evet kuzum içtim kahvemi çok çok sağol.sabaha göre çok daha iyiyim.birden canım sıkılmıştı 2 gün proteinin üstüne anlamsız bir şekilde + görünce ama yapacak bişey yok.sabırla bekleyeceğim.elbette benle kalmayacak gidecek bu kilocuklar
hem benim normal insanlar gibi wc düzenim yok.yani hani kalkar kalkmaz girerler falan yaa ben de öyle bir durum olmuyor.kabızlık çekmiyorum ama ne zaman geleceği de belli olmuyor.mest çayını 2 kere içtim ama çok sancı yaptı bende onun için içmek istemiyorum.bu sabah da wc ihtiyacı görememiştim ama az önce gördüm keşke tartım yanımda olsaydı kesin 1 kilo gitmiştir hehehehehe
ya aslında h.sonu tatile gidicem ben yine küçük bir h.sonu kaçamağı babında.acaba geciktirici mi alsam diyorum şimdi de,ne dersiniz.
normalde p.tesi yada salı olmalıydım,o zaman biterdi h.sonuna kadar.ama daha gelmedi,ee yarın gelirse de tatilim berbat olcak
napsam sizce yahuuu
yok artık,şekersizi mi varmış onun amaannniiin ne güzel olur vallahi :)
eveetttt gitmeyen son kilolarım maalesef.hem hedefe ulaşayım ben onu biraz daha yükseltmeyi düşünüyorum
hadi bakalım kuzum,ver kuzum inşallah sen ver benden önce.yemin ederim ki çok mutlu olurum,vallahi bak
evli barklısın,senin daha çok ihtiyacın var moralini yükseltmeye.ben zaten evde kaldım artık ipek böcüğüyle
geceleri saten geceliklerimizi giyip callen'cılık oynıcaz
ellerine emeğine sağlık arkadaşım,çok güzel bilgiler paylaşmışsın
kuzucan pes etmesene,bak dely arkadaşımızı örnek al.kızcağız aylardır takılı kaldı yine de pes etmiyor,azimle devam ediyor.
özledim onu da çok yaaa,artık yarın görücez sanırım
tabiki lightya çok komik bişi oldu ekim beni aradı geldiğinde dukan kitabını getrdin dmi ceren dedi bende saf saf yooo dedim üzüldümde sandım bişi göstercek bişi anlatcak kitaptan meğer dalgasına soruyomuş ahahahah
olsun valla türk hamamları,jacuzziler,masaj yapan balili ayy yada italyan erkekler falan üstüne callen ohh mis
16 Temmuz'da başladım atak evresiyle ve başlarken 59 kiloydum. Ben 5 gün atak yaptım ve 2. günden itibaren tartıda bariz farklar görünce dahada hırs yaptım :)
3. gün 57 ve 10. gün 55 kiloydum :)
3-4 gün 55 te takılı kaldım ama sonrasında çıktığımda 53 kiloyu gördüüümm... Şimdi 1+1 devam ediyorum. Hedefim 51.
Sabahları 2 haşlanmış yumurta yada ligth sütten azıcık ilave ettiğim bi omlet yiyorum. Bu arada yarım litre su.
Sonra 1 fincan sade kahve, 1 tane tatlandırıcıyla.
Saat 11:30 gibi yulaf kepeğimle 1 kase light ayran yada yoğurt.
Sonra o kepeği yediğimden dolayı acıkmıyorum zaten ve ne yalan söyliyim genelde öğlen yemek yemiyorum. Kabızlık hissedersem haftada 2-3 form çay içiyorum. Akşam tavuk, köfte, balık vs. Allah ne verdiyse :)
Aralarda bol su, yatmadan 1 litre içip yatıyorum. Toplamda 3 litreyi buluyor.
Protein+sebze günlerimde ise kabak, domates, salatalık, biber, yeşillik vs. ne bulduysam abartmadan protein menülerime ilave ediyorum.
İlk kaçamağımı dün yaptım. Dışardaydım ve köftenin yanında 1 dilim ekmek yedim. 1 tane kayısı ve 2 küçük dilim patates kızartması
Ama olsun, toparlayacağımı biliyorumAynen devam...
Bi de şunu anladım, şeker, tatlı vs. hayatımda olmadan yaşayamayacağımı düşünen ben pekte güzel yaşıyorum. Hiç tatlı aramıyorum. Ekmek çok anlamsız geliyo çünkü önceden mantıyla bile ekmek yemeden doyduğunu anlamayan ben doyuyoruum.
Ha bi de unutmadan, atak süresince düzenli yürüyüş yaptım. Akşamları 1 saat net hızlı tempo yürüdüm ve parklardaki spor aletlerinde çalıştım.
Sonuç olarak kendi tespitlerimde şunlar, yulaf kepeği yemediğim zaman acıkıyorum. Ama müthiş bişey bu, tok tutmasının yanında, şeker durumumu kontrol altında tuttuğunu ve ayrıca çok enerji verdiğini düşünüyorum.
Kilo vermek için, en azından hızlı vermek için bol su ve spor şart.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yaşasın Dukan'lı hayat
canım iyi çıkmalarına çok sevindim,diğeri de umarım önemli bişey değildir.
ya ben hiç baktırmadım kan değerlerime,ben de baktırayım bir ara.hastaneye gidip kan tahlili yaptırmak istiyorum demem yeterli mi ?
ayyyy cok süpermis neredesinizs siz hangi sehir
masallah canim benimm
istanbul canım.
RAMAZAN'DA DUKAN
Şunun şurasında 1 ay gibi bir zaman sonra Ramazan başlayacak.
Diyete başlamaya niyeti olanlar veya diyeti uygulayıp o dönemde seyir evresi devam edecek olanların en çok merak ettiği ve sorduğu sorulardan biri de Ramazanda Dukanı nasıl uygulayacakları.
Dukan bu konuyla ilgili yazılı bir beyanat vermediyse de katıldığı bir tv programında ramazanda Dukanı uygulamak isteyenler için önerileri şu şekilde.
Dukan ramazanda seyir evresinde olanlar için seyirin her gününü
PROTEİN+SEBZE olarak uygulamayı öneriyor.
Bu oldukça iyi bir öneri olsa da bizim mükellef ramazan sofralarımız düşünüldüğünde oruç tutacakları pek tatmin edecek gibi görünmüyor.
-Seyirdeyseniz ve ramazan süresince iftar-sahur arası kaçamak yapma olasılığınız yüksekse bu dönemi güçlendirme ile geçirmeniz diyetten tamamen vazgeçmekten daha iyi bir fikir olabilir.
Hatırlarsanız ,Dukanın tatile gideceklere önerdiği uygulama şeklini geçen yaz paylaşmıştım.
(tatilde dukan)
Seyirde olup da yaz tatiline gidiyorsanız kaçamak yapma ihtimalinizi ortadan kaldırmak için o süre zarfında güçlendirme uygulamayı öneriyordu Dukan.
Nasıl mı?
*6 gün seyir evresinin sebze+protein günündeki gibi saf proteinler ve sebzelerle devam ediyoruz.
*Günlük öğüne 2 dilim tam buğday ekmeği,40gr kadar yağlı peynir ve bir porsiyon meyve ekliyoruz.
*1 gün ataktaki gibi saf proteinle besleniyoruz.
*haftada 2 öğün ödül yemeği yiyoruz(peşpeşe günleri veya öğünleri seçmemek şartıyla dukana uygun olma şartı olmayan başlangıç,ana yemek,tatlı )
*2 litre su içiyoruz.
*En az 25 dakika yürüyoruz.
Diyetinize ekleyeceğiniz meyve ,tam tahıl ekmeği ve arada yapacağınız ödül öğünleri diyete devam etmenizi sağlarken bu süreçte kilo almamanızı da garantiler.Ramazan bittiğinde seyire kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Normalde güçlendirmede olan saf protein günlerini de -ramazanın oldukça sıcak geçeceğini de düşünürsek- güçlendirmeye hiç eklememek ,her zamankinden fazla suya ihtiyaç duyacağınız bu dönemde vücudu saf proteinle yormamak adına daha iyi olacaktır.
İftardan itibaren yavaş yavaş yemeye başlamak tüm oruç tutanlar için önerilen bir yöntem olmakla beraber ,diyet yapanlar için de doyma tatmini sağlamak için özellikle önemli.
Örnek bir menu oluşturmak gerekirse,
İFTAR:
-Dukana uygun bir çorba çeşidi.1 dilim tam tahıl ekmeği(25gr)
İFTARDAN 1 SAAT SONRA:
Dukana uygun olmak kaydıyla,
-Etli sebze yemeği ve/veya ızgara et-tavuk-balık
-1 dilim tam tahıl ekmeği
-Salata/köz veya haşlama sebze
-Yağsız yoğurt
İFTAR-SAHUR ARASI:
-1 porsiyon meyve ve/veya dukan tatlılarından arzu ettiğiniz biri
SAHUR:
-2 yk yulaf kepeğiyle yapılmış istediğiniz herhangi bir yiyecek
-Dukana uygun kahvaltılık seçenekleri
Yukardaki menüye yaz olduğunu da hesaba katarak Dukana uygun diğer içecekler dışında 2-2,5lt su eklemeyi unutmayın.
belki faydalı olur kızlar
Kizzzz ozaman insallah görüsürüzzz Dügünüme gelebilirsiniz
Nerede bulustunuz hangi semt?
23 Agustosta Forum Istanbulda olucam insallahbelki birseyler ayarlariz ne dersin
Kizzzz ozaman insallah görüsürüzzz Dügünüme gelebilirsiniz
Nerede bulustunuz hangi semt?
23 Agustosta Forum Istanbulda olucam insallahbelki birseyler ayarlariz ne dersin
Hangi semtlerdesiniz kızlar???
ben bahçelievler
love şirinevler
nesli ve ekim ataşehir
dely de halkalı sanırım
güneyli??? sen nerdesin kız
mutlaka görüşelim...yasenada ağustosta gelcekti.inşallah onlada görüşcez.biz ataşehirde buluştuk canım...ztn bi ayarlayıp toplanamadık...istanbulda olanlar kimler dely love nesli ekim güneyli ya nolur toplanalım en kısa zmnda...
ben bahçelievler
love şirinevler
nesli ve ekim ataşehir
dely de halkalı sanırım
güneyli??? Sen nerdesin kız
canim sen 5+5 mi yapiyordun?
Hangi semtlerdesiniz kızlar???
istanbuldamı evlencen canım?mutlaka gelmek isterim.seneye evlencektin heralde dmi?
çoğu karşıdan yani, ben de kurtköydeyim istanbulun sonuama farketmez benim için haftasonu olduğu sürece forum istanbula da gelebilirim
ekim ne nesli ataşehirde...sen istanbulda yaşıcan sanrm evlendiğinde...ne güzel görüşürz hep:)Kiiiiz atasehirde kim kaliyor ki....Biz askitomla ev bakiyoruz Atasehir cok uygun belki orasi olacaktasinmadan komsu arkadas buldum yahuu
çoğu karşıdan yani, ben de kurtköydeyim istanbulun sonuama farketmez benim için haftasonu olduğu sürece forum istanbula da gelebilirim
ne çok dukancan varmış istanbuldanbende sefaköy
Istanbulda evlenicem Sekerim hepinizi bekliyorum.....
Biz ev icin Kadiköy Üsküdar Atasehir buralara bakiyoruz...
Forum istanbulda 3 saat olucam 23 Agustosta kuzular.....uzakmis cogunuza ama sonbaharda rahat rahat istediginiz yerde görüsebiliriz tabiiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?