Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

biran önce hepimiz buluşalım artık...ben gttim kuzum ataşehire.sen doğru hatrlıosun.ekimin çıkışına gittim ahahahahh

neeeee limonata mii light degil mi cocuklar vardir ya yasaklari delmek icin bir yüz bekler büyüklerden bende öyleyim burada hemen heyecan yapiyourm

nasil tanidiniz birbirinizi dukan kitaplari ile mi

tabiki light ya çok komik bişi oldu ekim beni aradı geldiğinde dukan kitabını getrdin dmi ceren dedi bende saf saf yooo dedim üzüldümde sandım bişi göstercek bişi anlatcak kitaptan meğer dalgasına soruyomuş ahahahah

ee canım benim adet öncesi su tutmuş işte vucudun besbelli bee. karnın ağrımaya başlamış işte.

evet yaaa ben biraz maydonoz kaynatayım bu akşam barii,karnım ağrıyor ama gelmiyor kerata halaaa kandırıyor beni

ayyy kuzular yaa size başarılar diliyorum güçlendirmede love01'e ekim34'e ve ekinsuya da
gerçekten de güçlendirmenin zor olacağını düşünüyorum.çünkü atak ve seyirde yasaklarla kurallar net şekilde belli ama güçlendirmede ucunu kaçırmak mümkün ve kontrol edilmesi zor gibi geliyor bana da.
ama bu evrede de belki kendi içimizde kuralları sıkı tutmaya çalışırsak az hasarla atlatımılız gibi geliyor.
hadi bakalım bacılarım şimdiden gazanız mübarek olsun

söyle bi kahve tabii

ayyyy ne güzel olur kiz havuzlu sauna li olsunki biraz daha fit olalim

olsun valla türk hamamları,jacuzziler,masaj yapan balili ayy yada italyan erkekler falan üstüne callen ohh mis

simdi bir sitede okudum yine dukan amca kabizlik sorunu cekenlere yulaf kepegi ile bugday kepegini karistirin demis bugün ekmegim bitti yarin krep yapicam karistirsammi ?:26:

kabız mısın kuzum sen ?

sabahta yazdım okudunmu bilmiorum,,boşwer yapıor vücut arada böle terbiyesizlikler bizee,,sıkma canını afiyett olsunnnn,,bu sünger bobda seni duygusala baglamıs olmasın azıcık

sünger bob sümük gibi yapıştı gitmiyor
bu arada dün itiraf ettirdim kabul etti,resmen beni kıskandığından başlamış diyete.
senin vücut falan iyi oldu,kıskandım bende kabul ediyoırum dedi ahahahaha
başlıcam ben bu vücuduma haaa,dely'i daha iyi anlıyorum artık.neyse regl geçsin o zaman çıkar ortaya ak koyun kara koyun sünger bob falan

yelpazeli sünger bob mu :)
adamın sıfatları durmadan artıyor ; ağlayan yelpazeli sünger bob

kuzum sağlık herşeyden önemli.diyetini ne yönde etkiler bilemiyorum ama doktor ne diyorsa onu yap.kiloda alsan içilecekse içilecek onlar.arada kontrole gidip bakarsın durumuna belki 3 aydan çnce bırakabilirsin,çooook dikkat et kendine

evet yaaa ben de ömürünkini okuduğumda allaaaaallaaaah ne güzel güçlendirmede nesi zor olabilir ki diyordum ama şimdi daha iyi anlamaya başladım onu da

sağol kuzum,inecek inşallah indireceğim
nesli yaa valla bir gün senle balık yemek isterim karşılıklı,sen de deniz sever balık seversin benim gibi

kızlar kan tahlilim çıkmış, hepsi çok iyi değerlerin biri hariç LY# değeri yüksek çıkmış az bişi, oğluş uyanırsa gidicem doktora, bilgisi olan var mı?

canım iyi çıkmalarına çok sevindim,diğeri de umarım önemli bişey değildir.
ya ben hiç baktırmadım kan değerlerime,ben de baktırayım bir ara.hastaneye gidip kan tahlili yaptırmak istiyorum demem yeterli mi ?

NESLİ GÜNEYLİ BURCUÖZER ve canım diğer arkadaşlarım çok teşekkür ederim cevaplarınız için

neslicim balık demişsin yemeye çalışıyorum da ben balığı ekmekle yiyebiliyorum ya çok midem bulanıo ama yinede kasa kasa yiycem bide dalak demişsin onuda deniycem çok teşekkürler canım

güneyli canım sağlık önemli tabi ama inan 5 senedir ilk defa bir diyetten bu kadar çabuk sonuç alıyorum yani şöyle diyim ölceksin deseler zor bırakırım heral kan şurubu ile mücadele ederk vitaminde alıyorum bu iş bu sefer O LA CAK offf offf

burcu canım ilac ferro bilmem ne reçete yok yanımda daha almadım

kırmızıya dadancam yani

kızlar 83,5 ile başladım 78,2 yim regl im şuan bitse 76 ları anında görücem diye tahmin ediyorum 75 de adağım bile var.

ALLAHIM hepimize yardım et

kıskanıyorum ben sizii yaaaa,ben de sizi görmek istiyorum uuufffff
ben de seviyorum sizi,ben de özlüyorum,regl olamadım ben de duygusalım bugün benim de ilgiye ihtiyacım var bühüüü
güzel memleketimdeki dukaniçeler nerede biz neden buluşmuyoruz.
bühüüüüü yaaa beni de o ağlak manitaya benzettiniz işteee

maşallah canım tebrik ederim,inşallah bir an önce hedefine ulaşırsın

çok çok güzel vermişsin tebrikler

yawrum benim beeee,valla sen benden önce göreceksin 76yı heralde.olsun sen verdikçe ben vermişim gibi sevinirim kuzucan

MEDESA canım çok teşekkür ederim. dediğin gibi 1 ay sonra falan gider tekrar baktırım canım sende kendine iyi vak Çıtır Bayan

kahveni içtinmi kuzum iyi geldimi biraz...sakın üzülme reglye birlikte atarsın 2 kilo inan bak...bulursan civan perçemi iç gerçekten hemen geliyo onu içince maydonoz suyuda içebilirsin o bnde işe yaramamıştı.böyle moralini bozup üzülüp mutlu etme margarinlerini

hadi bakalım kim önce görcek 76 senin artık son kiloların ama olsun

RAMAZAN'DA DUKAN

Şunun şurasında 1 ay gibi bir zaman sonra Ramazan başlayacak.
Diyete başlamaya niyeti olanlar veya diyeti uygulayıp o dönemde seyir evresi devam edecek olanların en çok merak ettiği ve sorduğu sorulardan biri de Ramazan’da Dukan’ı nasıl uygulayacakları.
Dukan bu konuyla ilgili yazılı bir beyanat vermediyse de katıldığı bir tv programında ramazanda Dukan’ı uygulamak isteyenler için önerileri şu şekilde.

Dukan ramazanda seyir evresinde olanlar için seyirin her gününü
PROTEİN+SEBZE olarak uygulamayı öneriyor.

Bu oldukça iyi bir öneri olsa da bizim mükellef ramazan sofralarımız düşünüldüğünde oruç tutacakları pek tatmin edecek gibi görünmüyor.

-Seyirdeyseniz ve ramazan süresince iftar-sahur arası kaçamak yapma olasılığınız yüksekse bu dönemi güçlendirme ile geçirmeniz diyetten tamamen vazgeçmekten daha iyi bir fikir olabilir.

Hatırlarsanız ,Dukan’ın tatile gideceklere önerdiği uygulama şeklini geçen yaz paylaşmıştım.
(tatilde dukan)

Seyirde olup da yaz tatiline gidiyorsanız kaçamak yapma ihtimalinizi ortadan kaldırmak için o süre zarfında güçlendirme uygulamayı öneriyordu Dukan.
Nasıl mı?

*6 gün seyir evresinin sebze+protein günündeki gibi saf proteinler ve sebzelerle devam ediyoruz.
*Günlük öğüne 2 dilim tam buğday ekmeği,40gr kadar yağlı peynir ve bir porsiyon meyve ekliyoruz.
*1 gün ataktaki gibi saf proteinle besleniyoruz.
*haftada 2 öğün ödül yemeği yiyoruz(peşpeşe günleri veya öğünleri seçmemek şartıyla dukan’a uygun olma şartı olmayan başlangıç,ana yemek,tatlı )
*2 litre su içiyoruz.
*En az 25 dakika yürüyoruz.
Diyetinize ekleyeceğiniz meyve ,tam tahıl ekmeği ve arada yapacağınız ödül öğünleri diyete devam etmenizi sağlarken bu süreçte kilo almamanızı da garantiler.Ramazan bittiğinde seyire kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Normalde güçlendirmede olan saf protein günlerini de -ramazan’ın oldukça sıcak geçeceğini de düşünürsek- güçlendirmeye hiç eklememek ,her zamankinden fazla suya ihtiyaç duyacağınız bu dönemde vücudu saf proteinle yormamak adına daha iyi olacaktır.

İftardan itibaren yavaş yavaş yemeye başlamak tüm oruç tutanlar için önerilen bir yöntem olmakla beraber ,diyet yapanlar için de doyma tatmini sağlamak için özellikle önemli.
Örnek bir menu oluşturmak gerekirse,

İFTAR:
-Dukan’a uygun bir çorba çeşidi.1 dilim tam tahıl ekmeği(25gr)

İFTARDAN 1 SAAT SONRA:
Dukan’a uygun olmak kaydıyla,
-Etli sebze yemeği ve/veya ızgara et-tavuk-balık
-1 dilim tam tahıl ekmeği
-Salata/köz veya haşlama sebze
-Yağsız yoğurt

İFTAR-SAHUR ARASI:
-1 porsiyon meyve ve/veya dukan tatlılarından arzu ettiğiniz biri

SAHUR:
-2 yk yulaf kepeğiyle yapılmış istediğiniz herhangi bir yiyecek
-Dukan’a uygun kahvaltılık seçenekleri

• Yukardaki menüye yaz olduğunu da hesaba katarak Dukan’a uygun diğer içecekler dışında 2-2,5lt su eklemeyi unutmayın.

belki faydalı olur kızlar

yaa üzüldüm bee bir beyaz gün deneyip öyle bıraksaydın belki beyaz gün aniden etki ederdi takıldığın yerden kurtarırdı seni

2 gün protein yaptim yumurta sarisini fazla kullanmadan, sadece 300 gramm verdim ilk günü 2. gün ayniydim hatta 3. günün sabahida cit yoktu, ister istemez motivasyonum düsüyor onca emekten kacamaklardan kacmaktan sonra karsiligini alamamam beni baya bi üzdü canim cok sagol tavsiyen icin ama 3 gün saf protein bile yardim etmediki atakta 5 gün yapdigim icin iyi kötü bi 2-3 kilo bekliyordum acikcasi sonra geldimi sadece -1,2 kg 2 hafta icin cok az bana göre dedigim gibi simdilik dikkat edip yada baska tür diyetlerle vermeye calisiyim ramazana kadar sonradan insallah ramazandan sonra dukani yapiyim diyorum hee bide benim bünyemde tok oldugum zaman kilo verdirmiyor bana illaki ac kalmam lazim onu anladim yani illede eziyet olsun bana dukanla ne rahatdim valla ya

2 hafta cok kısa bi süre ama pes etmek için yaaaa..keşke biraz daha bekleseydin...:2:

ister istemez motivasyonum yerlerde kaldi canim, bu diyet benim icin ideal ac kalmadigim icin ama simdilik buna ara vermem lazim belki metom yüzümdendir ramazandan sonra insallah dukana devamm canim benim dukan 1 numarali diyet bundan vazgecemem, simdilik yinede protein agirlikli beslencem aksamlari tavuk salata yada et kavurma salata yagima tuzuma dikkat edip, abartmak istemiyorum, önceleri diyeti bozdugumda deli gibi saldirirdim ama simdi öyle deyilim hele insan diyette grammlari sayiyor zayiflamak icin ben simdi dikkat etmezsem 3-4 kilo geri alirim, bubu istemedigimden yine dikkat ederek devamm edicem zayiflik ne güzel bir duygu bende onu tatmak istiyorum

evet kuzum içtim kahvemi çok çok sağol.sabaha göre çok daha iyiyim.birden canım sıkılmıştı 2 gün proteinin üstüne anlamsız bir şekilde + görünce ama yapacak bişey yok.sabırla bekleyeceğim.elbette benle kalmayacak gidecek bu kilocuklar
hem benim normal insanlar gibi wc düzenim yok.yani hani kalkar kalkmaz girerler falan yaa ben de öyle bir durum olmuyor.kabızlık çekmiyorum ama ne zaman geleceği de belli olmuyor.mest çayını 2 kere içtim ama çok sancı yaptı bende onun için içmek istemiyorum.bu sabah da wc ihtiyacı görememiştim ama az önce gördüm keşke tartım yanımda olsaydı kesin 1 kilo gitmiştir hehehehehe
ya aslında h.sonu tatile gidicem ben yine küçük bir h.sonu kaçamağı babında.acaba geciktirici mi alsam diyorum şimdi de,ne dersiniz.
normalde p.tesi yada salı olmalıydım,o zaman biterdi h.sonuna kadar.ama daha gelmedi,ee yarın gelirse de tatilim berbat olcak
napsam sizce yahuuu
kızlar biliyormusunuz rokko sıkı şeker yiyeniliomuşuk 4- 5 adet günde face dukan diyeti tarifleri der

yok artık,şekersizi mi varmış onun amaannniiin ne güzel olur vallahi :)

hadi bakalım kim önce görcek 76 senin artık son kiloların ama olsun

eveetttt gitmeyen son kilolarım maalesef.hem hedefe ulaşayım ben onu biraz daha yükseltmeyi düşünüyorum
hadi bakalım kuzum,ver kuzum inşallah sen ver benden önce.yemin ederim ki çok mutlu olurum,vallahi bak
evli barklısın,senin daha çok ihtiyacın var moralini yükseltmeye.ben zaten evde kaldım artık ipek böcüğüyle
geceleri saten geceliklerimizi giyip callen'cılık oynıcaz

ellerine emeğine sağlık arkadaşım,çok güzel bilgiler paylaşmışsın

kuzucan pes etmesene,bak dely arkadaşımızı örnek al.kızcağız aylardır takılı kaldı yine de pes etmiyor,azimle devam ediyor.
özledim onu da çok yaaa,artık yarın görücez sanırım

canim bak bugüne kadar ne güzel vermissin dile kolay 15 kilo hiic canini sikma sen zoru atlatmissin, demk ki senin vücudunda simdi direniyo vermemek icin, senin ne kadar harektli oldugunu biliyoruz vücudunda mutlaka incelme vardir canim bazen tartida gösterilmeyen senki 15 kilo vermissin su gramlara hiic takilma bence onlarda en kisa zamanda ucup gider yeterki sen motivasyonunu düsürme, vücuduna bi bak memnunmusun? her giydigin yakisiyormu? bunlarin cevabini tahmin ettigim icin sunu söylemek istiyorum tartida sayilar degilde, gözle görülenler en önemlisi bence, bak patronun bile farkinda sok üstüne sok geciriyor demek ki gözle görülen farkin ortada canim ne mutlu sana bunun keyfini cikar canim

benim malesef gözle görülen bi degisim olmadigi icin tamamen motivasyonum sifirlandi, eger gözle görülen incelmem olsaydi yemin ederimki dukana devam eder tartidaki sayilarida takmazdim

bence geciktiriciye hiç bulasma cnm..o dahada şişirior insanı geciktirdiği için ve tüm hormon düzenin alt üst oluor.bu seferde onun werdiği şişlikten dolayı canın sıkılacak moralın bozulacak..ama tabıkı yınede son karar senin..

16 Temmuz'da başladım atak evresiyle ve başlarken 59 kiloydum. Ben 5 gün atak yaptım ve 2. günden itibaren tartıda bariz farklar görünce dahada hırs yaptım :)
3. gün 57 ve 10. gün 55 kiloydum :)
3-4 gün 55 te takılı kaldım ama sonrasında çıktığımda 53 kiloyu gördüüümm... Şimdi 1+1 devam ediyorum. Hedefim 51.
Sabahları 2 haşlanmış yumurta yada ligth sütten azıcık ilave ettiğim bi omlet yiyorum. Bu arada yarım litre su.
Sonra 1 fincan sade kahve, 1 tane tatlandırıcıyla.
Saat 11:30 gibi yulaf kepeğimle 1 kase light ayran yada yoğurt.
Sonra o kepeği yediğimden dolayı acıkmıyorum zaten ve ne yalan söyliyim genelde öğlen yemek yemiyorum. Kabızlık hissedersem haftada 2-3 form çay içiyorum. Akşam tavuk, köfte, balık vs. Allah ne verdiyse :)
Aralarda bol su, yatmadan 1 litre içip yatıyorum. Toplamda 3 litreyi buluyor.
Protein+sebze günlerimde ise kabak, domates, salatalık, biber, yeşillik vs. ne bulduysam abartmadan protein menülerime ilave ediyorum.
İlk kaçamağımı dün yaptım. Dışardaydım ve köftenin yanında 1 dilim ekmek yedim. 1 tane kayısı ve 2 küçük dilim patates kızartması
Ama olsun, toparlayacağımı biliyorum Aynen devam...
Bi de şunu anladım, şeker, tatlı vs. hayatımda olmadan yaşayamayacağımı düşünen ben pekte güzel yaşıyorum. Hiç tatlı aramıyorum. Ekmek çok anlamsız geliyo çünkü önceden mantıyla bile ekmek yemeden doyduğunu anlamayan ben doyuyoruum.
Ha bi de unutmadan, atak süresince düzenli yürüyüş yaptım. Akşamları 1 saat net hızlı tempo yürüdüm ve parklardaki spor aletlerinde çalıştım.
Sonuç olarak kendi tespitlerimde şunlar, yulaf kepeği yemediğim zaman acıkıyorum. Ama müthiş bişey bu, tok tutmasının yanında, şeker durumumu kontrol altında tuttuğunu ve ayrıca çok enerji verdiğini düşünüyorum.
Kilo vermek için, en azından hızlı vermek için bol su ve spor şart.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yaşasın Dukan'lı hayat

heyyy şimdi beni dinle bakalım çekirgee
bak ne güzel bana tavsiyede bulunuyorsunn,eeee o zaman sen neden pes ediyorsun bakalım
bak şimcik kuzum,ben 6.5 kilo verdiğim zamanları hatırlıyorum hala kimse farketmiyordu.yada sen biraz kilomu verdin diyorlardı.hakaret gibi geliyordu,biraz mı 6.5 kilo verdim diyordum.sonra üzülüyordum niye böylee yaa niye farketmiyorlar diye.
sonradan belirginleşmeye başladı.yani 3 kilonun farkedilmemesi normal,senin kilonda da bence 5 kilo itibariyle farkedilir hal alacaktır.
çok haklısın görüntüm ciddi değişti,kendimi çok iyi hissediyorum.zayıfım diyemem ama en azından şişman da değilim artık
kemiklerim iri benim istesem de çıtı pıtı olamam,kapı gibi hatun olanlardanım yani boy pos kemik falan bakımından
çok yakında sizle resim paylaşmayı çok istiyorum.yarın akşam deneyeceğim nöbette fırsatım olursa.
hepinizi çok seviyorum,lütfen sen de bu kadar erken pes etme.inan başaramayacağın bişey yok.
düşünsene ben 33 yaşındayım yaaa,sonuçta kilo verme hızım da 20li yaşlardakilere göre daha yavaş olmalı ve bu yaşıma kadar ilk kez bir yöntem işe yarıyor.sen de biraz daha dayanırsan zaten _leri gördükçe,çevrenden yapıcı şeyler duydukça istesen de bırakamayacaksın.hadi kuzuum sizinleyim deee

dukan ekmeğinden yapsana canım kendine, isteğini biraz keser bence

teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz için ayrıca güneylim ve burcuözzer size de canım

dediğinizi yapmaya çalışıyorum ,bu akşam kızı uyuttup ekmek ve krepleri hazırlayıp buzluğa dolduracam ,pes etmek yok haklısınız yaş olmuş 37 (sanırım hepinizden yaşlı olan benin herhalde :))40 a bişey kalmadı bu kilolarla 40 tan sonra daha fazla ve yorucu olacak vermek ,neyse ekime kadar süre biçti dukan ,düşe kalka o tarihe kadar devam ,bakalım bu kez başarabilecekmiyim,

bu arada sohbetlerinize ,neşenize bayılıyorum kızlar ,sadece okuma modundayım cevap yazmaya vaktim olmuyor ama böyle de güzel siz yazın ben okumaya devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…