- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
ben kepeğin girdiği hiçbişeyi severek yemiyorum çorbaya yazık olur... bitek ekmek olarak tüketebiliyorum yada poğça...
Bende ekmeğe alıştığım için krep olarak tüketiyorum krep olmadığı zamanlarda zor oluyor ekmeğe saldırmamam...Çorba olmadan yemeğe oturmazdım diyetten önce o yüzden arada yapmak iyi oluyor benim için...
ne zaman ki düğün?
YAYLA ÇORBASI(her evre)
MALZEMELER:
-2 kaşık yulaf kepeği
-2 bardak sıcak su
-3/4 bardak yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz
Yulaf 2 bardak sıcak su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.
-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin kısık olmamasına dikkat edin.
-Yulaf pirinci hiç aratmadı.Bilmeyen içinde yulaf olduğunu asla anlamaz.Üstelik yulaf sayesinde daha faydalı oldu.
DOMATES ÇORBASI(atak hariç)
MALZEMELER:
-1 bardak naturel domates rendesi(ben Tat marka kullandım.Mevsiminde sakladığınız domates olursa daha güzel olur tabi:)
-2 kaşık biber salçası
-1-2 dal kereviz sapı(tat versin diye kullandım.şart değil)
-1 bardak kaynamış su
-2 bardak yağsız süt
-1 kaşık light kaşar rendesi
-tuz
-karabiber
Domates rendesi ve biber salçası kokusu çıkana kadar beraber kavrulur.Üzerine süt ve su eklenerek kereviz saplarıyla beraber kaynayana kadar pişirilir.
Daha sonra kereviz sapları çıkarılır.Tuz ve karabiber eklenir.Kaşar rendesiyle servis edilir.
Buyrun afiyet olsun...Domatesi denemedim ama yayla güzeldi benim gibi çorba olmadan yemeğe oturmayanlar varsa güzel bir seçenek...
canım hazirana kadar nişan var düğünü bilemiyorum ama önümüzdeki seneye kalabilir...
yetiştiremeyiz çünkü eylüle ekime kadar ondan sonrada kış gelini olmak istemem
İstanbul- Ankara arası telef olcam çünkü:26:
40 yıl çorba olmasa sofrada aramam... ama domates çorbasıyla aramızda inanılmaz bi bağ var... aşığım ona resmen... o yüzden kepeksiz bi domates çorbası tarifii yoooluuurrrr.....
canım ellerine sağlık, çok teşekkürler..akşama canım çorba istedi ben daha önce köfteli yayla yaptım amaberbat oldu, tavuk çorbamda kötü oldu, sizden fikir alayım dedim..ben mutfakta hiç yaratıcı değilimdir, ancak tarifle herşeyi yaparım
neyle kıvam buluyo ki acaba?DOMATES ÇORBASI(atak hariç)
MALZEMELER:
-1 bardak naturel domates rendesi(ben Tat marka kullandım.Mevsiminde sakladığınız domates olursa daha güzel olur tabi:)
-2 kaşık biber salçası
-1-2 dal kereviz sapı(tat versin diye kullandım.şart değil)
-1 bardak kaynamış su
-2 bardak yağsız süt
-1 kaşık light kaşar rendesi
-tuz
-karabiber
Domates rendesi ve biber salçası kokusu çıkana kadar beraber kavrulur.Üzerine süt ve su eklenerek kereviz saplarıyla beraber kaynayana kadar pişirilir.
Daha sonra kereviz sapları çıkarılır.Tuz ve karabiber eklenir.Kaşar rendesiyle servis edilir.
Buyrun afiyet olsun...Domatesi denemedim ama yayla güzeldi benim gibi çorba olmadan yemeğe oturmayanlar varsa güzel bir seçenek...
Bak bunda kepek yok dene istersen
neyle kıvam buluyo ki acaba?
Domates ve salça oldukça fazla belki onlarla buluyordur :26::26::26:
40 yıl çorba olmasa sofrada aramam... ama domates çorbasıyla aramızda inanılmaz bi bağ var... aşığım ona resmen... o yüzden kepeksiz bi domates çorbası tarifii yoooluuurrrr.....
Kepek yerine mısır unu kullanabilirsin.
hi ihi beleyeyim mi beklemeyeyim mi:44:tatlım aldım başımı gidiyorum sen de gel..kaçamak yapmamanın ödülleri:)))nasıl gıcık konuştum değil mi???yetişirsin tatlım sanki çok kilo var aramaızda
e süeprmiş... ben de bakınıyorum öyle alıcak bişiler arıyorum ama eksik bişi kalmadı... alıp depoya kaldırmaktansa boşveriyorum... öle gelinlik melinlik bakıyorum... güzel nikah şekerleri ve kına düğün organizasyonları için cici şeyler var...
umarım alışverişi yeni manto alarak sonlandırırım.
yeni bir manto istiyorum. tüzün olsun yeşil olsun ve lütfen allahım 50 tela olsun
(olmayacak duaya amin demeyecem)
50 telaya manto kaldı mı yha
hadi bakalım inşşş bulursuunnnn
50 telaya manto kaldı mı yha
hadi bakalım inşşş bulursuunnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?