c
" Anne-baba adayları sağlıklı bir bebek sahibi olmak için nasıl beslenmeli? .
Pazar, 01 Mayıs 2011 08:40 yönetici ..Makale İçeriği
canım ellerine sağlık , mükemmel bir yazı koymuşsun
b+c+d+folikasit karışımı bir vitamin kullanıyorum ama omega 3 ü hala almadım yaaaa
Belki en önemlisi Omega 3 aman ihmal etme onu mutlaka al bence.
carmencim paylasimin icin tesekkürler... hepsi önemli notlar.. özellikle hamile kalma adaylarina.. ellerine saglikprint yapip okuycam tamamini
Rica ederim canım anne adaylarımız için çok önemli. Aslında bence Ahmet Aydın'ın kitabını (Taş Devri Diyeti) alıp okuyun ya da Beslenme Bülteni sitesinde makaleler şeklinde var yazılar. Mesela ben kitabı okudum benim çenem çok dar ve burun deliklerim çok küçük. Hoca resmen resmini koyarak kitaba göstermiş anne adayları hamilelikte ve sonrasında çok şekerli ve karbonhidratlı beslendiklerinde çocuklarda böyle yapısal bozukluklar olduğunu. (Yani ben gerçi hep övünürdüm küçük burnum ve delikleriyle ama aslında defoymuş anlayacağınız :)))
Şaka bir yana daha hamilelik öncesinden nasıl beslenilmesi gerektiğini, bebek dünyaya geldiğinde onu nasıl beslenmemiz gerektiğini ve reklamlarla şişirilip gözümüze sokulan fabrikasyon ürünlerin nasıl zehirler içerdiklerini ve çocuklarımızı beslediğimizi zannederken onlara tabak tabak zehir verdiğimizi anlatıyor Ahmet Hoca. Hem de hepsi bilimsel kanıtlarıyla, çalışma sonuçlarıyla. Dediğim gibi bilhassa anne babaların ve anne baba olmayı düşünen kişilerin mutlaka başucu yapması gereken bir kitap.
carmencim ellerine sağlık, çok güzel bir yazı
araştırmacı arkadaşım benim
ya sana bari soruyum bendebenim safra kesemin olmaması sence dukanın bana zarar vermesiner sebep olur mu?????????
ne zamandır kafama takılıyor, ne biliyim ben diye düşünüyorsun dimi şimdi, seni gidi seni
yok de gitsin, içim rahatlar...
merhaba...bence bebek herşeyden daha önemli ozaman güçlendirme evresini yaparsın ve çok abur cubur yemeden güzel bir hamilelik geçirirsin...selam arkadaslar, allah muhabbetinizi bozmasin!
Kilo verirken beni bundan vazgircmeye calisanlari bogasim geliyor. Hele bir de yorum yapmazlar mi cok bilmis gibi.. Ya sabirrrr diyorum hep icimden. Amaaaan sen böylede güzelsin diye konusuyorlar. Gecenlerde gelinimizle doktora gittim, doktor annesiminiz diye sorunca cok bozuldum. Yok görümcesiyim dedim.. Ya kilo gercekten insani yasli gösteriyor. Annem ben beni bildim bileli hep zayif, son 5-6 yila kadar kilosu 55di suan 60 kilo.. Kayinvaldem ve aileside ayni bense 70in üzerindeyim. Yanimda ablammis gibi duruyor. Yok hayir kiskandigimdan degil ama hic anneme cekmemisim, babam gibi balkonum var resmentürkiyede bi akrabamizin kizi gelmisti, cok kücükken görmüstüm.. Annemle oturuyorum yaninda "eltin mi oluyor?" diye sordu benden icin.. Ben biktim bu benzetmelerden. Uyuz oluyorum resmen!
Zaten oldum olasi hep kiloluydum, cocuklugumda zayiftim, bulug caginda kilo almaya basladim, ondan sonrada hep hafif kilolu, balik etli, sonrada tombul oldum.
Benim ne eksigim varki o zayiflardan? Zayifim diye kendilerini güzel zannedenlerden. Ahhh ahh icime ata ata doldum artik.
2. Bebegimizi bekliyoruz kismetse.. Ve ben bu defa 70 altinda hamile kalmaak istiyorum insallah. Yanliz suan basladigim diyeti hamileyken sürdürebiliyormuyuz hic bi bilgim. Yok. Daha henüz net belli bisey yok ortada baslamisken yarida kalicak diye korkuyorum.
canım ellerine sağlık , mükemmel bir yazı koymuşsun
b+c+d+folikasit karışımı bir vitamin kullanıyorum ama omega 3 ü hala almadım yaaaa
Rica ederim canım anne adaylarımız için çok önemli. Aslında bence Ahmet Aydın'ın kitabını (Taş Devri Diyeti) alıp okuyun ya da Beslenme Bülteni sitesinde makaleler şeklinde var yazılar. Mesela ben kitabı okudum benim çenem çok dar ve burun deliklerim çok küçük. Hoca resmen resmini koyarak kitaba göstermiş anne adayları hamilelikte ve sonrasında çok şekerli ve karbonhidratlı beslendiklerinde çocuklarda böyle yapısal bozukluklar olduğunu. (Yani ben gerçi hep övünürdüm küçük burnum ve delikleriyle ama aslında defoymuş anlayacağınız :)))
Şaka bir yana daha hamilelik öncesinden nasıl beslenilmesi gerektiğini, bebek dünyaya geldiğinde onu nasıl beslenmemiz gerektiğini ve reklamlarla şişirilip gözümüze sokulan fabrikasyon ürünlerin nasıl zehirler içerdiklerini ve çocuklarımızı beslediğimizi zannederken onlara tabak tabak zehir verdiğimizi anlatıyor Ahmet Hoca. Hem de hepsi bilimsel kanıtlarıyla, çalışma sonuçlarıyla. Dediğim gibi bilhassa anne babaların ve anne baba olmayı düşünen kişilerin mutlaka başucu yapması gereken bir kitap.
kızlar kızlar gelem mi yanagızdan öpemmi :) niye bana cevap vermiyosunuz yaww..tabii carmencigim o müthiş tıbbi bilgileri daha çok dikkatinizi çekti dimiiiiiiiii.szide haklısınız ama bi el atın bakayım benim sorunuma da.sorum şuydu
kızlar yaa herkesin seyir döeminde kilo vermesi azalmış yada durmuş ya bugun ilk günüm seyirde.hatta sebze de yemedim.sadece 1 adet kahv da bir adet öglen olmaz üzere 2 küçük domates yedim.korkuyorum valla.sizlerden çokk rica ediyorum.seyir döneminde kaç günde kaç kilo verdiniz.ben 83 le başladım seyire.hedefin 1 ay da 80 altına inmek.sizce olur mu kasayım mı.yoksa zor bir ihtimal mi.seyirde kaçar kilo verdiniz kaç günde.
light pudingimi aldım 2 kutu stokladım light sütle.adet olunca yaparım belki.başladıgım günden beri daha hiç yulaf yemedim.arada yeşil çay içiyorum.eger kabızlık ilerlerse de hafta 1 gün bagırsak çalıştırıcı çay içicem.
bekunis kullananlar sürekli içmesinler sakın.bagırsakta buluna ve gıdaları emen tüycükleri giderriyor bu tarz ilaçlar.sonrası yazmamayım Allah korusun.siz 10 güne bir yada haftada 1 kullanın en fazla.
öptümm çok
kızlar kızlar gelem mi yanagızdan öpemmi :) niye bana cevap vermiyosunuz yaww..tabii carmencigim o müthiş tıbbi bilgileri daha çok dikkatinizi çekti dimiiiiiiiii.szide haklısınız ama bi el atın bakayım benim sorunuma da.sorum şuydu
kızlar yaa herkesin seyir döeminde kilo vermesi azalmış yada durmuş ya bugun ilk günüm seyirde.hatta sebze de yemedim.sadece 1 adet kahv da bir adet öglen olmaz üzere 2 küçük domates yedim.korkuyorum valla.sizlerden çokk rica ediyorum.seyir döneminde kaç günde kaç kilo verdiniz.ben 83 le başladım seyire.hedefin 1 ay da 80 altına inmek.sizce olur mu kasayım mı.yoksa zor bir ihtimal mi.seyirde kaçar kilo verdiniz kaç günde.
light pudingimi aldım 2 kutu stokladım light sütle.adet olunca yaparım belki.başladıgım günden beri daha hiç yulaf yemedim.arada yeşil çay içiyorum.eger kabızlık ilerlerse de hafta 1 gün bagırsak çalıştırıcı çay içicem.
bekunis kullananlar sürekli içmesinler sakın.bagırsakta buluna ve gıdaları emen tüycükleri giderriyor bu tarz ilaçlar.sonrası yazmamayım Allah korusun.siz 10 güne bir yada haftada 1 kullanın en fazla.
öptümm çok
öptümm çok
çok haklısın canım ama şimdi doktora bu diyeti anlatsam bana diyeceği sağlıklı beslen, böyle diyetler yapma vs...Neslihancım inan ki o konuda hiç bir bilgim yok seni de yanlış yönlendirmek istemem. Bunu mutlaka bir uzmanla paylaş bence.
merhaba...bence bebek herşeyden daha önemli ozaman güçlendirme evresini yaparsın ve çok abur cubur yemeden güzel bir hamilelik geçirirsin...
çok haklısın canım ama şimdi doktora bu diyeti anlatsam bana diyeceği sağlıklı beslen, böyle diyetler yapma vs...
gerçekten beni dinleyip cevap verecek bir doktor bulsam hemen sorcam zaten.........
yok mu içimizde sağlıkçı????
kızlar şu anda leslie nin videolarını indiriyorum. bu hafta da bunları yaparsam sanırım c.tesiye kadar 1 kg verebilirim, inşallah
eminimki ölcülerini alirsan farki göreceksin canim. 2 haftada acayip etki ediyor. denenmis tecrübeyle sabittirben 79lardan 68 kadar verdigim kiloda toplam vucut ölcülerimde nerdeyse 1 m incelmistim tabi mekik ve ip atlamada vardi isin icinde videolari laptopumda kayitli ama yapan yok, bi baslasam kirsam seytanin bacagini yine eski moduma girerimde... tebellestim bu aralar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?