Kesinlikle kesinlikle ve kesinlikle gidin. Eğer nişanlınız sizi gerçekten seviyorsa kabul edip sabreder. Eğer size engel olmaya çalışıyorsa, sizin iyiliğiniz için sabredemiyorsa, bakış açısında bir yanlışlık vardır. Onu düzelteyim derken, elinize geçmiş bu güzel fırsatı kaçırmayın.
bu sizin geleceğiniz için, onun da iyiliği için, çünkü siz mutlu olacaksınız. O kadar emek verilmiş, okunmuş, zor sınavlar Kazanılmış. 3 sene bekleyemem demek büyük bencillik.
bir akrabamın da düğünü olacak. KPSS sonuçlarına göre bir düzen oluşturacaklar. Yani sizin istediğiniz şey öyle uçuk bir şey değil. Pek çok kişi yapabiliyor bunu. Evli çocuklu annelerini yanlarına alarak, Doğu nun ücra ilçelerine giden arkadaşlarım var. Eşleri işten çıkarılanlar oldu. Çaresiz kalmadılar meslekleri sayesinde.
ki İstanbul memur maaşıyla yaşanabilecek bir şehir. Zor da olsa üç çocuklu geçinenöğretmen aileleri de var. Sizin henüz çocuk Yokken gayet yapabileceğiniz bir şey.
Şiddetle tavsiye etmemin sebebi zamanında aynı seçimi yapmak zorunda bırakılmam. Ve ben maalesef yanlış kararı verdim.
Sınavı kazanıp atanacağım sene eşim çocuğumla Doğu ya tek gitmeme karşı çıktı. Yanımda gidebilecek bir anne veya kayınvalide yok. O zaman 1 sene gitmek yetiyordu.
ailesi çocuğunda var, illa atanmana gerek yok. Burada çalış dedi. Benim ailemin umrunda olmadı. Sanki bir tek deli benmişim gibi davranıldı. O sene hiç çalışmamıştım. Eşim bir sene de hazırlan, belki İstanbul u kazanırsın.Olmazsa o zaman gidersin demişti. Ve bana makul gelmişti. 1 sene de hazırlanayım dedim ama diğer sene kardeşlerimin düğün meseleleri çıktı. Benim başka rahatsızlıklarım çıktı. Toptan bırakmak zorunda kaldım. Şimdi o zamanki azim, istek, şartlar yok. Oğlum büyüdü, okulunu bırakıp gidemem artık. En büyük keşkem, ve eşimi de hala affetmediği noktamdıro zaman kadınlar kulübü nü bilseydim de sorsaydım
Ayrıca bütün atanmış arkadaşlarım yollarca özel okullarda çalıştılar, sonra atandılar. Rahat ettiler. Köylere gittiler atanmak İçin. Çok da memnunlar. Çünkü özel okulda öğretmenlik öyle kolay değil ve devletle karşılaştırılamaz bile. bir garantisi yok, pat diye kapının önüne koyabiliyorlar. Maaşlar düşük. Eğer çok da profesyonel değillerse, öğretmenlikten fazlasını da istiyorlar senden.
şimdi Onlar mutlu, öğrencileri mutlu. Çünkü emeklerinin karşılığını alabiliyorlar. Hatta bir kaçı haberlere filan çıktı, köy okullarında yaptıkları projelerden ötürü.
çocuk olduğunda izinleri var, kolaylıklar var. Bunlar özelde bulamayacağın şeyler.
erkekler için iş dünyası daha açık. Çocuk olduğunda, hamilelikte iş bırakmak, ya da arada sıkışmak zorunda değiller. şehir dışına gitmesi gereken erkek tanıdıklarım hiç bu ikilemlerde bırakılmıyorlar. Ama bir kadının Mesleğiyle evliliği arasında bırakılması çok adaletsiz bir durum.
Kendi mesleğinizin ve maaşınızın olması, özel sektör şartlarında değil, devlet garantisinde olması çok önemli bir şey. İleride eşinizin durumu sıkışsa, siz destek olur, aile bütçesine katkınız, kendinize güveniniz olur.
kıssadan hisse, bir dahaki sene hazırlanırım demeyin. Siz hazırlansanız, şartlar değişir. Başka meseleler girer. Hamile olabilirsiniz. Bazı fırsatlar elindeyken kaçırmamalı. Nişanlınız da sizi seviyorsa, sizin iyiliğinizi düşünmeli.