aroma koydun mu,ben tatlılara eskiden vanilya aromasını biraz fazla koyuyordum tadı güzel olsun diye ama çok acılaştırıyordu,ondan olabilir belki
Cıks aroma koymadım, bi de başka bir şey deneyeyim bakalım belki tatlandırıcıdandır
Merhaba Herkese,
Arkadaşlar 2-3 aydan fazla oldu dukanı bıraktım hiç kilo almadım fakat sağlığımı geri kazandım. Dukan diyeti yanlış bir diyettir, nedenini açıklayayım. İnsanlar günlük olarak enerjinin yüzde 55-65 'ini karbonhidratlardan, 20-30 proteinden, 5-10 oranında da yağlardan sağlar. Beyin için en önemli olanı karbonhidrat tüketilmesidir. İlk başlarda kilo verdiğinizde mutlu olursunuz, fakat daha sonra farketmeden hafıza kaybı, DİKKATSİZLİK, uyku sorunu, halsizlik yaşarsınız çünkü beyin için gerekli olan maddeler karbonhidrattan alınamamıştır. Üstüne basarak söylüyorum kilo verdirmez demiyorum tabiki yetersiz beslenildiği için kilo kaybı olur fakat lütfen dikkat edin araştırın, doktora danışın, sağlığınızdan olmayın. Haftada 3 yada 4 kez spor salonuna gidin yürüyün, bisiklet çevirin, ip atlayın, ağırlık egzersizi yapın yada spor salonuna gidecek durumda olmayanlar dışarda yürüyebilir ki sağlık açısından temiz havada yapılan spor daha iyidir. Spor salonunda kendinize uygun programı belirleyin, yada dışarda spor yapılacaksa uygun hareketler seçin..Abur cubur, kek, kola, cips, yağda önceden pişşirilmiş hazır gıdalar vs. tüketmeyin. Sağlımıza özen gösterelim. Tavuk, yumurta, süt, yulaflı ürünler, kırmızı et (haftada en fazla 2 kez), taze balık tüketelim.. Hareketsiz bir yaşantınız varsa örneğin iş yerinde sabahtan akşama kdr oturuyorsanız, en azından haftasonları ve haftada 2 gün spor yapın... un, şeker, tuz tüketmeyin. Günde 3 ana öğün, 3 ufak öğün yapın(muz, yoğurt, badem, fındık, üzüm, karpuz, elma vs.) fazla öğün yemek yediğiniz zaman metabolizma hızlanır ve besinler daha hızlı yakılır, yakılan besinler sayesinde kalori tüketilir. Üzerine düzenli spor diyorum ve seçimi size bırakıyorum. HER ZORLU MÜCADELE SONUNDA MÜKAFATINI ALIRIZ, HİÇBİR EMEK BOŞA GİTMEZ. DÜZENLİ SPOR YAPMAK ZORDUR. TEMBELLİK ETMEK KOLAYDIR :) SEÇİM SİZİN.SAYGILARIMLA...
Merhaba Herkese,
Arkadaşlar 2-3 aydan fazla oldu dukanı bıraktım hiç kilo almadım fakat sağlığımı geri kazandım. Dukan diyeti yanlış bir diyettir, nedenini açıklayayım. İnsanlar günlük olarak enerjinin yüzde 55-65 'ini karbonhidratlardan, 20-30 proteinden, 5-10 oranında da yağlardan sağlar. Beyin için en önemli olanı karbonhidrat tüketilmesidir. İlk başlarda kilo verdiğinizde mutlu olursunuz, fakat daha sonra farketmeden hafıza kaybı, DİKKATSİZLİK, uyku sorunu, halsizlik yaşarsınız çünkü beyin için gerekli olan maddeler karbonhidrattan alınamamıştır. Üstüne basarak söylüyorum kilo verdirmez demiyorum tabiki yetersiz beslenildiği için kilo kaybı olur fakat lütfen dikkat edin araştırın, doktora danışın, sağlığınızdan olmayın. Haftada 3 yada 4 kez spor salonuna gidin yürüyün, bisiklet çevirin, ip atlayın, ağırlık egzersizi yapın yada spor salonuna gidecek durumda olmayanlar dışarda yürüyebilir ki sağlık açısından temiz havada yapılan spor daha iyidir. Spor salonunda kendinize uygun programı belirleyin, yada dışarda spor yapılacaksa uygun hareketler seçin..Abur cubur, kek, kola, cips, yağda önceden pişşirilmiş hazır gıdalar vs. tüketmeyin. Sağlımıza özen gösterelim. Tavuk, yumurta, süt, yulaflı ürünler, kırmızı et (haftada en fazla 2 kez), taze balık tüketelim.. Hareketsiz bir yaşantınız varsa örneğin iş yerinde sabahtan akşama kdr oturuyorsanız, en azından haftasonları ve haftada 2 gün spor yapın... un, şeker, tuz tüketmeyin. Günde 3 ana öğün, 3 ufak öğün yapın(muz, yoğurt, badem, fındık, üzüm, karpuz, elma vs.) fazla öğün yemek yediğiniz zaman metabolizma hızlanır ve besinler daha hızlı yakılır, yakılan besinler sayesinde kalori tüketilir. Üzerine düzenli spor diyorum ve seçimi size bırakıyorum. HER ZORLU MÜCADELE SONUNDA MÜKAFATINI ALIRIZ, HİÇBİR EMEK BOŞA GİTMEZ. DÜZENLİ SPOR YAPMAK ZORDUR. TEMBELLİK ETMEK KOLAYDIR :) SEÇİM SİZİN.SAYGILARIMLA...
kuzum hem kabartma tozu,hem de maya koydun mu:26:
allallalaaaaah bu mini fırınlar da kabartmıyor ama nasılsa ilk kez kabardı benimki yaa çok güzel oldu ayy keşke resmini çekseydim.
ama ben pek açmadım fırın kapağını,kabardıktan sonra açtım.gerçi ekmek kabardı ama kek kabarmadı nedense
kuzum hem kabartma tozu,hem de maya koydun mu:26:
allallalaaaaah bu mini fırınlar da kabartmıyor ama nasılsa ilk kez kabardı benimki yaa çok güzel oldu ayy keşke resmini çekseydim.
ama ben pek açmadım fırın kapağını,kabardıktan sonra açtım.gerçi ekmek kabardı ama kek kabarmadı nedense
hehehehehe valla sizlerin hiç birinizi şahsen tanımışlığım,görmüşlüğüm yok ama cidden o arızalı ex sevgilimden çok daha değerlisiniz benim için valla bak ciddi söylüyorum
Selamlar Dukan Güzelleri..:)
Gecmisi okuyamadim ne cok ilerlemis masallah...paylasimlar su gibi akmis gitmis..
Dün gelen misafirlerimizle cok güzel vakit gecirdik evime yeni gelen ve ilk kez tanistigim kisilerle kahvalti yaparken iyiydik de kahve icerken 1 kurabiye götürdüm..o kadarcik da olsun napalim..bende hersey yolundaa ayni kilom dahi ayni ben bu 91.nasil kiracam arkadaslar iyice gina geldi hep ayni...
Sekercim umarim daha iyisindir...hepinizi öpüyorummm
dukana başladım hamile kaldım üzülsemmi sevinsemmi şaşırdım
Canım, güzel geçmesine çok sevindim. 1 tanecik kurabiyeden bişey olmaz, 2 saat yürü ama
Biz de değişiklik yok, şekercim dünden beri yok umarım iyidir. Sen de biraz daha sabırlı ol birden gider inşallah kilocuklar.
Canım benim, herşey kısmet, zamanı gelmemiş demek ki, inşallah senin de olur, Allah gönlündekini versin inşallah.
Merhaba Herkese,
yazdıgınız seyin tutarsızlıgının acaba farkında mısınız ? ztn dukanda bizlere Abur cubur, kek, kola, cips, yağda önceden pişşirilmiş hazır gıdalar vs. tüketmeyin. Sağlımıza özen gösterelim. Tavuk, yumurta, süt, yulaflı ürünler, kırmızı et (haftada en fazla 2 kez), taze balık tüketelim.. Hareketsiz bir yaşantınız varsa örneğin iş yerinde sabahtan akşama kdr oturuyorsanız, en azından haftasonları ve haftada 2 gün spor yapın... un, şeker, tuz tüketmeyin dior ve güçlendirmeden itibaren bizde meyve yiyebilioruz..bunca insan yapıor dieti demekki hepsi yanlıs (hepimiz) yanlıs yapıoruz..Ne diyim Allah razı olsun uyarılarınız için..emin olun dikkate alıcaz.
İlkokulda hani besin piramidi vardı, besinlerin yüzde kaçını nerden alırız şeklinde..Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere kitapları dağıtıyor, çevrenizde çocuğu olan vardır. Bir alıp okuyun derim ilk okulda öğrendiklerimizi. VE DUKAN ile nekadar örtüşüyor karşılaştırın lütfen. yüzde 50-65 arasında karbonhidrat tüketimi günlük şarttır. Tüketmezsen ölmezsin ama bi hafıza testine gir dukan bitince anlarsın.. Saygılarımla...
Kızlar, konu açılmışken aklıma geldi.
Ben geçen hafta tahlillerimi yine yaptırdım ve sonuçlar :
Kolestorol üm düşmüş, böbrekler tertemiz, kan değerlerim düşüktü çok güzel olmuş veeeee TSH ım da uzun zamandır ilk kez normal değerlere düşmüş.
24 Martta başladım ve artık güçlendirmeye geçtim, zaten her gün meyve, sebze, 2 dilim ekmek yiyorum, yemediğim çerez var şimdilik o kadar.
Dukanıma başlamadan önce kilolarımla başım dertteydi, kolestrolüm yükselmişti ve psikolojim de bozulmuştu, şu an gerçekten çok çok daha iyiyim.
Amin canım benim.Zamanı gelince olsun inşallah.Bir iki yıla kadar düşünüyoruz eşimle. hayırlısı
Uyarınız için teşekkürler.Arkadaşlar gerekli cvbı vermiş ama bende farklı bir konudan yaklaşmak istiyorum. Dukan diyeti 0 karbonhidrat diyeti değildir. tükettiğimiz yulaf kepeğini ve sebzelerdeki karbonhidratı ( evet azda olsa izinli sebzelerde de karbonhidrat var ) yabana atıyorsunuz.iyi günler.. saygilar.
yazdıgınız seyin tutarsızlıgının acaba farkında mısınız ? ztn dukanda bizlere Abur cubur, kek, kola, cips, yağda önceden pişşirilmiş hazır gıdalar vs. tüketmeyin. Sağlımıza özen gösterelim. Tavuk, yumurta, süt, yulaflı ürünler, kırmızı et (haftada en fazla 2 kez), taze balık tüketelim.. Hareketsiz bir yaşantınız varsa örneğin iş yerinde sabahtan akşama kdr oturuyorsanız, en azından haftasonları ve haftada 2 gün spor yapın... un, şeker, tuz tüketmeyin dior ve güçlendirmeden itibaren bizde meyve yiyebilioruz..bunca insan yapıor dieti demekki hepsi yanlıs (hepimiz) yanlıs yapıoruz..Ne diyim Allah razı olsun uyarılarınız için..emin olun dikkate alıcaz.
İlkokulda hani besin piramidi vardı, besinlerin yüzde kaçını nerden alırız şeklinde..Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere kitapları dağıtıyor, çevrenizde çocuğu olan vardır. Bir alıp okuyun derim ilk okulda öğrendiklerimizi. VE DUKAN ile nekadar örtüşüyor karşılaştırın lütfen. yüzde 50-65 arasında karbonhidrat tüketimi günlük şarttır. Tüketmezsen ölmezsin ama bi hafıza testine gir dukan bitince anlarsın.. Saygılarımla...
dedim ya Allah razı olsun uyarılarınız için ama burasi Dukan Diyeti yapanların deneyimlerini paylaştığı bi topik okuyabiliyecegin gibi..bu sözleri istersen Anti-Dukan diyeti die bi topik aç we orda paylaş.ama lütfen artk burdaki kimsenin motiwasyonunu düşürmeyin.burdaki kimse çocuk deil,herkesin aklı war we kendini düşünebilior..kimsenin akıl wermesine ihtiyacımız yok cok sükür.bidee Saygılar.
merhaba kızlar benim dukanda bugün 2.günüm..öylesine bi tartıya çıkayım dedim nasılsa daha bir gün oldu diebi de ne göreyim tartı 61 ile 60 arası gidip geliyor yani 62 kiloydum ortalama bir kilo vermişim daha ilk günden çok hızlı değilmi bu iniş su kaybı bile olsa.gerçi çok sevindim moralim düzeldi ama bu kada çabuk da beklemiyordum korktum biraz açıkçası birde baş ağrısı sanırı kabızlık ilk günden hissettirdi kendini:18: ama idare edicez bakem 3 gün
ya kızlar tekrar merhaba... bişiy daha kafama takıldı sormak istiyorum size; şimdi yağ yasak bildiğim kadarıyla, her türlüsü zeytinyağı falan atak bitince seyir evresidne yiyebilirmiyim azcık salataya falan yoksa hiç mi yok hiç bir evredemi yok siz nasıl yapıyosunuz? birde ben omega3 hapı kullanıyordum yine kullansam olurmu acaba acil cevap lütfen:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?