularında hep görüyorum. Hep de şimdiki gibi birçok üyenin alıntılayacağı şekilde çalışmasanız da olur vari mesajlar ama asla çalışıp ayaklarınızın üstünde durun gibi birşeyler değil. Şanlısınız ki eşiniz bunların sorununu etmiyor ama sanki evinizde izole yaşıyormuşsunuz da dışarıdan bir habermişsiniz gibi şeyler yazıyorsunuz hem de bir avukat olarak.
Bu adam beni aç açıkta bırakır mı????
Tüm imkanlarını seferber edecek erkek seçmek????
Bunlar ne ya. Biri bana bakmak neden zorunda. Ve ben eşim çalışıyor diye kendimde çalışmama lüksünü neden bulayım?
Şu zamanın toplumsal şartlarında çoğu kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için evini bırakıp gidemez ve öldürülürken sizin çalışın demek yerine iyi adam seçin demeniz...
Gerçekten avukatlığı bırakıp evde oturmanız isabet olmuş.
Deger verip yorumlarimi takip ettiginiz icin tesekkur ederim öncelikle.
Ben bu zihniyette bir insanım. Buna isterseniz geri kafalilik da diyebilirsiniz, sizin ne dediginiz beni ilgilendirmez. Sartlar musait oldugunca, imkanlar el verdigince, erkek evi gecindirmeli, kadin evle ve cocukla ilgilenmedi diye düşünüyorum.
Ve boyle düşünen biriyle evlendim.
Diger yorumlarimda da yazdigim gibi, boyle durumlarda dogru-yanlis degil, uyum vardir, kari koca ayni fikirde olmak vardir.
Sizce benim fikrim ve tercihim yanlis olabilir. Ama biz kari koca ayni fikirde olduğumuz icin, 8 senedir herhangi bir sorun yaşamadık. Umarım bundan sonra da yaşamayız.

Kesinlikle cok dogru, maddi gücü olmadigi icin koca dayağı yiyen ama bosanamayan kadınlarin hayati cok üzücü ve bunların sayısının azalmasi cok umut vaadedici.
Ama lütfen sirf ayaklari uzerinde durabildiği icin, en kuçuk problemde bile uzlasmak, anlasmak yerine, rest çekerek yuvasini yıkan kadinlari da unutmayalim.
Benim icin evlilik, yuva, eş, aile cok cok degerli seyler.

Konu sahibi,ne diyor nikahli kocan,bak bohcalari geri yollayacagim bir kk uyesi abla olarak heee:))
Nikahlanmissin gerci ama o isi de sana havale ediyorum,sen bilirsin ne yapacagini;)

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Zaten pandemiden dolayı doğru düzgün okul olmayacak öyle böyle geçecek zaman
Sonraki yıllarda da 30 saat ders almak zorunda değilsin 16 saat ders al 2-3 gününü boşalt hfta sonlarına denk getirmeye çalış eşinin yanına gel zor olacak ama zaman su gibi akar emin ol
Burada ben de dahil bir çok kişi o kadar çok isteriz ki atanmamız olsun ama olmuyor bence kıymetşnş bil okudun atandın emeğinin karşılığı bu 3-4 yıl dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçer merak etme eşinlede konuş zaten tatilleri olan istersen daha rahat çalışma koşulları oluşturulabileceğini bir meslek
Özelde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum hiç kolay değil
Bence eşinin anlayış göstermesi lazım evet eşin de haklı insan karısını yanında görmek ister ama ileri de senin eşinin olacak çoçuklarınız için 3-4 yıl fedekarlığa değer ki çok zorlayacak bir ayrılık değil bu

Bunları önceden konuşup anlaşmadınız mı?
Ben giderdim. 5 yaşında kızım var ve hala atanıp gitsem 3 sene idare ederim. Eşim de destekçim olur. O kadar oku dirsek çürüt zorlu sınavlardan geç sonra da aman boşver özelde de çalışabilirsin beni bırakma vs de.
Ayrılın demiyorum ama eşiniz bu sistemin. E denli zor olduğunun biraz farkına varsın. Özel okullar insanın iliğine kadar sömürüyor ve kadrolu gibi de hakların yok.
Konu sahibi sakın vazgeçmeyin. Kaç senedir atanmak için bekliyorum :((

Yok Feslegen,bu adam ve ailesi gibiler,bastan gelin eli bayrakli olmasin diye calismasin derler,calisip hazir paranin tadi damaklarinda kalinca da 1 aylik lohusa kadini calis ise basla diye evlat kokusuna hasret birakirlar:işsiz:
Kadınlara eş gözüyle değil de sahipleri gözüyle bakıyorlar da ondan :(

Giderim ,öğretmenim sizin yerinizde olsam düşünmeden giderim,aslında eşinizin yerinizde olsam da size destek olurum,onlar sen gidince farklı hayatlar görürsün aklin başına gelir diye korkuyorlardir.
Kuzenimin eşi hamileydi sözleşmeli öğretmenlik atamasi olduğunda ve 4 seneydin,gitti çocuk bile büyüdü arada şimdi bıraradalar...Bazen kötü şeyleri kabullenmek lazım iyi günler için

anaokulu öğretmeniyim☺
Ennn sevdiğim bölüm :KK200:
Hiç düşünmeyin. Tabi ki gidin. Biz evlendikten sonra iki yıl farklı ülkelerde kaldık eşimle. Bunun bir yılında hamile ve bebekliydim ben.
Denizli-İstanbul arası kaç saat ki? Uçakla İzmir’den gel/git yaparsınız.

Atanacagini tahmin etmemistir,oyalasin kendini demistir,
.Ama ataninca aha boyle:KK57::stop:

Cidden anlamıyorum ya valla böyle bir ikilemde bile bırakması çok zor. Köprüyü nikahla birlikte geçmiş o yüzden artık kendi karar verecek zannediyor. Oysa ki birinin emeğini hayalini yok saymak bu kadar kolay mı

Şu erkeklerdeki gereksiz özgüvene hayranım ya. Bi nişanlandı diye hayatındaki kadının mesleğini yapmasına nasıl karışabilir? Nişanlıyı geçtim ailesine ne oluyor? Resmen ellerine bakmanızı istedikleri için hepsi el birliğiyle aklınıza girmeye çalışıyor pes. Şimdi gitmeseniz birkaç ay sonra gitseydin derler. Denendi onaylandı henüz aksini görmedim. Tabiki gidin aileniz sizi nişanlınız gitmenizi istemiyor diye mi okuttu? Atanmak kolay mı? Bu konuda seçim yapmayı düşünmek bile gereksiz benim için tek yol kendi paramı kazanmak olurdu. Nişanlım arkamda değilse yanımda da olmasın çok lazım değil

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorBu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için

Seviyorsan işi de eşi de bırakma

Deger verip yorumlarimi takip ettiginiz icin tesekkur ederim öncelikle.
Ben bu zihniyette bir insanım. Buna isterseniz geri kafalilik da diyebilirsiniz, sizin ne dediginiz beni ilgilendirmez. Sartlar musait oldugunca, imkanlar el verdigince, erkek evi gecindirmeli, kadin evle ve cocukla ilgilenmedi diye düşünüyorum.
Ve boyle düşünen biriyle evlendim.
Diger yorumlarimda da yazdigim gibi, boyle durumlarda dogru-yanlis degil, uyum vardir, kari koca ayni fikirde olmak vardir.
Sizce benim fikrim ve tercihim yanlis olabilir. Ama biz kari koca ayni fikirde olduğumuz icin, 8 senedir herhangi bir sorun yaşamadık. Umarım bundan sonra da yaşamayız.

Kesinlikle cok dogru, maddi gücü olmadigi icin koca dayağı yiyen ama bosanamayan kadınlarin hayati cok üzücü ve bunların sayısının azalmasi cok umut vaadedici.
Ama lütfen sirf ayaklari uzerinde durabildiği icin, en kuçuk problemde bile uzlasmak, anlasmak yerine, rest çekerek yuvasini yıkan kadinlari da unutmayalim.
Benim icin evlilik, yuva, eş, aile cok cok degerli seyler.
Evet film gibi,bunlar biz kadinlar icin gercekten cok degerli.Fakat keske erkekler de ayni dusuncede olsa.Yanlissam duzeltin,esiniz de size kirici sozler soyluyordu,gururunuzla oynuyordu,cok uzulmustum o konuya.
Sahsen o sozleri isittigim adamin ekmegi bogazima dizilirdi.
Iste kadinlar bunlara katlanmasin,bunlari isitmesin diye butun cabamiz.
Biz ayaga kalkalim,bizden sonrakiler hic dusmesin,dilegimiz bu.
Ben,asagilanmaya calistigim bir aileden,tum imkanlari teperek sadece esimi alip ciktim.Ayni tavri gosterse onu da geride birakirdim,esitlikse saygi da esit olacak,yok oyle kaymak sana,ayran bana...

Zaten pandemiden dolayı doğru düzgün okul olmayacak öyle böyle geçecek zaman
Sonraki yıllarda da 30 saat ders almak zorunda değilsin 16 saat ders al 2-3 gününü boşalt hfta sonlarına denk getirmeye çalış eşinin yanına gel zor olacak ama zaman su gibi akar emin ol
Burada ben de dahil bir çok kişi o kadar çok isteriz ki atanmamız olsun ama olmuyor bence kıymetşnş bil okudun atandın emeğinin karşılığı bu 3-4 yıl dediğin göz açıp kapayıncaya kadar geçer merak etme eşinlede konuş zaten tatilleri olan istersen daha rahat çalışma koşulları oluşturulabileceğini bir meslek
Özelde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum hiç kolay değil
Bence eşinin anlayış göstermesi lazım evet eşin de haklı insan karısını yanında görmek ister ama ileri de senin eşinin olacak çoçuklarınız için 3-4 yıl fedekarlığa değer ki çok zorlayacak bir ayrılık değil bu
Değil mi yani? Zaten okullar uzaktan götürülüyor. Müdür de anlayışlı biriyse istanbulda olması şart değil.

Evet film gibi,bunlar biz kadinlar icin gercekten cok degerli.Fakat keske erkekler de ayni dusuncede olsa.Yanlissam duzeltin,esiniz de size kirici sozler soyluyordu,gururunuzla oynuyordu,cok uzulmustum o konuya.
Sahsen o sozleri isittigim adamin ekmegi bogazima dizilirdi.
Iste kadinlar bunlara katlanmasin,bunlari isitmesin diye butun cabamiz.
Biz ayaga kalkalim,bizden sonrakiler hic dusmesin,dilegimiz bu.
Ben,asagilanmaya calistigim bir aileden,tum imkanlari teperek sadece esimi alip ciktim.Ayni tavri gosterse onu da geride birakirdim,esitlikse saygi da esit olacak,yok oyle kaymak sana,ayran bana...
Lutfen karıştırdığınız baska uyelerin konularini bana atf etmeyin.
Simdi diğer uyeler de okuyup dogru zannedecek.
Benim esimle hicbir problemim yok. Karıştırmışsınız belli ki

Ben de bunu diyorum. Herkesin hayattan beklentisi farkli. Onemli olan kari koca ayni fikirde olabilmek.
Ama herkesin yorumu, nisanlini sil at git yönünde. Karsina al, konus, orta yol bulun, nisanlina verdigin yıllarını, emeklerini ziyan etme, sevgi kolay bulunmuyor diyen yok

o tepkinin sebebi bu kız sınavlara giderken hatta tercih aşamasında susan nişanlının tam atandı gidecek iken "aman gitme" demesi

tabii ki ortak konuşulur, gidilmez vs

yıllar önce sevgilimi bırakıp Almanya ya gidememiştim mesela

ama konu sahibi artık atanmış, şu an gitme demek makul değil

gider dener olmazsa da istifa eder ama denemeden geri dön demek hatalı

bir de işte adam esnaf, muhtemelen onun atanmak gibi bir beklentisi yok, yani öğretmen mi olacaksın her yerde olursun diyor özelde çalış diyor etraf kreş dolu da diyordur belki ama çoğu merdiven altı çalışanlar kız meslek lisesi mezunu

mesela oğlumun anaokulu öğretmeni 12 yıl aynı kurumda çalışmıştı

kadının eşinin kendi işi vardı

evli iken okumuştu vs vs

atanmak istememiş ya da işte gitmemişti

12 yıl çalıştı sonra müdür oldu vs vs ama herkes bu şartları bulamaz ki

Öğretmenler atanmak üzerine kurulu bir fikir birliği ile yetişiyor

örneğin avukatlar kendi işimi kuracağım diye okuyor patron olacağım canım istediğimde gideceğim vs vs

patron kocam bugün 10 da evden çıktı yarın sabahın köründe çıkacak bak ben burada lak lak ediyorum

öğretmen için üst bir mertebe hissi devlet güvencesi atanmak

bir de cidden 40 yıl özel sektörde zor, çalışmak değil iş bulmak zor

Back
X